Keresés

Részletes keresés

Álliberális féreg Creative Commons License 2002.07.12 0 0 121
Köszi, bár ez is csak olyan, minty a Happy End. Mások ötleteit használom fel... :-)
Á.f.
Előzmény: lolka_bolka (116)
hiperjenő Creative Commons License 2002.07.12 0 0 120
"De ezt az egyet énekelném."

MIÉRT?

Előzmény: Ódri (118)
RadiX Creative Commons License 2002.07.12 0 0 119
Te, ez a Bayer Zsoci ott dolgozott egy idöben, szerintem nezzetek a körmere!
Előzmény: Ódri (105)
Ódri Creative Commons License 2002.07.12 0 0 118
Hát egyrészt kétlem, hogy egy ilyen rendezvényen spontán módon elénekelnék az emberek a Himnuszt. De ezt az egyet énekelném. Persze d-209et nem éltetném és Viktort se szidnám. De a jobbos tüntetéseken se skandálok semmit.
Előzmény: hiperjenő (110)
Bastardo Creative Commons License 2002.07.12 0 0 117
"Minden oldalhoz hozzátartoznak a szélsőségek is, de nem ez a jellemző!!"

Akkor egy picit húzódjál be középre. Úgy mindenkinek jobb lesz.

Előzmény: Ódri (114)
lolka_bolka Creative Commons License 2002.07.12 0 0 116
allat ez a nick :)

Lolka

Előzmény: Álliberális féreg (113)
hiperjenő Creative Commons License 2002.07.12 0 0 115
Akkor mi a baja?
Előzmény: Álliberális féreg (113)
Ódri Creative Commons License 2002.07.12 0 0 114
Én ott voltam a legtöbb tüntetésen. Magam körül általában békés, kedves öreg bácsikat, néniket, és fiatalokat láttam.
Persze aztán otthon a tv2-ből, vagy a retekklubból mindig megtudtam,hogy egy hőzöngő, felheccelt, káromkodó szélsőjobboldali csürhe is ott volt, mi meg valahogy eltűntünk.
Persze természetesen mindenhol vannak hülyék, ezt nem tagadom, akadt néhány radikálisabb ember itt is. De őket is el kell fogadni, akkor sem hisztériázom, ha Thürmer elvtárs élteti éppen a kommunizmust meg az Mszpt Kádár sirjánál. Minden oldalhoz hozzátartoznak a szélsőségek is, de nem ez a jellemző!!
Előzmény: .vertigo. (109)
Álliberális féreg Creative Commons License 2002.07.12 0 0 113
Hagyjad. Mindezekkel tökéletesen tisztában van.
Előzmény: hiperjenő (110)
alex01 Creative Commons License 2002.07.12 0 0 112
Eddig csak az derült ki, hogy az egyik nem énekelte a Himnuszt, a másik pedig ült. Ez provokáció?
Akkor minek nevezed a bácsi viselkedését?:-)))
Egyébként nem vagyok budapesti, pécsi vagyok, és nálunk is volt már tüntetés. El is mentem megnézni. Nálunk kb. 300-400 ember volt (hiradásokból olvasva közel 1000). Akik tüntettek egy csoportban álltak, akik csak nézték őket, ők a tér szélén sétálgattak, beszélgettek stb.
Egyik csapatból sem volt átszólás a másikba, békésen lezajlott az egész.
Az általad leírt szituációban én úgy érzem, hogy inkább a bácsi provokált.
Olyan tüntetésre vagyok hajlandó elmenni, sőt részt is venni benne, aminek van értelme. A mostaniaknak az égvilágon semmi sincs, és ezt már a legtöbb jobbos is tudja, ezért maradtak inkább otthon.
Ódri Creative Commons License 2002.07.12 0 0 111
Igen, viszonylag normálisnak érzem magam.
Persze kérdés, hogy kinek mi a normális.
Előzmény: dr. Watson (107)
hiperjenő Creative Commons License 2002.07.12 0 0 110
Egy egyszerű példát mondanék neked okoskám, amely nem valós, mert a baloldal általában nem vevő az efféle bohózatokra, tehát ilyen tüntetést sem fog szervezni, de tegyük fel a kedvedért:

MSZP közeli körök tüntetést szerveznek Orbán Viktor ellen. Viktorellenes szavak hangzanak el, a jobboldal felé az unszimpátia tapintható. Összegyűlnek a Márc. 15-e téren.
ELkezdik énekelni a himnuszt. Te a Demokrata fotoriportere vagy. A himnusz alatt nem énekelsz, csak megvetően nézed, ahogy a "komcsik" eléneklik a himnuszt. Énekelnél?

