Sziasztok, hosszas hirdetés után sikerült eladni a piros villámot kerek 67500 HUF-ért, másfél év műszakival és téli-nyári gumival.
A szívem fájt, de van újabb kocsi (rönyó mégane), szóval használni már nem tudtam, az asszonypajtás meg nem akarta hajtani, így szegénynek mennie kellett.
Vigasz, hogy szerbiai magyarok vették meg, és az ember teljesen felújítja, mert kint az alkatrész 1/4-ed áron van... (nem mintha sok baja lett volna)
Skoda 120 és Zasti között gondolkoztam. Az ár fontos volt, a karosszéria állapota nem annyira - mivel fater lakatos és ingyen volt a javitása. 40.000-ért vettem meg, tavaly áprilisban. A küszöbök rohadtak voltak,az ajtók alja hullott lefelé,mint később kiderült a kerékdobok is rohadtak,a fényezés karcos (nagyon). Jártam vele 3hétig aztán megkezdődőtt a nagylakatolás és némi kedv-problémák miatt eltartott július végéig. Kapott 3rétegű házifényezést,meg a motorban ki lett cserélve egynehány elöregedett vezeték. Ami problémát okozott az az előző tulaj hanyagságának volt köszönhető. (pl. karburátorból hiányzó tömités miatt időnként leállt a motor és csak 40perc múlva indult újra, a hapsi olaj nélkül járt vele stb.) Ezeket 1-2 hónap alatt rendbe raktuk, azóta hibamentesen mentem vele 2000km-t. Majd hamarosan ki lesz cserélve ez az, mivel vettem 10.000-ért Cyrex-től egy Zastit, abból sok alkatrész átkerült az enyémbe mert jobb állapotú volt.
Mindent összevetve a karosszéria szerkezetileg legyen jó - rozsdamentes példányt úgysem találsz. Viszont lehet darabokban is lakatoltatni (csak jó mesternél) vagy ahogy a pót Zastiban volt műanyaggal volt megcsinálva a lakatolás. Arra amig ezeket a Zastikat még használni fogjuk elég az is talán.
Alkatrész olcsó, szóval szerintem ha én ma vennék akkor biztos 100E felett,mert ha olcsóbbat veszel,azt ugyanúgy ráköltöd. A 80-100-150 ártartomány,már talán nem ennyire problémás,mint az enyém volt az elején.
Megkaptam a képeket!Kölsőleg ránézésre ugyan az mindkettő.Szerintem semmi kölömbség a kettő között. Valaki írta hogy csörgött az adalékolás megszünése után!Annak azt javaslom hogy állítson a gyujtáson egy kicsit. Én mindig 98-ast használok + adalék és ha van pénzem akkor egy kis oktánszám növelőt is nyomok bele.
Most van készülőben egy elektronikus gyujtás! Ez egy bakony művek által eredetileg moszkvics-hoz lett gyártva és azt alakítjuk át zasztihoz!Most mát csak az esztergályosra várok
A suzuki jo autó eddig én se bántam meg. Zasti jo auto de ha 100 alatt nézed nézzd meg a kaszniját mert nagyon hajlamos porhanyóssá válni . az enyémen se látszott azt mégis kiszakadt belőle a kerékstabilizátor evvel vége lett a dalnak .
De erről Gabesz mesélhetne mert mostmár nála pihen az auto illetve ami megmaradt belőle
konzekvencia nagyon nézzd meg a kiszemelt autot pl : kopogtatás ujjal komolyabban megnyomkodni mert sok szaki sok mindenre képes üvegszálas gitt purhabra ráfestés stb stb
az se árt ha a karter csőből nem ömlik az olajos trutyi a karbiba.
Na igen,a suzukit mindenki imádja szidni,pedig szerintem teljesen korrekt kisautó,a maga korlátaival,megjegyzem azt sem mondanám rá hogy a kompromisszumok autója,szerintem minden oké vele,a kategóriájában még a csomagtartója sem a legkisebb!de ez tényleg offtopic
pláne hogy nincs egy millióm:)
tehát zastira fel,ha vége van a vizsgaidőszaknak elkezdek keresni,mert ez az autó nélküli lét 'tűrhetetlen';)
Ha lenne 1 milliód, akkor én azt tanácsolnám, hogy suzukit vegyél. Nem akarom reklámozni, mert ez egy zasti topic, de mi swiftet vettünk és nem bántuk meg (mondjuk részletre és használtan).
