Keresés

Részletes keresés

somytomy Creative Commons License 2019.06.08 -1 0 9274

Azért az nem kifejezetten atomfizika, hogy a salgó polc (mint a nagyméretű sík lemezek általában) hajlamos rezegni és ez a lemezjátszó működését zavarhatja, főleg amikor a hangszórókból szól a zene.

Előzmény: Hang-mérnök (9271)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2019.06.08 -2 0 9273

Hát, Lötyikém, remélem a fegyverviselésid még érvényes, mert ehhez az íráshoz kell. Kb mint a Monty Python gyilkos vicce...

 

Ezt pl márványba fogom vésetni:

"Tetszik tudni minden olyan értelmiségi, tán még a józan paraszt ember is tudja mindazt, de úgy tűnik Ön nem, hogy a "rezonancia" ott keletkezik, ahol a sugárzása is. Azaz a hangfalnál és nem a legelején, a forrásnál."

 

Mondjuk ezek után elmesélhetnéd, hogy te pl hogy hallasz. Mert ezek szerint a te studiódobhártyád nem rezonál a hangszóró membránjára...

Előzmény: Hang-mérnök (9271)
Hang-mérnök Creative Commons License 2019.06.08 0 0 9272

"helharmónikusok" -> " Felharmónikusok"

 

Elgépeltem, van ez így.....+ lesz is még ilyen :) :) 

Előzmény: Hang-mérnök (9271)
Hang-mérnök Creative Commons License 2019.06.08 0 1 9271

Tetszik tudni, ha valakinek egy régi és megbízható, sőt stabil dolog nem jön be, hát az mindent elmond a nyilatkozóról -> nekem - számomra ! Nekem nyerő a dolog, Önnek nem -> de ez az Ön dolga lenne, nem az enyém. Kinek mi jön be, engem nem igazán érdekel, nekem a régi, bevált és megbízható dolgok, Önnek más -> szíve joga, tán az Ön dolga lenne.

Főleg - ha lefikázza úgy, hogy a mostaniak még a felét sem bítják elviselni a nyúzásuknak, kimúlnak időelőtt. Belátható, hogy elgondolásom a nyerő, így nem igazán hoz lázba elképzelése, az új termékekről.

 

Tetszik tudni akkor nyomja nyugodtan az MP-3-at, mivel az az Önnek való ténykedés lenne, úgy tűnik !!!!!!!  Nem a stúdió technika....-> mert attól oly messze van Ön, mint a ló -> a hátúszástól !!!

 

Édes Istenem mit is vétettem :) :) :) 

Ön szerint : " trehányul összerakott salgó" :) -> "rezonáló salgópolcra pakol lemezjátszót, mint ahogy te is, az mindent csinál, de igényes minőségi zenét azt pont nem hallgat" -> tudatlan elme megnyilánulása a számára ismeretlenségről :) 

Illetve idézem : "megfelelő alátámasztás, elcsatolás fontosságával"

Mivel Önnek tisztázottan fogalma sincs a régi dolgokról, azok használhatóságáról, halovány fogalma és fingja nincs a salgó polcok "rezonálásáról" és azok esetleges hatásáról !!! Akkor mit is szeretett volna megfogalmazni ???-> számomra ???? Tudatlan marhaságot ? Na azt sikerült !

Amúgy rendesen össze van rakva ! De akkor kérdezném, miért is egyenárammal oldottam meg a világítást a stúdióban ? -> véletlen lenne, pedig nem az -> zajcsökkentés miatt ! => helharmónikusok mondanak valamit ?  Édes istenem - tudatlannak magyarázni valami értelmeset, egy művészet........

Tudom Ön szerint a rezonáló salgók miatt lenne, pedig a rezonanciát TSOKOLOM a hangfalnál kell - kellene keresni és nem a meghajtóknál - illetve a meghajtó forrásnál !!! Elárultam ismét egy nagy titkot :) 

A salgóknál viszont talpakkal és oldallemezekkek szerelt a cuccos, így se rezonancia nincs, csak a tényleges terhelési elem, mely elbírja az össze stúdió cuccost - vígan !

Tetszik tudni minden olyan értelmiségi, tán még a józan paraszt ember is tudja mindazt, de úgy tűnik Ön nem, hogy a "rezonancia" ott keletkezik, ahol a sugárzása is. Azaz a hangfalnál és nem a legelején, a forrásnál. A forrásnál WBT-csatik és duplán-triplán földet analóg kábelek vannak.