Ha azt mondod igen, akkor az ottani tüntetőkkel egy nemzetnek érzed magad és úgy érzed, hogy ők a nemzetért (érted is éneklik), és akkor valószínűleg egyetértesz a tüntetéssel. Ha nem énekled, akkor vagy nem ismered a himuszt, vagy nem érzed, hogy a tüntetés a nemzetért van, magyarán minek itt himnuszt énekelni? Ha pedig csak úgy énekelgetsz, akkor valószínűleg otthon a spájzban is a himnuszt fütyörészed, mert fogalmad nincs, hogy mire való. Csak azért énekled, mert apuka úgy tanította neked, hogy egy magyarnak himnuszt kell énekelni. Elég szomorú, hogy ennyien vannak akiknek ezt magyarázni kell. Nemzetgyalázók.

Előzmény: Ódri (-)
.vertigo. Creative Commons License 2002.07.12 0 0 109
Igen, az elmúlt napokban csupa kultúrált és higgadt tüntetésnek lehettünk tanúi.
Miből szülöd ezeket a baromságokat?
Ódri Creative Commons License 2002.07.12 0 0 108
Ne forgasd ki a szavaimat. Rendezvényre gondoltam.
Előzmény: .vertigo. (101)
dr. Watson Creative Commons License 2002.07.12 0 0 107
Nem, én nem jártam iskolába, nyelvtant sem tanultam, sőt egy műveletlen fatuskó vagyok, ezért nem is kritizálok másokat ismeretlenül, sőt, még az ismerőseimmel is úgy bánok, hogy az érzéseiket, véleményüket tiszteletben tartom.
Annyit viszont tudok, hogy a részből az egészre milyen módon lehet következtetni.

Ja, és van egy kérdésem: kérdéssel nem lehet bántani, vagy minősíteni másokat?

Például:
Mondd, te normális vagy?
Ez szigorúan példa volt.

Előzmény: Ódri (88)
ez_már_nekem_is_sok Creative Commons License 2002.07.12 0 0 106
Kedves Ódri!

Nem tudom megállni, hogy hozzá ne szóljak, mert "balos létemre" nagyon sokat jelent nekem a Himnusz. Számomra igenis ünnep a Himnuszt hallgatni/énekelni, függetlenül attól, hogy épp állok, ülök, vagy mit csinálok. Viszont ha azt tapasztalom, hogy felheccelt, önnön magyarságukkal eltelt fanatikus nemzetmentők úton-útfélen a Himnuszt gajdolják, befogom a fülem és igyekszem tudomást sem venni róla. Mert számomra ez a Himnusz lehető legnagyobb meggyalázása.
Szerintem a Himnuszt csakis úgy illik énekelni, ha az ember előtte/közben/utána mélyen elgondolkodik, mit is jelent a "nemzet", a "haza", a "magyarság". Ha pedig egyszer elgondolkodott, utána valószínűleg nem nyit ilyen címmel, ilyen stílusban topikot.

Ódri Creative Commons License 2002.07.12 0 0 105
Nyilván igen, egy jobbos nem dolgozna ott:-))
A provokáló viselkedéséből egyértelműen látszott, hogy másik oldalon áll, mint mi.
Mi az, hogy ilyen tüntetők? Nem történt semmi olyan tegnap, amit annyira szégyellni kellene. Nem lett összeverve senki, nem káromkodott senki, stb.
Előzmény: alex01 (102)
.vertigo. Creative Commons License 2002.07.12 0 0 104
ezt te komolyan gondolod?
Előzmény: dilibogyoka (103)
dilibogyoka Creative Commons License 2002.07.12 0 0 103
na naaa!

