Keresés

Részletes keresés

shabbarulez Creative Commons License 2002.07.28 0 0 261
Egyébként a Vizimolnár 2 aljában állítólag már megtalálható a GaTeS irodája, holnap megyünk ZoliG-vel, majd beszámolunk a tapasztalatokról, ha lesznek. :)

Rátonyi a HwSw-ről ír egy cikket a GaTeS és a ltp. jövendőbeli hálózatáról. E héten találkozott 3 vezetővel a GaTeStől, hétfőn a fatávkábel és a KA emberi kerülnek képbe, aztán a GTS. Valamikor a jövő hét végén lesz kint a cikk.

shabbarulez Creative Commons License 2002.07.28 0 0 260
Ez melyik ház, mert ilyen szerintem nem nagyon lehetne?
Előzmény: keton (259)
keton Creative Commons License 2002.07.28 0 0 259
Én nem kaptam ezidáig. Ámde. Beszéltem egy barátommal, aki itt lakik a telepen. Természetesen felvezettem a gates-es netet, tetszett neki (persze nem is tudott róla...), és most jön a slusszpoén: elmondtam neki a rendkívüli közgyűlés stb dumát, erre asszongya: nálunk erre nem lesz szükség. Én: ??? Ő: mi vagyunk a közös képviselő:)))) Úgyhogy (még)egy ház elintézve. Érdekes, hogy még csak nem is tudott róla...
Előzmény: ZoliG (258)
ZoliG Creative Commons License 2002.07.28 0 0 258
Tök jó, hogy engem mindenki mindenféle papírral megtalál :) Ma pl. a Lanport hirdetése volt a postaládában. A GaTeS ajánlatát természetesen nem tudják lekörözni, de még mindig jobb, mint a modemmel szenvedni, igaz a honlapjukon nem írják, hogy itt nálunk is szolgáltatnak-e. Kérdezném, hogy más is kapott ilyen hirdetést vagy megint csak nekem jutott az áldásból? :)
shabbarulez Creative Commons License 2002.07.23 0 0 257
Jött egy újabb levél, még forró. :)))

----------------

Sajnálom de a cégeket nem nevezem meg, mert nem akarunk ugyanazzal a fegyverrel élni, mint a konkurencia. Csak megnyugtatás képpen, ezeket a vádakat már tisztáztuk a megfelelő fórumokon. Nem érzem ellehetetlenítve a Pók utcai projectet, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy kollégáim hétfőn megkezdték a szerződések kötését, valamint a felépítmények kivitelezését.

A gerinchálózat kérdését én nem látom olyan tisztán. Igaz, hogy senki nem tud olyan dokumentumot felmutatni, hogy az nem a lakótelepé, de sajnos azt a lakótelep sem tudja bebizonyítani, hogy a sajátja- erről várunk a HIF-től egy jogi állasfoglalást.

Igen, sajnos vannak a felmérések szerint olyan alépítmény szakaszok, amelyek használhatatlanok, ehhez valóban közüzemi engedély kell- sajnos ebbe a körbe beletartozik a Matáv is, ezért kell gondolkoznunk a vegyes strukturában. A mikrohullámú berendezések a saját tulajdonaink, ezeknek az ezközöknek az installációja minket terhel, ebből a végfelhasználóra semmit nem terhelünk rá. Természetesen az optikai hálózat kiépülésével, átterheljük a felépítményt a nagyobb kapacitásra.

Üdvözlettel: Szabó Ákos
GaTeS Group

shabbarulez Creative Commons License 2002.07.23 0 0 256
A NAT-os cím már tényleg gázos főleg ilyen szélessávnál. GPRS-nél is ez a gond, de ott az ember így is kevesebb buktatóba fut bele, mert nem használja annyi mindenre.

Nekem meg ebből a bizonytalan helyzetből meg az ígérgetésekből van már elegem. Nem tudom mlért ne tudják megcsinálni az irodájukat a telepen, ha tényleg komolyan gondolják. Akkor nem kellene várnom az üzletkötőt hanem bemennék személysen. És talán infohoz is jutnaknánk nagyobb eséllyel. Ezért írtam neki is azt a szaros weblapot, ha lenne egy levlista vagy egy weblap ahova kiteszi a fejleményeket kevésbé zaklatnánk állandóan.

