Keresés

Részletes keresés

jzp2107 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35618

oké, lehet misztikus képeket csinálni, de ha választhatnék, nem cserélnék el egy jó kis verőfényes napsütést :-)

egy kis KDP:

mi is nagyon be vagyunk már sózva!

állítólag péntektől jön a tavasz

tegnap mondja az asszony a hétévesnek, hogy jövő héten mentek apával túrázni

visszakérdez: kéktúra?

mondom neki nem, fel kell menni egy kilátóhoz és ott majd kapok egy jelvényt (Encián emlékbélyegzésen adják át a mozgalom díjazását)

erre ő: de én kéktúrázni akarok!!!

ni, miből lesz a cserebogár... :-)

Előzmény: Jesper Olsen (35616)
asciimo Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35617

mind a Kinizsin mind az Isziniken megengedett a kiterö Tokodra. Nagypista, mert több benne a szint.

Előzmény: _ZE (35600)
Jesper Olsen Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35616

Neked (és még sokunknak) van szeme mindenhol észrevenni a szépet, a különlegest. Ez benne a jó és ez a lényeg.

Jó idő: az ilyen ködös-csepegős időben még érdekesebb lehet egy-egy tájat, erdőt bejárni.

Előzmény: jzp2107 (35615)
jzp2107 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35615

jó időben?

akkora köd volt hogy a kő mellől nem láttam semmit

bár Güszi azt mondja a megnőtt fáktól úgysem lehetett volna

de még a fákat sem láttam :-)

az üt szíven ha jön valaki és jól megmondja a tutit

nevesincs völgy, szar az egész, ne menjen senki arra

Sárvár-Sümeg is egy okádék, az egész kéktúra seggelyuka

közben meg ott is láttam szépet

ezért érzem igazságtalannak az ilyen leszólást

Visegrád-Pilisszentlászló szakaszon nagyon elkészültem

talán az előző napi bicajozás után nem regenerálódtam, meleg is volt, izzadtam mint a ló, abszolút nem élveztem a túrát

de erről nem mondjuk a Borjúfő tehet, nem jöttem fikázni hogy fujjdeszar, miért pont a visegrádi kálvária mellett kell a kéket vezetni miért nem a völgyben

Előzmény: Jesper Olsen (35614)
Jesper Olsen Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35614

Szerintem az is számít, hogy Te nagyon jó időben jártál ott. A képeket látva "én is úgy mennék már...", de most mások a tervek.

Előzmény: jzp2107 (35611)
Güsziológus Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35613

Emlékeimben "kutatva", mintha valaki azt rebesgette voln, hogy el tudja intézi, hogy senki ne válaszoljon:-))))

Mármint itt, a topicban.

Szerencsére kaptam sok-sok segítséget, és az eredmény sem maradt el.

Még gyűjtöm a "erőt", de a lényeg.

Tegnap összejött az egyik mumus (Újvárfalva - Kaposmérő).

Lesz beszámoló is, megpróbálom a lényeget írni.

Előljáróban csak annyit, hogy Dombóvárnál már a második sör is bennem volt.

Előzmény: Törölt nick (35605)
Güsziológus Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35612

Az első képen látható kő az egyik kedvencem.

Pár évvel ezelőtt a piroson mentem Velemtől, hogy abszolváljam az Írott-kő - Kőszeg vá. OKT szakaszt.

Kőszegen aludtam, jó korán indultam Velembe, busszal.

Felfelé tettem egy kis kitérőt, és az akkor még csodás panorámában is gyönyörködhettem.

Tavaly ketten mentünk a Szent Vid kápolna közelében lévő parkolótól, részben jelzetlen utakon, de ezt a követ nem hagytuk ki.

Csalódás volt, mert a fák megnőttek, a panoráma már csak emlék.

Azért a kő még mindig megkapóan szép:-))

Előzmény: jzp2107 (35611)
jzp2107 Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35611

Talán nem egyről beszélünk?

A Bozsoki-patak völgye igenis szép. Miaz hogy, nagyon is!

Ezt írtam róla 2009 szeptemberében (azóta változott volna meg?)

"Kápolnától lehaladok a kék pöttyel jelölt úton megyek de csak az erdészeti útig, azon balra mindig nyugat felé amíg el nem érem a P jeleket. Illetve egészen pontosan kicsivel előtte átcsapattam az Asztal-kőhöz, a gerincen pókhálókra kicsapódott köd, a ködben tanyázó misztikus szikla, előtte két őzlábgomba, nagyon szépek voltak így együtt.

