Keresés

Részletes keresés

Gideon's bible Creative Commons License 2023.03.15 0 0 41055

A HRTV (Hungarian Royal TV) adja majd a Lviv Aid-et?

Gideon's bible Creative Commons License 2023.03.15 0 0 41054

Azt olvastam,a Glastonburyvel való egyidejűség okozhat esetleg problémát a szereplők tekintetében.

Majd megoldják. Glastonbury június 21-25. Lviv Aid június 24. 81 évesen bevállalja mindkettőt két egymást követő napon?

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (41053)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2023.03.15 0 0 41053

Nagyon szép az új ukrán zászló, gondolom ez Zselé maga.

 :)

 

Amúgy utánanéztem, itt a válasz:

https://www.standard.co.uk/news/ukraine-charity-concert-lviv-aid-date-wembley-stadium-who-will-perform-b1065016.html

 

"When will the Ukraine charity concert take place?

 

The concert is set to take place on June 24 and will be dedicated to supporting the Ukrainian president, Volodymr Zelensky, and his people to defeat Russia’s forces. The organisers said they had been working on putting together the event for a long time but they hadn’t been able to pick the date until now."

 

Úgyhogy a kérdés ezzel el is dőlt. Amúgy a Wembley stadionban lesz a produkció, ott várhatóan nem lesz légi riadó. Nincs több kérdésem.

Előzmény: Rainvan (41052)
Rainvan Creative Commons License 2023.03.15 0 1 41052

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (41051)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2023.03.15 -3 0 41051

Csak az a kérdés, hogy kalasnyikovra vagy élelemre, pokrócra gyűjtenek. Nem mindegy.

Előzmény: Gideon's bible (41050)
Gideon's bible Creative Commons License 2023.03.15 0 0 41050

Nálam is a nyitott kapuk döngetése...

06 24

Wembley

Lviv Aid

Paul is ott lesz.

 

 

 

BGbr Creative Commons License 2023.03.09 0 0 41049

Megint nem tudom, hogy nyitott kapukat döngetek-e, bocs, ha igen.

A szóviccekről lesz szó :)

Már a Molnár-könyvben szó esik arról, hogy a Rubber soul (Gumilélek) a soul zenével poénkodik. De hogy itt a soul is szóvicc, azt ők sem említették, a MacDonaldban olvashattuk, hogy a "rubber sole" = gumitalp, a vicc alapja.

Ugyanígy Macdonald írja, hogy a "Ticket to ride" akár "ticket to Ryde" is lehetne vagyis jegy a Wight-szigeti Ryde városába... (Mellesleg a Backbeat filmben is poén volt a hamburgi indulás előtt, hogy 'Voltál már külföldön? - Persze. - Akkor jó. - Wight szigetén. - Aha.')

 

Tudtommal a legismertebb Beatles-szóvicc sincs igazából elmagyarázva sehol:

 

"1962 májusában a Beatles – a dobossal még Pete Best volt – megkapta első lemezszerződését. Már ekkor alkalmuk nyílt együtt dolgozni a világhírű zenei producerrel, George Martinnal, aki a zenekar további életében is jelentős szerepet játszott, sokak szerint ő volt az ötödik Beatle. Martin szigorúan és keményen hajtotta a csapatot. Egyik este, egy igen kimerítő nap után behívta a fiúkat a keverőbe, és szépen sorban felsorolta, mit rontottak el, és mi mindent kellett volna máshogy csinálniuk. Ezután nyugodtan hátradőlt, és megkérte a fiúkat, mondják el, ők mit nem tartottak megfelelőnek. George Harrison szólalt meg először, lassan, kedvetlenül: „Hát, kezdjük talán azzal, hogy nekem a maga nyakkendője nem tetszik." A helyiségben hatalmas nevetés tört ki, és innentől kezdve megtört a jég: a fiúk a maguk bolondos, humoros énjét adhatták."

 

A nyakkendő angolul "tie" - ami azonban millió mást is jelent, pl. kötelék, kötelezettség, kötöttség!

 

George szóvicce tehát arról szólt, hogy "Nem tetszik a nyakkendője / Nem tetszik, hogy kötöttségeket támaszt felénk!"...

Rainvan Creative Commons License 2023.02.25 0 0 41048

 80

Rainvan Creative Commons License 2023.02.22 0 1 41047

Úgy néz ki, a készülő Stones-lemezen megvalósul:

https://variety.com/2023/music/news/rolling-stones-paul-mccartney-recording-music-ringo-starr-1235529654/

Az egyelőre nem világos, ugyanabban a dalban játszik-e a két Beatle. 

Előzmény: F1 Hierro (41030)
specialist Creative Commons License 2023.02.21 0 0 41046

😂😂😂

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (41045)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2023.02.18 -5 3 41045
Rainvan Creative Commons License 2023.02.18 0 0 41044

Ma pedig 90. 