Tehát szentem a stúdió szalagosoknál elárulom ilyen rezonancia nem keletkezik, stúdió kazettásoknál elárulom ilyen rezonancia nem keletkezik, stúdió CD-knél elárulom ilyen rezonancia nem keletkezik, stúdió MD-knél elárulom ilyen rezonancia nem keletkezik sorolhatnám tovább, és a bakelitnél sem. Tehát mi rezonálna az Ön kis agyán kívül ? Szerintem semmi !!!!!!!

Nem kell elérzékenyülni-jelenteni, mert nincs miért !!!! Ezek a tények, a kézzelfogható valóság !!

Tessék már elárulni amúgy, hogy egy 10-20 misis, több darabból álló stúdió cuccost, mely úgy 60-70-80 barabos tétel és 9m hosszú az érdemi része, Ön naponta hányszor takarítaná ?

Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Majd rájön, ha Önnek is lesz ilyen stúdiója a valójában és ténylegesen (!), hogy jó az 7-9-12 évente lemossuk-végoigmossuk az összeset, addig is van az a "lepedő" mennyiség, melyet a piacon megvehetően beszerzünk magunknak, így letakarva, viszonylagosan védetten nem okoz olyan gondot, mint valójában tenne.

Hozzáteszem a piacon - vásárban 1500.Ft/db-ért beszereztem 4 db-ot, mellyel a sűrű szövése miatt, megúsztam a sűrű takarítást :)

Igen tehát a tsúdió, amikor nem használom, folyamatosan le van takarva !! = > azért, hogy csak 8-10-12 évente keljen végigmosni az egészet :) 

 

A többi kontakt és egyébb dolgokról, melyekhez önnek fogalma sincs, nem is beszélve !!!

 

Ön üzemeltet stúdiót ? => Nem ! Fogalma van - lenne akkor arról, mik is a teendők ? => Nem ! Fogalma van - lenne akkor arról mit is kellene kezdeni a "fejesekkel" - "mikrofonokkal" és a többi nagy értékű cuccossal, hogy is kéne azokat kezelni - eltartani ?

 

Tehát ott tartunk, hogy Önnek beláthatóan fogalma sincs az egészről, de játsza a tudálékost olyan dolgokról, melyről fogalma sincs. Mit válaszóljak erre - hogy ne szóljanak meg ?

 

Gratulálok, csak így tovább, értelmiségi - tudás szintnek megfelelően. Az értelmiségi fórumozó pedig vonja le a tanulságot, kinek a véleményénye a mérvadóbb. Egy félrebeszélő és véleményét alá nem támasztóé, vagy olyané, mely mögött tudás és szakmai tapasztalat is leledzik.

 

Így nem kell - kellene "infarktust" kapnia (!), mivel a tudatlansága nem érne ennyit !

 

Tetszik tudni, holtig tartó tanulás........Én még most is tanulok, a friss tranyók méréseit elemzem, melyek jóval gyorsabbak, zaj mentesebbek és így jobbak is. Csak legyen olyan gyerkőc - aki ismeri is a karakterisztikákat és értelmezni is tudja - egy tervezés terén.

 

Ön tudja mi a munkapont - illetve mi a munkaegyenes ? Ha már itt tartunk !!

Melyit az a negyede a tranyó karakterisztikának, melyben  kezdjük ezen ténykedés felállítását és megyünk tovább a következő negyedre is ?

 

Szóval szentem, nem kell infarktust kapni (!) -> koránt sem -> most jön a java (!!!!!), csak értelmesen és érdemben válaszolni, melyre tippelésem szerint Ön nem képes, de azért reménykedem ! Állítólag a remény hal meg utoljára......-> úgy hallottam !

 

Szóval akkor nagytudásúkám, nyomasd az igét, hogy is kell tervezni, hogy helyezünk el egy munkaegyenest és egy munkapontot, illetve hogy tervezünk át, ezek alapján egy teljes panelt - nyomtatott áramköri lapot.

És akkor ez csak egy áramköri frissítés lenne és nem beszéltünk az 1-2-3 oldalú nyák tervezésről és annak megvalósításáról.

 

"Infarktus" veszélye fenyegeti ? Forduljon kezelő orvosához - gyógyszerészéhez, nagy - nagy szeretettel !!!! Önre férne !

