Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2023.01.10 -5 8 8881

Erre csak azt mondhatom amit akkor a meccs után:

 

'....a hozzáállás a fő gond'....? Ha megnézed az utolsó tíz percet, végig küzdött itt mindenki. Nem mindig átgondoltan, de lelkesen és ha lehet minél gyorsabban akartak az eredményen változtatni. Vissza is jött a csapat másfél perccel a vége előtt mínusz 1-re  (24-23). Az utolsó öt percben Petrus Mirtill balszélről két gólt is lőtt két perc alatt, Tóvizi az utolsó három percben két gólt beállóból, VP egy egészen szuper gólt középről. A védekezés problémásabb volt, de az utolsó három percből kettőt emberhátrányban védekeztek, ezt se felejtsük.

 

'Füleeees' ezek szerint te  hajlamos vagy kicsit túl gyors következtetésekre. Inkább kövesd n2p2g2 barátod példáját...:)

Előzmény: fulees (8879)
Montenotte Creative Commons License 2023.01.10 -6 0 8880

Sanyesz, olvass figyelmesebben. Éppen azt mondom h az EB dán-magyar meccséből ugyanúgy értelmetlen következtetéseket levonni a dán kézilabda színvonalára nézve mint ahogy a DVSC-Nykobing meccs eredményéből értelmetlen ugyanezt tenni a magyar kézilabda színvonalára nézve.

 

Egy meccsből ne általánosítsunk. Se ide, se oda.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8878)
fulees Creative Commons License 2023.01.10 0 3 8879

Ez egy hatalmas tévedés... Olvass vissza n2p2g2 irta ezt.

 

Én ezt írtam: Még most sem igazán tértem magamhoz! Nem is tudom mikor láttam utoljára a lányokat ilyen szarul játszani!! Összesen 2 (!!) értékelhető produkció volt az egész csapatban (Vaniliáé és Vamoszé) és ők sem voltak jók, csak átlagosak. De a második félidőre ők is belefáradtak a szélmalomharcba... Lehet, hogy tényleg jókor jött ez az orbitális nagy pofon! Az, hogy csak felviszem a mezt a pályára még nem jelenti azt automatikusan, hogy meg is nyerem a meccset... Ezt a meccset már akkor elvesztettük, mikor felmentünk a pályára...

Előzmény: RnD (8876)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.10 -1 1 8878

'Ahhoz képest az EB-n hat perccel a vége előtt még két góllal mentünk a dánok ellen (26-24).'

 

Szerintem ne vitatkozzunk azon hogy melyik bajnokság és melyik válogatott erősebb jelenleg mert azt gondolom hogy ez egyértelmű!

Ahogy te is írod,egy meccs nem meccs.....jó meccset játszottunk velük az EB-n és ha kicsit figyelmesebbek vagyunk még akár nyerhettünk is volna.

Előzmény: RnD (8875)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.01.10 -11 6 8877

”Nehéz a biztosat bizonytalanra cserélni, és légiósnak állni egy másik országban a kényelmes magyar bajnokság után, de a fejlődés szempontjából mindenképpen jó döntés külföldön is kipróbálni magát az embernek” / Hanusz E/

RnD Creative Commons License 2023.01.10 -5 7 8876

'Füleees' azért ennyire könnyen ne add meg magad. Anno a DVSC-fórumban te is mondtad h a Budaörs ellen nem voltak motivációs problémák .

 

Siófok és Budaörs ellen is kulcsszerepet játszott h a Lokinak csak egy felnőtt kapusa volt, aki a Budaörs-meccs előtt egy hétig nem edzett, ledöntötte valami vírus ezért aztán szinte végig a junior kapust kellett beállítani, ő húsz percet bírt nagyjából. Siófok ellen szintén komoly gond volt a szünet után leromló kapusteljesítmény (és h akkor még nem volt Giegerich).

Előzmény: fulees (8874)
RnD Creative Commons License 2023.01.10 -4 8 8875

'....Igen ez így igaz,én erre azt írtam hogy a dán kézilabdázás minden tekintettben előttünk jár....'

 

Ahhoz képest az EB-n hat perccel a vége előtt még két góllal mentünk a dánok ellen (26-24).

 

Így azt is mondhatnánk h a dán válogatott ereje megfeszítésével tudta csak legyőzni a magyar válogatottat tétmeccsen. Mi következik ebből a dán kézilabdára nézve....?