"I know time flies so quickly..." (J. L.)

Előzmény: Rainvan (33503)
Rainvan Creative Commons License 2023.02.17 0 0 41043

Ugyanonnan McCartney kedvencei, kereken 20:

THIS BOY "Fabulous. And we just loved singing that three-part too.”

AND I LOVE HER “It was a nice tune, that one. I still like it."

I'VE JUST SEEN A FACE “I was quite pleased with it.”

DRIVE MY CAR “It was wonderful.”

MICHELLE “Well, that's quite a good tune.“

RAIN "It was nice. I really enjoyed that one."

FIXING A HOLE “I liked that one.”

THE INNER LIGHT "Forget the Indian music and listen to the melody. Don't you think it's a beautiful melody? It's really lovely."

THE CONTINUING STORY OF BUNGALOW BILL "I remember John singing 'Bungalow Bill' in Rishikesh. This is another of his great songs and it's one of my favorites to this day because it stands for alot of what I stand for now. 'Did you really have to shoot that tiger' is its message. 'Aren't you a big guy? Aren't you a brave man?' I think John put it very well."

I WILL “It's still one of my favorite melodies that I've written. You just occasionally get lucky with a melody and it becomes rather complete and I think this is one of them-- quite a complete tune."

JULIA “That was John's song about his mum, folk finger-picking style, and a very good song."

BIRTHDAY “So this song was just made up in an evening. Umm, you know. We hadn't ever thought of it before then. And it's one of my favorites because of that.”

COME TOGETHER "On the new album I like 'Come Together,' which is a great one of John's."

SOMETHING "I like George's song 'Something.' For me I think it's the best he's written."

BECAUSE "I like John's 'Because' on the second side.

YOU NEVER GIVE ME YOUR MONEY “That was nice. It worked out well."

MEAN MR. MUSTARD Mean Mr Mustard' was very John. I liked that. A nice quirky song."

ONE AFTER 909 “It's not a great song but it's a great favorite of mine because it has great memories for me of John and I trying to write a bluesy freight-train song.”

DON'T LET ME DOWN “I think it was a genuine cry for help. It was a good song.”

YOU KNOW MY NAME (LOOK UP THE NUMBER) "People are only just discovering the B-sides of Beatles singles. They're only just discovering things like 'You Know My Name' --probably my favorite Beatles track!”

 

Érdekes, hogy a nagy klasszikusai alig szerepelnek itt. Miközben tudjuk, hogy a Yesterdayt pl. nagy becsben tartja (hát még a gitárt is, amin megírta). Viszont jóval kisebb a merítés az interjúiból az oldalon: ha nem az adott dal kiadása körüli interjúból idéznek, akkor '88-ból vagy az Antológia idejéből való a nyilatkozat - holott mai napig is gyakran és szívesen beszél a dalairól. Szóval a kis gyűjteménynek van egy olyan 30 évnyi lemaradása és hát a feloszlás utáni 25 év is elég hézagos, magyarán tuti, hogy abból az időből is bőven lenne idézhető véleménye a dalairól.

Az is érdekes, hogy általában milyen semmitmondóak a véleményei - gyakrabban, mint Lennonéi, de néha azért ő is jobban kifejti. Persze ha több interjút használtak volna, biztos változatosabb lenne.

Ugyanakkor lehet, hogy a lényeg ebben a pár sorban van:

"We knew we were good. People used to say to us, 'Do you think John and you are good songwriters?' and I'd say-- "Yeah it may sound conceited but it would be stupid of me to say 'No, I don't,' or 'Well, we're not bad' because we are good." Let's face it. If you were in my position, which was working with John Lennon, who was a great, great man-- It's like that film 'Little Big Man.' He says, 'We wasn't just playing Indians, we was LIVIN' Indians.' And that's what it was. I wasn't just talking about it, I was living it. I was actually working with the great John Lennon, and he with me. It was very exciting."

Magyarán, valószínű Paul jóval kevésbé kritikus a dalaikkal, mint Lennon volt és összességében úgy gondolja, "jók és kész". (Persze a You Know My Name-et megnevezni kedvencnek klasszikus Paul-féle trollkodás, nyilván. :D )

Az Another Girl kapcsán van egy megjegyzése '94 körülről, ami szintén ezt erősíti:

"It's a bit much to call them fillers because I think they were a bit more than that, and each one of them made it past the Beatles test. We all had to like it."

(Más kérdés, hogy ez igaz lehetett '65-ben, de pár évre rá már nem mindig: különben se az Ob-La-Di se a Revolution 9 nem lenne ott a White Albumon - vagy akár a Maxwell az Abbey Roadon.)