 

Előzmény: tibtiborkaba_new (9265)
btamas70 Creative Commons License 2019.05.28 -5 0 9270

"Bennünket már

nem hajt a tatár"

 

Még rímel is - ügyi!;)

 

Eszem ágában sincs Gázi Giráj szerepét betölteni, dehát valljuk be, a halogatás miatt meg nem valósított avagy félkész elképzelések nem az életmű pirosbetűs lapjaira szoktak kerülni. Komolyan drukkolok*, hogy a gémóver Kaszás eljövetele, netán az akut demencia beállta előtt sikerüljön egy, azaz 1db működőképes magnetofont prezentálni:):)) Lássa, kivel van dolga: a fejlesztés elősegítése érdekében javasolni szeretnék egy pontosan ideillő, csodás tanfolyamot, mely úgymond kvantumszinten gyorsítja meg a manifesztációs folyamatot:o)) Így rengeteg idő maradhatna pörire, nokira, ubira, pukira, és még ki tudja miféle dorbézolásokra. Kellemes mellékhatásként a bőség áldásának is részese lehet, és ez talán előnyös lehet a nembúcsús tisztességes erősítők, hangsugárzók beszerzése tekintetében:))) Stúdiónak méltán nevezhető helyiségnek pedig ugye pusztán a felhúzása is jópár misikét igényelne...

 

* Többieknek: elvakult Lötyidrukker vagyok, nézzétek el ezt nekem!:ppp)))

Előzmény: Hang-mérnök (9253)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2019.05.28 -2 0 9269

Szerintem, az "asszonkának" leginkább az tetszik, hogy sikerült a nagyfatert felzavarni a padlásra az összes kacatjával együtt, ahol "kedvére dorbézolhat", és nincs láb alatt. Cserébe a ház többi részén nagyfaternak kuss van, és az asszonka rendet tart...

:D

Előzmény: Mono SE (9268)
Mono SE Creative Commons License 2019.05.28 -4 0 9268

tulajdonképpen nem is erre a pöcsre lennék kíváncsi, hogy néz ki egy ilyen lomis majom, hanem az asszonkára, aki elviseli, és állítólag még tetszik is neki a lakást elborító romhalmaz ;)

Előzmény: AudiJo (9261)
somytomy Creative Commons License 2019.05.27 -1 0 9267

Nézd, ahhoz nem tudok mit hozzáfűzni, hogy nem sikerült értelmezned egy viszonylag egyértelmű visszautalást csak azért, mert a kérdés feltevője (MTR-12) helyett annak tartalmára (soksávos felvétel) utaltam. Értő olvasást ilyen korban már rég késő tanulni...

Előzmény: Hang-mérnök (9262)
btamas70 Creative Commons License 2019.05.27 -5 0 9266

Kell oda az a dzsakuzzi, kiáztatni a fülből, és persze máshonnan is a 4x400 wattos "qudró" audio-rémálmot;))

 

Re: **köm tele

Előzmény: tibtiborkaba_new (9265)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2019.05.27 -1 0 9265

Wow, megtisztelő méretű írás, szinte elérzékenyültem.

 

Azért azt szögezzük le, hogy aki ilyen trehányul összerakott, rezonáló salgópolcra pakol lemezjátszót, mint ahogy te is, az mindent csinál, de igényes minőségi zenét azt pont nem hallgat. Se kajával se pával. Még a kezdők is tisztában vannak a lemezjátszó és a rezgések érzékeny kapcsolatával, a megfelelő alátámasztás, elcsatolás fontosságával. Képzelem milyen, amikor az ingatag salgópolc mellett megküldöd a rengeteg csatornás vásári mélynyomóhadat. Inkább mégsem akarom elképzelni.

Amúgy jó dolog a salgó polc, pláne ha rendesen össze van rakva...

 

Korábban beraktam már, hogy hol kezdődik az igényes, minőségi lemezjátszás. Nem itt. Azt is leírtam már, hogy nálam is vintage készülékek üzemelnek, szóval nem tudom, honnan veszed, hogy nálam mostani gagyik szólnak, szerintem összekeversz XNC-vel.

 

Ami a medencét illeti, nálam az nincs, nem is lesz, ha nyerek a lottón, akkor sem. Én az aktív pihenés híve vagyok, szerintem qrva unalmas lenne a tökömet áztatni 25 fokos vízben napestig. Köszi, ha ilyesmire támad igényem, úgy 10 évente egyszer, akkor ellátogatok egy wellness központba, ahol a medencéd árának a töredékéért sokkal profibb szolgáltatást kapok, mint a baranyai kacsaúsztató.

 

Mondjuk vicces olyasvalaki szájából hallani, hogy nekem a tervezés magas, mint lónak a hátúszás, aki még egy salgó polcot se tud tisztességesen összerakni...