 

Ez nagyjából ugyanolyan átgondolatlan kérdés lenne mint az h a Loki egygólos győzelme a dán bajnokság 4. helyezettje ellen - amelyik csapat amúgy mindössze két ponttal van lemaradva az első helyezett mögött - milyen következtetésekre ad okot....

 

Egy meccs nem meccs. Majd ha vége lesz a csoportkörnek, akkor lehet erről érdemben beszélni (hat meccs alapján).

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8871)
fulees Creative Commons License 2023.01.10 -1 4 8874

"Valóban volt 2 jó meccse a Lokinak, a Győr elleni bajnoki és a szombati EL meccse. Ugyanakkor ne feledjük a Siófok (az állítólag ezer sebből vérző Siófok) és a Börs elleni fiaskót sem."

Kis reakció:

1;) A Siófok elleni második félidőre, a lányok és a stáb, szerintem még most is keresik az okokat, mert egyszerűen mindenki számára megfejthetetlen volt az, hogyan tud egy csapat, egy agyonnyert meccset így elveszteni. Mintha amatőrök mentek volna fel a második félidőben a pályára. Ebből, ha tehetném akkor egy oktatófilmet csinálnék, "Hogyan ne játssz kézilabdát!" címmel.

2;) A Budaörsi meccs lenne az oktatófilmem második része: "Ne csak a mezt küldjük fel a pályára!" címmel. Itt semmi másról nem szólt a történet, csak arról, hogy az addigi meccsek folyományaképp (4 nagyarányú győzelem otthon, és egy szoros vereség Győrben) a lányok úgy gondolták, hogy az is elég lesz, ha csak a mez megy ki, mert úgy is nyerünk. Hááát... Nem jött be! Szembe találkoztak egy nagyon jól felkészített, agilis Budaörssel és bevették a nagy cumit... Garantálom, hogy ilyen az év hátralévő részében nem lesz!!

3;) A két ETO elleni, és a mostani EL meccsnél is tudunk jobban játszani. (Gondolván arra, ha Jovi végre teljesen beilleszkedik majd a csapatjátékba és ha Vamosz végre kiheveri a vállsérülését mentálisan is) Ami kell is ahhoz, hogy a csapat a célját elérje az év végén!

Előzmény: ZLajos (8865)
ZLajos Creative Commons License 2023.01.10 -1 2 8873

Attól tartok, félreértettél. Leírtam, voltak a Lokinak jó és rossz meccsei egyaránt, mely alapján nincs okunk sem túlértékelni, sem földbe döngölni őket. Várjuk ki, mely jellemző lesz az inkább dominánsabb.

Előzmény: btamas70 (8872)
btamas70 Creative Commons License 2023.01.10 -3 0 8872

Csaxólok, hogy a szélsőséges következetlen véleményezés csapdájába te is beleestél.

Ha a jó meccsbe belefér egy aggasztó hullámvölgy, akkor az Óvár elleni őszi rangadó is ide sorolható, tehát legalább négy ilyen volt. Ha nem fér bele, akkor csak a két Győr ellenin játszottak igazán jól.

 

Komolyra fordítva, nehéz szélsőségesebbet elképzelni az egybites jó/rossz értékelésnél;)

Előzmény: ZLajos (8865)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.10 -2 2 8871

Igen ez így igaz,én erre azt írtam hogy a dán kézilabdázás minden tekintettben előttünk jár,és ezt figyelembe véve a Loki teljesítménye így is rendben van!

 

Előzmény: Vándor777 (8870)
Vándor777 Creative Commons License 2023.01.10 -1 1 8870

"Szerintem ez egy értékelhető teljesítmény volt"

 

- Azt írtam én is, hogy a Loki szempontjából nagyon is az volt.

 

- Másrészt, a magyar kézilabda erejének megítélése szempontjából, már kérdőjelesebb a probléma: a magyar válogatott         magját adó ( 5-7 játékos) csapatunk ( 4 légióssal kiegészítve) nem a dán válogatottal mérkőzött, hanem a dán   bajnokságban  3.-5. hely között végző,   EL indulási jogot szerzett gárdával.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8866)
Vándor777 Creative Commons License 2023.01.10 -2 1 8869

"Valóban volt 2 jó meccse a Lokinak, a Győr elleni bajnoki és a szombati EL meccse. Ugyanakkor ne feledjük a Siófok (az állítólag ezer sebből vérző Siófok) és a Börs elleni fiaskót sem"

 

Teljesen igaz, a teljesítmény hektikussága jellemezte eddig(?) a Lokit. Alapvetően nem tudás, vagy képességbeli hiányosság állhat a háttérben / akkor soha nem tudnának kiemelkedőt nyújtani /, sokkal inkább mentális, vagy hozzáállás kérdése lehet a mögöttes probléma.

