Kicsit drágák a jegyek és én sem tudom melyik kategória hova szól. Köszi a rajzot, rendeltem a 15 ezresből. Nem tud eltántorítani semmi. Még az sem, hogy az Index "kamu Doors"-nak nevezi a bandát.
Ajnálom mindenkinek az első Doors-album "40th anniversary mix" verzióját, fantasztikusan szól! Teljesen újrakeverték az egészet, eddig nem használt szólamokat is beletettek. Szóval ezúttal tényleg hallhatóan jobban szól.
Lehet le vagyok maradva most találtam meg. Igaz nem a legjobb minőség és 4 részben van fennt, de számomra megdöbbentő a koncert jelenet benne. Már láttam pár koncertet videón de ez tultesz mindegyiken. Nagyon durva :-)))))
Nekem tetszett a No One könyv, bár már régebbe olvastan de érdekes volt. Mégiscsak olyan írta aki személyesen ismerte a Doors tagjait. Ray Manzarek könyve is tetszett, egyedül a Densmore könyvet nem olvastam még.
Stephen Davis írt egy jó könyvet a Led Zeppelinről, Hammer of The Gods címmel-azt se mindenki szereti. (nekem ez jutott eszembe amikor az említett mondatot olvastam a Doors könyvében).
A koncertet már nagyon várom!
Egy kérdés: a Doors Live In Europe videókazetta és DVD tartalma ugyanaz?
Nem tudom. Én eddig jókat hallottam róla. Persze attól még lehet, hogy sok baromság is van benne. De azért érdekelne. Igazából ahány könyv annyi féle képpen mutatják be...
"Jim közeli barátai közül néhányan nem emlegetik másként a No one here gets out alive című könyvet, mint Nothing here but lots of lies" (Stephen Davis)
Mindkettő nagyon jó. Az elsőt a Libri Könyváruházban lehetett pár éve kapni, a másikat külföldről kaptam.
Budapesten a Pozsonyi úton van egy idegennyelvű könyvesbolt (Pendragon), ott meghozzák a kért könyvet-ha jól tudom, akkor olcsóbb mint az Amazon. Ha magyar nyelvű könyvet szeretnél olvasni, akkor a Stephen Davis féle könyvet ajánlom, amit a Cartaphilus adott ki vagy a Göbölyös Laci féle könyvet az újabb kiadást, ami 2003-ban jelent meg).
Még a www.hmv.co.uk-n is nézd meg, ott barátibbak az árak vagy a www.deepdscountdvd.com-on. Előbbin 5 font egy Doors szövegkönyv, azzal már szemezek egy ideje én is.
Persze hogy nem azért megy el az ember mert azt a Doors-t akarja látni ami a 60-as években volt. De nem értek egyet azzal hogy a Doors-ot Jom Morrison jelentette. Persze nélküle nem lett volna, de szerintem ez a többi tagra is elmondható. Ők igy négyen jelentették a Doorst. A zene éppúgy hozzájárult az élményhez mint Morrison személyisége.....
szerintem ha úgy indul neki az ember a koncertnek h akkor most egy jó kis Doors tribute-band-et fog meghallgatni,egy olyan zenekart vár amivel szemben nincsenek olyan elvárásai h ugyanazt fogja adni,jelenteni mint az alapfelállás akkor végülis lehet h a zenei élménnyel elégedett lesz.És ez így is van rendjén.De ennek a csapatnak semmi köze nincs Jim Morrisonhoz.És a Doorsnak pont abban rejlett az egyénisége h jóval többet nyújtott mint csupán zenei élményt.
"nem tudtam az eredeti felállással játszó zenekar koncertjén ott lenni, nekem egy csoda, hogy legalább Manzareket és a többieket élőben láthatom"
Ugyanezt mondanám én is, már nagyon várom. A cikkhez meg annyit, hogy mndig van amikor valakinek nem tetszik egy koncert. Néha olyan érzésem van, hogy az egy-egy cikk írójával ellentétben mi más koncertet láttunk.
Voltam 2 koncerten is, bár akkor még nem így hívták őket. Egyszer Párizsban aztán Las Vegasban. A párizsi frenetikus volt, a las vegasi érdekes. Lényegében van igazság a cikkben, hogy volt valami hakni jellege a dolognak, bár én ezt akkor nem éreztem.Két tényező az ami miatt nem lehet számon kérni rajtuk a régi Doors hangulatot. A leglényegesebb, hogy Jim Morrison már nem él. A másik, hogy nagyon megváltozott a társadalmi környezet. Ezektől függetlenül, mivel én koromnál fogva nem tudtam az eredeti felállással játszó zenekar koncertjén ott lenni, nekem egy csoda, hogy legalább Manzareket és a többieket élőben láthatom.Szóval nem érdekel a cikk, én el akarok menni a koncertre és jó lesz, pontosan annyira amennyire 2007-ben jó lehet egy ilyen nagy legenda.
hmm... erre csak azt tudom mondani, hogy ízlések és pofonok... ugyanerről a buliról egy másik ember tollából egy abszolút pozitív beszámolót olvastam régebben. nem tudom pontosan hol, de ha megtalálom beteszem ide.
nekem személy szerint óriási élmény volt az éveleji amsterdami buli!! úgy mentem oda, hogy előtte kb. 15 éve hallgattam utoljára a Doors dalokat (boldog tinédzserévek... :))))))) és aztán végigénekeltem a koncertet! maguktól jöttek elő a szavak, behunytam a szemem és hagytam, hogy vigyen magával a varázs :))))))
nekem kell még ez a varázs, úgyhogy bárki bármit firkál, ott leszek a pecsában!!! :))))))))))))))))))))))))))