 

Az is elmond egy és mást, hogy szerinted a "durván minőségi berendezés halom" úgy 9-10 évente érdemli meg a takarítást...

Remélem a fórumot olvasó rádiós, studiós TMK-sok nem kapnak infarktust...

Előzmény: Hang-mérnök (9262)
btamas70 Creative Commons License 2019.05.27 -5 0 9264

"miért választottam a salgót erre a célra ! Mivel más nem bírta volna el a Studert, Tascamot együtt"

 

Erre vártunk mióta, a bölcs iránymatatásra...!:))> Engedelmével hadd negáljam egyszerű kinyilatkoztatássá a tagadó állítást, hogy gyengébb felfogásúakban is helyesen rögzülhessen:

 

A salgópolc az egyetlen szekrény/állványféleség, amely a Studert + Tascamot együtt elbírja :ĐĐĐ

Előzmény: Hang-mérnök (9262)
Hang-mérnök Creative Commons License 2019.05.27 0 0 9263

Vetyeránként tényleg csak ennyi tellene Tőled ??? Semmi érdemi megnyilvánulás ??? Tán kérdés ? Dehogy, csak a kötözködés és a marhaság...... Ez tellik Tőled is ? Gratula !!!!!!!!

 

Mert akkor szánalmas lenne reflektálásod is ! Nem is kicsit az lenne. => "PUKI" szindróma - állítás, ami volt de minek, eleresztettük a nagy éterbe...-> de minek is, mivel semmi értelme nem volt, se a válasznak - se a kérdésnek - se annak értelmének ! Tehát bent kellett volna tartani a gatyeszban !!!

 

Inkább nem regélem el, miért is gondoltam így, ha nem érted értelmét,  az nem az én bajom lenne, olvass vissza, megérthetővé válna.

 

Ennyi :) :) :)

 

 

Amúgy pedig tsok a billenytyűhuszároknak, dorbézoljanak, míg tehetik......remélhetőleg már korlátozott az idejük, ezen a téren......

Éljék ki vágyaikat, domborítsák ki tehetségüket, míg adott az idő és a lehetőség számukra. Utána késő lesz.

 

Tehát hajrá (!), amíg lehet....utána tán "Game - over" lesz számukra, de még nem tudják, rá fognak jönni :) :) :) ....... idő és cselekvés kérdése lenne.....

Előzmény: AudiJo (9261)
Hang-mérnök Creative Commons License 2019.05.27 0 0 9262

Tetszik tudni ezért nem kell megadnom semmit, mert mocskosul nem eladó ebből semmi sem !!! Jó helyen, megbecsült helyen vannak.

 

Érdekes mód, a csoda "1" éves -> "MTR-12"-nek nincs hozzáfűzni valója mindezekhez, pedig Ő volt a felvetője a kérdések halmához és a vetyerán "somytomy" -nak sincs semmi mondanivalója, pedig ezért néztem vissza !!

Pedig a kérdéseikre válaszoltam, legjobb tudásom szerint. 

 

Mint annó említettem : 

 

Saját és a család kényére - kedvére építettem mindezt, egy olyan kikapcsolódó szobát - > 100 négyzetméteren, melyben jól érzi minden téren magát az -  aki ott van, illetve mellette igényes minőségi zenét hallgathat ( analógot ) és iszogathat - kajálhat is kényére - kedvére fogyaszthat, de a biliárd asztalt kerülje, mivel az kincs, nem venném a lelkemre, ha a borítását összekennék zsírral - borral, avagy bármivel is. Drága mulatság lenne.

 

Mivel úgy lett kialakítva, hogy biliárd és snookerre is alkalmas a terep, golyókészlettel megáldva -> tudom ez is "lom" és ósdi lenne 1eseknek, de nekem és a családnak ez is bejön, tehát akinek nem tetszik, így járt. Avagy nyaljon sót !! Biliárdot és a snookert is szeretem és játszom is.

 

Ha viszont máshoz lenne kedve a barátoknak - családnak, lemehetnek úszni a medencébe, mely 24-25 fokos vízzel van töltve. Biztos ez is van a pincéjében -> gyanítom :) :) :) => nekem az udvaron van ! Fürdőköpeny - törölköző ajánlatos.

 

Ez egy olyan játszószoba, mely a családnak és a barátoknak van fenntartva. Ennyi és nem több.