Előzmény: Rainvan (41042)
Rainvan Creative Commons License 2023.02.17 0 2 41042

Csak érdekességképpen átbogarásztam ezt:

http://beatlesinterviews.org/index2.html

Kíváncsi voltam, mik voltak Lennon kedvenc Beatles-dalai.

Nagyon kritikus volt, ha azt nézzük, nagyjából a teljes katalógus egytizedéről tudott jót mondani és még így is vannak dalok, ahol csak a szövegre érti, nem a teljes számra (pl. Across The Universe, Fixing A Hole) - legalábbis nem fejtette ki bővebben, a kérdező pedig annyiban hagyta.

Ráadásul nem minden dallal kapcsolatban maradt fenn a véleménye (magyarán voltak dalok, amik a temérdek interjúja egyikében sem kerültek szóba).

Illetve a kritikus hozzáállását nézve már az is nagy dolog, ha egy dalra csak annyit mondott, hogy "good song" vagy akár "nice one" - pedig önmagában nézve ezek elég semmitmondó (vagy "angolosan udvarias") vélemények, nem indokolnák, hogy a "legnagyobb kedvencek" között szerepeljenek az adott számok - a kritikussága miatt mégis, mert a dalaik nagyrészéről ennyi jó sem jutott eszébe. (Hozzátéve, hogy csomó dalról viszont rosszat sem mondott, csakhogy semmi érdemit sem, csupán mondjuk megjegyezte, hogy "Paul egy korai kísérlete xy stílusában" - ebből viszont a tényleges véleménye nem derült ki. Magyarán nem arról van szó, hogy 25 dalt szeretett, a többit utálta. Rengeteg szám semleges volt neki vagy csak éppen akkor nem jutott eszébe semmi különös róla).

Viszont pont a "szigorúsága" miatt annak komoly súlya van, ha valamire azt mondta, "one of my favorite songs".

Illetve megjegyzendő az is, hogy elég nagy a szórás: az All My Lovingra közel húsz év távlatából, 1980-ban mondta, hogy "damn fine", tehát kvázi időtálló véleménynek tarthatjuk, míg mondjuk a Something-ot a megjelenésekor tartotta a lemez legjobb dalának, de hogy 11 évre rá annak tartotta-e, az sajnos nem derül ki.

(Persze ez nem von le abból, mekkora elismerés volt tőle az a vélemény.)

Érdekes az is, milyen hosszan beszélt mondjuk a Strawberry Fields inspirációjáról, de azt nem mondta, hogy jó dalnak is tartaná (ezért innen hiányzik), aztán volt, amit két mondattal elintézett, viszont nagy kedvencének nevezte (persze lehet, hogy utóbbi pont egy Paul-dal volt, amiről nyilván kevesebbet tudott mondani, mint arról, amit ő írt).

Tehát "attól még", hogy egy dal fontos volt számára, nem jelentette azt, hogy jónak is tartotta akár, mint dalt, akár csak mint felvételt.

 

Szóval amennyire meg lehet ítélni, valahogy így nézne ki egy

Top 25 Beatles favorites of John Lennon Spotify-playlist:

 

ALL MY LOVING “It's a damn fine piece of work.”

THINGS WE SAID TODAY "Good song."

I'LL FOLLOW THE SUN "A nice one."

HELP! "One of the best we've written."

THE NIGHT BEFORE “Good."

TICKET TO RIDE "It's a heavy record, and the drums are heavy too. That's why I like it."

IN MY LIFE “It was, I think, my first real major piece of work.”

ELEANOR RIGBY “It was very good."

HERE THERE AND EVERYWHERE “One of my favorite songs of the Beatles."

SHE SAID SHE SAID “It's an interesting track. The guitars are great on it.”

FOR NO ONE "One of my favorites of Paul’s. A nice piece of work."

GOT TO GET YOU INTO MY LIFE "I think that was one of his best songs, too, because the lyrics are good and I didn't write them.”

FIXING A HOLE "That's Paul again writing a good lyric."

BEING FOR THE BENEFIT OF MR KITE “The song is pure, like a painting. A pure watercolor."

WITHIN YOU WITHOUT YOU "One of George's best songs. One of my favorites of his, too. He's clear on that song. His mind and his music are clear. There is his innate talent. He brought that sound together."

A DAY IN THE LIFE “I thought it was a damn good piece of work."

FOOL ON THE HILL "Now that's Paul. Another good lyric. Shows he's capable of writing complete songs."

I'M SO TIRED “One of my favorite tracks. I just like the sound of it, and I sing it well."

WHY DON'T WE DO IT IN THE ROAD "Paul. One of his best."

HEY JUDE "That's his best song."

REVOLUTION "On 'Revolution' I'm playing the guitar and I haven't improved since I was last playing, but I dug it. It sounds the way I wanted it to sound." "The statement in 'Revolution' was mine. The lyrics stand today.”

