Az egyesületnek, ahol "tag" vagyok van kölcsönözhető készüléke, ezt a lehetőséget is mérlegelem.
Intenzíven tanulmányoztam a vetületi rendszereket, és a konvertálási lehetőségeket.
Jó dolog az internet:-)
Még március 23-át kell túlélnem, és ha az lesz a megállapítás, hogy egy év alatt nem romlott az egészségi állapotom túlzott mértékben, akkor lesz beruházás.
Ha ez a doki is azt mondja, örüljek, hogy élek, akkor odaadom a pénzt a gyermekeimnek.
Más.
Lehet, hogy nekem túl jó tanáraim voltak, de néhány dolgot nagyon "belém vertek".
Pl. azt, hogy a természettudomány objektív.
A kísérletek, azonos körülmények között, megismételhetők, ellentétben a társadalomtudománnyal, hisz a környezet ott nem stabil.
Lefordítva, konkretizálva.
Van Döbörhegyen egy bolt-kocsma kombó (évek óta zárva).
Több pont is van a POI adatbázisában, különböző nevekkel.
Kocsma, Kisbolt, stb.
Ennek a "pontnak" van pozíciója.
46,9913
16,7031
Ezt a térképről olvastam le, ott a fok törtrésze van nem a perc (legalábbis én így látom).
A valós koordináták:
46° 59,489'
16° 42,206'
Ha tudom a pozíciót, akkor úgy gondolom, elég innen mérni.
Az tehát a gondom, hogy abban kéne egyetérteni, mi a tartalma a mérésnek.
Miért kell végigmenni egy hosszú szakaszon, ha az adatbázisban van sok-sok szakaszocska, mindegyiknek van azonosítója, és az eltérő burkolatúak csak azért nem jelennek meg az ITINER-ben, mert nincs kitöltve a "burkolat" tulajdonság?
Bocs, hogy elkalandoztak a gondolataim, de sok a bennem felmerülő kérdés, és nem kapom meg azokat a válaszokat, melyek arra ösztönöznének, hogy folytassam.
A TUHU térképén sötét barna az RP-DDK útvonala, és vékony fehér az országút.
Mutatom másképp.
Az Iskola utcáról van szó, ezen halad a kék.
Azt elfogadom, hogy nem fog látszódni, de most úgy néz ki, mintha a "felső" út lenne az országút, holott az "alsó" az országút, és a "felső" az RP-DDK útvonala.
ha nem az országúton halad, hanem mondjuk mellette 20m-re a párhuzamos földúton/ösvényen (erről van szó?) akkor ez a helyzet attól hogy átállítjuk rossz aszfaltra, nem fog megváltozni
Inkább azt a hiányzó párhuzamos utat kellene felmérni amin a kék TÉNYLEGESEN halad és azt berajzolni
Már ha jól értem a problémát.
Látod, ilyenkjor lenne jó ha lenne nálad legalább egy logger
A 99778-as szakasz aszfaltos, ez a falucska főutcája.
A 99779-es részben földút, részben rossz aszfalt, ez egy utca, mely jobbra "kiválik" az országútból.
Ezen megy a kék, de a baloldali az országút.
A 222436-os szakasztól (a listán a harmadik) már ismét az országúton haladunk, Szarvaskendig.
A két szakasz (99778 és 99779) minősítését kéne megváltoztatni (aszfalt / rossz aszfalt és akkor talán látszana a térképen, hogy a KÉK nem az országúton halad.
Jelenleg 4.238 méter "minősítetlen" szakasz van Döröskétől Szarvaskendig.
Döbörhegyig kavicsos - sóderes az út, de nagyon sok szakasz van, ha fontos, kigyűjtöm.
A kiemelt 6 szakaszból az utolsó 4 az országút, ezt is lehetne minősíteni.
"szerintem nem gond, hogy kettős poi lesz egy helyszín, viszont informatívabb, és többféle igényt kiszolgál."