Olyan volt mintha csöpögött volna az eső, de inkább csak a falevelekről jött le a kicsapódott pára. Asztal-kő GCASZA multiláda kezdőpontja is, szerencsére pont útbaesnek a további pontok. Megeszem a velemi körtéket, aztán P3 -on P+ -on leereszkedem a Bozsoki-patak völgyébe. Nagyon szép ez a hely is, kidőlt fákon mindenféle gomba, nyíló ciklámen, az Apostolok fája, nem győzök fényképezni!

Szénégető-kút is érdekes, a csövön épp hogy folydogál a víz, fentebbről csak úgy a kövek közül bővebben tör elő! Azért a cső alá beszorítom a kisebbik palackom és amíg nézelődöm megtelik a gyöngyöző forrásvízzel, hú de finom!"

Szóval a lényeg: mivel nekem nagyon tetszett, továbbra is mindenkinek ajánlom ezt az útvonalat Velemből Írottkőre. Ne a legrövidebb úton menjetek! :-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35610

Egyrészt nem érzem úgy hogy meg kéne húznom magam -csak azért mert Te ezt mondod.

Másrészt nem tekintem magam topikmoderátornak egyáltalán, csak arra szerettem volna rávilágítani ami szintén sok embernek véleménye hogy mennyire semmitmondó és sekélyes hsz-ek születnek tömegével amelyek tökéletesen érdektelenek mindenki szempontjából csak esetleg az érintettek számára nem.

Te sem írtál hónapok óta, de most hogy nekem lehet esni megint így mindjárt 2-szer is...nem baj, Te dolgod, csak gyere máskor is.

Előzmény: G(Dzsí) (35607)
olahtamas Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35609

No meg ott úgy is sokan nem értenék meg, hogy miért nem MapSource, meg egyéb technikai csodák bevetése a cél :)

Előzmény: Törölt nick (35605)
K. Kata Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35608

Féltem tőle hogy túl álmos leszel hozzá hogy meglásd a hozzászólásomban a szmájlit...Egyébként én sem írtam túrabeszámolót hosszú ideje, mert kéktúrázni sem voltam. De hátha ennek a rövid  kis offnak köszönhetően dupla túraleírás is születik :-)

Valaki megelőzött, és nem fogalmazott olyan diplomatikusan, mint én..

Előzmény: Törölt nick (35604)
G(Dzsí) Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35607

Csak hogy "önjelölt topikmoderátor barátunk" örüljön, köszi Kata, írtam választ, ne felejtsd el elolvasni :)

Előzmény: K. Kata (35603)
G(Dzsí) Creative Commons License 2012.03.14 0 0 35606

Nem mintha bármi közöd lenne ahhoz, hogy kinek mit írok, s megint ott tartunk, hogy azt képzeled, itt megmondhatod mindenkinek, hogy mit írjon.

Másrészt, aki itt lecsalóz általa nem ismert embereket - s utána fel sem tűnik neki, hogy mindenki mit gondol itt róla - , az szerintem inkább húzza meg magát.

Előzmény: Törölt nick (35604)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35604

Ne haragudj, egyáltalán nem irigykedek, csak véleményt alkotok...

Emberünk mostanában nem írt egyetlen túrabeszámolót sem, nem írt semmilyen kéktúrával kapcsolatos kérdésben sem semmit, csak annyit: 

írtam MAILT!

Ne haragudj, de ez nem egy topiktéma, nem kell nekem hasra esnem tőle, főleg akkor ha engem érdekel a kéktúra, és érdekelnek akik ezt járják és kutatják.Ez nem hasznos info senkinek sem, ez privát téma!

Kezeljük ezt a helyén ha lehet.

Köszönöm.

Ha a kéktúrával kapcsolatosan hasznosan ír... akkor azt meg megköszönöm...!

Előzmény: K. Kata (35603)
K. Kata Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35603

Irigykedsz, hogy nem Neked írt, igaz? :-)))  Egyébként jól tette, hogy itt jelezte, mert az e-mail olvasást néha napokig elfelejtem :-)

Előzmény: Törölt nick (35602)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35602

Az "írtam mailt a freemailedre" hsz-nél picit tartalmasabban::-)))

Velemben, majd Velemből a szállásunktól a kéktúra emlékműig tartó utunk során...

A Velemtől Írott-kőig tartó út során sok érdekességgel találkozhat az ember, ezek egyike a régi Kéktúra-emlékmű...

Az Írott-kő felé vezető úton kínálkozik az Apostolok fája  nevű képződmény... lebeszélnék erről mindenkit, egy tizenkét ágú fa nehezen megközelíthető helyen, egy nevenincs völgyben, "majd megszakadsz mikor kikapaszkodsz " lehetne a neve...sem a fa , sem a völgy nem éri meg a kitérőt!Menjetek a legrövidebb úton fel az Írott-kőre, hallgassatok rám!:-) ezt kéne tiszteletben tartani...mindenkinek...

