A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Az a baj, hogy a hirdetések, ahol ezek mennek, leginkább idősebbek nézik, és annyira be lehet őket etetni sajnos.
Hiába van pl a híradóban egy két perces szösszenet, hogy ez csak ámítás 2-3 nap és elfelejtik, ők meg élnek tovább. Ha féláron van, akkor kell nekem jeligén.
Ilyen hülyeséget mint az előbb meg csak akkor írjál, ha szeretnéd, hogy megjelenjen a nagy fekete autó, gondolod a régészek és az NNYI műkincs részleg nem olvassa ezeket a fórumokat?
Ez az érme nem abból a biliből borult ki. Ez egy darab amit szerencsésen találtam és mint kezdő kereső nem is gondoltam volna, hogy ilyen leletre teszek szert. Ha sejtettem is volna, akkor eszem ágában sem lett volna itt megosztani.
Köszönöm a válaszokat! Volt egy ilyen sejtésem de apósomat sikeresen behálózták, szerencsére a halála után kiküldött érméket visszavittük és lemondtuk a megrendelését. Akkor jó lesz majd snúrozni a gyerekeknek és megmaradnak emléknek.
A kibocsátó Magyar Kincstár Kft.-nek, és a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft.-nek nem véletlenül van ilyen hivatalosnak látszó neve; és nem véletlenül vannak a Szabadság tér 7-be bejegyezve.
Az emberek megtévesztését célozzák, sokszorosan túlárazott érmékkel, úgy, hogy büntetőjogilag még éppen ne lehessen megfogni őket.
Sajnos az érméknek nincs numizmatikai értékük, az áruk a bennük lévő nemesfém (ha van), plusz pár százalék.
Amennyiben van benne nemesfémtartalom, akkor azt az árat megadják érte, általában kereskedők, de mivel nincsen numizmatikai értékük, így nem gyűjti senki. Ezeket általában olyan emberek veszik, akiket megtalált a reklám szele, tehát a legtöbb esetben átlag polgár veszi aki nem olvasgat numizmatikai fórumokat, nem jár börzékre nem foglalkozik a numizmatikával. Éppen ezért nagyon nehéz lesz megtalálni azt az embert aki bízni fog egy másik emberben és megvenné tőle, ezért a kereslet rá gyakorlatilag nulla. Sajnálom, hogy ezt kell, hogy mondjam, de több ismerősöm is gyűjtötte akik a reklámok miatt kezdtek bele, mondván ez majd érni fog valamit és később jönnek rá amikor el akarják adni, hogy nincs értéke maximum a nemesfém tartalom. Ezek a magáncégek által vert érmék gyűjthetőek lennének de csak azért mert valaki lát benne szépet egy-egy motívumban, 5 percenként jönnek ki a sorozataik nincs idő feleszmélni, mert aki egyszer belekezdett elég sokáig veszi a sorozat többi részét, de még egyszer kiemelném, semmilyen háttér története nincs egyik érmének sem, kereskedelmi úton "céllal" készült, ezért is olyan az ára amilyen.
Szeretném megtudni hogy van-e piaci értéke egy pár éremkibocsájtó által kiadott érmének.
Sajnos nem teljes az egyik sorozat sem. Saját érmedobozban vannak és eredetiséget igazoló tanúsitványokis megvannak hozzájuk. Ha van rá igény akkor szívesen eladnám őket!
Jövő szombaton, április 5-én tartják Szabadkán a Szabadkai Gyűjtők Egyesületének 69. nemzetközi találkozóját. Numizmatika, filatélia, képeslapok és régi tárgyak is megjelennek a találkozón. A gyűjtemények bővítésén túl lehetőség van az ismerkedésre, mások gyűjteményének megtekintésére, értékbecslésre is.
Helyszín: Szabadka, Új Városháza, Lázár Nesics tér 1.
Vélhetően kiborult egy bili valahol mert most iszonyatosan sok került ebből elő.... én egy ismerősömtől 4 darabot vettem, abszolút verdefrissek. Nem gyűjtöm őket csak olcsó volt. Rómára cserélhetőek.
Akit érdekel 55.000.-/db áron oda tudom adni mind a 4db 200.000.- ft Eredetiek. Garantálom. Pesten belvárosban személyesen tudunk talállkozzni.
Kösz, meglátom, hogy leszek hétvégén, holnap lesz egy jó kis arcüreg műtétem, ha megyek szombaton akkor jelentkezem. Ha hosszabbítják a kiállítást és megtudod jelezd légyszíves, kÖszi!