Keresés

Részletes keresés

parlagi Creative Commons License 2008.05.04 0 0 239
Ó! Ha érthetném miről beszélsz......!
Előzmény: ca-kó (238)
ca-kó Creative Commons License 2008.05.04 0 0 238
Azért én jól betáraznék, hogy ha elfogy a lendület legyen mivel fejbe lőni magamat.
andreja Creative Commons License 2008.05.03 0 0 237

Nagyon komolyan kérdezem:
Te mit tennél?

 

Úgy érted ha az lenne a fejlövésem, hogy tincsest tenyésszek? Csinálnám hobbiból.

Előzmény: parlagi (235)
andreja Creative Commons License 2008.05.03 0 0 236

Nem tudom mit kavar az MKSZ. Mit kavar? Én tényleg nem tudok róla, hogy mit.

 

Arról sem tudok, hogy juhszövetség bejegyezné a tincsest. Nem az ő dolguk. Fajtákat fenntartani nem egy szövetség dolga, hanem állattenyésztőké. Akik e cél érdekében tenyésztőszervezeteket hozhatnak létre, ha úgy gondolják, hogy úgy könnyebb.

Előzmény: parlagi (235)
parlagi Creative Commons License 2008.05.03 0 0 235
Basszameg! Mi lenne, ha nem várnád el, hogy az összes furmányodra qrvasok energiát fektessen be az ember? Legalábbis többet, mint feltétlen kellene, mert az nem áll mindig rendelkezésre. Csak tehetnél néha egy kis jelzést, mert jelen esetben egyszer kételkedtem az ép gondolkodásodban, másodszor meg ugyanabban....
Tehát a fingfűrészelés után jön a lényeg:
- A Juhszövetségbe be lehet lépni 60 rugóért...
- A juhszövetség bejegyezteti a tincsest, mint fajtát...
- De mi a fenét kavar még a MKSZ? Te mondtad, hogy béke poraira.
- A tincses tenyésztési programjáról már ne is beszélünk... mert az minden lesz, de a génmegőrzést nemigen fogja szolgálni.

Nagyon komolyan kérdezem:
Te mit tennél?
Előzmény: andreja (234)
andreja Creative Commons License 2008.05.03 0 0 234
Ehhez mit szólsz? Neked szólt, igaz már régebben.
Előzmény: parlagi (233)
parlagi Creative Commons License 2008.05.03 0 0 233
Kezdesz felizgatni.
Előzmény: andreja (232)
andreja Creative Commons License 2008.05.03 0 0 232
Csak épp a lényeget nem.
Előzmény: parlagi (231)
parlagi Creative Commons License 2008.05.03 0 0 231
Ebből a kettőből épp eleget tudok.
Előzmény: andreja (230)
andreja Creative Commons License 2008.05.03 0 0 230

Még kérhetsz telefonos segítséget.

Előzmény: parlagi (229)
parlagi Creative Commons License 2008.05.02 0 0 229
"Ez lesz az igazi kecskeszövetség, a legitim, a kecsketartók valódi érdekképviselete. Őket komálja a MÁSZ, őket támogatja a tőke. Ha valaki, hát ők megmenthetik a halódó ágazatot. Már csak a bírósági bejegyzésig tartó nehéz és rögös utat kell abszolválniuk."

Ezt nem Te írtad?
Előzmény: andreja (228)
andreja Creative Commons License 2008.05.01 0 0 228

amit pedig nem jegyeztek be (ki tudja miért?)

 

Mert nem is akarták végül már bejegyeztetni. A jelölés jogát akarták megszerezni, arra alakultak volna, de annyira bénán csinálták, hogy csak azt érték el, hogy a jogot elvegye a minisztérium az MKSZtől, de ők nem kapták azt meg (amatőrök, a MÁSZ ügyvezetővel az élen). Mivel jelölni UNIÓs jog szerint kötelező, jobb híján a juhszövetség elvállalta. Béke a kecskés szervezetek poraira.