 

Ön úgy gondolja, hogy vén készülékekel vagyok megáldva - vén készülékeim vannak :) Lehet, hogy azok lennének, de ezen készülékek 20-30 év után is működnek normálisan - stabilan, sőt ugyanazon paraméterekkel, mint amit kibocsátáskor állítottak róluk !!!! Tehát jók - használhatóak és stabilak, akkor kell ennél több ???   Egy bölcs okítómesterem mondta, de igaza is volt => " járt utat, járatlanra, el ne cseréld ! " -> de igaza is volt !!!!!!

 

A mostani gagyik, Ön által dotált készülékek mikor és hogyan is bírnak és teljesítenek ennyit, mint ezek ? Soha napján, kis - kedden :) ! Elárulom !

 

Térjünk vissza a salgókra, azért választottam ezen megoldást -> de ezt el is regéltem itt (!), mert csak ez bírja el, a stúdió magnókat és a többi cuccost is. Így ilyet rendeltem, de a lábazat borítására vettem "L" formátumú fa borítást, mely éppen pácolás alatt van, melyet méretre vágva, leborítom vele a polcok lábazatait, hogy jobban nézzen ki.

 

Szóval ez is ennyire egyszerű lenne, de már említettem ezt is, miért választottam a salgót erre a célra ! Mivel más nem bírta volna el a Studert, Tascamot együtt, avagy a két Revoxot és mivel legyen szimmetrikus a stúdió kinézete, így erre esett a választásom és a megrendelésem is. Mármint erre a polcrendszerre és ezen megoldásra. Önnek már az is baja, hogy ki és milyen polcrendszert választ magának ? Önnél nem beteges egy kicsit - hagyányit ezen kötözködés ? Szerintem az lenne ! Nem is kicsit !

 

Na kérem, ez viszont nem a tudomány lenne amúgy, hanem tapasztalat és a józan paraszti ész kérdése. Mivel gyakorlat teszi a mestert, azaz mi mennyit is bír el és mit is lehet rajta elhelyezni büntetlenül -> tán mechanikus sérülés mentesen -> melyet viszont megad a gyártó, tehát agyatlanoknak még gondolkodnia sem kell, csak pakolnia a polcokra.

 

A tudomány tán máshol keresendő :) => mondjuk a tervezésnél, avagy az áttervezésnél, hogy Pl. jobb - igényesebb - zajtalanabb - jobb tranyót rakjunk a régi helyére - áttervezzük az egész panet és le is gyártsuk, de ez Önnek oly magas lenne, mint lónak a hátúszás..........

 

Mivel ez eddig nem volt titok, nem értem milyen titokra próbálna rávilágítani ? Ja, hogy ferdén áll valami is jelenleg a polcon, igen, mivel azt is leírtam, éppen átépítése - újjáépítése folyik a dolognak, így 9-10 évre rá. Megérdemli a lemosást és újjáépítést - átmozgatást és minden mást is.

Ez egy durván minőségi berendezés halom, melyet Ön - hogy minősít, valahogy nem igazán izgat, az Ön dolga lenne.

Számomra és a családnak megfelel ezen érték halom ! Nem is kicsit. A többi klaviatúra huszár pedig tegyen magával amit akar, sőt a saját évjárata lenne a mérvadó, azzal játszon kényére - kedvére !

Előzmény: tibtiborkaba_new (9256)
AudiJo Creative Commons License 2019.05.25 0 0 9261

Ne tódítsunk kérem - a "barátai" (házi barátok?:)) győzték meg az asszonkát!:))) Tudod, akivel együtt tervezi a nyomatékot noki-koviubi-vadpöri mellett!:))))

AJ

Előzmény: tibtiborkaba_new (9256)
Mono SE Creative Commons License 2019.05.24 -3 0 9260

a hiányos salgó polcot is a lomin vette, úgyhogy ne baszogasd ;)

Előzmény: tibtiborkaba_new (9257)
btamas70 Creative Commons License 2019.05.24 -5 0 9259

Alaposabban átnézve eme pompázatot, azt kell mondjam, leginkább a "stúdióakusztika" teccik.

A hírhedt ferdefalú tetőtér adottság, node az a csillapítatlan járólap... a hangsugárzók zseniális elhelyezéséről nem is beszélve. Bámulatos!:))>

Előzmény: tibtiborkaba_new (9256)
btamas70 Creative Commons License 2019.05.24 -5 0 9258

Ehhez bizonyítottan nem kell diploma, ui.  1 évvel előtte raktam össze:) Igaz, nem stupidósat, hanem balatoni fészereset, mindenesetre ilyen trehányságot ott sem bocsátottam volna meg magamnak.

