Köszi csajok az aggódást! Szerencsére Szamba köszöni szépen, teljesen jól van. Ma megkukkoltam a szájpadlását, és szépen hámosodik, ami azt jelenti, hogy megszűnt a góc, biztosan rendben lesz a kontrollra. Azóta azonban jobban átgondolva a dolgot magam is arra jutottam, hogy a toklász lehetett a hunyó, de amikor a doki mondta, én úgy értettem, hogy a szájpadláson keresztül haladt fel az orrüregbe, és nem értettem , hogy akkor hova lett nyom nélkül. Aztán úgy okoskodtam, hogy fordítva sokkal valószínűbb, és biztos, hogy a doki is így értette, hogy az orrán szippanthatta be, és az lefelé fúródott be, és haladt át a szájpadláson, ami kedden fakadhatott ki, és ettől lett olyan rettenetes szagú a lehellete.
Minden esetre hibátlan étvággyal eszik, iszik, és még a játékokkal is játszik, de jobbnak láttam tegnap elvenni tőle, nehogy felszakítsa a gyógyuolóban lévő sebet. Nézett is rám bután, hogy most miért nem rághatja a kedvenc kacsáját, de jobb az elővigyázatosság.
Molera! Biztos vagyok benne, hogy tényleg valami kis semmiség lesz az a bőrizé... :) Majd várunk a hírekkel!
zsazska ez valóban ijesztően hangzik, de időben kiderült és tuti nem lesz semmi gond nem lesz már, főleg egy hét múlva akontrolon:-) Addig is jobbulást és jó étvágyat Szambának! :-)
mi még nem voltunk dokinál, majd pénteken.
sorsi még nem tudok semmi újat, csak amit már írtam, szerintem amúgy ártalmatlan dolgokról van szó, de ha már megyünk, megmutatjuk:-)
panni remélem sikerül valamit intézni a paksi kiskutyának! ha tudsz majd híreket, várjuk itt:-)
Most olvasom, hogy mi történt Szambával :((( nagyon durva!!!! Sajnálom a leányzót, de remélem kontrollra minden rendbe jön!!
visszatérve Szamba kerítésrágásra, a minap Iron a drót kerítésnél sértette meg a szeme alatt a bőrt, kb. 5 cm részen :(Mondtam is a neki a gyönyörű pofájának oda :) amúgy nem hiszem, hogy meg marad a helye, de elég nagy részen sebes, betadinos öblögetés aztán remélem helyre is jön. De látnotok kellene milyen tortúrák árán tudom megtisztítani neki :) makacs kis disznó az már biztos :)) utána persze ő is rájön, hogy túlzott volt az aggodalom :)))
Molera és a te lányaid? Mi nőtt a kis húsos szájukra??
Köszi szépen a drukkot. Csak nemrég értünk haza... húzós napja volt a dokinak, mert sorra jöttek a sürgős esetek, így nekünk várakoznunk kellett... De ami a lényeg, hogy valami nagyon rejtéjes dolog történt Szambával. Először is a foga teljesen ép, viszont az ínye, amit láttam, hogy lötyög a szájpadláson, az valóban lötyögött, így el kellett távolítani, és alatta a doki talált egy hatalmas lukat, ami felmegy egészen az orrüregig :( Igazából nem sikerült megállapítani, hogy mi okozta.... a doki szerint lehetett toklász, ami már szétrothadt a szájpadlásban, én szerintem meg lehetett szúrt seb, mert ez a mafla állandóan rágja a kerítést... majd holnap terepszemlét tartok, és átnézem a rácsot, hátha valahol szétbontotta.
Minden esetre most ki lett tisztogatva a seb, kapott antibiotikumot, fájdalomcsillapítót, és egy hét múlva kontroll. Most itt gubbaszt, és nem érti, hogy mi a fene van... sehol a vacsora, sehol egy vizes edény, amibe mártogathatná a pofáját, de egyelőre még nem merek adni neki, még nagyon kótyagos. Remélem, ennyivel megúsztuk a dolgot, és a seb szépen összeforr majd gond nélkül.
Molera! Akkor te sem untakozol a csajokkal :) Remélem minden rendben lesz, és csak valami tök ártalmatlan izéket növesztettek a lányok, és azt is csak azért, mert már régen jártatok dokinál!
