azért itt egy apró félreértést szeretnék eloszlatni. a dm imidzséhez anton corbijnak semmi köze! ezt ő maga cáfolta, a közelmúltban megjelent dvd-je kapcsán készült beszélgetés során. kifejezetten azt állította, hogy az egész martin ötlete volt, aki öltözködése során kedvelte ezt a viseletet. és ha belegondolok lehet is benne valami:
1. a meaning of love - os öltözködés 1982-ben lecsengett. az 1983-as everything counts és love in itself klippekben már nem láthattál ilyeneket.
2. az 1984-86 ös videokban (people are people, shake the disease, it's called a heart, stripped) klippekben már felfedezhető a dm viselet: fekete ruhák bakancsok, bőrdzseki, kockahaj, láncok, bilincs...stb:) gondolj bele: master and servant daszöveg 1984-es!
anton első munkája a question of time video volt 1987-ben... ennek ellenére nem lehet érdemeit elvitatni. ebben és az ezt követő 3 évben ő alkotta kedvenc klippjeimet. (amit sikerült is lerombolnia: látta valaki az új dm album borítóját?)
Dehogynem!!!! Az egyik legjobb barátom!! Többek között vele voltam Szegeden is!!
Igen, ebben teljesen igazad van, ezt a részét teljesen elfelejtettem, hogy tényleg nem volt túl jó a hangosítás..... a szar cuccokat hagyták nekem.. :)))
De ettől függetlenül néha tényleg hajmeresztő dolgokat kértek tőlem!!
Ott voltam azon a MegaPub-os emeleti kistermes Cure bulin, nekem nagyon bejött az ötlet, és nem is a zenékkel volt a baj természetesen, nekem inkább ahogy szólt, az nem tetszett. Ez természetesen nem a te hibád, te jól küldted, hanem a hely felszereltségéé. Én ezért tartózkodtam többet a lenti DM teremben.
(Nem ismered véletlenül a Kiss Leventét? Volt SOTE-s)
Ez a vita sokak számára parttalannak tűnhet. Nekem viszont arra jó volt mindenképpen,hogy belássam,mennyire nincs igazam.
Egyébként a Manson konci nem bukhatott olyan nagyot.Már eleve akciós áron jött,és a szinpadi showjának kb. a felét hozta el.Én is úgy tudom,hogy félház előtt játszottak.
Én életemben egyetlen egyszer "csináltam" (én voltam a dj) egy Cure kistermes bulit, míg a nagyteremben Mode ment (Mega Pub, ezer éve). Abszolút nem vagyok dj alkat, és még azelőtt soha nem csináltam ilyet (azóta sem), csak felkértek rá és én is szívesen kipróbáltam.
Nagyjából az volt a koncepció, hogy ha már Cure bulinak van hírdetve, az első 2 órában Cure-t nyomok, utána kb. szintén 2 óra teljesen vegyes, és utána szintén végig Cure.
Ehhez képes kb. mikor benyomtam a Give Me It-et vagy valamelyik b oldalas számot (olyat direkt sokat nyomtam!! ) egy lélek nem táncolt, hanem átmentek legtöbben a Mode terembe.
A vicc az volt, hogy kiakadtak azon, hogy sok a Cure. Ahhoz képest, hogy Cure partinak volt meghírdetve, nem tudom, mit vártak. Folyamatosan mást kértek. Ez még persze okés is lett volna, ha legalább Sisterst, Joy Divisiont, Siouxsie-t (az volt több is, de kb. 3-an ismerték....) kértek volna, de vagy Mode-ot kértek (ami a nagyteremben ment vazzeeee!!!!) vagy volt olyan is aki Nirvana-t kért meg Bonanzát.
Valószínűleg amúgy sem csináltam volna több bulit, mert tényleg csak szerettem volna kipróbálni, de ez aztán totál elvette a kedvemet az egésztől.
Szóval asszem a válasz az, hogy a Cure tényleg egy rétegzene főleg a Mode-hoz képest. Szeretem a Mode-ot is, nagyon is, évekig lejártam a Pecsába, de számomra a Mode mindig is a Cure populáris verziója lesz. És mint ilyen, természetesen a tömegeknek is sokkal elfogadhatóbb.
Emlékszem, még '97-ben volt szerencsém egy hetet Londonban tölteni, és az ottani skacokkal a zenéről beszélgettünk. A vicc az, hogy angol létükre nem ismerték a Cure-t viszont a Mode-ot természetesen igen.
A másik pedig az, hogy a Mode-nak tényleg sokkal több igazi slágere van mint a Cure-nak, ebből pedig simán következik az, hogy aki ismeri a Mode 5 slágerét, már lehet, hogy elmegy a koncira, viszont a Cure-nak kb. egy populáris igazi slágere van, a Friday I'm In Love ugyebár. Ezért még az "átlagemberek" nem fognak elmenni egy Cure koncertre, csak mi, akik tudjuk amit tudni kell! :))
Ez van, ezt kell szeretni!! "Fun is fun and done is done."
