Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.12 0 0 1834
az "elvittéket" csak az önkormányzatra értettem...

sajnos valszeg ellopták mert legálisan csak nekem van jogom hozzányúlni
Előzmény: plero (1833)
plero Creative Commons License 2009.06.12 0 0 1833
Remélem az utókornak mentették meg, nem pedig megélhetési bűnözés áldozata lett.
Előzmény: Törölt nick (1832)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.12 0 0 1832
Sziasztok,

elvitték/ellopták az Üllői úton (Pöttyös u.) parkoló Barkas autószállítót (ami már ott állt pár éve).

Ha valakinek tudomására jut a kocsival kapcsolatban bármi (pl.platót árulnak, vagy egyéb alkatrészeit az autónak), kérem jellezze nekem mélen (publikus).

előre is köszönöm
Kása70 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 1831
Tömszelencéből ha lehet szenest keress (a gyári is az volt), a bakelitos hajlamosabb a szivárgásra. Mielőtt összerakod mind a tömszelence, mind a lapátkerék csúszófelületét valamilyen sík felületetre (akár üveglap) fektetett finom polírpapíron síkba kell húzni. Ha minden kötél szakad a bakelitos tömszelencét is megpróbálhatod így. A csapágyakat, ha tartós szerkezetet szeretnél érdemes jól áttömni hőálló zsírral (jártam úgy zárt csapággyal, hogy gyárilag nem volt benne zsír). Amúgy gyári cuccal összerakva elmegy annyit, mint bármilyen más tipusé.
Előzmény: Törölt nick (1830)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.27 0 0 1830
Köszönöm az eddigi tanácsokat!
Következő probléma: tömszelence.
Vidi-vad új, eredeti kisipar, és elkezdett szivárogni alul a "szellőzőfuraton". Kicseréltem ott pedig minden létező dolgot, a tömszelencét, a távtartót, a lapátkereket, csapágyat, tömítést.
Tud valaki valami jobb minőséget, esetleg ötlet a kiváltására? A csúszófelület ilyen fekete bakelit szerű valami benne. Nem guminak kéne lennie?
Elég idiot megoldás.
bexxter Creative Commons License 2009.05.27 0 0 1829
Kása70 Creative Commons License 2009.05.25 0 0 1828
Lehet, hogy a műszer, vagy a jeladó vacakol, nézd meg a kiegyenlítőtartály sapka alatti szelepet is, van olyan maszek ami nem tartja a nyomást, legjobb bele a gyári.
Előzmény: Törölt nick (1826)
Péter mz Creative Commons License 2009.05.24 0 0 1827
helo
nekünk még pirosban sosem járt a hőmérséklet,csak a tank:).Pirosig nem mehetne fel hisz ott a ventilátor ami folyamatosan megy neked nem?
A hfejen addig légtelenits mig ki nem megy az összes levegő onnan,az nem baj ha levegősen jön ki a viz,akkor csak légtelenits,majd jó lesz.Menj vele aztán ugy fél-km km-enként próbálgass légteleníteni a hengerfejen meg az ajtónál is,Az ajtónál ugy tudod könnyebben ha van segitséged,mert ahhoz hogy ott is jöjjön kell néha egy kis gáz is.
A kiegyenlitőn is legyen jól ráhuzva a sapka,meg tul korán se engedje ki a sapka a tetején a nyomást,mert vmekkora nyomásnak kell lennie a rendszerben.De ha nincs akkor az ajtóig nem is tudd felmenni a viz .Vagy ha sehogy sem jön az ajtónál akkor ha tudod nézd meg honnan jön a cső az ajtóig keresd meg honnan indul ki és mondjuk szájjal próbáld meg h áttudod e fujni,mert az tele lehet dugulással meg rozsdával is.Ha jólemlékszek lehet hogy a hűtő tetejétől megy fel.
Előzmény: Törölt nick (1826)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.23 0 0 1826
Na ma kivettem próbaképp a termosztátot, nem-e az rendetlenkedik. Mikor leengedtem a fagyállót, szép tiszta volt, mint ahogy betöltöttem. Ha hengerfejes, akkor talán szmötyisnek kéne lennie, nem? Kivettem a termosztátot, összeraktam anélkül, és próbaút. A víz nem melegszik, végig a zöldben van, és a kiegyenlítőtartályban sem nőtt meg a vízszint. Megzavartam egy hosszú emelkedős szakasznak, és úgy tűnik rendben van, a vége felé ment fel sárgába. Viszont ha leállítom pár percre, és elindulok vele, párszáz méter után felmegy sárgába, majd pirosba. A víz eközben nem forr, illetve nem emelkedik a szint, majd egy-két kilóméter múlva szépen visszamegy zöldbe. Érdekes. Lehet hogy kicserélem a jeladógombát, vagy teszek be valami normális mutatós műszert.
Előzmény: Kása70 (1825)
Kása70 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 1825
Mielőtt lekapnád a hengerfejet, próbálj meg pár dolgot.
- nézd meg, hogy a vizpumpánál lévő tömítés jó-e, ugyanis a tömítés mellett képes visszalevegősödni (érdemes újat felrakni)
- próbáld meg úgy légteleníteni, hogy mész vele valamennyit, megállsz, leállítod a motort, megnyitod a vízpumpán a csavart, kiengeded a levegőt, beindítod a motort, kinyitod az ajtó mögötti csavart (ha nem jönne a víz, adj gázt, illetve emeld fel a kiegyenlítőtartályt). Ezt csináld addig amíg csak víz nem jön (kb. 5-6 légtelenítés).
Előzmény: Törölt nick (1823)
UPIUPI Creative Commons License 2009.05.22 0 0 1824