Előzmény: tibtiborkaba_new (9257)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2019.05.24 0 0 9257

Megjegyzem a salgó polcokat ilyen kis helyes alumínium idomokkal kell _rendesen_ összerakni, meg egy kissé több csdavarral. Akkor nem lesz csálé, és a terhelést is jobban bírja...

 

Tudom, mert ilyen van a studió helyett a pincében, összeraktam párat...

 

Előzmény: tibtiborkaba_new (9256)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2019.05.24 -1 0 9256

Lötyikém, le a kalappal. Minden elismerésem. Ezt tényleg nem gondoltam volna. Szerintem ezért a titokért sokunk nagyon sokat megadna.

 

Mármint azért, ahogy meggyőztél egy nőt, hogy egy csálén összeszerelt salgópolcról féligmeddig lelógó magnóra azt mondja, hogy szép. Nakérem, ez már tényleg tudomány... 

Előzmény: Hang-mérnök (9253)
btamas70 Creative Commons License 2019.05.24 -5 0 9255

Qudrónak lenni nem nehéz

Nem kell hozzá józan ész

Hang-mérnök Creative Commons License 2019.05.24 0 0 9254

"felizatozó" -> "feiratozó", bocsika, de elgépeltem ! Van ez így....

Hang-mérnök Creative Commons License 2019.05.24 0 0 9253

Bocsika de, Te mit is írtál nekem ? Ezt :

 

"Már csak az a kérdés, hogy a soksávos felvételek készítését firtató kérdésre miért válasz az egyes eszközök beszerzési ára és helye. Vagy ez olyan, mint Cödlinger úr a Néma revolverek városában, hogy mindig teljesen más kérdésre válaszol?"

 

 

Nem írtad, hogy azt, hogy ez az "MTR-12" kérdése lett volna, saját kérdésként tetted fel, melyet nem igazán tudtam hova tenni, én pedig nem olvastam végig az összes szösszenetet, mivel csak felnéztem az oldalra, kevés idő miatt gyorsan válaszoltam. Visszaolvasva megválaszolom akkor mindet :)  :

 

9235 -> „Ezzel a sok lommal mit szeretne kezdeni??? felvenni??? keverni??? vagy csak hi-fi zenehallgatás??? gratulálok szépen be tetszett vásárolni.. :))) (még demó szinten sem állja meg a helyét...) vicces de hajrá”

 

Demó szinten ??? Ön szerint ez demó lenne (?), mert akkor úgy tűnik mocskosul nem ért hozzá !! Akkor nincs tisztában a stúdió CD-kkel, MD-el, stúdió magnókkal, halovány fogalma sincs a stúdió-cuccokról! Akkor nincs fogalma az árakról mostanság, ezen berendezések, mostani tényleges beszerzési értékéről.

Ha Ön úgy gondolja, hogy mindez lom lenne, tudom -> csak mondjam meg, hova dobnám ki az alig értelmes reflektálása után, tán nézzen utána, hogy ezen lomok mostanság, milyen értékkel bírnak, mi a TÉNYLEGES piaci értékük !!!!

 

Tehát mást kellene lükének néznie ! Ha ilyen cuccost szeretne magának, akkor úgy 10 és 20 misivel kellene rendelkeznie !!!

Gyanítom a WBT-s csatiaim többe kerülnek, mint amennyit Ön kap, havi fizetésben :) => mivel az összes csatornán az van. ( tán akkor számolgasson, egy kicsit -> 1 csati 8-20e közötti és van 32 csatorna, illetve csati mindkét oldalon van, tehát duplázódik ! )

Mielőtt nagyon felizgatná magát, illetve kötözködésre térne tessék :

https://www.allegroaudio.hu/wbt-arlista

 

Na akkor szerintem, ennyit a lomokról !

 

Mivel qudró a stúdió, itt az egyik oldali hangfalcsoport + a többi, ha Ön szerint lom, hát vicces és tudatlan állítása lenne egy ilyen szerkóra, mely amúgy 4x400W -ot nyom ki :) kéne pénzt összeszednie, ha ilyet szeretne ( igaz, még az összerakás állapota, salgó tartók borítása, még folyamatban van, megvettem, de még nincsenek méretre vágva - lekezelve és felrakva, tehát még egy nettó képek, az alakulásról, nem a végleges formátum, de alakul )  :

 

   

 

 9236 -> „Végigolvastam a hozzászólásait, hogy hátha egy értelmes eszmefuttatást olvasok a tollából... de nem nagyon nem... :(

Anno említést tett egy revox átalakításról, lehetne e többet megtudni a projektről??? "

 

- > NEM igazán - mivel, sok sok mindent feltettem erről, de a teljes egészet nem kívánom feltenni !! Miért ? Mert vannak itt lopókás emberkék is – nem is kevesen, melyek 1-2-3 ötletet lenyúlnak, majd azt legyártva érvényesülnek, keresnek az ötleteken.