Előzmény: parlagi (225)
andreja Creative Commons License 2008.05.01 0 0 227

A 60 EZER Ft a juhszövetségi tagság díja, nem kötelező (a tagság). Aki akar ott tag lenni, majd eldönti. A kecskeszövetség (régi) meg fog szűnni, mert az anyánkénti 200 Ft tagsági díjat nem volt hajlandó a tagság befizetni (minimális kivétel ugyebár), de ezért mindent elvárt volna a szövetségtől. Hát ez nem megy, még ha ingyen dolgozna benne a tenyésztésvezető (olyat kötelező alkalmazni, ha fajtát tart fönn), akkor se. Az új szövetség még a bejegyzéshez szükséges zsetont se tudta összedobni, nemhogy a működésre valót, ennyit a nagy fene társadalmi akaratról.

 

A juhszövetségre visszatérve, ők évek óta stabilan így működnek, most fölajánlották, hogy amelyik kecskés akar, az ilyen feltételekkel beléphet. Röviden ennyi.

 

Egy fajta tartása nem feltétlenül attól gazdaságos, mert árut termel, ha valamiért elég sok támogatást adnak rá (mondjuk mert őshonos, génfenntartó), akkor árutermelés nélkül is megérheti (pusztán) a tartása. De azt senki se várja, hogy ha az állam pénzt ad, akkor cserébe nem várja el a (vonatkozó, pl. állattenyésztésről szóló) törvények betartását. Szóval lehet hobbiból tincsest tartani, de hobbit nem fognak közpénzből támogatni.

Előzmény: krezidiesel (222)
leraa Creative Commons License 2008.05.01 0 0 226

:))

 

Itt nálunk minden vállalkozásért fizetni kell. Sajnos. Ezt már jónéhány éve megtanultuk, hogy azért dolgozik az ember, hogy kétszer annyit kifizessen ilyen-olyan jogcímen. Sajnos ha valaki belevág egy új dologba, jelen esetbe a tincses elismeréséért való küzdelembe, azt se támogatják, esetleg a jogi lehetőségeket megadják. Hát ez van. Azért drukkolok, hogy legyen egy rendbehozott állomány. Valaki által ...

Ha a kecskés fórumon lévő tenyésztőket nézzük, vígasztaljon aza tudat, hogy nem is kell 10-20 év, elég 5-6, csak csinálni kell, minden pénzt beleölni, és akkor talán majd kezd megtérülni. Hát csak addig finanszírozni kell, és itt van a kutya elásva. De ha az említett támogatás visszahozza a befektetett 60e-et, akkor már jobb a helyzet. Persze a kecskék után való rohangászást már senki nem fogja támogatni.

Előzmény: parlagi (225)
parlagi Creative Commons License 2008.04.30 0 0 225
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))) vaze!

Tehát, mintegy összefoglalásképpen:

1./ Van egy MKSZ. Illetve volt... vagy mi van? Na ennek a romjai főnixmadat jáccanak.
2./ Van egy Újszövetség :))))) (ASZE és mittoménki részvételével, MÁSZ támogatással), amit pedig nem jegyeztek be (ki tudja miért?)

Ezek itten versenyben vannak. Az eddig elért eredmény, hogy a jelölést átpöccintették a Juhszövetségnek. De nem állnak meg a sikerek halmozásában, most a Tincses ügyét vették kezelésbe! Az új szövetségnél tudományos alapon készül a fajtaleírás, míg az újnál HOPPPP előugrik a kalapból valami, ami szrintük a fajtaleírás, és készülnek vele megmenteni a tincsest, mint drága jó István királyunk a magyarságot (azóta van, hogy már egy magyar is elég a megosztottsághoz).