Üdv Mindenkinek!!

Köszönöm a bolt címet!

Másik kérdés: Ki milyen 2t olajat haszná,l és mik a tapsztalatok?

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.22 0 0 1823
Ma megpróbáltuk mégegyszer légteleníteni, de a vízpumpánál enyhén fehér, apró buborékos víz jött ki. Lehet hogy hengerfejes, és ezért melegszik???
Kása70 Creative Commons License 2009.05.22 0 0 1822
Légtelenítéskor próbáld meg kivenni a kiegyenlítőtartályt és felemelni magasra, hátha megrekedt benne a levegő valahol és visszafele kinyomja.
Előzmény: Törölt nick (1811)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.22 0 0 1821
Igen, én is ezért váltottam...
kristof-25 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 1820
Elküldöm a gmail-es címemről, a freemail-ban sajna nem mindig lehet megbízni
Előzmény: Törölt nick (1819)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.21 0 0 1819
Szerintem vagy nem kaptam meg, vagy nemtom, de nemhiszem hogy megkaptam volna. tomacsektomi kukac gmail pont com
Előzmény: kristof-25 (1818)
kristof-25 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1818
irtam mailt címedre. ha nem ment át, jelezz vissza.
Előzmény: Törölt nick (1813)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1817
Köszi a tanácsot, ezt is megnézem!
Előzmény: Péter mz (1814)
cat5409 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1816
UPIUPI::Brin-U autósbolt Bp.XX.Pöltemberg u.52. o6-1-283-0918.....06-20 474-8109
UPIUPI Creative Commons License 2009.05.20 0 0 1815

Üdv Mindenkinek!!

Tisztelt Topiklakók! Némi segítséget szeretnék Tőletek kérni. Tudtok-e Szolnok és/vagy Budapest környékén olyan helyet ahol még be lehet szerezni Barkas alkatrészeket.

Előre is köszönöm!

Péter mz Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1814
heló
nekünk se volt jó egy időben a barkas.Állandóan a kiegyenlitő tratály morgó hangot adott,meg kinyomta a vizet.Aztán átmostuk a hűtőt belül,kivül hidegvizzel,forróval mindenféle anyaggal,de nem segitett.Aztán vettünk bontóba hűtőt bele,azóta is olyan szépen megy,fűt,nem melegszik.Amugy meg átépitettük mi a hűtést,leszedtük a hardytárcsás ventilátort és egy elektromosat tettünk fel meg tettünk fel egy azthiszem lada hűtőviz mérő órát.Az elektromos ventilátort lehet kapcsolni a műszerfalról olyan kapcsolóról ami gyárilag nem volt bekötve.Ha városon kivül használtuk egyáltalán nem kell a ventilátor de városban ha sok a piros ,meg a gyorsitások olyankor kell,hadd menjen mert hamar 90 fokon van.De amugy városon kivül 50-60 fok fölé nem is megy a hőfok,a menteszél hűti simán.

