Én pedig a kíméletlen hangnemért követlek meg. Te vagy az első a kéretlen téglaárusok közül, aki - belátva a hozzászólása nem ide való voltát - bocsánatot kér.
Ha úgy gondolod, hogy a téglagyűjtéshez is kedvet kaptál, akkor természetesen szívesen látunk és segítünk is a lehetőségekhez mérten.
Feri szépek a téglájaid látom zajlik az élet arra felé.
Tegnap voltam Gödöllőn ott kaptam az első képen lévő téglát felírata PSG= Prónay Sylvester Gábor (Acsa földesúra volt) a tégla egy 2 méter átmérőjű kútból volt kiszedve.
Aztán a második téglát nem tudom ki adta,és mi a jelentése trehány módon nem írtam fel.
a 3 télát ismeritek forditott Pax.
4 TL 1899, ezt egy Bajai kereskedésben szereztem,
1863 PV. ez Pécsről kaptam több infó sjna semmi
GK Valszeg Károlyi,egy Mohácsi barátomtól.
AK felhővel ,gondolatom szerint ez is Károlyi lehet Kisteleken túrtam
Akkor az írásos zsörtölődések után tégla következik. Tasson voltam szó szerint guberálni, megosztoztam a szeméttelepen a tezsvírekkel a placcért. Ugyan elég gagyi minőségűek, de sokféle érdekes tégla jött elő. Aki valamelyiket felismeri, ossza meg velem. Tass part 1.
Stílszerű a kérdésed, problémád nagyon hasonlít a korábbi hozzászólásokban elhangzottakhoz. Szerintem Győrben a piacon biztosan el tudod adni a tégláidat, ott mások is foglalkoznak ezzel. Ha véletlenül még sem menne, tedd le ide a házam elé őket, csak az a kérésem, hogy egy cetlire rakd rá a bankszámlaszámodat, hogy a lóvét tudjam utalni. Ja és fontos dolog: ne a disznó piaci részlegre menj, mert ott most főleg anyadisznókat lehet venni, mert elég jól lement most az ára a disznóhúsnak.
Sziasztok! Nem rémlik, hogy esetleg valaki bővebben irt volna a "GT" és "EGT" kecskeméti téglákról(ha mégis, akkor elnézést kérek). Fagyi mester téglaképeihez:
forrás: Péterné Fehér Mária-Tánczos Tiborné: A Bács-Kiskun megyei levéltárban őrzött gazdasági szervek iratai 1814-1953. XI.fond, ipari üzemek(54. oldal)
Ezt a téglát ,egy ismerősömnél fényképeztem , elképesztő megfejtése és elképzelése van róla , le sem merem írni .,persze én sem tudom ,de érzem ,hogy nincs igaza .Ha valaki tudná a " tutit" ,azt megköszönném ....
Ez azért elképesztő! Nem elég az, hogy a tányér szélére piszkít, most még a kanalat is kiosztja...
Kedvesem, ha új emberként becsöppenek egy társaságba és némi konzervatív illemet is szívtam magamba, nemcsak liberális 'nekem mindent szabad' elvet, akkor először is tájékozódom szokásokról, szabályokról, légkörről stb. A fórumon ezeken túl van egy szabályzat is, aminek az áthágását a moderátorok büntethetik. Nem véletlenül írtam a minap, hogy ez nem az a fórum, ezt nem azért hozták létre, hogy kupeckedjenek. Ismét csak azt tudom melegen javasolni, olvassa el a nyitó bejegyzést, és annak szellemében vegyen részt a topic-életben. Erre egyébiránt a Fórum szabályzat is kötelezi. Árusítani meg ott a Vatera és társai, vagy nyisson új topicot. Hogy Adolf tagtársunk szavaival éljek, ott akár anyadisznót is árulhat
Valszeg ugyanazon a tanyán jártunk. Az EK téglák sajnos egy leborult kéményből származnak, ennek megfelelően mind kormosak. Én nem is hoztam el belőlük egyet se, pedig voltak köztük szép épek is. (amik a képeken vannak azok máshonnan valók) Maga a ház vályog, abban nincs több tégla, de az udvaron másfelé azért akadt. (pl. az M koronás) Abból egyébként van még ott szerintem, csak az kétemberes meló, úgyhogy ha gondolod egyszer összefuthatunk ott, ha jobb lesz az idő, és akkor hátha találunk neked is olyat. Addig is félreteszem neked a második képen lévő felső téglát, ha mégsem találnánk belőle többet. (az alsóra már lecsapott Fredy) A vadászterületen pedig úgy tűnik osztoznunk kell, mert én onnan kb. 20-25 kilométerre dolgozom. A földesi téglának nem tudod véletlenül a feloldását?
Te mit keresel az én vadászterületemen, he?:))))))))))
Banyeeeeeeeeek, görbeházán, én is átnéztem egy romos tanyát, csak EK tégla volt benne, de fagy volt, majd ha enged az idő, ráfordulok...remélem lesz ott más is...olyan koronás még nekem sincs:( remélem egyszer majd csak belebotlom....és még Földesen is jártál, hm...
Kettő közt bejöhettél volna hozzám pár tégláért, meg hozhattál is volna wazze...
na mind1.
Héten megtörtént az első balesetem a téglával...
Kettőt összefogtam, és ahogy megcsúsztam, összecsíptem az ujjbegyemet....hát van akkora szilva rajta, hogy alig bírok írni...kár h nem lehet belőle pályinkát főzni...:P
Természetesen mind ez Kenderesen volt, ahol ismét folytatják az ominózus épület bontását...megint hoztam vagy 15 téglát, van megint új benne:)
Majd fotózom, talán holnap.
Nagykállón most építik át a főteret, nyíregyieknek javaslom, hogy kutakodjanak, még nem késő, sajnos nem volt módomban leparkolni, és oda sonfordálni.....