Hát nem igazán.. A Máltai Magyarok csoportban facebookon láttam egy ideális lehetőséget, írtam is de még nem kaptam választ, pedig ha az összejönne... A csoportba meg nem tudok írni mert nem igazolták még vissza a friend requestemet!
A segítségeteket szeretném kérni. Szállásra lenne szükségem augusztus 13-15-től szeptember 24-ig. Egyedül jönnék ki munka miatt, szóval egy kicsi szoba ideális lenne valakinél erre az időre. A barátnőm+barátnője később jönne ki szeptember 24én mert nekik az egyetem október 1én kezdődik, én viszont előre kimennék.
Barátommal Julius 16-án megyünk ki Máltára, és még nincs szállásunk. ( szeptember közepéig maradnánk) Nézegetjük folyamatosan a facebookos oldalakat, de még nem találtunk megfelelőt. Nem tudna valaki segíteni lehetőleg max 300Euroért szobát találni?
kirekesztők.... így is lehet mondani, de nézzük a másik oldalt, lehet hogy csak önmagukat védelmezők? A máltaiak 10-12 évvel ezelőtt csöppet sem voltak kirekesztők, sőt, örültek az idegeneknek, akik új tapasztalatot, kreativitást, ötleteket hoztak a szigetre, aztán az unióval gyakorlatilag lerohanták a szigetet a jobb életre vágyó keleteurópaiak, plusz a politikai okból menekülő, afrikai migránsok, és a sziget élelmiszer szempontjából soha nem volt önellátó, de azt a rengeteg embert el kell tartani, a szemétszállítást, közlekedést meg kell oldaniuk, és akkor még arról nem beszéltem, hogy ez irdatlan sokféle kultúra vagy kulturálatlanság mix, ami ott most összeszaladt, hát... nem egyszerű..és hiába fordulnak az unióhoz, gyakorlatilag lerázza őket, a bűnözés emelkedik, és valljuk be, mivel afrikában rengeteg az aids fertőzött, már azt sem titkolják, hogy bizony bizony... a kirekesztés talán egy ösztönös viselkedés. Nem lehet azt mondani, hogy a máltaiak angyalok, de azt se, hogy ördögök
sziasztok: jelenleg a szigeten minden allasra tobb ezren jelentkeznek... amig nincs maltai cimetek es telefonotok, addig gyakorlatilag atnezes nelkul dobjak ki a CV-ket a munkaltatok. szoval akkor erdemes csak allast nezni, ha mar itt vagytok. a maltaiak KIREKESZTOK. errok mar meseltem itt a forumon. sajat tapasztalat. szoval gyertek ki, aztan itt helyben mar konnyebb lesz.
Az előző hozzászólást valamiért nem jelenítette meg a fórum..
Megpróbálom ugyanazt leírni.
Sziasztok Máltai Magyarok!
Tanácsokat és véleményeket szeretnék kérni.
Grafikus vagyok, angolul a profilom neve Graphic Designer and DTP editor vagy Artworker(kisvállalkozásban kevés az alkalmazott, sok mindent meg kell tanulni, már csak a kettészakadás van hátra).
Éltem fél évet Dublinban és ellátogattam Manchesterbe is, de az éghajlat és úgy egyébként az ottani légkör nekem nem igazán jött be, így mivel társalgási szinten beszélem az angolt és szeretem is a nyelvet(plusz egyenlőre időm sincs nyelvet tanulni, pl spanyolt, de erősen tervben van), úgy döntöttem, más ország után nézek, ahol vagy vendéglátásban, vagy a saját szakmámban, de el tudjak boldogulni. Máltára esett a választásom, és ha minden igaz, ősz elejerére össze is gyűlik a tőkém hozzá. Szeretem a meleget és a tengert, illetve a mediterrán hangulatot is.
Mely városokat ajánlanátok?
Mely cégeket érdemes felkeresni ahol grafikusokat vagy adminisztrátorokat alkalmaznak nagy eséllyel?
Illetve lenne még egy kérdésem.
Mivel nem szeretnék egyedül belevágni, amivel látom sokan vannak így, ezért szeretnék olyan társakat találni, akik úgy ősz eleje vagy ősz közepe felé szeretnének kimenni szerencsét próbálni, vagy a már megszerzett állást elfoglalni, vagy olyan kinti magyarokat keresek, akiknek szükségük van egy második vagy harmadik albérlőre.
Baromira munkamániás vagyok, szeretek dolgozni és kirándulni is. Mindig vidám vagyok általában, imádok viccelődni, hülyülni, főként, ha stresszes vagyok, olyankor jobb feloldódni mint begubózni és undokká válni.
Lehetséges lenne - e, hogy a fentebb említettek szerint akinek szüksége van társra és/vagy második vagy harmadik albérlőre, dob egy e-mailt, hogy megbeszéljük a részleteket?
g.reti444@gmail.com
Köszönöm előre is a tanácsokat és a visszajelzéseket.
koszonom szepen a valaszod,a szobakkal kapcsolatban. persze fb-on is nezelodok, de ahogy olvasom az elozoekben, latatlanba nem erdemes, es nem is varjak meg az embert a foberlok.
szia, lakassal kapcsolatosan erdemes figyelni facebookon a Magyarok Maltan es Maltai Magyarok forumokat, mert jelenleg is van kiirva kiado szoba es lakas!!
kaucio van altalaban, azt hiszem, szobaknal is. ha agency-n keresztul berelsz, akkor nekik egy fel havi berleti dij a jutalekuk, ennyivel tobb.
Kedves Maltai Magyarok! :) Julius vegen tervezem kikoltozni kozetek. Mivel teljesen egyedul indulok utnak, es ismeroseim sincsenek a szigeten, szivesen veszek barmifele segitseget es tarsasagot. A forumot mar vegigolvastam, gondolatban mindent lezongoraztam, de persze meg igy is sok a kerdojel. Az egyik kerdesem, hogy 1 honap kauciot szoba berlesnel mindig kell fizetni, vagy csak ha agency-n keresztul berli az ember? Ismertek-e esetleg valakit akivel tarsulhatnek lakas berlesben, es juli 25-30 kozott koltozne Sliema/Gzira/St Julians kornyekere?