Előzmény: ZLajos (8865)
Vándor777 Creative Commons License 2023.01.10 -2 2 8868

"Annyiból szerintem nem volt maximum közeli a DVSC ,maradt még benne bőven."

 

Isten adja, hogy így legyen, mert igencsak kemény időszak következik a Lokinak a kupában és a bajnokságban. Sikerek akkor várhatók, ha a Győr és Nyköbing elleni teljesítmény rendszeresen megismételhető. Anca sokat tehet hozzá, Vámos P és Töpfner A jobban formába kell hogy lendüljön.

 

A klubcsapatban és a válogatottban nyújtott teljesítmény akkor van szoros összefüggésben - szerintem -, ha a klubban kiegyensúlyozottan, tartósan jó egy játékos teljesítménye ( kvázi, ez az alapállapota). Ha ez a feltétel nem teljesül, nem lepődhetünk meg, ha a válogatottban is kiszámíthatatlan a játéka.

 

De, hogy rögtön ellentmondjak az előzőeknek, ott vannak az általad említett EB kapusbetlijei. Mindhárman jó formában utaztak ki, ennek ellenére mégis leamortizálta őket a zilált védekezés és ( talán) az EB stressze. Erre mondhatjuk, hogy kivétel erősíti a szabályt.

 

"Igaz a tornákon két naponta meccs van, és lehet hogy ennek a körülménynek kulcsszerepe az egészben..."

 

A mezőnyjátékosoknál egészen biztosan, hiszen még többnyire a heti egy komolyan veendő meccsük sincs meg a bajnokságban. 

 

Előzmény: Igazság80 (8862)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.10 -4 3 8867

Ez teljesen igaz Lajosom,mert a Loki képes hullámvasutazni de ez is érthető valahol hiszen sok a fiatal a csapatban,de ha abból indulunk ki hogy most volt két kimondottan jó meccsük,lehet hogy most éppen felfelé tartanak ezen a hullámon.

Előzmény: ZLajos (8865)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.10 -3 2 8866

Szerintem ez egy értékelhető teljesítmény volt,mert önmagában a meccs is igen magas színvonalú volt.

Másrészről a dán női kézilabdázás mind csapat mind válogatott szinten erősebb mint a mienk!

Előzmény: Vándor777 (8856)
ZLajos Creative Commons License 2023.01.10 -3 1 8865

Különösen a 2. ponthoz:

Valóban volt 2 jó meccse a Lokinak, a Győr elleni bajnoki és a szombati EL meccse. Ugyanakkor ne feledjük a Siófok (az állítólag ezer sebből vérző Siófok) és a Börs elleni fiaskót sem.

Mi, magyarok hajlamosak vagyunk 1-2 meccsből kiindulva szélsőséges következtetések levonására. A bajnokság őszi szakaszában összeszedett eddig 4 vereséget (többet, mint a Móvár, Újváros, Vác) úgy, hogy nem játszott még pl a Fradival (Igaz ugyan 2x játszott már a Győrrel). Nyugtával dicsérd a napot! Mindezen túl sok sikert Szilágyi Zoli csapatának az EL-ben!

Előzmény: Vándor777 (8856)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.10 -3 0 8864

Az biztos hogy nem ők a legkapósabbak!

A románok könnyen lehet hogy ugyan úgy járnak mint mi,nálunk is minden csapat sorra igazolta a légiósokat......

Előzmény: Tonio 2.0 (8859)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.09 -2 0 8863

Szerintem annyi, hogy:

- a klubjában mindenki a szokott közegében van, a szokott helyeken, a szokott társaival, edzőjével, szurkolói előtt

- aki a klubjában kulcsszereplő, és sok bizalmat kap, az nem biztos, hogy a válogatottban is megkapja ugyanezt, és ettől elbizonytalanodik

- heti egy intenzív meccset bírnak (meg mellé esetleg egy lazább bajnokit), de amikor kétnaponta kell top szinten teljesíteni, azt fizikailag és/vagy mentálisan kevésbé bírják (tisztelet a kivételnek)

- a mentális részhez még annyit, hogy egy Eb/vb/olimpia sokat emlegetett nyomásához egy EL, de még egy BL csoportmeccs sem hasonlítható - talán egy BL kieséses meccs, vagy egy Final Four, amit hasonló figyelem övez