Előzmény: keton (255)
keton Creative Commons License 2002.07.23 0 0 255
Saját fix ip lenni jó dolog:))
Ez egy valódi 10 megás vonal, ha jól tudom, 100 megás hálóval. Majd kifaggatom ha legközelebb találkozok vele. Az ip-jével nem az a baj, hogy dinamikus (nem is az), hanem hogy kifele a szerverük ip-je látszik, a filecsereberéket is passzív módban tudja használni stb.
Jelenleg az a helyzet, hogy kezd nagyon elegem lenni nekem is ebből az "állandóan lesem az órát" effektusból, felőlem 56k-val is mehet csak menjen! Persze nem utasítanám vissza az 512-t sem:))
Előzmény: shabbarulez (248)
shabbarulez Creative Commons License 2002.07.23 0 0 254
Mackó:

Ez furcsa, igaz nekem nem szokott állandóan menni a gépen, ha meg kikapcsolom úgyis bont magától. Ez a kis kaland szép telszámlát hoz majd neked, legalább egy ötöst.

Azért kéne egy olyan szolgáltatás ami átalány díjas, így nem érhet meglepetés.

Brain:

Ha én is tudnám mi van már rég leírtam volna, mi is ugyanolyit tudunk mint te. Ha írsz egy mail-t adhatok neked egy mobilszámot, ha neked nem drága az ilyen kommunikáció. Talán ráun erre a zaklatásra és rájön egyszerűbb válaszolni.

Zolival pedig egyet értek. Szélessávú szolgáltatásról volt szó, nem lenne szép ha a végén alig kapnánk valamit. Már évek óta várok szélessávra elég kislépés lenne ha csak 24-ra bővülne ki a szolgáltatás de sebességnél maradnánk a modem szintjén. Vagy most megint elégedjünk meg ennyivel és újabb 2-3 évet várjuk arra hogy eléjünk valami emberi sebességet. Nekem meg ez nem lenne kóser.

Más.
Nem tudom ki emléxik még a SysTelNET microhullámú szolgáltatóra. Na szóval ők anno május közepén úgy 2 hónap elteltévelre ígérték hogy indulnak a 3.-kerben is. Ma olvastam a HwSw egyik hozzálásában hogy elkészült a 3-as határon a bázisállomásuk. Igaz még nem hívtak - elő vagyok jegyezve nállunk - hogy mi van, de akkor is örvendetes hogy talán lesz más ajánlat is.

ZoliG Creative Commons License 2002.07.23 0 0 253
Lesz :) elvileg... nagyobb esély van rá, mint arra hogy suxikábel lesz (mert, ugye az idén már tuti nem lesz).
Elméletileg a Vizimolnár 2-ben már mennie kell a tesztüzemnek, talán a fő kk, már nagyban netezik. Újabb infókkal sajnos nem tudok szolgálni, mert tényleg nem erősségük a levelezés (szombaton küldtem emailt Szabó Úrnak, azóta még nem válaszolt...).
Előzmény: Dr.Brain (251)
ZoliG Creative Commons License 2002.07.23 0 0 252
Én is el tudnám viselni a modem sebességét, az annyira nem zavar hogy lassú, de hogy a fatáv mondja meg nekem hogy mikor netezzek, na az már annál jobban bántja a csőrömet.
A GaTeS beígérte az 512K-t, garantált 256-tal, ami tényleg nagyon szép és nem is panaszkodnék, ha már ennyivel száguldoznánk, de ha most kiépítik a mikrót és megmarad a modemes sebesség, akkor azért picit átverve érezném magamat. Végülis nem arról volt szó eredetileg, hogy nagyjából modemes sebességet kapunk 24 órában, hanem valódi szélessávú netet.
Előzmény: Pucros Mackó (250)
Dr.Brain Creative Commons License 2002.07.23 0 0 251
Namost egy dolgot mondjatok akkor nekem legyetek szívesek. Most lesz net, vagy nem lesz net? Mert ez így nem kóser ami most van.
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.07.23 0 0 250
Személyes komment: engem cseppet sem zavar most sem az ISDN-nél a sebesség. Az zavar, hogy tegnap este "fel akartam menni a netre", és meglepődve láttam, hogy már 18 és fél órája "fent vagyok". Hát igen, sajnos előző este "lejövés" után még "visszamentem" valami fontos információért, és elfelejtettem "lejönni" még egyszer. Na ezeket a felmenés-lejövéseket szeretném én elfelejteni mindenestül, felőlem legyen csak 64 kbps akár, de a telefonszámlám miatt ne kelljen aggódni.
shabbarulez Creative Commons License 2002.07.23 0 0 249
Visszatérve erre a nem fix IP-re, ha tényleg nem gondolja komolyan akkor annyi Dinamikus IP-hez köthető name service van a neten hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Erre bőven jó, warez ftp-k is azt használják gyakran. :)

