A Bozsoki-patak völgye igenis szép. Miaz hogy, nagyon is!
Ezt írtam róla 2009 szeptemberében (azóta változott volna meg?)
"Kápolnától lehaladok a kék pöttyel jelölt úton megyek de csak az erdészeti útig, azon balra mindig nyugat felé amíg el nem érem a P jeleket. Illetve egészen pontosan kicsivel előtte átcsapattam az Asztal-kőhöz, a gerincen pókhálókra kicsapódott köd, a ködben tanyázó misztikus szikla, előtte két őzlábgomba, nagyon szépek voltak így együtt.
Olyan volt mintha csöpögött volna az eső, de inkább csak a falevelekről jött le a kicsapódott pára. Asztal-kő GCASZA multiláda kezdőpontja is, szerencsére pont útbaesnek a további pontok. Megeszem a velemi körtéket, aztán P3 -on P+ -on leereszkedem a Bozsoki-patak völgyébe. Nagyon szép ez a hely is, kidőlt fákon mindenféle gomba, nyíló ciklámen, az Apostolok fája, nem győzök fényképezni!
Szénégető-kút is érdekes, a csövön épp hogy folydogál a víz, fentebbről csak úgy a kövek közül bővebben tör elő! Azért a cső alá beszorítom a kisebbik palackom és amíg nézelődöm megtelik a gyöngyöző forrásvízzel, hú de finom!"
Szóval a lényeg: mivel nekem nagyon tetszett, továbbra is mindenkinek ajánlom ezt az útvonalat Velemből Írottkőre. Ne a legrövidebb úton menjetek! :-)
Egyrészt nem érzem úgy hogy meg kéne húznom magam -csak azért mert Te ezt mondod.
Másrészt nem tekintem magam topikmoderátornak egyáltalán, csak arra szerettem volna rávilágítani ami szintén sok embernek véleménye hogy mennyire semmitmondó és sekélyes hsz-ek születnek tömegével amelyek tökéletesen érdektelenek mindenki szempontjából csak esetleg az érintettek számára nem.
Te sem írtál hónapok óta, de most hogy nekem lehet esni megint így mindjárt 2-szer is...nem baj, Te dolgod, csak gyere máskor is.
Féltem tőle hogy túl álmos leszel hozzá hogy meglásd a hozzászólásomban a szmájlit...Egyébként én sem írtam túrabeszámolót hosszú ideje, mert kéktúrázni sem voltam. De hátha ennek a rövid kis offnak köszönhetően dupla túraleírás is születik :-)
Valaki megelőzött, és nem fogalmazott olyan diplomatikusan, mint én..
Nem mintha bármi közöd lenne ahhoz, hogy kinek mit írok, s megint ott tartunk, hogy azt képzeled, itt megmondhatod mindenkinek, hogy mit írjon.
Másrészt, aki itt lecsalóz általa nem ismert embereket - s utána fel sem tűnik neki, hogy mindenki mit gondol itt róla - , az szerintem inkább húzza meg magát.
Ne haragudj, egyáltalán nem irigykedek, csak véleményt alkotok...
Emberünk mostanában nem írt egyetlen túrabeszámolót sem, nem írt semmilyen kéktúrával kapcsolatos kérdésben sem semmit, csak annyit:
írtam MAILT!
Ne haragudj, de ez nem egy topiktéma, nem kell nekem hasra esnem tőle, főleg akkor ha engem érdekel a kéktúra, és érdekelnek akik ezt járják és kutatják.Ez nem hasznos info senkinek sem, ez privát téma!
Kezeljük ezt a helyén ha lehet.
Köszönöm.
Ha a kéktúrával kapcsolatosan hasznosan ír... akkor azt meg megköszönöm...!
Az "írtam mailt a freemailedre" hsz-nél picit tartalmasabban::-)))
Velemben, majd Velemből a szállásunktól a kéktúra emlékműig tartó utunk során...
A Velemtől Írott-kőig tartó út során sok érdekességgel találkozhat az ember, ezek egyike a régi Kéktúra-emlékmű...
Az Írott-kő felé vezető úton kínálkozik az Apostolok fája nevű képződmény... lebeszélnék erről mindenkit, egy tizenkét ágú fa nehezen megközelíthető helyen, egy nevenincs völgyben, "majd megszakadsz mikor kikapaszkodsz " lehetne a neve...sem a fa , sem a völgy nem éri meg a kitérőt!Menjetek a legrövidebb úton fel az Írott-kőre, hallgassatok rám!:-) ezt kéne tiszteletben tartani...mindenkinek...
Piliscsaba - Piliscsév - Klastrompuszta - Kesztölc kb. 13km (hogy lakott területtől lakott területig számoljam), ez akár péntekbe bele is férhet kényelmesen... Kérdés persze az, hogy a Kinizsin mennyire fogadható el a K+ helyett a K- Tokod felé.
első OKT-egy szusszra próbálkozásom kudarc lett .. több hibát követtem el, amihez kellett 4 napnyi séta, hogy kiderüljön. De nem baj, először próbáltam, most már felkészültebben tudok nekifutni.
- 25 kilós hátizsák hosszútávon nem OK :) - de nem baj, mert 4 nap alatt kiderült, hogy mi az amit tényleg használok, és mi fölösleges
- rossz térdem miatt az volta zseniális és összetett tervem, hogy "óvatosan fogok ereszkedni", hát ez nem jött be... jeges lejtőkön, ahol a jeget hó és falevelek borítják, ez nem mükszik
- függőágyrendszerem zseniális - Nagy-Milic alatt, kb 800 méteren éjszakáztam pl, csupa hó mindenhol ... egyeltalán nem fáztam, csak kibújni volt rossz reggel :)
Komolyan, ez már figyelőszolgálatért kiált... meg kellene szervezni önkéntesekből véletlenszerű portyákat. Pláne, hogy már egyre többen gyanítják, hogy ki az, arcról, a teljesítménytúra és a terepfutás topicban is gyanúsnak véltek egy illetőt már többször... minden bizonnyal tényleg pszichopata, akinél balta van, szóval nem egyszerű történet.
Hűűű, ez csemege! Már ki is nyomtattam az igazolófüzetet :-)
A Kőszegi váras mozgalom nem tudom, belefér-e, egy napot leszünk Kőszegen, holnap hajnalban rajt, odaérünk 9:32-re, majd Írott-kőre fel, onnan majd vissza, s ottalvás után másnap tovább... aztán 1-2 geoládát is meg akarok keresni (azaz holnap vagy 3-4-et), lehet, hogy Cákra is bemegyünk...
Otthagyjuk a pecséteket vagy elég minden másodikat? :-)
Egyébként nagyon sokan kékeznek majd a Vas megyei szakaszon a négynapos ünnep alatt, a különböző szállásadóink (Kőszeg, Szeleste, Gérce, Szajki-tavak) erről számoltak be, egymást váltják majd a kéktúrázók, és köpik-vágják az egészet, kb. a bejelentkezésemkor úgy kezdték, hogy kéktúrások, ugye? Na, akkor itt és itt a pecsét, ettől eddig nyitva a bolt, kocsma, itt vegyenek kenyeret, mert utána sokáig semmi, meleg vacsora legyen?, stb.
Hamarosan 18 bélyegző állapotáról számolunk be, holnaptól Kőszeg-Írottkő (OKT)-Kőszeg körtúra, majd 15-étől Kőszegtől Sümegig folyamatosan. Az első ötnapos kékezésünk lesz, a nyugati végektől megkezdve, már tűkön ülünk. Na jó, most épp irodában, de fejben már valahol az Alpokalján :-)