- a sok kudarcélmény a válogatottban bennük marad, nyilván akinek évről-évre nem megy, annak nem könnyű sokadszorra is nekidurálnia magát

- ehhez jön még, hogy ilyen-olyan okokból általában nem tudunk a legerősebb csapatunkkal kimenni (mások sem, de a top csapatoknál mélyebb a merítés)

- valószínűleg a kapitányaink is sokat hibáznak (persze nincs könnyű dolguk, de akkor is)

Előzmény: Igazság80 (8862)
Igazság80 Creative Commons License 2023.01.09 -3 1 8862

Annyiból szerintem nem volt maximum közeli a DVSC ,maradt még benne bőven. Gondolok főleg az első félidőben arra az időszakra amikor volt ott vagy 12 percnyi (nem számoltam) gólszünet. Ott vagy 6 gól simán bent ragadt. 

 

Közben eszembe jutott valami a klubcsapatban nyújtott jó teljesítmény és a válogatott kapcsán mert mindig szokás mondani hogy ha az előbbi jó és minőségi akkor az egyenes úton azt jelenti hogy az utóbbiba is átöröklődik ez.  Aztán meg mikor a világesemény jön ott csodálkozunk hogy mi van.  És ez nem újdonság, vagy 8-10 éve megy ez, akkor is így volt. Nem az a szint a legtöbbeknél mint a jobb klubmeccseiken.  Gondolok ilyenekre hogy Bíró nincs, de elvileg semmi baj mert kimegy 3 bombaformában lévő kapus, és odakint meg akkor találkozik labdával ha hátba dobják.))

 

Szemerey tavaly a legjobb százalékkal védett az EHF-ben még Szikorát is előzte, pedig előtte Dulfer félék is vannak. Janurik is úgy ment ki.  De mondhatnám a Kácsor féle jelenséget is, hát láttuk a dánok és a GYőr ellen hogy ilyet is tud amit mostanában lenyomott.  Ott mit csinált ehhez képest?..

 

Valami okának kell lenni hogy alig van 1-2 játékos aki a klubjában hozott szintjét tolná le, vagy akár még néha jobb is lenne annál.  Igaz a tornákon két naponta meccs van, és lehet hogy ennek a körülménynek kulcsszerepe az egészben...

Előzmény: Vándor777 (8856)
lunanoctis Creative Commons License 2023.01.09 -2 0 8861

No, visszanéztem a Metz-Esbjerg rangadót. Nem bántam meg, kiváló mérkőzés volt.

Adalékok a tegnapi bejegyzésemhez:

A védekezések színvonalából elég egyértelműen következett a kapusok teljesítménye; akár a dánok, akár a franciák védekezését nézem, baromi jó volt mindkettő és női meccshez képest határozottan tiszta. Tamara Horaček az első félidőt védekezésben bal kettőben azzal töltötte, hogy Nora Mørk köreit zavarja - tűrhető sikerrel. Milling és Depuiset között durván az volt a különbség a kapuban, hogy Milling több támogatást kapott a saját védőitől, Depuiset viszont vagy ziccereket fogott vagy eleve a védők előtte lefülelték már a dánok labdáját, így neki nem volt dolga. A heteseket mindketten brutális hatékonysággal hárították, Kristina Jørgesen volt az egyetlen a próbálkozók közül, aki az összeset belőtte. Depuiset alacsonyabb százalékkal is úgy lett a meccs embere, hogy lélektanilag nagyon fontos pillanatokban tudott védeni, Milling meg a végére nagyjából eltűnt.

Az Esbjergben az egyébként beállós Kaja Kamp Nielsen játszott balszélen, aminek megvolt az az előnye, hogy ő tud kettest, hármast és zavarót is védekezni Bruna de Paulát valahogy kordában tartandó, adott esetben ugyanazon a támadáson belül is (ezt a párharcot a második félidő derekától stabilan a brazil nyerte). Egy időben Heindahl és Tranborg védekezett hármast, Kamp Nielsen és Mikhala Møller kettest, Kristine Breistøl meg a balszélen. Malestein hülyét csinált volna belőle, Debbie Bont viszont egy középszerű szélső és nem ment mellette se sokra.

Luisa Schulze biodíszletként vett csak részt a találkozón, mondjuk épeszű edző nem küldi pályára ilyen szintű ellenfél ellen egyébként sem.