Első lépésként cserélj hűtőt,mi 3000 ért vettük 4 éve kb.
Előzmény: Törölt nick (1811)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.19 0 0 1813
Hol lennél helyileg? Árakat tudnál írni?
Előzmény: kristof-25 (1812)
kristof-25 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1812
Hát kedves Barkas-társak, ha semmi javaslat nem lesz a 1807 hsz.-ra (kivéve az LPG üzemelés) akkor méh telep lesz a vége.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1811
Köszi a tanácsokat, ezeket végignézem. Elvileg nem lehet levegős, elég laposan légtelenítettem. 1990-es az enyém, úgyhogy a "komplikáltabb" verzió.
De ezek hajlamosak amúgy is a túlmelegedésre, nem? Arra gondoltam hogy nagyobb hűtőt teszek bele egy elektromos ventillátorral, kiiktatván a "csapágyzabáló" harditárcsás megoldást. Van egy Opel kadet hűtőm, az nagyobb, és bennevan a hőkapcsoló is.
A termosztátot megnézem. Hallottam olyat hogy van aki kiveszi, így nehezebben melegszik, igaz télen az a kis fűtés is elmegy.
Előzmény: V1980 (1810)
V1980 Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1810
Annyi minden lehetséges, próbálkoztál már valamivel?

termosztát, légtelenítés, hűtőtisztítás (kívül-belül)
bár 78 után lekerült a külső hűtővízbetöltő csonk és így lejjebb került a légtelenítési pont a fűtő radiátoroknál és így oda állandóan beszorul a levegő.és nagyon nehéz tökéletesen légteleníteni ezért melegszik vagy forr
az utas ajtónál lévő csavar pedig...
szóval a jó kis önlégtelenítést lecserélték egy munka és időigényes buta megoldásra.

nem tudom nálad mi lehet a baj de ezt a pár dolgot végig kell zongorázni

Előzmény: Törölt nick (1809)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.18 0 0 1809
Azt vettem észre, hogy eléggé melegszik a motor (eredeti 2T). Van valakinek valami tippje, trükkje hogyan lehet csökkenteni eme jelenséget?
kristof-25 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 1808
Ha esetleg tudsz valakit mond el neki, nagyon kellene a hely.
Előzmény: szipusz2 (1806)
kristof-25 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 1807
Szeretném Tőletek kérdezni, van 3 motor váltóval. Állaguk ilyen - olyan, amikor leadtam az autókat ezeket kivettem belőlük, tehát működő, mozgó autóból valók. 1 platós, 1 két személyes és 1 kisbusz volt.

Mit lehet ezekkel a fődarabokkal kezdeni? (a MÉH telepen kívül ? ) Érdekel valakit? Nem az árából akarok Kubába menni, megegyeznénk.

Tud-e valaki arról hogy lehetne ezeket a motorokat LPG gázzal üzemeltetni. Hangsúlyozom: NEM az LPG üzem a gond (arra van megoldásom) hanem CSAK a KENÉS ! Hallottam egy olyan variációt, hogy a porlasztó adta kis átalakítással a 2T-t ! Ha ez menne, munkagépet hajtana mint stabil gép. ötelt szinte is jöhet minden variáció!

Nagyon gyorsan kellen megszabadulnom egy fülke első szélvédő üvegtől. (nehogy a pakolás közben eltörjön!)

porlasztók és generátorok, önindítók vannak még. Szegeden vagyok!
szipusz2 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 1806
Hát köszönöm szépen, de most pont ilyenek vannak fent :) Azért köszi a képeket...
Látom nem úszom meg az újat :(
Előzmény: kristof-25 (1805)
kristof-25 Creative Commons License 2009.05.12 0 0 1805
No akkor itt vannak a képek, remélem átmegy. Összesen négy van. Kettő belőlük elég jó, kettő ???? elment a kerékbeállítás és megnyalta a szélét, de azért ???? Eredeti C jelűek. Én mindenestől felnistől adnám. Ha érdekel küldj egy e-mailt, címem publikus a többit ott. Gumi egy
Előzmény: szipusz2 (1797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!