Feltettem azt, hogy egy A-88-ast építek át a baráti körömmel, feltettem az öntvényt, annak fényképét és a nab-magos dolgokat is – azok rögzítését, a két csévélő motor fényképét is, amikkel megvalósítom a nyomaték szabályzást, illetve elregéltem azt is, miért kell 3 részre vágni az öntvényt és hogyan ahhoz, hogy a szalagpálya megmaradjon – rögzítés is jó legyen, továbbá miért és hogyan – hány lépcsőben és miért van ezen motorok – áramgenerátoros szabályzása. ( Tudatlanok kedvéért, feszültség állandó, az átfolyó árammal szabályozzuk a teljesítményt -> így a nyomatékot is -> P= U*I alapján :) ) Mit szeretne még tudni erről akkor ? Adjam meg a programozás lépéseit, mellyel vezérlem (?), avagy a vezérlőmodul rajzát – áramköri elemekkel és mérési eredményekkel (?), a pontos adatokat az adatfeldolgozásnál – mit mérünk – hogy és mivel és hogy vesszük figyelembe a vezérlésnél és a szabályzás terén (?) csak azért, hogy utána valaki el is kezdje majd gyártani, saját meggazdagodása – saját érdeke kapcsán ?

Szóval tán ne vicceljünk már egymással ! Tippeket adtam a megvalósításra, de a konkrét megvalósítás paramétereit nem adom meg, nem ment el az eszem teljesen !!!!!!

Tisztázzuk le, én hobbiból a barátaimmal építgetünk egy stúdiómagnót. Igaz barátból kevés van, de Ők, mind villamosmérnökök és élvezik azt, hogy vagy nokis-koviubis-vadpöri után ötletelve csinálunk valamit, avagy pácolt husikákat sütögetve tesszük ugyanezt. Bennünket már nem hajt a tatár, kényünk kedvünk szerint kicsit dolgozgatunk is, ötletelünk kedvünkre és még élvezzük is.

 

Nagyon halkan megjegyzem, a NAB tervezés rajzát - méretezését több embernek ( 6-7 embernek)  megküldtem itt -> mivel kérték, akik normálisan kértek erre. Érdekes mód mindenkit, akit érdekelt a dolog, el tudott érni és ahogy tudtam, megadtam Nekik az infókat, rajzokat-méretezést, terveket - ötleteket, mivel nem szükségszerű a küldöttet legyártatni, azon még Ők is tudnak módosítani - kedvük szerint. A terv sem volt zárolva, így ha gondolták, úgy módosíthattak rajta, ahogy akartak.

 

Amúgy nem felvágásból, de az emeletemen, mely 100 négyzetméter, középen van egy biliárd asztal, mellette egy hűtős sörcsapoló és bárpult.

Egyik oldalon az analóg stúdió, másik oldalon a számítógépes és a videós részleg, sok – sok olyan cuccossal, mely Ön szerint lom-lenne, pedig nem az, én és a család kénye kedve szerint használja. Azért mondhatna Önnek valamit, hogy 10 asztali gépet lehet használni, mindegyik másra való. Van amelyik sokcsatornás rögzítésre, vannak digitalizáló gépek audió – videóra is ( ehhez az analóg magnók, illetve a stúdiós VHS-Betamax-Video 8, S-VHS magnók és kamerák megvannak, felizatozó is van, de azt sem használom ), tervezésre és panel tervezésre való gépek – táblával és az összes hálózatban van egy Nortel BayStack 350-24T Switch-el, meg a többi ipari és színes nyomtató is. Az érdemi dolgok mentésére pedig van 3 db szerver és 17 db több mint 1 terás háttértár. Szóval ezek alapján nem értem a kérdést :)!

Amúgy ezekről is tettem már fel képet, igaz az a 8 évvel ezelőtti állapot volt, azóta fejlődött ezen oldal is, mint ahogy az analóg is, nem is kicsit.

 

9237 -> „soksávos felvételt hogyan tetszik készíteni???” -> ki akart ilyet készíteni ? Én nem az biztos, de a lehetőségen meg van rá, csak nincs rá szükségem !