VISZONT!
A zastava nekem első autóm volt és még mindig visszasírom! A suzukit egyáltalán nem szeretem, de nem azért mert szar, teljesen jó állapotú, jól gyorsul és keveset fogyaszt, hanem nem érzem jól magam benne. A ZASTAVA FEELING - nél nincs jobb. Ha lesz saját lóvém, akkor biztos fogok venni egyet.
Meg van kompletten a hengerfej vezérléssel együtt, 1 működő motoron volt/van.
Nesanak igaza van a szelephézagállítással kapcsolatban, már a hengerfejtömítés cseréje után is be kell állítani, mert nem sok esély van hogy jók legyenek a régi lapkak...
Ha tényleg kell és eljössz érte, mondjuk 3000-ért viheted cuccot. (már egyébként ki akartam selejtezni, csak valahogy sajnáltam)
ohh én nem fogok tuningolni,az biztos,nem értek hozzá,és így fontosabb hogy odaérjek az úticélhoz!jó az a gyári:)
hát pedig azt nézegettem h 80 körül is lehet találni egész egybenlévőt!
te miért bántad meg?mik rosszak rajta?sokat kell szerelned?
amúgy ehhez a focusos dologhoz:múltkor filóztam hogy ha lenne több pénzem mondjuk egy millió akkor mit vennék,de nem tudom,mert ott már tényleg lehet válogatni,de nem tudom melyik lenne ilyen kis szerethető,aranyos autó:)persze biztos van ott is,de ez jó,mert szegénykéket amúgyis hajlamosak az emberek lenézni,jó hogy vannak akik(ha csak kényszerből is)kitartanak mellettük:)
Szerintem a hasznaltauto-hu-nál nem találsz olcsóbban Zastit vagy Yugo-t. Az egyik srác hirdeti valahonnan Veszprém környékéről(asszem Simkor),az egy szép Zasti.
Foglalkozni kell vele és elvisz bárhova (ha nincs tuningolva akkor is kényelmesen 90-100as tempót tudsz menni és a hasonszőrűeket előzgetni) Az alkatrészek olcsóak és fenntartani sem drága. Viszont 100környékén nézegess árban, mert ami alatta van,azok már elég rossz állapotúak. (én ilyet vettem)
Április óta van Zastim,de nem bántam meg,mert minden szempontból tökéletes első autónak és ezeket a kocsikat még lehet szeretni.
Idézek pár sort a kocsim előző tulajától:
"Apropo a Focus persze nagyon jo meg minden. A Focus-t irto kenyelmes vezetni, de a Zastihoz erteni kellett es ott nem almosodtam el soha a vezetesnel, o a legkisebb hibat is megbuntette :), vele elmeny a vezetes. A Focus el tud indulni 2-ben is porgetes nelkul, Zacsival ez muveszet, de gondolom mar kitapasztaltad. Aki tud Zastit vezetni az mar mehet mas autokra is, sot a busz is johet ;)."
Igazad van,csak úgy egyáltalán alig találok eladó zastit vagy yugot!mindig is ilyen kevés volt vagy ennyi maradt?
mondjuk azt is szokták mondani h vidéki hirdetési újságokat érdemes nézegetni!
na nekem pont az 1,1es kéne!mondjuk amint megvettem valamennyire szétszedném h miket kéne rajta megcsinálni,nem szeretnék úton-útfélen lerohadni,szerelőhöz hordani meg pláne nem!
ja, kérdés:hosszabb utakon megbízható?el mertek vele indulni?ez mindig sarkalatos pont a szoci verdáknál:))
Nem sokkal lejjebb írt Steve egy bontót a Campona körül, ami megbízható.
Én is találtam egy helyet, ami olcsó. Nem tudom mennyire megbízható, holnap megnézem. Ez Budapesten van, X. Keresztúri út-Váltó u. sarka körül. A telefonszámuk: 261-49-37.
Szerintem az alkatrészárak hasonlóak a többi keleti autó alkatrész áraihoz képest. Csak szerintem nem könnyű találni.
Én pl Budapest mellett lakom és amikor elromlott a kormánynál lévő kapcsolószerkezet (index, ablaktörlő stb) akkor olyat csak Kalocsáról tudtam hozatni egy haverommal egy zasti bontóból (kompletten 1500 Ft-ért)
Sztem nem volt sok.
