Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A VM-könyv írja hogy hiány volt kezelőkben,hol több,hol kevesebb. Kérdés: a kezelőknek volt-e valami "forgóalapjuk"? Mondjuk lövészet előtt vezényeltek-e át tapasztaltabbakat egyik osztálytól a másikhoz, vagy minden pk azzal dolgozott ami éppen volt, ha pl. 6 rávezti.-ből 4 nullkilométeres volt lövészet előtt 1évvel, akkor azzal?
De én csak arra próbáltam meg választ adni, hogy miatt lehetett az antenna lyukas. Mivel azt megbeszéltük, hogy Ivánékat a takarékosság nem érdekelte, az egyetlen magyarázat a szélterhelés lehet.
Annó amikor foglalkoztam műholdas vétellel, akkor is a lyukas antennákat azért ajánlották, mert kevésbé mozgott be a szélben, valamint a hó is hamarabb olvadt le róla.
Egyébként 7 évet voltam a léraknál, azóta humán vonalon dolgozom, és sokat felejtettem már, de logikailag ez egy helyes elmélet lehet nem?
Üdv Az, hogy mi mit kaptunk az nem mérvadó, mert az szovjetek ottvoltak a sarkköri -40°C-os 100 km/ó-s szélben és ott voltak az 50°C-os sivatagi viharban is. A fizika pedig mindkét esetben érvényes.
Ez mind igaz az M2-es komplexumokra. És akkor mi van azokkal, amik 1983. után jöttek be? Ott már nem volt szél? Egyébként meg volt egy olyasmi is, hogy szél hatás kompenzálás. Ha voltál Ráv.ti, akkor ismerned kell.
Elektronikai szerepük nem volt, mivel ez egy 3 - 5 cm-es hullámhosszú lokátoron működött, vagyis a kb. 1 cm átmérőjő lukak mintha nem is lettek volna. Súlycsökkentés? Ez szerintem az orosznál soha nem számított. A következő verziót már nem luggatták ki. Egy haszna feltétlenül volt. Ha a keskeny letapogató fejet szereltem, akkor csak hanyatt kellett borítani az antennát, és a lavórból még a csavarok sem potyogtak ki.
Ha a második képet megnézed, akkor látsz a két kocsin lévő antennák között egy lényeges különbséget. Az egyik lukacsos, a másik meg nem. A lukacsosak voltak az M2-es Volhov antennái, a nem lukacsosak meg az M3-asé.
Sziasztok!
Tegnap volt szerencsém megtekinteni a Bevetési Irány 2005 gyakorlatot.Ami összességében,tényleg egész jól festett(bár tudom hogy ez csak egy nagy média bemutató volt,hogy azért nem olyan sz.. a helyzet) Volt némi légvédelem is,bemutattak mindent amink csak van.Képek a képtáramban.Hazafelé levezetés képpen beszaladtunk Érdre,és csináltam pár fotót az adóházról,illetve a vezetési pontról ,sajnos nem volt időnk ezért csak pár külső épületröl sikerült.Majd szánok rá több időt legközelebb.Volt tüzér! Gratulálok a képekhez,elszomorító a látvány a sok rohadó technikáról.Lehet hogy már írtál róla ,de végül is az adóház mit is csinált?
A környéken mintha lenne még több ilyen is?Mezenguz! a képtáradban hogy lehetne megnézni a Sárbogárdi képeket?