Köszi, ezekkel nagyjából tisztában vagyok, nem most kezdtem csak nehéz elhelyezni úgy a gépet, hogy ne essen le. A kocsi a pattogósabb fajtából való xd
Igen régóta fotózok, pl volt alkalmam hadtáncelőadást végigfotózni s nem közelről. No ide kellett a stabil kéz plusz leleményesség, játék az ael gombbal plusz fényértékekkel xd
Megállsz egy elhagyatott úton, vagy parkolóban este amikor már senki nem jár arra.
Betolod a kamera lencséjét egészen a szélvédő elé, hogy az ne az eget fotózza, meg ne is a kocsi orrát XD
de majd a fotósok segítenek, de pl. vaku kikapcsolva, ISO100 @1/50 záridő manuális módban készítesz egy képet, és ha ugyanezzel a paraméterrel lövöd mindet, akkor jól kell látszania a különbségnek.
ISO érték és záridőt lehet neked is állítani, ennek a beállításában biztosan segítenek a többiek.
DVR-en gondolkodtam, de drága a használható :( Kínából lenne olyan, aminek nincs kijelzője és egész kis helyen elfér, 11000ft, ezen finlózom. Hozzákötöm a tolatótükörre, ami 7"-os, azon azért látnám amit kell :D
Kollega most látta a tükröt mire is jó, azt mondja innét a civic-el nem állt volna így ki, nemhogy egy crv-vel :D
Felesleges, mert úgy sem jobb. Sötétben kalap szutyok a tel kamerája. Ez az egy gondom van vele. Ha nincs fény, nincs kép. Este 40 wattos izzó mellett már full sötét képet csinál xd képzelj oda +4-es expot xd
No hát készült egy felvétel mit is tud a kici sárga Bp-Gyömrő távon. Kollegámnak is nagyon tetszett, azt mondja nagyon is jó ez a sárga fény :D
Erősebb ez, mint neki civicben a fehéres izzó :)
Íme:
Bár ez az út nagyon nyelte a sárgát, itt a fehéres jobb, 4-es út. 4-estől Gyömrőre vezető út viszont látványosabb a sárgával.
Videót nem tenném be, mert egyrészt hosszú, másrészt pedig nem figyeltem és a dvr alkalmazás 320x280-as felbontásút csinált, ami finoman fogalmazva se jó :D (10 perc 35MB xd)
Telefon kameráját inkább nem minősítem, Prestigio 5044, ami nem rossz tel, de a kamera csapnivaló rajta :D
Ugyanez a gond a Peugeot 306 (S2)-nél is: koppig a legmagasabb pozícióba kell tekerni, és még a felső tartólábak alá is 1-1 alátétet kell tenni: akkor már oda világít, ahova kell... :)
Ködlámpát nem használok, amúgy is csak láthatósági célt szolgál. :) Nekem ködben bármelyik gagyi sárga kiváló volt. Ez viszont atombombaként világít! :D
kiváncsi vagyok Wicked milyen fényerősség mérési adatokkal fog szolgálni.
ja, ugyanilyen szinű ködlámpa izzókat vettem, már alig várom, hogy tompított és a ködös egyszerre világíthasson ugyanolyan sárgán, eltüntetve a ködöt :D
Itt sok a szaki az auto gyari drl-je 13w izzo volt kicsereltem 7.5 w-os LED-re sokkal jobb de nem az igazi!
Nos egy kerdesem lenne ha 13w -os gyari izzo helyere belekerul egy 20w-os LED akkor azt a 7 w difit birni fogja a vezetekeles vagy a foncsor vagy a biztositek?
Gondolom nem pont 13w-ra terveztek biztos tobbet birhat.
Igen, itt is vannak ilyenek. Múltkor szóltam az egyiknek, városon kívül, teljesen sötétben helyzetjelzővel ment. Még ő volt megsértődve. :D De ezeknek nem tűnik fel, hogy nem látnak semmit?
A legjobb, mikor beérek mögé és akkor kapcsolja fel a hátsó ködlámpát. Volt már, hogy 10 percig villogtam neki, de az idióta nem értette, aztán megelőztem és felkapcsoltam én is. Később elkezdett lassítani, mondom végre, de lekanyarodott, a hátsó ködlámpája még mindig világított...
A menetfény sötétben meg külön jó, mert kb. olyan, mintha távfénnyel jönne szembe. Szerintem ez valami idióta divat, vagy nem tudom.
Kadett fénye sokkal jobb. Nem tudom mi van az emberekkel, de én ma majdnem nekimentem egy suzikisnak, mert jött a sötét utcán nulla világítással. Semmi, se helyzetjelző, se lámpa. Itt Miskolcon a sok hülye éjszaka is nappali menetfénnyel jár, nem egy-kettől láttam az elmúlt hetekben, a legdurvább hogy levillogod vagy 20x és nem érti a hülye, hogy mit akarsz. A másik véglet a fényes napsütésben, vagy tiszta időben ködlámpázók.
Tegnap meg szemből villogtat egy rendőrautó, nem tudtam mit akar, aztán a tükörbe nézve láttam, hogy a mögöttem jövő akkor kapcsolt lámpát. :D Ilyet se láttam még.