:((( Megy a drukk ezerrel. Lehet, hogy ennek köze van a váltakozó étvágyához is. Nálunk is "száj projekt" lesz, mindkét lány "növesztett" valamit a szájára, persze teljesen mást. Dalmáé papillomának tűnik, Kekszié meg egy kis bőrke kb, de nem diagnosztizálok csak úgy, majd a héten megyünk oltásra, rápillázik a doki is. De hát pont ez az, az ember nem nézeget be a szájukba csak úgy mindig, ha nincs rá oka. Én is tök véletlenül vettem észre. Aztóa persze már a legnagyobb "örömökre" átvizsgáltam az egész prosztesz szerkezetet:-)
Ma nagyon fura dolgot fedeztem fel Szamba szájában. Rossz szagú volt a lehellete, ezért gondoltam, biztosan fogkő, de ahogy belenéztem a szájába, valami egészen mással szembesültem. Valóban van egy látszólag fogköves foga, ám amint hozzányultam, azt is észrevettem, hogy lötyög... de ami ennél sokkal rosszabb, ha megmozdítom, jön vele a szájpadlás bőre is.... 18 órára kaptunk időpont a dokihoz.... remélem, csak valamivel felsértette, de majd este többet tudok. Most amúgy ennek ellenére tök jó a kedve. Ha nem nézek bele a szájába. fel sem tételeztem volna, hogy bármi baja van. Néhány napja végre az étvágya is a régi volt... ma reggel is habzsolt, mint akinek kutya baja sincs, és a labdájával rohangált.
sorsi köszi a képeket, igazán öröm nézni őket:-) remek párost alkotnak a fiúk:-)
panni jó kis kiruccanás lehetett:-) azon,hogy kidőltek nem is csodálkozom,az lenne a fura,ha nem így lenne:)
matu Fedor csodaszép,de azt hiszem, egy jó ideje rajong itt már mindenki érte, ezeken a képeken meg főleg. :-) Shar-pei vagy mifene, a jelleme adott, másnak el sem lehetne őket képzelni:D
shai remélem talál gazdit magának ez a szépség! A hűs nagyon jól bejött a lányoknak, gondolhatod:-) Én egyelőre nem bánom,hogy nincs egetverő kánikula, bár az tény, hogy ezeken a hűs napokon a lakásban elég cidri van.
A kis paksi árva meg olyan rossz bőrben van, hogy csak na. Bárcsak meggyógyulhatna és gazdira találhatna. Olyan kis fiatalka még:S
Sorsi! Nagyon klassz fotókkal érkeztél! Ezek alapján senki nem gondolná, hogy bármilyen egészségügyi problémájuk is volna a srácoknak! Remélem, még nagyon sokáig készíthetsz róluk ilyen szép képeket!
Bocs csajok elragadott a hév, azzal nem számoltam, hogy vannak olyan esetek, amikor a gazdi mindent megtenne, hogy magával vigye kedvencét, még sem tudja :( csak minden alkalommal elkeseredek, amikor egy gazdi keresőt látok :((
Panni persze neked is köszönöm a köszöntőt :) Jó nagy hancurban volt részük az ebzeteknek a hétvégén :) nem csodálom, hogy kidőltek :))
Panni! Akkor jó kis nap után vagytok! Gondolom, téged sem kellett álomba ringatni :)
Shai! Szeva :) Már megint mennyi sok gazdikereső Sharp van :( A paksi menhelyen is van egy lányka... láthatólag a szeme és a bőre is kezelésre szorul. Remélem, mielőbb rendbeteszik, és gazdásodni fog!
