Keresés

Részletes keresés

teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.02.05 0 0 60
Nezd, az atomfizika nelkul nagyon jol elboldogul az emberek 99.5%-a. Ugyanez nem mondhato el az angol vagy nemet nyelvröl.

Egy magara vmit is ado fiatal ertelmisegitöl szerintem igenis elvarhato, hogy beszeljen egy idegen nyelvet.

Előzmény: Alensha (59)
Alensha Creative Commons License 2004.02.05 0 0 59
Én sem értek egyet Teljesenmindeggyel. Van, akinek a nyelvtanuláshoz van érzéke, míg másnak pl. az atomfizikához. Ha most kitalálnák, hogy mindenkinek legyen vizsgája atomfizikából, vagy akár magyar történelemből "mert mégiscsak része a műveltségnek" jelszóval, az sem lenne igazságtalanabb, mint a mostani rendszer.
Előzmény: sziltunde (58)
sziltunde Creative Commons License 2004.02.05 0 0 58
Ja, bocs. Hát igen. Az nehéz. És nagyon hosszú.
De nem lehet ott kint letenni? Azért Mo-ra kell menni?
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.05 0 0 57
Most nezem, hogy en irtam rosszul a TOEFL topikban. Angol nyelven erettsegizett, es en magyart irtam veletlenul
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.05 0 0 56
En arra voltam kivancsi, hogy Magyarorszagon milyen lehetoseg van ennek a vizsganak a letetelere, mennyibe kerul, es mi a menete.
Az erettsegi reszt szerintem felreertetted.
A felesegem nem erettsegi szinten beszel angolul, hanem sokkal jobban. Kanadaban az egyetemi felvetelihez ujra kellett erettsegiznie anyanyelvi tanarok elott az itteni erettsegi tananyagbol. (4 tantargybol). O jol beszel angolul, de a TOEFL ennek ellenere nagyon nehez.
En meg nem probaltam meg, bar en jobban beszelek mint o, de nem tervezek egyetemi tanulast mar, ugyhogy valoszinuleg nem fogom letenni.
Amit probaltam a tesztgyakorlatokon, annak a 60-70 % at sikerult jol megoldanom. Tobbszor volt, hogy elvesztettem a fonalat, pedig a mindennapi eletben angol anyanyelvuekkel dolgozom, targyalok es prezentalok ugyfeleknek mindenfele temaban napi rendszeresseggel. Megis leizzadtam sok resznel
Előzmény: sziltunde (55)
sziltunde Creative Commons License 2004.02.05 0 0 55
Hogy ezt már ne is említsük. :-)

Gorilla!
Mi a kérdés? Olvastam, amit a Toefl-es topicba írtál de még mindig nem értem a kérdést. KELL hozzá TUDNI angolul. Sokat olvasni angolul, tanulni, hallgatni...
Olvatam, amit a Toefl-es topicba írtál. Azért úgy gondolom, egy érettségi szintű angoltudás kevés ehhez a nyelvvizsgához, tehát nem csodálom, ha nehéznek találtatott.:-(

Előzmény: Törölt nick (49)
sziltunde Creative Commons License 2004.02.04 0 0 54
Az orvosin el. De én úgy tudom a legtöbb helyen igen. Ezért divat mostanában arra gyúrni. :-)
Előzmény: A birka (50)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.02.04 0 0 53
Gyakorlatilag mindenutt elfogadjak Europaban. A magyarorszagi megiteleset nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.04 0 0 52
a TOEFL tesztrol mit tudtok?
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.02.04 0 0 51
pontosan
Előzmény: Törölt nick (49)
A birka Creative Commons License 2004.02.04 0 0 50
elfogadják az egyetemek, főiskolák a Pitman középfokút?
Előzmény: sziltunde (48)
sziltunde Creative Commons License 2004.02.04 0 0 48
Azért aki odáig eljutott, hogy lediplomázzon, tehát sokat-sokat tanult, vagyis tudja hogyan kell tanulni, nem hiszem el, hogy legalább egy pitman középfokút (amit elfogadnak, pedig szerintem egy Rigó alapfokra való felkészülésnél nem igényel több energiát) ne tudjon letenni.
A hasonlataid azért elég vadak!
És akkor szerinted beszéljünk magyarul és aki kommunikálni akar velünk az tanuljon meg magyarul? És ha az orvoshoz történetesen egy külföldi megy, akkor az haljon meg, mert a doktorbácsi sajna nem érti mi a baja?
Előzmény: drdoktor (46)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.02.04 0 0 47
Ez is egy velemeny, de inkabb csak kifogasnak tunik. Plane most, amikor gyakorlatilag mindenki szabadon valaszthat mar az iskolaban, illetve iskolak közul. Söt, nem hogy diplomat nem adnek, de erettsegit se annak a diaknak, aki negy ev alatt nem kepes megtanulni egy idegen nyelvet.
Előzmény: drdoktor (46)
drdoktor Creative Commons License 2004.02.04 0 0 46
Aki ennyire nem kepes a diplomaja erdekeben, az nem erdemli meg, hogy legyen egy diplomaja.