Előzmény: keton (247)
shabbarulez Creative Commons License 2002.07.22 0 0 248
A mi ajánaltunkban mindenki kapott volna saját fix IP-t, kérdés mennyire áll még ez az ajánlat. Micron ugyanúgy kivitelezhető oda is egy router vagy routolásra alkamas switch kell, ami nállunk tudtommal meglesz.

Ha ez egy 11Mbps-os micros LAN akart volna lenni, akkor:

100 ember esetén ha el tud érni ilyen sebességet akkor nem nagyon van heavy user a hálózatukon, nem kell hozzá nagy matematika hogy kiszámolt 475kbyte/sec(ennyit tud a valóságban a 11Mbps-os micro) leevéséhez mennyi user kell ha 512kbps a max limit, de ilyen rendszerben általában nem szoktak korlátozni.

A gond hogy nállunk 25%-os érdeklődési rátáról esett szó vagyis 1000-1200 user lenne. Nállunk 33Mbps-os micro rendszer lenne, annak a fele a reális adatátvitel, vagyis kb. a 4x-e a 11Mbps-os rendszernek, viszont 10-12x több ember lenne rá. Számolgattam már egy keveset ez mire lenne elég és kb. egy dual ISDN szintjét tudnák nyújtani átlagban, leterhelt időszakban 56-os modem szint, ha meg lenne szabad kapacitás a hálóban akkor tudnál csak ugrándozni.

Ha ez egy valódi 10Mbps-os vonal:

Akkor nem rossz nekik, de nállunk ennél csak 1.6x lenne gyorsabb a gerinc és 10-12x több ember lenne rá, szóval a közelében nem lennénk ezeknek a sebességeknek. Ezért kéne az optikai gerinc(155Mbps), remélem egyszer az is elkészül.

Még mindig nem válaszolt Áki bátyó, így csak a levelében tett említés a parallel építésre elmélet él még mindig. Sajnos semmi megerősítés az optika tényleges építésére nem jött még vissza tőle és én nagyon kétkedek hogy nem fognak két párhuzamos hálót közel dupla pénzen csinálni. Miután meglenne az optika a micro csak a tetőn amortizálódna kihasználatlanul. Ezért lenne jó tőle ha konkrét válasz érkezne, de mint már mondtam nem erőssége a levésírás, lehet hogy mágis a mobil után kell nyúlnom.

Jah csak mint érdekesség, pénteken írt Rátonyi(a HwSw egyis szerkesztője, netes rovatok) és kért contatot GaTeS-hez mert akarna róla kanyarintani egy cikket. Nem tudom mi lesz belőle, ma írt hogy hét közepén összeröffennek Ákival és beszélgetnek egyet. A fejleményekről és a cikkről meg küld egy díszpéldányt. :) Remélem abból is okosodunk valamit, ha már ilyen nehéz infohoz jutni.

Előzmény: keton (247)
keton Creative Commons License 2002.07.22 0 0 247
Sziasztok!