Sorsi Zsazska jól írja! Sokszor hiába szeretné mindennél jobban a gazdi magával vinni a kedvencét, nem mindig sikerül. Itt is ez a helyzet, mindent megpróbáltak, a szívük szakad meg, de nincs más megoldás :-((((
Matu örülök, hogy jelentkeztél és hoztál képeket is! :-))) Fedor gyönyörű ffi lett! :-))) Teljesen normális az is, hogy így fogod fel a jellemét! :-))))
Ami pedig a külföldre költözést illeti, ki kell ábrándítsalak. Egyik mopszos imserősöm úgy járt, hogy mivel itthon helyzetük ellehetetlneült, mivel állástalanokká váltak, úgy döntöttek hát, hogy Angliában próbálnak szerencsét. Kiutaztak hát, hogy munkát és szállást nézzenek, ám olyan albbérletet, ahová kutyával együtt költözhettek volna, sehol nem találtak. Mozgósítottak mindenkit itthon és külföldön egyaránt, hogy aki tud nekik segíteni, az jelezzen. Itthon pedig már minden le volt zsírozva egy állatok szállítására specializálódott céggel, de végül a várva várt kiutaztatást elmaradt, és a kutyusnak gazdát kellett találni. Nem minden fehér-vagy fekete....
Csajok köszönöm Áronkám nevében is a köszöntést :))))
Mivel ti nagy fórumozósok vagytok, ezt írja ki amikor képet akarok feltölteni:
A képet nem sikerült feltölteni a fórumra (hiba: IO).
???? Mi a bibi? :(
Az ingyen levihető sharpi remélem jó kezekbe kerül, mondjuk engem nem akadályozna meg semmi, hogy magammal vigyem a kutyókat, ha külföldre költöznénk... de biztos nehéz döntés volt a gazdinak ezt a döntést meghozni :(
Hát ez ijesztő lehetett, azt hiszem én is rongyoltam volna a dokihoz. Örülök, hogy mára már oké és reméljük tényleg csak egy ilyen "ártatlan" dolog van/volt a háttérben. örök hála a jó öreg szódabikarbónának :-)
Szép jó estét :) erre jártam gondoltam bekukkantok!
Egy apropója is van a dolognak :) a kisebbik fiamnak ma van/volt a születésnapja :))) Iron Kid ma 4 éve, hogy teljessé tette életünket!!!!!!
Fotókat valahogy, majd varázsolok a fórumra, most vmiért nem enged egy fotót sem, hogy feltöltsek :( pedig lekicsinyítettem.
Egyébként a fiúk meg vannak, nem mondom, hogy majd kicsattannak az egészségtől :( Iron legutóbb két napja volt lázas, már nem félnapos levertségről beszélhetünk már min. 1 napig tart, most pl.: másfél napig :(((
Borisznak elkezdett romlani az állapota, nagyon nehezen tud járni...amit még tetőz azzal, hogy mindig futni akar amikor kint van a kertbe, hol előre, hol hátra, gondnoknak tartja magát ő is a lelkem. Iron mellett egyébként is nehéz tartani a tempót egy töpszlinek.
De a rossz napokról csak ennyi, több említést nem is érdemelnek! :))) élvezünk minden napot amit nekünk ad a két kis pöcsös!! :)))
Tünde a hasán kívül a combhajlatainál meg a nyakánál is tudod húteni:-)
Nálunk nagy ijedelem volt pénteken. Arra jöttem haza, hogy a padló,a szobákban meg az előtérben, a szőnyeg, a fal tiszta vér. Nem kicsit kaptam sokkot. Hirtelen azt gondoltam, hogy összebalhéztak, de aztán láttam, hogy Roy feneke vérzik.De amúgy nem volt levert, ivott is, de sikeresen bepánikoltattak, úgyhogy rohantunk dokihoz. Szerinte megpattanhatott egy ér, de igazából fogalma nincs mi történhetett, kapott egy injekciót másnap reggelre semmi baja nem volt. Szerencsére.
Szegény Angiet lepasszoltam a többieknek, mert már sétaidő is volt. Szegénykének ennyi pont elég is volt, miután visszaértünk és csatlakoztunk a többiekhez Angie mágneskutyára váltott. Nem mozdult el mellőlem, éjjel is szorosan mellettem aludt. Késő este meg másnap délelőtt romeltakarítás, szőnyegtisztitás,falmosás volt. Tavaly nyáron, amikor festés után felrobbant a konyhában a kávéfőző a festékboltostól kaptam egy tippet, hogy próbáljam meg szódabikarbónás langyos vízzel átsúrolni a falat.Akkor bevált, a kávét lehozta, most is bevált a vért is lehozta:-) Festeni valahogy most nem lett volna kedvem:-)