Mivel már elregéltem, hogy az stm 16-24 sávosát ajánlották (2db-ot), de nem vettem meg, mivel a sok-sok cucctól nem fért volna be és minek is, mivel nem kívánok és nem is akarok soksávos felvételt készíteni itthon, így nem értem a kérdést ! Tudok - tudnák amúgy készíteni soksávos felvételt -> mint a fentiekben leírtam, digitálisan, mármint számítógépes cuccal, de mivel nincs rá szükségem, az itthoni súdiót másra, = > csak a család élvezetére használom – használjuk, így értelmetlen a kérdés is.

Aki sok sávos felvételt előállító stúdiót szeretne, hozzon létre magának egy olyat. Én jól elvagyok a sajátommal és a család is, barátaim is. Rendelkezésemre áll 10-12 füles, mely mind AEG-Sennheiser gyártmányok, 7 db stúdió-mikrofon-4db Monacor-os. Tehát lehetőség van rá többsávos felvétel készítésére, de nincs rá szükségem, így hanyagolom a témát.

 

Amúgy őszintén akinek pedig nem tetszik az összerakott stúdióm, nyaljon sót :), avagy építsen magának olyat, ami kielégíti vágyait, tán – igényei szerint! Én és a család jól elvagyunk a sajátommal és még annak is örülök, hogy az asszonynak is igencsak tetszik. -> pedig Ő inkább virágokra hajaz, de a barátaim is meggyőzték, hogy ez jó és szép, mutatós. Így már Neki is tetszik, ami viszont nagy szó :)

 

Szóval így röviden, remélem mindent megválaszoltam, amit meg kellett volna. Bocsika mindenkitől a hosszúságért, de elvárás volt, így teljesítettem.

Előzmény: somytomy (9248)
_percy_ Creative Commons License 2019.05.21 -1 0 9252

Teljesen reménytelen....

Előzmény: AudiJo (9251)
AudiJo Creative Commons License 2019.05.21 -1 0 9251

Szóval Te Magad se érted, hogy a 9239-ben miért a kacatjaid beszerzési értékét írtad a válaszként MTR-12 soksávos felvétel készítésre vonatkozó kérdésére! Ehhez tényleg kellett 5 diploma!

AJ

Előzmény: Hang-mérnök (9249)
btamas70 Creative Commons License 2019.05.20 -4 0 9250

"Egy másik fórumozó kérdezte .... erre kaptunk egy felsorolást arról, hogy mit mennyiért és hol vettél."

 

Előzmény: Hang-mérnök (9247)

 

Igen, így szokta;) Hozzá kell tenni, hogy másféle panelszövegei is akadnak, bár a lényegen mit sem változtat. A kérdés tárgyához a "reflektálásnak" csakis akkor lesz köze, ha megfelelőt kérdezel. Pl.: - "Én is tudatlan billentyűhuszár vagyok?"  :):)))

Előzmény: somytomy (9248)
Hang-mérnök Creative Commons License 2019.05.20 0 0 9249

Drága szentem, a nekem címzett hsz.-edben, melynek a száma => 9242, nézd már meg, hogy mit is írtál részemre !!!! Én arra reflektáltam.

Én sem értettem, ezért is írtam, amit.......

Előzmény: somytomy (9248)
somytomy Creative Commons License 2019.05.18 -1 0 9248

Nem is mondtam ilyet. Egy másik fórumozó kérdezte hogyan csinálsz soksávos felvételt, erre kaptunk egy felsorolást arról, hogy mit mennyiért és hol vettél. Közben egyszer nem írtad le, hogy nem szoktál soksávos felvételt csinálni.

Előzmény: Hang-mérnök (9247)
Hang-mérnök Creative Commons License 2019.05.16 0 0 9247

Valakivel keverni tetszik ! Én se soksávos felvételt nem készítek, se nem használok. A qudró magnóimnak van 1-2 felvételem, de csak az otthoni súdióban használom, a család örömére megy a lejátszás.

 

Őszintén szólva, egyiktől sem vagyok elalélva, mivel a gyengém a 1/2-es stúdiófelvétel, melyből azért akad, de az erölködő DC-4-esének kell dolgozni ezen :) 

Előzmény: somytomy (9242)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2019.05.14 -1 1 9246

"Nem csak a meghajtásban kell gondolkodni, hanem a végekben is !"

 

Hát igen, nem csak a babkonzerv a lényeg, hanem csempére is kell ülni klottgatyában, akkor szól legjobban...

Előzmény: btamas70 (9244)
btamas70 Creative Commons License 2019.05.14 -4 0 9245

Nem érdekli a pénz, azért lovagol rajra annyit. Nyilván.

Előzmény: somytomy (9242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!