2004 májusban a Kraftwerk teljes mértékben Kraftwerk bulit hozott el az Arénába, ami azt jelenti, hogy 0 %-ban használták az Aréna felszerelését, a hang- és fénytechnikát is ők hozták, mindent. Mondanom sem kell, hogy így rögtön kb a felére csökken az Aréna bérlése, arról mem is beszélve, hogy mennyivel jobban szólt a Kraftwerk saját cucca, a 16x16-os kivetítő meg egyedülálló azóta is, szemben az Aréna 4 db 2x3-as táblájával...
A terem hosszában volt félbevágva, így a szemben lévő ülőhelyek is nagyon közel estek a színpadhoz, az 5000 ember pedig a teljes teltház hatását keltette.
Szerintem Cure koncert esetén ugyanígy kéne gondolkodniuk a szervezőknek, és kizárt hogy ne érje meg...
Azt ne felejtsük el, hogy nem turnén voltak Roberték idén, tehát nem önálló koncerteket adtak, hanem fesztivál fellépések voltak.
Nem egy kategória a Turné és a fesztivál gázsija szerintem…. Ráadásul a nyári 9 fellépés árai igen változatosak voltak a Cure-nál is. Volt ahol 4-5 ezer volt a jegy, de a 15 ezer is előfordult…
A feltételezés ebben az esetben nem lehet pontos, a gázsira vonatkozó feltételezést vagy a kapcsolataid révén megszerzett tudásra alapozod, vagy a megérzéseidre.
Ne értsd félre, nem gondolom, hogy a Cure és a Mode egy ár kategória. Csak a feltételezések, nem egyenlőek a tényekkel.
Főleg arra alapul, hogy az Arénába nem hívták meg a Cure-t. Mennyi ideje van Aréna? 2-3 éve?
Meg talán még a táncolhatóság is. A DM életművének 70-80%a táncolható. A Cure-énak szerintem jóval kevesebb.
Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy érzem, hogy ha mondjuk kitalálná valaki, hogy mostantól havonta csinál Cure-bulit, ahol egy este 80-90%ában Cure menne, akkor vagy lejönnének dark arcok, akik néhány Cure után jó esetben Sisters Of Mercyt, Fields Of Nephilimet, Bauhaust, Lacrimosát, rossz esetben Mansont, Placebot és HIMet kérnének, vagy - ami talán még valószínűbb - a Mode-osok ráakadnának a helyre és meglenne a nyolcadik DMet nyomó buli Budapesten.
Ha igazat adtok nekem, akkor érdekelne, hogy szerintetek ennek mi lehet az oka.
NYERT! Lol bandája 1990-ből. Állítólag tiszta Cure lett a lemezük, nem múltak el nyomtalanul az évek a jó öreg Lawrence-ben... Sajnos még nincs meg nekem, de ha meglesz, neked is meglesz. ;)
Így visszanézve süt az agresszió a hozzászólásomból. Természetesen a cél nem ez volt,de egy fórumon nehéz vitatkozni. Más súlya van a szavaknak leírva,mint kimondva. Tényleg jó a Mode rajongóknak,van egy király rajongói klubjuk,ezért minden elismerésem a létrehozóké. Viszont mindenhol meg akarnak győzni,hogy a két rajongótábornak(ha hívhatom így magunkat is)igenis van köze egymáshoz. Nos ez abban ki is merül,hogy a Curét szeretők eljárnak Mode klubba,koncertre stb.stb. Ha ugyanez elmondható lenne a Mode táborról is,akkor most arról beszélnénk,hogy jövőre jön a Cure is,és ők is kénytelenek ráadáskoncit nyomni. Ezzel szemben én is azt érzem,ha valaha idejön még a Cure,akkor PECSA szabadtér. Szerencsére ez Robertéket nem hiszem,hogy zavarná:)))
snakepit: "1993 Cure koncertlemez - 1994 DM koncertlemez" Ez az egy nem stimmel. Az a DM koncertlemez (SOFAD - Live) is 1993-as. 1994-ben csak egy maxit adtak ki.
elektromos_gyalogos: Presence > Lol. És csak azért válaszoltam erre a kvízkérdésre, hogy megkérdezem: megvan az albumuk?
"...sajnos az elmúlt 2-3 évben belenyúlt egy két olyan dologba, amiért 10-15 éve szemen köpte volna magát."
Hát igen, a Blank & Jones féle Forest-nél, amiben Robert is tevékenyen közreműködött én is csak dörzsöltem a szememet... Bár én ezt lassan betudtam Robert hagyományos nyíltságának, közvetlenségének.
az imidzs kapcsán: a dm "ragyogó" imidzséért egyedül Anton Corbijn-nak jár a méretes köszönet. ha ő nincs, akkor még ma is a meaning of love-os idétlenkedést néznénk...
ha Corbijn anno a cure-t karolja fel... a franc tudja mi lett volna. mondjuk Robert szerintem nem kért volna belőle. persze próbaképpen néhány videót forgathatott volna a taggal, mert Tim Pope klipje tragikusan rosszak.
valaki alább írta, hogy Robertet soha nem tette zsebre a poppiac. jól esne, ha igaz lenne, de nem az. sajnos az elmúlt 2-3 évben belenyúlt egy két olyan dologba, amiért 10-15 éve szemen köpte volna magát.