Nekünk már csak egy dolog maradt: próbálunk néhányan a Tincses kecskével foglalkozni! Én azt találtam ki a támogatással kapcsolatban, hogy jól nem veszem föl és nem költöm hülyeségekre. Ezzel szemben majd küldök fényképet tincsesekről, ha valaki látni akarja, hogyan néz is ki!
NLTom Creative Commons License 2008.04.30 0 0 224
Nem a mi gyógyszerünk gurult el!
Előzmény: krezidiesel (222)
NLTom Creative Commons License 2008.04.30 0 0 223

EGYET értek az előttemszólóval! 60 ropit nem mindenki tud megfizetni, pláne egy ollyan állománnyal, amit ösze kell szedni, egészségügyileg rendbe kell tenni, termelésre és egyebekre szelektálni, és így 15-20 év, mire lessz belőle valami! Illetve amit még hozzá kell tegyek, hogy ezt az állományt, fajtát, nem lehet külföldi hosszúszőrű fajtákkal "nemesíteni", mert ez NEM NEMESÍTETT HOSSZÚSZŐRŰ MAGYAR KECSKE kell legyen, mert ha ez következne be, akkor nem lehet ŐSHONOSNAK hívni!!! Így is jut az állományba kevert vérű tincses, de meg kell próbálni kitenyészteni, törekedni arra, hogy az eredetihez legközelebb állót sikerüljön visszahozni, ill. megőrízni!!! Ha valaki hosszúszőrű kecskét akar, hát legyen, de ne merje "őshonos tincsesnek" nevezni!!! A magyarszürkét sem keresztezték szanaszét maremannal, bár elkezdődött, de a mai tenyésztőszervezet mindent megtett azért, hogy ezeknek az utódai kikerüljenek a tenyésztésből. Namost a tincsesnél ezt nem tudjuk megcsinálni, de törekedni kell rá, de a netán véletlenül is észbejutott tincsesnemesítésről még most le szeretnék beszélni mindenkit! Nem tudom mi lessz ennek a vége, de az illetékeseknek ezt mindenképpen ajánlom, vegyék figyelembe! Pesszimizmusomnak az alapját pedig az adja, amit az elmúlt 150 évben véghezvittek a magyar állatfajtákkal! Tragikus, felelőtlen, szűklátókörű és szakmaiatlan volt! 

Várom a fejleményeket!

Üdvözlet minden tincsesmentőnek! :)  

    

Előzmény: bandi48 (221)
krezidiesel Creative Commons License 2008.04.29 0 0 222

Én fizessek azért , mert meg akarok védeni egy ősi hungarikumot a kipusztulástól?

Aha...

Na ezért pusztul el ebben az országban minden ami magyar.

 

Itt vagy elgurult mindenkinek a gyógyszere, vagy én vagyok agyhalott.

 

Az én elképzelésem:

Adott egy őshonos magyar jószág, ami a kipusztulás szélén áll.

Azoknak a hivataloknak akiknek témába vág a hatásköre mindent meg kéne tenni, hogy ez ne történhessen meg.

Önként és dalolva, akár társadalmi munkában is mert magyarok.

Aki vállalja hogy áldozatokat hoz ebben mint tenyésztő azt nem visszatéritésekkel kell támogatni, hanem fizetési könnyitésekkel.

(Meg mire fizessek be 60ezret? Fizetek igy is eleget-semmiért, mindenféle jogcimen....)

 

És erre qrva egyszerű a magyarázat:

Ez másképp nem fog működni.

Sok kis kecsketartó tartana tincsest, párat , sőt (itt a net) könnyen találhat hasonló tincses tartókat, meg lehetne oldani a fedeztetést stb a fajta keveredése nélkül, csak az is már nem kis áldozat. Utaztatni egy bakot pár száz km-t, akkor amikor egy tank üzemanyag árából minimum két kecskét lehet venni... 

Nagy kecsketartók meg nem nagyon fognak ebbe a tincses buliba belebonyolódni, mert a legkisebb gondjuk is nagyobb ennél. Ők egyébként is a leggazdaságosabb fajtákat igyekszenek tartani, a tincses meg nem ez a fajta.

A kisembereket (akik bevállalnák) meg majd agyonvágja a juhszövetségnek befizetendő baksis.

Előzmény: bandi48 (221)
bandi48 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 221
Üdvözlök mindenkit, akit a Védett Őshonos Magyar kecske (tincses) érdekel!

 

A fajta tenyésztésbevétele folyamatban van. Ha készen lesz a tenyésztési program  a juh szövetség bejegyezteti ezt a fajtát  .