COME TOGETHER “It was a funky record-- it's one of my favorite Beatle tracks, or, one of my favorite Lennon tracks, let's say that. It's funky, it's bluesy, and I'm singing it pretty well.”

SOMETHING "I think that's about the best track on the album, actually."

OH! DARLING "A great one of Paul's that he didn't sing too well. I always thought that I could've done it better-- it was more my style than his.”

ACROSS THE UNIVERSE "One of my best songs. Not one of the best recordings, but I like the lyrics."

F1 Hierro Creative Commons License 2023.02.14 0 0 41041

Logóevolúció.

histván Creative Commons License 2023.02.08 0 0 41040

Kicsit off, bocsánat.Ajánljatok kérlek megbízható, gyors és korrekt plakát/poster webshopot.Történetesen J.Coltrane lett volna ajándékba,4 hete rendeltem, visszajelzés,elfogadva,jön - úton, dátummegjelölés mailek

után, se szó-se beszéd visszautalták a pénzt.Fruugo.Szülinapi a ajándék,futok ki az időből!Kösz

Gideon's bible Creative Commons License 2023.02.02 0 3 41039

The Beatles - The Night That Changed America by petercorr on iTorrent.

 

Köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2023.01.31 0 0 41038

Az újra kezdők 2012. Manchester "Maggie Mae",

Lennon első bandájára emlékeztet (a népdal ott van a Let it be -n is mint tudjuk).

Az 50. másodpercnél hátul bejön a pici lány a képbe, Neki már ez lesz a "Beatles"  :)

https://www.youtube.com/watch?v=6nb2jiBs6Eo

 

Nagy kedvencem a mozi, ilyen az örök klasszikus. (a "8 days a week" filmben ez teljes mint tudjuk)

https://www.youtube.com/watch?v=IGSlxEoJEkc

Rainvan Creative Commons License 2023.01.30 0 0 41037

Irdatlan hosszú cikk, de az eddigi legjobb Get Back-témában szerintem

(pedig rengeteg mindent elolvastam már a sorozat -meg '69 januárja- kapcsán az elmúlt négy évben):

https://ianleslie.substack.com/p/the-banality-of-genius-notes-on-peter

És a tetőkoncert 54. évfordulóján kellőképpen aktuális is. :)

 

“In Get Back, we are allowed into The Beatles’ process.

We see the mess; we live the boredom.

We watch them struggle, and somehow it doesn’t diminish the magic at all.”

 

histván Creative Commons License 2023.01.26 0 0 41036

megvan,kösz!

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (41034)
Gideon's bible Creative Commons License 2023.01.26 0 0 41035

Ringo + Come And Get It

 

https://itorrent.ws/torrent/37925/a_csodatevo_1969_bluray_720p_x264_hun_pirosasz/

 

Ki tud még rajta kívül ilyen könnyed,vidám,derűs stb. "dalocskákat" kirázni csak úgy a kisujjából?

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2023.01.26 0 0 41034
Előzmény: histván (41033)
histván Creative Commons License 2023.01.26 0 0 41033

nem sikerült kiszedni ezt a fotót magamnak,elkűldenéd kérlek: ihernadidr@gmail.com

Előzmény: F1 Hierro (41030)
F1 Hierro Creative Commons License 2023.01.25 0 0 41032

Az I Wanna Be Your Man autentikus lenne ilyen felállásban.

Előzmény: The Doors (41031)
The Doors Creative Commons License 2023.01.25 0 0 41031

És a közös nevük: The Rolling Beatles 😁

Előzmény: F1 Hierro (41030)
F1 Hierro Creative Commons License 2023.01.21 0 1 41030

Nyilván csak felvetés marad, de el lehet játszani a gondolattal.

 

McBeat3 Creative Commons License 2023.01.20 0 0 41029

Sztem. nekem még megvan, de nagyon el van téve, lehet meg sem találnám. Egyébként nekem nagyon tetszett, első komolyabb Beatles kiállítás volt, maradandó élmény:)

Előzmény: Rainvan (41027)
Balu424 Creative Commons License 2023.01.20 0 0 41028

Atyaisten.. Ringo úgy néz ki, mint egy Jordán-menti székely

Előzmény: Rainvan (41027)
Rainvan Creative Commons License 2023.01.14 0 0 41027

Mik elő nem kerülnek. :) (Az én jegyem persze elkallódott.)

Gondolom az Antológia kapcsán szervezték/hozták el ezt a kiállítást, nekem nagy élmény volt gyerekfejjel, de azt nem tudom, egy már akkor komoly/régi rajongónak mennyire volt exkluzív. 

specialist Creative Commons License 2023.01.08 0 0 41026

ok, bocs. ez esetben (no offense) segítene, ha nem új hozzászólásként, hanem válaszként reagálnál, akkor egyértelmű, hogy kivel társalogsz. ;-)

 

Előzmény: Mr Mustard (41021)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!