Előzmény: lunanoctis (8768)
Tomasz42 Creative Commons License 2023.01.09 0 5 8860

Szerintem nem feltétlenül egy csapatban kell gondolkodni, hogy majd azt felfejlesztjük Final Four szintűre. Jobban örülnék, a bajnokság is izgalmasabb lenne, ha lenne egy erős Loki, Móvár és Fradi is egyszerre. Nem egy csapatba és nem is kettőbe kell minden erőt, pénzt, energiát koncentrálni. Ha ennek az az ára, hogy nem lesz egy F4-es csapatunk se, de lesz 3-4 amelyik a BL-ben 4-8. helyeken vagy az EL-ben az, F4ben szerepel, az többet ér. A Győr BL győzelmeiből sem sokat profitált a magyar kézilabda. A Fradi és Győr mellé kell 2-3 nagyon erős csapat. 

Más, szerintem van belső poszton is olyan játékos, aki BL F4-es csapatba kerülhetne akár már mostanában is, de ő nagyon jó helyen van ott, ahol játszik most.:)

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.09 0 3 8859

Szélsőket ritkábban vesznek, megoldják helyi erőkkel a skandik, meg a franciák is.

A románok most öntik a pénzt, de azt megértem, ha egy magyar játékos nem feltétlenül Romániába szeretne igazolni.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8857)
fulees Creative Commons License 2023.01.09 -2 3 8858

"A másik opció, hogy a Fradit fejlesztjük fel, minőségi igazolásokkal, jobb edzővel, és ők is még jobban kiteljesedhetnek és meghatározó szereplői lehetnek ennek a történetnek."

 

 

Csak egy kérdés:

Miért éppen a Fradit kellene mindig fejleszteni? Miért nem lehet mondjuk (és direkt nem fogok itt hazabeszélni) a Békéscsabát (odavezénylik majd a Strabagot, meg a 4iG-t és el is van rendezve a pénzügyi keret)... Ott is jó az utánpótlás és a kellő hangulat is megvan mindig... Nem beszélve arról, hogy sokan is járnak meccsre. Miért gondoljátok azt mindig, hogy ti vagytok a világ közepe?

Előzmény: Tonio 2.0 (8855)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -4 0 8857

Ez nekem is jobban tetszene,de Kubatov azt mondta hogy ő sosem fogja Eleket elküldeni.....vele meg én nem hiszek a Fradi megújításában!

 

Szerintem a szélsőink közt vannak olyanok akik bár melyik BL csapatban helyt tudnának állni,belső posztokon most én sem látok ilyen játékost.

Előzmény: Tonio 2.0 (8855)
Vándor777 Creative Commons License 2023.01.09 0 1 8856

A Loki - egy fantasztikus hangulatú EL mérkőzésen - 1 góllal legyőzte dán ellenfelét.

 1./ Ez debreceni szempontból nagy siker ( és reméljük, hogy egy eredményes kupamenetelés kezdete), maradéktalan öröm.

 

 2./  Csak csendben kérdezem, hogy a magyar kézilabda szempontjából hogyan értékelhetjük ezt a győzelmet?

        Ami a tényeket illeti: a szélsők és a kapusok kivételével a magyar válogatott, négy légióssal kiegészülve,                maximumközeli  teljesítménnyel, hazai pályán, a  végsőkig küzdve, legyőzte a dán bajnokság egyik EL csapatát.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.01.09 0 3 8855

A másik opció, hogy a Fradit fejlesztjük fel, minőségi igazolásokkal, jobb edzővel, és ők is még jobban kiteljesedhetnek és meghatározó szereplői lehetnek ennek a történetnek.

Nekem ez jobban tetszene.

Arról is beszélhetünk, hogy egy BL címért küzdő külföldi klub vajon melyik magyar játékost igazolná le (nem padon ülni, hanem meghatározó játékosként) - szerintem senkit.

 

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8850)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.01.09 -4 1 8854

Ez egy igen jól sikerült komment volt....nem leptél meg:-)

Előzmény: van_Persil (8853)
van_Persil Creative Commons License 2023.01.09 -16 4 8853

Mindenki tudja, mit írtál, akkor is brmság volt, most is az, attól, hogy megismétled, nem lesz kevésbé brmság.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (8850)
lunanoctis Creative Commons License 2023.01.09 0 1 8852

Az volt az utolsó kupadöntő, amiben a győrieknek szurkoltam, ahhoz képest legfeljebb csak a fél csapatukat tudtam volna felsorolni...

Előzmény: van_Persil (8840)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!