ezek meg almukba is felalnak az internacionalera es tisztelegnek a voros zalonak.
igy vannak nevelve, ez rogzodott bennuk.
a himnuszt is most tanuljak, de verik a melluket hogy az az ovek. te meg csak meggyalazod ha elenekled es tisztelettudoan viselkecc

Előzmény: sejt (84)
alex01 Creative Commons License 2002.07.12 0 0 102
Szeretném megkérdezni, hogy az említett újságnál kötelezően mindenki balos-e?
Mert ha igen, akkor oké, de ha nem akkor az a következő kérdésem, hogy Ódri miért a balosokkal köti össze a Himnusz nem éneklését? Ha valaki nem énekli velük a Himnuszt, akkor az egyértelműen balos?
Válaszolok a kérdésre, amit a nyitó topicban feltett:
Én, mint balos, ezennel kijelentem, hogy megfelelő helyen, időben, és körülmények között mindig eléneklem a Himnuszt, és meghatódok tőle, és mélyen átérzem, hogy ez a magyar nép himnusza!
De!!!!! Ilyen tüntetőkkel nem éneklem el, sőt, ha az utamba kerülnek, akkor átmegyek az utca túlsó felére, nehogy valaki azt higgye, hogy közöm van hozzájuk.
Különösen irritál, ha a Himnusz éneklése alatt a fele csapat ütemesen kántálja a ria..ria.. buzdítást!
Előzmény: Ódri (96)
.vertigo. Creative Commons License 2002.07.12 0 0 101
Azt viszont végképp nem értem, hogy miért érzed szükségét a Himnuszéneklésnek, ha sok magyar van egy helyen...
Amikor mondjuk a metrón utazol, akkor is "sok magyar" van egy helyen, akkor miért nem érzed szükségét?
Big-B Creative Commons License 2002.07.12 0 0 100
hallottad sejt?

A Viktor azt izente, aggassatok magatokra budiülőkét, mert az igazán jellemzi a nemzeti érzületeteket.

U.i.: a kokárda már nem aktuális, a nagy meleg miatt.

Most komolyan: nem a jobboldal hordja azt, amit és amikor azt a vezetőik mondják? Akkor meg ne mondj hülyeségeket légyszives.

Előzmény: sejt (84)
.vertigo. Creative Commons License 2002.07.12 0 0 99
műegyetemista, igen :)
De ez mind1...

"Azért ennél vannak kultúráltabb módok is. Mondjuk megkérem, hogy hagyjon békén. "

Igen, valóban, nyilván nem rúgnám szájba. Csak nagyon utálom, ha megmondják, hogy mit, mikor, hogyan...

Előzmény: Ódri (96)
Ódri Creative Commons License 2002.07.12 0 0 98
Jah, hogy te a szabadidőközpontból osztod az észt. Akkor nem csodálom a sötétséged:-)
Előzmény: Matyika_ (95)
.vertigo. Creative Commons License 2002.07.12 0 0 97
öh, igen, úgy értettem, hogy ők a főnök parancsát be is tartották (nagy részük), és kitűzték, annak ellenére, hogy március 15. nem akkor volt.
Előzmény: Ódri (94)
Ódri Creative Commons License 2002.07.12 0 0 96
Mit te is? Maoista vagy műegyetemista?
Azért ennél vannak kultúráltabb módok is. Mondjuk megkérem, hogy hagyjon békén.
Előzmény: .vertigo. (93)
Matyika_ Creative Commons License 2002.07.12 0 0 95
hja, túlpart. Nincs több kérdésem :)))
Előzmény: Ódri (92)
Ódri Creative Commons License 2002.07.12 0 0 94
Mindenkinek mondták...
Előzmény: .vertigo. (91)
.vertigo. Creative Commons License 2002.07.12 0 0 93
Te is? :)

Azért, mert senki se mondja meg nekem, hogy mikor álljak fel/üljek le.

Előzmény: Ódri (92)
Ódri Creative Commons License 2002.07.12 0 0 92
Ok, én mint egy maoista csőcselék (civilben műegyetemista) kérdezem tőled, hogy mire jó ez a nagy agresszivkodás? Szájba rúgni valakit az kulturált dolog?
Előzmény: .vertigo. (90)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!