Pár napja beszéltem egy lengyel sráccal, akinek LAN-nete van, 100 gép, 10mbiten megy ki a hálóra. Igencsak gyors, ő 50-200 kb/s dl-ról beszélt, egy ftp-re felrakott nekem egy albumot kb 20 perc alatt, úgyhogy elég gyors:) Ami baj, hogy nincs önálló ip-je, így semmilyen szervert nem tud üzemeltetni (ne tessék rosszra gondolni, pl Q3 szervert:). Kérdés, hogy a fix ip az esetünkben mi? Mindenkinek közös, vagy külön-külön? Ami meg vicc, hogy ő ezért fizet havi 15USD-t... Szépen vagyunk:(

shabbarulez Creative Commons License 2002.07.20 0 0 246
Mint a második levélből kiderül fenyegetőztünk mi benne a kábelnettel, már micros cégekkel meg minden mint látszik. :) Na pénteken felhívtam a KA-nál a ltp. beépített emberét hogy mi van ezzel a képújságban látható szeptemberre lesz kábelnet szlogennel. Ezt azért is pedzegettem mert e héten a KA szerelői jártak a húzunkban hogy hamarosan jönnek és bekötik a kábelt és valami erősítőt is elhelyeznének az alagsorunkba. Mondta a KK-nk hogy okés, és akkor említették neki hogy hamarosan lesz kábelnet.

Na a lényeg felhívtam az úriembert és ismért kidurrant a fatáv lufi. A ltp. nincs is visszírányú, így netre szinte zéró az esély. Azt ugye tudjuk már május óta hogy a fatávkábel már az első negyedévben elhasználta a fejlesztési keretét, azért minden területen az óta áll a visszirányúsítási és egyébb munkálatokat, lásd Csillaghegy, Érd, stb. Így ez a szeptemberi ígéret nem ér semmit, nem tudom miért hazudnak megint, gondolom csak a GaTeS volt az oka. Amikor szóbahoztam hogy mégis ő mekkora esélyjt jósol a szeptemberi indulásnak mert ezt a szöveget már 2 éve hallgatjuk hogy 2-3 hónapon belül biztos lesz, már azt mondta ezt is kezeljen hasonló komolyságú ígéretnek, és felhívta a figyelmem hogy jelenleg különben is van más alternatíva erre a ltp.-en. Ezen csak röhögtem csedben, gondolom furcsa lett volna ha nyíltan kimondja a többi KA-s előtt hogy próbáljam inkább a GaTeS-t. :)

shabbarulez Creative Commons License 2002.07.20 0 0 245
Akkor kivel keverlek, én mindig azt hittem te elöl laksz a tizeleknél. Vitorla hány? ezek szerint mi nagyon egy kupacba lakunk itt hátul Ge.eF ugy a nánási vitorla sarka(bár ezek után már lehet hogy erre is rosszul emléxem), a HwSw-ről írt egy srác aki a vitorla 5-ben lakik, én varsa, a kevében is lakik a mi háztömbökbe is egy srác aki a HwSw-en jelentkezett. Akkor ki lakik ott elől? Ezek szerint csak a főKK fog netezni mi meg le leszünk szarva. :(
Előzmény: keton (243)
shabbarulez Creative Commons License 2002.07.20 0 0 244
ZoliG csak az első levelet másolta be jöjjön a következő, remélem hamarosan kapunk újabbakat, sajnos nem erősségük a levelezés, beszélni telefonba azt tudnak 75Ft/percért, de az meg nekem drága muri.

Mindketten írtunk szép hosszú levelet az előzőre amiben a micro és az optika különbségeit taglatuk, meg hogy nem erről volt szó. Hogy írják meg kik a főkolomposok konkrétan, meg hogy egyáltalán mivel lehet perelni és így sarokba szorítni őket. Hát nem kenyerük az egyenes beszéd mert megint jött egy PR szagú levél amitől nekem a hátamon szokott felállni a szőr:

Tisztelt Uraim!

Az ido rövidsége miatt választjuk a mikrohullámú megoldást. Ezt le fogja váltani a saját gerinchálózatunk, melynek építése paralel megkezdodik a szolgáltatás üzembe helyezésével. Tapasztalataink szerint a mikrohullámú rendszer tökéletes az adatátvitel szempontjából. Ezt igazolja a magyarországi üzleti bérelt vonalas rendszerek jelentos része, mely mikrohullámon épült ki, és üzemel ma is. Ezt a rendszert ma már inkább használják, mint bármely mást.