Az első mondatomat természetesen úgy kell értelmezni, hogy az én életembe jöttek be ezen zenekarok a megadott időpontokban - mielőtt még félreértené vki, ami az ilyen fórumokon szinte kötelező... :D
Nálam ez úgy néz ki, hogy '87 körül jött a DM aztán '88-89-ben a Cure. Párhuzamosan szerettem a 2 zenekart, bár 93-ig - a DM (számomra) utolsó albumáig - mindig is a Mode volt nálam az első. Aztán a DM-nél történt ami történt, így már 10 éve háttérbe szorul nálam a DM a Cure-ral szemben.
Míg a DM (számomra) 10 éve nem létezik, a Cure pár hónapja egy olyan koncertet adott, hogy még most is beleborsódzik a hátam ha visszagondolok.
Mindazonáltal a Cure életműve mind a mai napig hibátlan tökéletes egységet alkot. Én személy szerint csak a Kraftwerk-ről és a U2-ról tudnám ugyanezt kijelenteni.
És akkor ON:
Hallotta már valaki a Presence nevű zenekart? Na milyen módon kötődnek ők a Cure-hoz? Ki a kapocs? ;)
Nem is kell kilóra összehasonlítani. És az, hogy nem tudjuk összehasonlítani, már jelez valamit, hiszen pont azért nem ugyanolyan helyeken lépnek föl, mert nem egy pályán játszanak. Úgyhogy összehasonlítani sosem fogjuk tudni.
A Cure-t nem viszik az Arénába, mert az Aréna sokba kerül, és egyszerűen nem tudná megérni. A Cure-t Pesten a Pecsa szabadtérre vinnék, ha valahová.
Gondolj bele, a Cure-on 4 ezer volt a jegy, egy sima napon mennyi volt? 1000? 2000? Hánnyal voltak többen, mint egy szimpla napon? Sokat mondok, legyen 5000. Az is zéró még. Ha magas lenne a gázsi, bele sem vágtak volna, mert egyszerűen nem tud bejönni annyi plusz ember, hogy megérje.
Valóban nem volt pontos, amit írtam, mert csak annyi volt, hogy nem egy kategória gázsiban. De pontosítok, ha gondolod: tippem szerint legalább ötször, talán tízszer annyit kér a DM.
De nem értem, miért lenne ez gond? Én imádom a Missiont, és sejtem, hogy ők meg ötvenszer kevesebbet kérnek. És a DM-et is. És a Cure-t is. Ráadásul kb. ebben a sorrendben. Ez három kategória. Na és?
Neworder teljesen egyetértek Veled.Én sem látok az égvilágon semmilyen hasonlóságot a zenében a Mode és a Cure között.Sosem tetszett,hogy mindig egy kalap alá voltunk véve a Mode-osokkal.Meggyőződésem,hogy rengeteg rajongót szippantott el tőlünk a HDMFC.Vajon miért van az,hogy szinte minden Curés szereti a Mode-ot,miközben a Mode-osok inkább az EBM felé húznak? Nevezhettek primitívnek,gyerekesnek,vagy akár irigynek is,én bizony nem fogok asszisztálni a Mode magyarországi sikeréhez. Nem titkolom,hogy nálam ezzel a ráadás koncerttel telt be a pohár.
szerintem a kettő nem ugyan az. Mert az egyik BP a másik Szeged. Akkor lehetne egyenes következtetést levonndo, hogy mennyi a Cure és mennyi a DM, ha a Cure is az Arénában lépne fel, illetve, ha a DM a SZIN-re menne. Ezek hiányában nem pontosak szerintem a feltételezések...
Kis hazánkban a DM mindig is nagyobb közösséget vonzott, mint a Cure...
10 DM rajongóra talán 1 Cure fan jut
Amíg itthon egy kisminkelt torzo-borz Cure rajongó vagy a közröhej tárgya lesz, vagy ujjal mutogatnak rá, addig egy kockahajú DM-es jobban bele tud veszni a tömegbe... Talán a DM-nek nagyobb a reklámja , mint a Cure-nak, ezért ismertebbek is.
Míg a DM esetében senki sem kérdezi meg, hogy: "ényleg? Még léteznek? és van új lemez? "
Addig ez a Cure esetében többször felmerül:-) és nem egy esetben hallottam, hogy vki lemaradt a Sziget vagy a SZIN koncertről pusztán csak azért, mert nem tudott róla....
Ettől függetlenül, ha lenne pénzem (de nincs) akkor elmennék vmelyik itthoni DM koncertre jövőre...
megkérdezhetem, hogy honnét veszed az infót, hogy nem egy gázsi kategória a Cure és a DM? Nem mondom, hogy igazad van, és azt sem, hogy nincs... Egyszerűen kiváncsi vagyok...