elvitték/ellopták az Üllői úton (Pöttyös u.) parkoló Barkas autószállítót (ami már ott állt pár éve).
Ha valakinek tudomására jut a kocsival kapcsolatban bármi (pl.platót árulnak, vagy egyéb alkatrészeit az autónak), kérem jellezze nekem mélen (publikus).
Tömszelencéből ha lehet szenest keress (a gyári is az volt), a bakelitos hajlamosabb a szivárgásra. Mielőtt összerakod mind a tömszelence, mind a lapátkerék csúszófelületét valamilyen sík felületetre (akár üveglap) fektetett finom polírpapíron síkba kell húzni. Ha minden kötél szakad a bakelitos tömszelencét is megpróbálhatod így. A csapágyakat, ha tartós szerkezetet szeretnél érdemes jól áttömni hőálló zsírral (jártam úgy zárt csapággyal, hogy gyárilag nem volt benne zsír). Amúgy gyári cuccal összerakva elmegy annyit, mint bármilyen más tipusé.
Köszönöm az eddigi tanácsokat! Következő probléma: tömszelence. Vidi-vad új, eredeti kisipar, és elkezdett szivárogni alul a "szellőzőfuraton". Kicseréltem ott pedig minden létező dolgot, a tömszelencét, a távtartót, a lapátkereket, csapágyat, tömítést. Tud valaki valami jobb minőséget, esetleg ötlet a kiváltására? A csúszófelület ilyen fekete bakelit szerű valami benne. Nem guminak kéne lennie? Elég idiot megoldás.
Lehet, hogy a műszer, vagy a jeladó vacakol, nézd meg a kiegyenlítőtartály sapka alatti szelepet is, van olyan maszek ami nem tartja a nyomást, legjobb bele a gyári.
helo nekünk még pirosban sosem járt a hőmérséklet,csak a tank:).Pirosig nem mehetne fel hisz ott a ventilátor ami folyamatosan megy neked nem? A hfejen addig légtelenits mig ki nem megy az összes levegő onnan,az nem baj ha levegősen jön ki a viz,akkor csak légtelenits,majd jó lesz.Menj vele aztán ugy fél-km km-enként próbálgass légteleníteni a hengerfejen meg az ajtónál is,Az ajtónál ugy tudod könnyebben ha van segitséged,mert ahhoz hogy ott is jöjjön kell néha egy kis gáz is. A kiegyenlitőn is legyen jól ráhuzva a sapka,meg tul korán se engedje ki a sapka a tetején a nyomást,mert vmekkora nyomásnak kell lennie a rendszerben.De ha nincs akkor az ajtóig nem is tudd felmenni a viz .Vagy ha sehogy sem jön az ajtónál akkor ha tudod nézd meg honnan jön a cső az ajtóig keresd meg honnan indul ki és mondjuk szájjal próbáld meg h áttudod e fujni,mert az tele lehet dugulással meg rozsdával is.Ha jólemlékszek lehet hogy a hűtő tetejétől megy fel.
Na ma kivettem próbaképp a termosztátot, nem-e az rendetlenkedik. Mikor leengedtem a fagyállót, szép tiszta volt, mint ahogy betöltöttem. Ha hengerfejes, akkor talán szmötyisnek kéne lennie, nem? Kivettem a termosztátot, összeraktam anélkül, és próbaút. A víz nem melegszik, végig a zöldben van, és a kiegyenlítőtartályban sem nőtt meg a vízszint. Megzavartam egy hosszú emelkedős szakasznak, és úgy tűnik rendben van, a vége felé ment fel sárgába. Viszont ha leállítom pár percre, és elindulok vele, párszáz méter után felmegy sárgába, majd pirosba. A víz eközben nem forr, illetve nem emelkedik a szint, majd egy-két kilóméter múlva szépen visszamegy zöldbe. Érdekes. Lehet hogy kicserélem a jeladógombát, vagy teszek be valami normális mutatós műszert.
Mielőtt lekapnád a hengerfejet, próbálj meg pár dolgot. - nézd meg, hogy a vizpumpánál lévő tömítés jó-e, ugyanis a tömítés mellett képes visszalevegősödni (érdemes újat felrakni) - próbáld meg úgy légteleníteni, hogy mész vele valamennyit, megállsz, leállítod a motort, megnyitod a vízpumpán a csavart, kiengeded a levegőt, beindítod a motort, kinyitod az ajtó mögötti csavart (ha nem jönne a víz, adj gázt, illetve emeld fel a kiegyenlítőtartályt). Ezt csináld addig amíg csak víz nem jön (kb. 5-6 légtelenítés).