Üzletkötoink a jövo héten hétfon kezdik meg a szerzodések megkötését. Önöknek szívük joga más szolgáltatót választani, de mielott elköteleznék
magukat kérem várják meg a vállalatunk által nyújtott szolgáltatás minoségének értékelését. Ha megfelelo, akkor a pénztárcájuk minden bizonnyal
meg fogja köszönni.

Üdvözlettel,

Szabó Ákos
kereskedelmi igazgató

keton Creative Commons License 2002.07.20 0 0 243
Hehe. én a Vitorla utcában lakok, úgyhogy várhatok még egy ideig...
ZoliG Creative Commons License 2002.07.20 0 0 242
Na okos fejemmel a végét lehagytam :) sebaj, shabba mindjárt megosztja veletek...
Előzmény: ZoliG (241)
ZoliG Creative Commons License 2002.07.20 0 0 241
Esetleg jelenthet valamit, habár kicsinek tartom az esélyt rá...
Következzenek a részletek: Email útján én is felvettem a kapcsolatot a GaTeS kereskedelmi igazgatójával, nem akarom nagyon ragozni itt a témát, inkább beszúrom a levélből a lényeget:
"Jelen esetben más szolgáltatók próbálják megakadályozni azt,
hogy az önök internetes hálózata kiépülhessen egy nagyon korszerű optikai
hálózattal. Sajnos különböző fórumokon történő feljelentéstől sem riadnak
vissza, szerencsére ezeket a szolgáltatókat nagyon jól ismerik ezen
tulajdonságairól. Ezek után merült fel annak lehetősége, hogy estlegesen más
átviteli utat is használhatunk az Önök lakótelepén. A mikrohullámú rendszer
kiépítési költsége nagyságrenddel magasabb, mint a klasszikus hálózat, ennek
ellenére ezeket a terveket priorizáltuk, mivel ez a módszer viszonylag rövid
időn belül kiépíthető, csak a lépcsőház lakóinak vagy a közös képviselőnek a
hozzájárulása szükséges, és nem akadályozhatja meg más szolgáltató
áskálódása. Viszont ebben az esetben rendkívül pontos tervezést igényel a
szolgáltatás kiépítése, és ezt feltétel nélkül kell betartanunk. Arra a
kérdésére, hogy kollégáim mikor keresik fel az Önök épületét, terveink
szerint csak a jövo hónap elején kerülhet sor. A kiépítést viszont sok
minden késleltetheti, de bízom benne, hogy a feljelentéseket megunták az
ellenlábasaink. Ezek azok a tényezők, amelyek rajtunk teljesen kívül állnak,
és mindaddig akadályozzák az érdemi munkát, amíg erről határozat nem
születik. Még egy fontos információt szeretnék megosztani önnel: a következő
héten az 1002-es épületben kiépítjük a szolgáltatás hozzáférési pontot, és
elindítjuk a teszt üzemet. Amennyiben különböző jogi akadályok nem gátolják
a kiépítést, akkor naponta újabb és újabb lépcsőházak lesznek bekötve."

Tehát egyelőre itt tartunk, aki a Vizimolnár 2-ben lakik már örülhet, neki tuti lesz netje. Az már egy másik kérdés, hogy mi lesz ebből a mikro rendszerből, ha a 33Mbit-re (amiből a hasznos adatátvitel valahol 16MBit környékén van) rászabadul kb. 1000 user...

Előzmény: keton (239)
shabbarulez Creative Commons License 2002.07.20 0 0 240
Nem hiszem hogy köze van hozzá. A lényeg csak te fogsz netezni nagy valószínűséggel és micron mert a ti házatok tetején tuti lesz a főKK elintézte, mivel ez az ő háztömje (vizimolnár 2.-be lakik, ha jól eléxem te meg 4, az nem egy háztömb?).

A többit majd ZoliG elregéli, ő kezdett bele az esszébe, mert nekem reset volt. :)

Előzmény: keton (239)
keton Creative Commons License 2002.07.20 0 0 239
Hali!