Igen egyébként az 1,1-es tökéletes, ha nem akarsz vele gyorsulni, az is jól megy és így legalább kevesebbet fogyaszt!
Sok sikert a választáshoz, de sztem zastavába nehéz olyat találni mondjuk 150e ft alatt, ami jó állapotban van. 150e Ft felett meg már YUGO-t is vehetsz, ami ugyebár fiatalabb verda.
hát inkább yugot vennék bár azok drágábbak is!én meg nem vagyok tele pénzzel!
az 1,3as nem fontos,biztosítása is több meg amúgy sem szoktam nagyon száguldozni,elég ha elvisz engem:)mostanában egy 1,7es tdi astrával szoktam menni(nem enyém),az nekem elég,aki vezetett már olyat tudja h az nem sok:)
köszi a tanácsokat,kipuff ahogy olvasgatom mindenképp két évente program:)a kasztni nagyon fontos h jó legyen mert ahhoz segítségem sincs nagyon,motorhoz még úgy ahogy...alkatrészárak?mint egyéb keleti autóhoz?vagy drágább?
nekem amúgy tetszik a formája,hülye vagyok?:))mások szerint ronda szerintem pofás:)
Én már nem vagyok Zasti tulaj (SAJNOS!), de annyit elmondhatok erről az autóról, hogy nagyon megbízható, legalábbis a mienk az volt (91-es 1,1-es YUGO Skala). Jól gyorsult és nem fogyasztott sokat sem, ha nyugodt stílusban mentem vele.
Ha venni akarsz Zastit, azt tanácsolom, hogy inkább Yugo Skala-t vegyél, mert egyrészt fiatalabb, másrészt komfortosabb is.
Ha gyorsulni vágysz és nagyobb sebességet szeretnél, akkor érdemes az 1,3-ast megvenni, bár ebből a motortípusból igen kevés működő van kicsiny hazánkban sajna.
Amire figyelj oda: felfüggesztések, kasztni, milyen a hangja, kipufogó állapota, mert ezek gyenge pontjai ennek az autónak.
én még sajnos nem vagyok zasti-tulaj, de jó lenne lassan:)ahogy gondolkoztam különböző autókban vhogy ez a pont jó méretben motorteljesítményben,formában szal pont jó:)
mindazonáltal örülnék ha írnátok véleményeket esetleg tanácsokat vásárláshoz!tudom h ez a fórum ha visszaolvasom tele van ilyenekkel,de kicsit hosszas lenne végigolvasni:)
Én még mindig le vagyok ragadva a problémámnál. Bocs, ha már az agyatokra megyek.
Találtam egy bontót, ahol a hengerfejet vezérléssel együtt 5ezerért odaadják. Addig rendben, hogy a szelephézagokat ellenőrizzem le, de még mire figyeljek? Jó lenne, ha segítenétek, mert nem akarok egy fölösleges dolgot megvenni, azt szeretném, ha végre gurulna a vas
Én lenyomtam 400km-t adalék nélkül (lusta voltam venni),de nem volt semmi gáz a motorral - nem zörgött jobban... Most már adagolom,de nincs különbség,csak tudom hogy emiatt nem mehet tönkre...
Alu a teteje? Olyan is volt? :) De gondolom, ha nem alu lett volna, az is rohadt volna:D
Egyszer haveromat röhögtem ki, mikor bontásra vett egy wartburgot, és azt mondta, hogy nincs benne gyujtáskapcsoló, meg nincs kulcs, de egyébként nem lopott:DD
Szerintem ilyet még nem hallottatok! (legalábbis én nem)
Hogy milyen emberek vannak?
Nos: Elmentünk ma egy haverral megnézni egy 128-ast. A srác rögtön leszögezete, hogy 70e az ár egy forintal sem kevesebb. Ok de mit kapunk ezért. Elsö ránézésre lehetett látni, hogy a motorháztetön és a tetön kívül minden elemen rohadás volt tehát teljes kasznizás kellett volna és festés, majd kiderült, hogy az autón nincs hengerfej mert átugrott a vezérlés, aztán 4 gumi kuka söt ideiglenesen ki van vonatva a forgalomból. De amit a végén mondott az tetszett a legjobban idézek "ja nincs hozzá egy kulcs sem mert elhagytam" na ekkor már kifakadtunk a röhögéstöl és otthagytuk. Ja a srác azért volt oda mert 77-es autó és alu a teteje (eredeti torinoi).