Tisztelt Topiklakók! Némi segítséget szeretnék Tőletek kérni. Tudtok-e Szolnok és/vagy Budapest környékén olyan helyet ahol még be lehet szerezni Barkas alkatrészeket.
heló nekünk se volt jó egy időben a barkas.Állandóan a kiegyenlitő tratály morgó hangot adott,meg kinyomta a vizet.Aztán átmostuk a hűtőt belül,kivül hidegvizzel,forróval mindenféle anyaggal,de nem segitett.Aztán vettünk bontóba hűtőt bele,azóta is olyan szépen megy,fűt,nem melegszik.Amugy meg átépitettük mi a hűtést,leszedtük a hardytárcsás ventilátort és egy elektromosat tettünk fel meg tettünk fel egy azthiszem lada hűtőviz mérő órát.Az elektromos ventilátort lehet kapcsolni a műszerfalról olyan kapcsolóról ami gyárilag nem volt bekötve.Ha városon kivül használtuk egyáltalán nem kell a ventilátor de városban ha sok a piros ,meg a gyorsitások olyankor kell,hadd menjen mert hamar 90 fokon van.De amugy városon kivül 50-60 fok fölé nem is megy a hőfok,a menteszél hűti simán.
Első lépésként cserélj hűtőt,mi 3000 ért vettük 4 éve kb.
Köszi a tanácsokat, ezeket végignézem. Elvileg nem lehet levegős, elég laposan légtelenítettem. 1990-es az enyém, úgyhogy a "komplikáltabb" verzió. De ezek hajlamosak amúgy is a túlmelegedésre, nem? Arra gondoltam hogy nagyobb hűtőt teszek bele egy elektromos ventillátorral, kiiktatván a "csapágyzabáló" harditárcsás megoldást. Van egy Opel kadet hűtőm, az nagyobb, és bennevan a hőkapcsoló is. A termosztátot megnézem. Hallottam olyat hogy van aki kiveszi, így nehezebben melegszik, igaz télen az a kis fűtés is elmegy.
Annyi minden lehetséges, próbálkoztál már valamivel?
termosztát, légtelenítés, hűtőtisztítás (kívül-belül) bár 78 után lekerült a külső hűtővízbetöltő csonk és így lejjebb került a légtelenítési pont a fűtő radiátoroknál és így oda állandóan beszorul a levegő.és nagyon nehéz tökéletesen légteleníteni ezért melegszik vagy forr az utas ajtónál lévő csavar pedig... szóval a jó kis önlégtelenítést lecserélték egy munka és időigényes buta megoldásra.
nem tudom nálad mi lehet a baj de ezt a pár dolgot végig kell zongorázni
Szeretném Tőletek kérdezni, van 3 motor váltóval. Állaguk ilyen - olyan, amikor leadtam az autókat ezeket kivettem belőlük, tehát működő, mozgó autóból valók. 1 platós, 1 két személyes és 1 kisbusz volt.
Mit lehet ezekkel a fődarabokkal kezdeni? (a MÉH telepen kívül ? ) Érdekel valakit? Nem az árából akarok Kubába menni, megegyeznénk.
Tud-e valaki arról hogy lehetne ezeket a motorokat LPG gázzal üzemeltetni. Hangsúlyozom: NEM az LPG üzem a gond (arra van megoldásom) hanem CSAK a KENÉS ! Hallottam egy olyan variációt, hogy a porlasztó adta kis átalakítással a 2T-t ! Ha ez menne, munkagépet hajtana mint stabil gép. ötelt szinte is jöhet minden variáció!
Nagyon gyorsan kellen megszabadulnom egy fülke első szélvédő üvegtől. (nehogy a pakolás közben eltörjön!)
porlasztók és generátorok, önindítók vannak még. Szegeden vagyok!
No akkor itt vannak a képek, remélem átmegy. Összesen négy van. Kettő belőlük elég jó, kettő ???? elment a kerékbeállítás és megnyalta a szélét, de azért ???? Eredeti C jelűek. Én mindenestől felnistől adnám. Ha érdekel küldj egy e-mailt, címem publikus a többit ott.