Valami hír? A napokban a Silvanus s-on az egyik ház tetején érdekes izéket vettem észre, csak a szellőző rendszert újítják, vagy ez jelent valamit?:)

ZoliG Creative Commons License 2002.07.15 0 0 238
Az a nagy harci helyzet, hogy kezd "suxikábel hamarosan..." feelingje lenni ennek az egész GaTeS ügynek. A munkálatok még mindig nem kezdődtek meg, ma csak annyi történés volt, hogy a fő kk telefonon beszélt valami műszakissal. Teljes a bizonytalanság, főleg a lakótelep hátsó részét illetőleg. Ez részben annak köszönhető, hogy nyár van -> mindenki nyaral, nehéz az igényeket felmérni, másrészt a kk-k hiába mérték fel az igényeket (már ahol felmérték...), nem juttatták el a fő kk-hoz írásban. Harmadrészt saját véleményem szerint a GaTeS sincs a helyzet magaslatán, mert nem a kk-kon keresztül kellene intézni a dolgokat, hanem kiküldeni az üzletkötőket szépen, és egyből látnák, hogy melyik házban milyen igény van. De ez egy ördögi kör, mert az üzletkötőket csak akkor akarják útnak indítani, ha már tudják biztosra, hogy meglesz a 25%-os össz.igény és belevágnak a dologba. Félig-meddig érthető hogy az 1 hónapos kiépítési határidőt tartani akarják, és nem akarnak kötbért fizetni, de nem megy ez olyan egyszerűen, mint ahogy ők ezt elképzelték (köszönjük a lusta kk-knak).
Kontaktnak max. a fő kk telefonszámát tudom megadni (írj mailt ha kell), de szerintem ő se tudja neked megmondani, hogy mikor is jönnek pontosan az üzletkötők. A GaTeS-el e-mailbe vagy mobilon veheted fel a kapcsolatot (pontos infókat shabba tud adni, ha kell).
Nem akarlak elkeseríteni, de a mostani helyzet szerint semmiről nem fogsz lekésni, amíg külföldön vagy. De ne legyen igazam és jöjjenek még a héten azok a hőn áhított üzletkötők :)
Előzmény: Pucros Mackó (237)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.07.15 0 0 237
Nem tudtok valami jó kis kontaktot, amin ide lehet sürgetni az üzletkötőt? Hétfőtől valszeg külföldön leszek huzamosabb ideig, nem szeretnék késést emiatt.
ZoliG Creative Commons License 2002.07.12 0 0 236
Ma ismét beszéltem a fő kk-val, újabb hírmorzsákhoz jutottam :)
Jövő héten mostmár tényleg kezdik a kábelfektetést (elvileg...), mint már korábban írtam a nyugati részen. Mivel a gerinc meg keleten megy, ezért kezdetben mikrohullámon megy majd a net, az átjátszó valószínűleg a Vizimolnár 2 tetején lesz, mert a GaTeS fejállomása a Nyugdíjpénztár tetején van (Árpád-híd pesti oldal, a rendőrpalota mellett).
Mint az előre tudható volt a kábelezés nem megy majd zökkenőmentesen, mert néhány helyen a régi kábelcsatorna beszakadt, így nem lehet belehúzni az új kábelt, ott muszáj lesz ásni. Szomorú hír a keleti régiónak, hogy kb. 1 hónap lesz amíg eljutnak az iskoláig a kábellel, lehet számolgatni mikor ér el a Nánásiig... :( Üzletkötők jövő héten indulnak útnak, lehet őket szeretettel várni :)
A végére még annyit, hogy ha másnak is olyan ellenzéki kk-ja van, mint nekem akkor juttasson el egy szándéknyilatkoztatot a fő kk részére, hogy szeretné igénybevenni a GaTeS szolgáltatását. Ezzel megpróbálják sarokba szorítani az ellenálló kk-t, mert a szolgalmi jog alapján kötelessége tűrni, hogy behúzzák a kábelt a házba.
shabbarulez Creative Commons License 2002.07.09 0 0 235
Na írok egy kis fresh infót hogy tartsam bennetek a lelket. :)

Pár perce beszéltem a főKK-val és a GaTeS magyar tulajdonosával hogy állnak a dolgok. Sok infohoz nem jutottam hála a magyar kurva drága mobil perceknek de amit megtudtam azt megosztom veletek. Épp most fejezték be a főKK és a GaTeS-nek a telepítés munkáira felbérelt alvállalkozói a ltp. helyszíni felmérését. Mivel még épp a séta utolsó szakaszában voltak nem is tudtunk sokat beszélni.