Egészen addig csak kettős poi (furcsa így leírnom, csak sejtésem van, hogy mit jelenthet, úgyhogy ha az egészet félreértem, akkor bocs), amíg vki rá nem jön, hogy mondjuk a Csókakői presszó nemcsak OKT bélyegzőhely, hanem Várak a Vértesben, Fejér megye turistája, stb. igazolópont is. A népszerű turistacélpontok közül elég sok egy rahedli mozgalom bélyegzőpontja egy helyen.
Szóval most Güszi - teljesen érthetően - nagyon az OKT pontokra hegyezi ki a problémát, de ugyanez felmerülhetne minden mozgalom bélyegzőhelyénél.
mert erre megoldás lehet ha csak simán cserhátsurányra keresel, belekattintasz az egyikbe (mondjuk a település, község stb típusúba) aztán pedig a közeli pontokra
ebből pl az is látszik hogy hev már megcsinálta amiről az előbb beszéltem (túramozgalom típusú pont ugyanarra a koo-a mint a Vadász-presszó)
ha azt akarnánk hogy rajta legyen a pecsét helye is a tuhun, akkor egy túramozgalom poi-t kéne lerakni a presszóhoz közel vagy pont ugyanarra a koo-ra (bár szerintem igazán nagy jelentősége kültéri pecsét esetén van)
már csak az a kérdés, ha ez így meg lett volna csinálva, akkor ez Güszinek segítség lett volna vagy úgyanúgy probléma?
Mindenesetre, szerntem a Vadász Presszó elsősorban vendéglátóhely, másodsorban kéktúra-bélyegzőhely. Pl. egy kültéri pecsétnél egyértelmű, hogy nem szerepelhet ott más.
Node.
Hajlok arra, hogy átnevezzük, ill. hogy kiegészítsük - de hogyan?
Vegyünk fel egy új poi-t ugyanolyan koordinátával?
Még nem néztem meg, Magyarkút és Gánt hogyan változott, de ugye ott is a pecsétek helye elsősorban vendéglátóhely (Kocsma a pipáshoz ill. a gánti vendéglő, amelynek már nem is Vértes Vendéglő a neve), vagy éppen szálláshely (Gránás th.), mivel Gánton két helyszínen is fellelhető az OKT-pecsét, mondjuk mindkettők ugyanazok üzemeltetik.
csak a thread miatt neked, tartalmilag inkább Güszinek
vannak ún. térképszerkesztési konvenciók, amiket odaát a tuhu aktívabb szerkesztői szoktak megbeszélni/kidolgozni és utána mindenkinek ahhoz kell(ene) tartania magát
OKT pecsétre -pontosabban túramozgalmi igazolásra- van külön POI kategória, azt kell akkor a presszó mellé (vagy presszóra) tenni
nem a kocsma nevébe kell rakni hogy milyen pecsétek érhetők el, mikor van a nyitvatartása, kapható-e alkoholmentes gyümölcsös ízesítésű sör
mert ezeknek az infóknak is mind megvan a saját helye (és az nem a név mező)
Most már látom, sajna néha teljesen logikátlanul pakol a levrendszer maileket a spamek közé, olykor olyanokét is, akikkel már x levélváltásom volt. A spameket pedig kevésbé nézem, így is már színültig vagyok a különböző kör- és hírlevelekkel, ill. a továbbított anyagokkal. Ezért is hoztam létre egy új fiókot is: forgacs2638@gmail.com erre is írhatsz nyugodtan!
Szerintem teljesen nyilvánosan reagálhatok, hiszen közérdekű a dolog, s ráadásul már itt taglalt kérdéskör. Én mértem be a cserhátsurányi Vadász presszót a tuhun, s ennek megfelelő nevet adtam neki.
