Akkoriban te is úgy gondolkozhattál, mint most én soroltam? Lehet? :D...a KMKMKM-t bármikor beizzítom, érdekes, hogy nálam a 3-4 elv szerint azonnal a Wish jön rá, pedig a KM fényességéhez, és nagyívűségéhez képest a Wish egy tömör 'koszos' album, de mégis tartalmaz KM fényeket. Mindkettő masszívan jó album, és nem igazán tematika központú, de nagyonis Cure, a WMS ezért kerül lentebb mindig, még akár a The Cure lemeztől is.
A Wish, WMS, TC albumokkal azért van gond sorolásnál...Wishnél a Lost miatt már eleve, WMS-nél szintén a sok B-side, a TC meg maga már a 5 féle hivatalos kiadásos variálásával, hát még a 3 kiadatlannal, és a kislemezen lévőkkel... :D
Másfelől 3-4 féle megközelítéssel mérném jelenleg már fel az albumbesorolást, így többféle lista is lenne.
1. 'Elborultsági' sorrend Bústól a happily-ig (múltkor nagyrészt én e szerint soroltam, a következő pontot figyelembe véve)
2. Alkotási életmű szempontbóli egységekként ('Trilógia'), itt szintén el kellene ágazni kétfelé, dark, és a Robert által megkezdett Trilógia
3. Amelyik albumot sorrendben legszívesebben bármikor berakod meghallgatni...úgy emlékszem nagyrészt ezt alkalkalmazta mindenki (én mondjuk pont nem akkoriban).
4. Technikailag igaz kerek albumkénti funkcióban (ebben nyilván a JWP, Top, WMS, 4:13... alul teljesítene, a JWP mondjuk nem is igazán album, a TIB-et egynek néztük a BDC-al)
Ezért most főleg a 3-4. elv szerint a besorolásomból egy egyesített lista, valamint beleérzem az albumok kapcsán kiadott B-Sideokat is (de nem a mixeket, és albumon lévő dalok egyéb verzióit!):
Az új dalok közül az Endsong tetszik a legjobban. Nagyon-nagyon jól össze van rakva, mindenkinek fontos benne a szerepe. Van hangulata, íve és tetszik, hogy Robert, Reeves és Simon is nagyot megy. Alig várom, hogy halljam élőben.