Akik tenyészteni akarják, és az állományuk megfelel a tenyésztésprogramnak, bejelenthetik a törzstenyészetet éves tagdíj 60 e. Ft. /év. Egyelöre. 40 egyednél a visszatérített normatív támogatásnál megtérül a tagdíj.

AZ MKSZ.-nek ebben a formájában 9.-én lesz a közgyűlése, ahol döntenek a tenyésztési programról. A juh szövetséggel való kapcsolatról, a fenti tagdíjról és minden kecskével és kecsketartással kapcsolatos dolgokról.

A 9.-én 12óra 30 perckor Bp. Lőportárút 16 sz.  (MÁSZ székház) tartandó közgyűlésen minden érdeklődőt szívesen látunk.

Bigecs Creative Commons License 2008.04.22 0 0 220
Nem kell azért melre szivni !!! legyen meg a teakaratod !!!! Sok sikert a kecskékhez és mégtöbb szerencsét és jóegészséget kivánok .
Előzmény: parlagi (218)
leraa Creative Commons License 2008.04.22 0 0 219

:)) Na ja

 

 

Előzmény: parlagi (218)
parlagi Creative Commons License 2008.04.21 0 0 218
Úgy tudom, hogy nem valaminek kell az állatokat papírozni, hanem meg kell állapítani, milyenek, aztán aszerint kell eljárni. Tehát a tincsesek tincsesek lesznek, a nem tincsesek pedig nem tincsesek. A papírra egyébként még mindig szarok, de csak olyat tartok amit papíron is tincsesnek KELLENE hívni!
Előzmény: Bigecs (215)
leraa Creative Commons License 2008.04.21 0 0 217
Hát parlagi megítélésébe vetett bizalom :) De mivel elkeltek, így ez az állomány letudva. Ha találni másikat, ahol nem kell az egész állományt megvenni, akkor nem kell beszállni a közös megvételbe. Így az adott témánk már nem is érdekes.
Előzmény: Bigecs (212)
leraa Creative Commons License 2008.04.21 0 0 216
Hát ezek tényleg gyönyörű szépek!! Akár tincses, akár nemegészen.
Előzmény: parlagi (214)
Bigecs Creative Commons License 2008.04.21 0 0 215
Nagyon szépek az állatok az hogy tudod e mindet tincsesnek lepapírozni az továbra is kérdéses számomra na de legyen ez a tegondod . Elnézést hogy megkérdőjeleztem a hozzáértésedet .
Előzmény: parlagi (214)
parlagi Creative Commons License 2008.04.21 0 0 214
Hát persze, hogy kiválogatom a legszebbeket :) De, mivel úgysem értek hozzá, lehet, hogy benne hagyom a maradékban a legértékesebbeket....
parlagi Creative Commons License 2008.04.21 0 0 213
Már nincs gond! Elkeltek! Majd teszek fel képeket.
Előzmény: Bigecs (212)
Bigecs Creative Commons License 2008.04.21 0 0 212
Igen valóban bízalom kérdése :-) miben, kiben , ??
Előzmény: leraa (211)
leraa Creative Commons License 2008.04.21 0 0 211
Jelen esetben bizalom kérdées, nem igaz? :)
Előzmény: Bigecs (210)
Bigecs Creative Commons License 2008.04.21 0 0 210
Semmi gond ! Tökéletesen igazad van én is csak az én véleményem mondtam el közel 40 kecskét vásároltam már össze a miből 20 - at tovább adtam mert később derült ki rólla hogy nemillik az én táboromba valami oknál fogva .

A tincsesre meg tudomásom szerint nincs kialakult kritérium hogy mi pontosan a tincses , illetve van kritérium csak az olyan mint a zságbamacska hosszuszőrü legalább 10 cm szőre legyen ettől az a kecske még lehet tincses és lehet bármiféle keresztezett kecse is .

Erre montam hogy látatlanban kecskét venni mégnagyobb lutri !!
Igy aztán látatlanban mégnagyobb az esély hogy rossz kecskét veszel .
Előzmény: leraa (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!