Előzmény: G(Dzsí) (35601)
G(Dzsí) Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35601

Írtam mélt a freemail-edre!

Előzmény: K. Kata (35540)
_ZE Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35600

Piliscsaba - Piliscsév - Klastrompuszta - Kesztölc  kb. 13km (hogy lakott területtől lakott területig számoljam), ez akár péntekbe bele is férhet kényelmesen...  Kérdés persze az, hogy a Kinizsin mennyire fogadható el a K+ helyett a K- Tokod felé.

Előzmény: asciimo (35582)
Vagdalthús Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35599
Nem onnan megyünk, hanem Koszegrol. Okt-n fel, s más úton le, körtúra.
Előzmény: jzp2107 (35587)
kvte Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35598

Igen, mondjuk egy ilyet előre is jobban meg lehetett volna hirdetni. A beszámolót viszont tegnap délután kaptam, estére felkerült.

Előzmény: olahtamas (35579)
jzp2107 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35597

25 kilós hátizsák: hehe, én is voltam sátorral 4 napos OKT-n. Egyszer. :-)

mondjuk nem mondom hogy soha többet, mert volt varázsa, de a nehéz zsák miatt mégegyszer ha nem muszáj..

viszont ez a kép ott a nagy hóval

brrr

még nézni is rossz

hiába, ahogy már többször említettem: hurkagyurka vagyok

kösz hogy beszámoltál

a következő nekifutás után se felejtsd el!

Előzmény: bélasuska (35596)
bélasuska Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35596

szasztok:)

visszatértem a civilizációba :)

első OKT-egy szusszra próbálkozásom kudarc lett .. több hibát követtem el, amihez kellett 4 napnyi séta, hogy kiderüljön. De nem baj, először próbáltam, most már felkészültebben tudok nekifutni.

- 25 kilós hátizsák hosszútávon nem OK :)  - de nem baj, mert 4 nap alatt kiderült, hogy mi az amit tényleg használok, és mi fölösleges 

- rossz térdem miatt az volta zseniális és összetett tervem, hogy "óvatosan fogok ereszkedni", hát ez nem jött be... jeges lejtőkön, ahol a jeget hó és falevelek borítják, ez nem mükszik

- függőágyrendszerem zseniális - Nagy-Milic alatt, kb 800 méteren éjszakáztam pl, csupa hó mindenhol ... egyeltalán nem fáztam, csak kibújni volt rossz reggel :)

- és isteni kinn aludni az erdőben :)

hamarosan újranekifutás.

Vagdalthús Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35595

Komolyan, ez már figyelőszolgálatért kiált... meg kellene szervezni önkéntesekből véletlenszerű portyákat. Pláne, hogy már egyre többen gyanítják, hogy ki az, arcról, a teljesítménytúra és a terepfutás topicban is gyanúsnak véltek egy illetőt már többször... minden bizonnyal tényleg pszichopata, akinél balta van, szóval nem egyszerű történet.

Előzmény: HEV (35594)
HEV Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35594
Vagdalthús Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35593
Előzmény: nagypapi (35592)
nagypapi Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35592

Hol lesz a szállásotok Kőszegen? (Ha nem túl indiszkrét a kérdés...)

Előzmény: Vagdalthús (35591)
Vagdalthús Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35591

Hűűű, ez csemege! Már ki is nyomtattam az igazolófüzetet :-)

A Kőszegi váras mozgalom nem tudom, belefér-e, egy napot leszünk Kőszegen, holnap hajnalban rajt, odaérünk 9:32-re, majd Írott-kőre fel, onnan majd vissza, s ottalvás után másnap tovább... aztán 1-2 geoládát is meg akarok keresni (azaz holnap vagy 3-4-et), lehet, hogy Cákra is bemegyünk... 

Előzmény: nagypapi (35589)
annyi baj legyen Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35590

Én is pont ezt néztem, ha addig nem is jön össze, novemberben legkésőbb ott az alkalom.

Előzmény: asciimo (35582)
nagypapi Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35589

Itt a cikk az OKT60-ról a természetjárón:

http://termeszetbarat.hu/cikk/60_eves_az_orszagos_kektura

Nagyon szép a jelvény, ha ilyen jár a teljesítésért, akkor az megéri az árát szerintem!

nagypapi Creative Commons License 2012.03.13 0 0 35588

Átlagosan minden másodikat elég, ha otthagyod, de egyenlőtlen eloszlásban. Porpác vá-ig ne vigyél el egyet se, onnantól viheted az összeset! :-)

Ezt nézted egyébként? Elég jól illeszthető a Kéktúrához (Bozsok-) Velem és Kőszeg között:

http://www.turabazis.hu/mozgleir.php?id=285

Előzmény: Vagdalthús (35586)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!