Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Die gesamte Technik des FRK S-300 PMU übernahm der Personalbestand der Abteilung im Frühjahr 1989. Die Inbetriebnahme und Ausbildung erfolgte aber ausschliesslich in der Feuerstellung der FRAG - 431 (wegen der gleichen Geheimhaltungseinstufung). Der Personalbestand der FRA sowie eine Reihe Stabsoffiziere wurden von August bis Dezember 1988 in der UdSSR auf diesem FRK ausgebildet (theoretisch und praktisch), einschliesslich von Manövern aus der Bewegung. Im Juni 1989 musste sich die Abteilung einem realen Raketenschiessen in der UdSSR stellen (das letzte in der Geschichte der NVA) und erfüllte es mit sehr guten Ergebnissen. Diesem Schiessen ging keine Manöverbewegung voraus. Geschossen wurde aber aus keiner pioniertechnisch ausgebauten Stellung.
Itt meg a személyi állomány kiképzéséről esik szó: a VEGA osztály állományából válogattak, 1988 augusztusa és decembere közt történt a kiképzés( gondolom Gatcsinában?), s 89' júniusában ők voltak az utolsó osztály az NDK történetében, akik lőttek "kiváló" eredménnyel....
Valami nagyon vázlatos elképzelést láttam én erről. Háborúban az egyik valahol a kisalföldön, a másik az alföld déli részén települt volna. Pontos helyet nem tudok.
Egyébként 1985. körül nálunk is Mezőfalvára volt tervezve két SZ-300 komplexum. Ám a laktanyában csak a kégli lett volna, a kettő közül az egyik komplexum folyamatosan kint lett volna valahol.Hogy hol, azt nem tudom.
Nemhiszem hogy bebarangolták volna az országot velük, inkább egy környékbeli erdőre tippelnék...
Egyébként 1985. körül nálunk is Mezőfalvára volt tervezve két SZ-300 komplexum. Ám a laktanyában csak a kégli lett volna, a kettő közül az egyik komplexum folyamatosan kint lett volna valahol. Hogy hol, azt nem tudom.
"Eine der o.g. Fla-Raketenabteilungen, war die FRA-4351 in Retchow. In Retchow war bis 1986/88 ein Fla-Raketenkomplex (FRK) mit dem Raketensystem "Wolchow", S-75M (NATO-Code: SA-2 "Guidline") stationiert. Ab ca. 1986 wurde der FRK mit dem streng geheimen Raketensystem "Angara", S-300PMU ausgerüstet. und etwa 1988 in den Truppendienst übernommen. Im DHS war die FRA-4351 damit nicht, denn es gab kein Zusammenwirken mit den anderen FRA"
Meg ilyenek. Nem pontosan ez a típus, de ugyanolyan típust most hirtelen nem találtam. Ez itt PRV-11, Sárbogárdon meg PRV-13 volt. Ám a jelleg felismerhető.
Az Angara a Vega korai verziója volt. Jellege, felépítése, tüzelőállása hasonló volt, mint a Vegáé. Ám az tudomásom szerint még csak kötött méretekkel rendelkezett. A Vegát már úgy csinálták meg, hogy változtatni lehetett a K1 és K3 közötti távolságot 600? métertől 120 km-ig. És az Angarának nem volt semmi köze az SZ300 egyik verziójához sem.
Ezt a hírt én is olvastam. Nagyon meglepett, de örűlük is neki. Jártam ott még anno. :)) Örülök, hogy legalább ez megmaradt. Amint időm engedi, természetesen megnézem, nagyon érdekel a dolog.
A "Sziklában" is valami hasonló eszköz volt, ha más nem a rendeltetése és az elvi felépítése és működése hasonló volt. Ha jól emlékszem, a típusa ALMAZ-3 volt. A nagytarcsai is ilyen rendeltetésű létesítmény volt, csak a "Sziklánál" sokkal korszerűbb. Hogy ott milyen vezetési berendezés volt, azt viszont nem tudom.
Megnéztem az ALMAZT,akkor értsem úgy hogy a Nagytarcsai is kb nagyságban és felépítésben igy nézett ki?Ha jól emlékszem itt még nem volt senki közülletek.Lehet tudni hogy milyen állapotban van ez most?Ez lenne az emlegetett "áramos kerítésű"
Érdekesség:Mai MTI hír védett müemlék lett a zsámbéki Volhov TÁS ,a már amúgyis szinházi és kulturális központot levédették,és valszeg renoválják is,mint kor dokumentumot.Na ezt is megértük!Gondolta volna egykor egy ott szolgálló hogy nemsokára a szakaszfedezékben mondjuk balettoznak.
Pintérnél sincs Nyeva. Legalábbis kiállítva nincs. Volhov sincs. Pedig van az országban két típus. Még Dvinát is ki tudott volna állítani, de nem tette. Fontosabb volt neki a Veka mindkét antennaposztja, meg a sok más egyforma zöld vacak. Van nála a Vegából K2, K3, K9, Cikloida, de minden zárva, és ez kívülről mind tökéletesen egyforma. A Pintér egyébként egy ökör. És semmiféle tanácsot nem vesz figyelembe.