A véleményem, hogy alapvetően a turistautak.hu egy olyan adatbázis, amely elég széles rétegeket szolgál ki, s relevánsabb, ha a poi neve az, ami a valóságban is, azaz Vadász Söröző. Az indokolt lehet, hogy szerepeljen a poi tuhus nevében az OKT ph. vagy OKT pecsételőhely kifejezés, de szerintem ne azzal kezdődjön. Szívesen betoldom ezt a kiegészítést, de nem ezzel kezdeném a poi nevét, pláne nem érzem szerencsésnek, hogy csak ez legyen a neve. Sok gps-t, tuhut használó azt sem tudja, hogy pl. a kéktúr a világon van...
volt olyan OKT szakaszom amire 2.3-as átlag jött ki
biztos ebbe a vontatottan haladásba fáradt bele egyik túratársunk, úgy szólt utánunk Tapolca előtt egy biciklis hogy menjünk már vissza mert egy darab turista fekszik az árokparton :-)
Több oka is volt annak, hogy elindultam, de ahogy az lenni szokott, a túra közben alakul a "menetrend".
Arra a kérdésre kellett válaszolnom valahol Döröske és Döbörhegy között, a szőlőhegyen, hogy mi a teendő akkor, ha a szomjas turista találkozik a boros gazdával, aki metszegeti a szőlőt, megpihenne, szomjas, de nem szeret egyedül iszogatni.
Nagyon szomjas, és nagyon nem szeret egyedül iszogatni.
A válasz egyszerű, azért van a túraterv, hogy lehessem mit módosítani.
Megálltam hát, és iszogattam a jó öreggel.
Fiatal, üde borral kínált, kellemes volt a környezet, és a társaság se volt rossz.
20 percet "vesztettem", de a lendülettel sikerült behozni a "hátrányt".
Sőt.
20 perc késéssel érkeztem a 12:00-kor nyitó kocsmába (a kocsmáros hamarabb is ott van, de az nem hivatalos nyitva tartás).
Kicsit aggódtam, mert mint tudjuk, borra sör, meggyötör.
De nem.
A hatás kiment a megtett 2-3 kilométer közben, és a sör is jó volt, a változatosság kedvéért üveges KOZEL.
Ja, a pecsét rendben:-)
Végső soron ezért is mentem, de ami OK, arról sokat nem érdemes írni.
Figyeltem az útvonalat is, arról majd máskor.
Eseménytelem bandukolás, leginkább aszfalt, vagy kavicsos, sóderes út.
Nem túlzok, talán 1 kilométer vold a földút a nádasdi kereszteződés után, Halogy előtt.
Halogyon is rendben van a pecsét, na és üveges KOZEL is volt.
Maradt még:-)
Bőven elértem a 16:05-ös buszt, a kocsma Halogy, iskola megállónál van.
Kicsit noszogattam a sofőrt, hogy érjünk be 1-2 perccel hamarabb, mert megy a vonatom.
Be is értünk, de ha az ellenvonat nem késik csöppet, akkor bizony elhúz előttem a fürge szerelvény.
Egy kis futás, kapaszkodás, kétségbeesett integetés, de elértem.
Hasonló élmény volt Szombathelyen, ott az IC-t kellett "levadászni" néhány perc alatt, ebbe még a pótjegy megváltását is be kellett illeszteni.
Mérhetetlenül lassú kiszolgálás a pultnál, pedig az összeget előre kiszámoltam.
A vonat pontosan indult, de 10 perc késést Budapestig "összeszedett".
Végső soron 4 órán belül hazaértem.
Ja, az idő csodálatos volt, és azt hiszem, a TUHU távolságadatai is rendben vannak.
20,7 kilométer nettó kicsit kevesebb mint 5 óra alatt rendben lévőnek tűnik.
Idén mi is inkább a kéktúrára ill. egyéb túramozgalmakra helyeztük-helyezzük a hangsúlyt, és messze nem olyan sebességgel haladunk, mint teljesítménytúrákon szoktunk. Meg aztán, hó és sár is vagyon a terepen, így ha akarnánk sem tudnánk begyújtani a Palóc Expresszt :-)
De nem is akarjuk. Élményfaktor és spontaneitás is van a világon.