ezzel qrvára nem értek egyet.
azt kívánom, hogy mindenki aki kitalálta ezt a nyelvvizsga nélkül nincs diploma dolgot,
1. kerüljön olyan szívsebészhez, akinek 20 nyelvvizsgája van, de reszket a keze, rossz a szeme és minden második paciense a prosecturára kerül...
2. ha bölcsész, szigorlatozzon (utólag is!) relativitáselméletből, jogász csillagászatból, közgazdász atomfizikából és így tovább.

fel kellene végre fogni, hogy nem egyformák az emberek, bárki lehet rendkívül tehetséges 1-2 területen és fordítva, borzasztó gyönge másban és ha éppen a nyelv éppen gyöngéje, miért ne lehetne diplomája???
miért kell akár egyetlen potenciális tehetséget e baromság miatt elvesztenünk?
ilyen gazdagok vagyunk???

Előzmény: teljesenmindegy75 (45)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2004.01.31 0 0 45
Ha nem akadaly, akkor menj el egy nyelvtanarhoz es vedd a faradtsagot, hogy megtanuld azt a rohadtul bonyolult angol nyelvet legalabb közep fokon. Nem nagy muveszet, mert meg nekem is ment anno. Aki ennyire nem kepes a diplomaja erdekeben, az nem erdemli meg, hogy legyen egy diplomaja.
Előzmény: lordring (44)
lordring Creative Commons License 2004.01.31 0 0 44
Angol középfokú A nyelvvizsgám van (Origo) és kellene rövid időn belül hozzá egy olyan B, hogy C- re tudjam konvertálni. Csak diplomához kell, de bejegyzett. Anyagiak nem akadály.

lujza777 Creative Commons License 2003.12.02 0 0 43
régi,de hátha mást is érdekel. Tehát:
1) az ITK ORIGO középfkú vizsgát elismerik-e külföldön, ha igen, akkor milyen szinten?
nem ismerik el. nem nk-i nyelvvizsga
2.) Pitman
na ez egy kicsit bonyolultabb.
Az Intermediate és az Upper - Intermediate szinteken nem kell honosítani.
Az alapfokút tuti, hogy kell, de az Advanced - ban (felső) nem vagyok biztos, szerintem azt is kell.
nehézség: úgy van, hogy ugyebár nálunk pl. az Origo vzgs 3 szintű: alap-közép-felső.
A Pitman viszont 4 (Elementary;Interm.;Upper-Interm.;Advanced). DE! az origo Intermediate -je nem egyenrangú a Pitmanével, hanem erősebb olyan, mint az upper - int. A feladatsor felépytése, megoldása más nagyon.
Ha kicsit bonyolult bocs
Előzmény: BxTamas (39)
english Creative Commons License 2003.04.15 0 0 42
Mi a véleményetek a külföldi nyelvtanfolyamokról?

Esetleg volt már közületek ilyenen valaki?

Link fórumok:első
második

Előzmény: Pontifex Maximus (41)
Pontifex Maximus Creative Commons License 2003.04.15 0 0 41
Szerintem a BME-s nyelvvizsga kifejezetten kiszámitható. Való igaz, hogy készülni kell rá, de ha az ember tematikusan felkészül, különösebb nehézségek nélkül átvészelhető.

Én most a márciusi vizsgán mentem át, elsőre, az irásbelim 82% a szóbeli csak 61, de ez elég.

Ami szerintem a rossz, hogy ez messze nem jelenti azt, hogy tudok angolul. Annyira tudatában vagyok ennek, hogy azóta is járok magánórákra heti 2*2 (hétvégén), sőt úgy tervezem, hogy ebben az évben még biztosan folytatom, sőt talán jövő év szeptemberig is eljárok. Most, hogy már nincs rajtam ez a teher (szintén diplomamunka) talán felszabadultabban tényleg megtanulok végre angolul.

P.M.

Pontifex Maximus Creative Commons License 2003.04.15 0 0 40
Szerintem,
BxTamas Creative Commons License 2003.04.09 0 0 39
Sziasztok !

Néhány kérdésem lenne angol nyelvvizsgákkal kapcsolatban, ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném.

