Sasolom egy ideje azt a keresőt, de ötnél többet nem nagyon szánnék rá. Majd ha hatért lesz fenn, bekóstolom! :o)
Annál a Jupinál a sapkák hiánya a legkevesebb gond. Egy nem éppen megbízhatónak tűnő eladótól vásárolni két teljesen életlen kép alapján egy objektívet, amiről semmit sem közöl...
Ez az én fogalmaim szerint nem "kissé kockázatos". Arról nem is beszélve, hogy ha ezt is 1700 forintért akarja elpostázni, akkor már most magasabb a licit, mint amennyit hajlandó lennék kidobni az ablakon. :o)
Persze, lehet, hogy ez egy tökéletes objektív. Személyes átvétellel bevállalható, de én Kecskemét környékén lakom...
A postaköltsége is durvicsek! Ennyiért már házhoz is szállíthatná.
Tele van most a vakera irreális árú fotóscuccokkal. Meg sem nézik, hogy ugyanazok a termékek ötöd-tized annyiért is fent vannak, és még annyiért sem kellenek a kutyának se!
Vagy kihaltak akik még értenek hozzá, vagy egy durva áremelkedés előtt állunk, és ez annak az előszele...
Érdekes a fotóscucc kínálata az eladónak! A képek életlenek, a leírás semmitmondó, a fix árai viszont irreálisak. Az értékeléseit elolvasva sem erősödik a bizalmam: még a pozitívak közt is van olyan, ami inkább negatív...
Azért bepakoltam figyelőbe, hátha kellően alacsony áron zár az aukció. (Csak tudnám, minek licitálnak az emberek az utolsó percek előtt...)
Amúgy jól jönne egy jó Jupi 12, meg hozzá egy 35-ös vagy egy revolver kereső. Nincs valakinek elfekvőben ezekből? Természetesen tisztességes ár/érték arányban. :o)
Egy elektronikával foglalkozó kollégám szerint a legtöbb kínai napelemes kerti lámpában szelén fotoelem van, nem sziliciumos. Tehát a régi szelénes fénymérők fényelemei innét pótolhatók