Megint problémák merültek fel a házak részéről hogy nem szeretnének kábelezést a lépcsőházakban. Ezért ma megpróbált megegyzeni a GaTeS a KA-val hogy az ő kihúzott kábelük mellett húzza be a sajátják. Nekem ez magas mit kell ehhez engedély, az a terület a ház tulajdona, mint azt a főKK is mondta, úgyhogy végül nem is egyezkedtek ezen csak ott fog menni. Nekem ez a rész zavaros, mit kell e miatt töketlenkedni. Mindenesetre a GaTeS tulajdonosa azt mondta azért nem jöttek még az üzletkötők, mert a szerződésben ők 1 hónapon belül vállalják a bekötést és a jelenlegi zavaros helyezet miatt még nem látta időszerűnek a dolgot. Ő még a mostani felmérésre eredményére várt(őt hívtam először) így nem tudott konkrét indulást mondani. Azt mondta ők már régóta rajtra készen állnak, csak a házak végleges beleegyezése kell hogy beengedjék a kábeleket. Elmondása szerint a eszközöket már beszerezték, alvállakozók elsimítva ők már csak a startpisztoly eldurranására várnak.

A főKK - akivel később beszéltem - szerint minden dologban kezdenek tisztázódni a kételyek. Az alvállakozókkal akikkel beszélt maximum augusztus végi időpontra teszik a net indulását, de szerintük inkább a közepe. Egyes részek fokozatosan lesznek bekötve így lesz ahol előbb lesz ahol később ér oda a net.

Hamarosan indul a gates weboldala is a GTS oldalán belül. És végre kiderült hogy miért nem jutottak el a korábbi leveleim. Okos datanet nem forwardolta a leveleket a régi emilcímről az újra hanem egyszerűen megszüntette a régit. Gratula, pedig a Datanet nem szokott ekkorát bazikni. Remélem nállunk sem fognak bénázni a szolgáltatásnál.

Dr.Brain Creative Commons License 2002.07.08 0 0 234
Én sajnos nem láttam, pedig munkaidőben sétálgattam arra.
Előzmény: ZoliG (233)
ZoliG Creative Commons License 2002.07.08 0 0 233
Találkozott ma valaki kábelesekkel vagy még mindig csak egyhelyben toporgunk?
shabbarulez Creative Commons License 2002.07.08 0 0 232
Valamiért én mindig csak hajnalban találok dolgokat. :)

Ráakadtam egy eszköre ami a GaTeS által említett hagyományos telefont a LAN-nal összekötő eszköz lenne. Ez viszont nem éppen egy kis semmiség ahogy ők mondják. Két analóg port van rajta, akár két külön vonalat is le tud kezelni az eszköz. Viszont nincs rajta csak egy LAN bemenet, vagyis akkor egy ilyen eszköz elé kell egy gateway/switch/hub ami megosztja a bejövő vonalat, hisz netezni is szeretnénk még ezen a vonalon. Az pedig megint plusz eszköz. Mivel a GaTeS papírján nincs semmi beugró összeg írva nagy valószínűséggel megkapjuk ingyen, viszont nem árt tisztázni előre ezt a dolgot. Ez a kis ketyere a pricewatchon szolíg $160 ami 40ezer Ft. Ennyiért már komoly telefont lehet venni, szerintem még LAN-ra felkészítettből is, logikusabb lenne inkább olyant adniuk e helyett. Ráadásul nekem nem tűnik ennyi pénzért valami nagy számnak, legalább lenne rajta valami LCD és kijelezné ki hív meg ilyesmik. Akkor már inkább adjanak egy normális LAN-ra is felkészített telefont, azok legalább advancedebbek ennél, és szerintem nem is drágábbak.

Pár link:

Cisco Telephony
Ez lenne az analóg telefont a LAN-nal összekötő eszköz
Az eszköz datasheet-je
És egy dokumentáció

Ps. ma még felhívom a főKK-t mi változott 1 hét alatt mióta beszéltünk. Ha valaki lát GaTeS szerelőt a telepen azonnal sikítsok. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!