Érdekelne, hogy az ITK ORIGO középfkú vizsgát elismerik-e külföldön, ha igen, akkor milyen szinten ?

Hallottam , hogy a Pitman vizsgát akkor fogadják el itthon államilag, ha honosítjuk, azaz még egy vizsgát tesz az ember fordítási feladatokból.
Igaz ez ?

Állítólag a Pitman jóval könnyebb mint az Origó.
Van valakinek ilyen tapasztalata ?

- Tamás -

inglisvumenke Creative Commons License 2002.11.17 0 0 38
Sziasztok! Rég írtam...
A júniusi államvizsgáról természetesen lekéstem, képtelenség lett volna annyiidő alatt fölkészülni a nyelvvizsgára. február óta tanulok intenzíven magántanárnál angolt, aug. végén voltam Trinityn, és elsőre sikerült a szóbeli, és az írásbeli is. :-)) Így "csak" fél évet csúszok a diplomával. Aki szintén van/lesz ilyen helyzetben, mint én, annak szintén ezt, vagy a Pitman vizsgát ajánlom, 100x könyebb, mint a Rigó, vagy a BME, és tényleg nagyon emberbaráti a vizsga, nem a nemtudásra mennek, sőőőt!
örülök, hogy saját erőmből le tudtam tenni, nem vettem igénybe "külső segítséget". Megmutattam magamnak, hogy mégse vagyok olyan hülye :-)), meg később se fog enni a frász, hogy lebukok-e.
A tárgyalóképes szinttől még messze vagyok, de ezért is járok továbbra is órákra heti 1x, hogy jobban megtanuljak beszélni.

Sok sikert a továbbiakban a leendő vizsgázóknak!

rOver Creative Commons License 2002.10.26 0 0 37
Kaptal vagy 20 emailt a temaban? :))
Miert nem adod el az emailed valakinek, aki hivatasszeruen ilyennel folglalkozik? ;)
Na jo ez nem komoly. En is vizsgaztam mar mas helyett is, de igy utolag eleg hulye otlet volt, senkinek nem ajanlom.
Előzmény: Tyb (36)
Tyb Creative Commons License 2002.10.26 0 0 36
Na látod.

Figyelem, bejelentés következik:

Soha, ismétlem, SOHA többé nem fogok ilyet csinálni! És nem is fogok ilyesmiben segédkezni.
Ezért felkérek mindenkit, hogy ilyen témában NE küldjetek nekem emileket, hogy így kéne, meg úgy kéne... Életemben egyszer csináltam ilyet, akkor is, mert barátom volt az illető, és mert tudom, hogy senkinek nem okoztam kárt evvel (az illető most Angliában dolgozik, a felvételéhez nem volt feltétel a nyelvvizsga, és mire hazajön, úgyis sokkal jobban fog beszélni angolul, mint én), de
- nem szeretnék magamnak priuszt, 20 éves koromban meg pláne
- a dolog etikailag mindenképpen kifogásolható.
Szal erről ennyit. Még egyszer mondom: ne keressetek, se emilen, se máshogy, úgysem segítek.

Bachstedter Creative Commons License 2002.10.17 0 0 35
Vigyázzatok ezzel az igazolványcserés dologgal.
Elmondok egy sztorit:
Egy srác, aki már-már hivatásszerüen járt el mások helyett vizsgázni, eléggé megszivta. Késett a szóbeliröl, ezért lihegve esett be az ajtón, és természetesen elég nyugtalan volt. Meg kérdezték a vizsgán, hogy mi a neve, erre a marha bemondta a sajátját...
yoyyo Creative Commons License 2002.08.02 0 0 34
hello,jó fej csajt keresek,C-típusú középfokra,bármilyen nyelvből,fontos lenne,marhára
clark Creative Commons License 2002.06.14 0 0 33
Hali!Több helyről hallottam hogy az angol középfokú nyelvvizsgát 2000 szó megtanulásával le lehet tenni.De könyörgöm hol található ez a szótár?Kösz
debreciner Creative Commons License 2002.06.14 0 0 32
2002. junius 1.-én a Debreceni Egyetemen kozepfoku angol nyelvvizsgat tettem. Hol lehetne megnezni az eredmenyt?

pityim palko Creative Commons License 2002.03.12 0 0 31
ÜDV Angol alapfoku "C" nyelvvizsga elött állok, és azt szeretném kérni hogy akinek van ilyen képesítése meséljen a tapasztalatairol.
Köszi
Egy_kisebb_isten Creative Commons License 2002.03.05 0 0 30
Ja a lényeg:
WWW.ECL.HU

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!