Lehet, hogy nem jó helyre megy, de azért remélem :)
B merci vásárlásán gondolkozom, benzines és autómata. Van bármi buktató?
Illetve ajánlottak NGT (CNG)-s verziót is. Erről mit kell tudni? Ezek mennek csak benzinnel is, földgáz nélkül? Mi történik, ha bedöglik a gázos rendszer és nem akarom megjavíttatni, hanem tisztán benzinnel járnék tovább? Lehet ilyet vagy problémázik az elektronika?
Szerintem vagy ahogy mondod a betöltőben van akadály, vagy pedig a tankszellőztető nem nyit ki.
A Jaguar viselkedett nagyon hasonlóan, ott egy elektromos szelep van, és valószínűleg elromlott, bár nem volt ennyire durva a helyzet, de csak "félállásig" húzhattam a pisztolyt, nagy öröm volt a 80 liter tankolása. Aztán egy másik Jaguaros ismerős javasolta, hogy próbáljam ki, hogy járó motorral tankolok, neki bevált. Nekem is. És ami a röhej, hogy egyszer megcsináltam, és utána meggyógyult a normális tankolás is :)
Még annyit hozzáteszek, hogy mióta megvettem, ez már a nyolcadik tankolásom volt, és eddig soha nem tapasztaltam ezt a problémát. Már arra is gondoltam, hogy valami "jóakaróm" beledugott valamit, akár egy papírgalacsin is megteszi.
Mindenféle "pózban" megpróbáltam, félig bedugva, elfordítva, kevésbé nyomva a pisztolyon a "ravaszt", de mindkét kútnál ugyanaz volt a jelenség. Olyan, mintha a töltőnyílásban lenne valami akadály, amitől visszanyomja a gázolajat és rögtön lekattan a pisztoly. Ma megpróbálok beledugni egy hoszabb pvc csövet, hogy érezni-e valami akadályt. Van egy flexibilis műszerészlámpám is, azzal elég hosszan bele lehet világítani. A oroszok ezt öngyújtóval szokták megnézni, láttam már ilyen videót, meg a következményét is.
Egyszerűen nem tudom mitől van,de ezt én már ki tapasztaltam,stb,(magam azzal nyugtatom és magyarázom hogy szűkebbnek látom a Honda torkát és biztos ott a baj🤔),ti azért Mercedesben otthon vagytok,tuti lesz rá okos megoldás,javaslat.
Nem mertem off autót említeni,de tényleg így van nálam is(japán),egyszerűen nem hajlandó bevenni a benzint ha mélytorok van🙂. Más dolog hogy mitsu colton komplett beöntőt kellett cserélni mert hibásak voltak.
Biztos van itt másnak olyan Mercedese es meg lesz a módszer/tény/hiba közlés.
Úgy látom, hogy nyár lévén nem nagyon pezseg a fórum. Valószínűleg mindenki a Fidzsi szigeteken, Mallorcán, vagy éppen a járdaszigeteken és balkónián nyaral. De azért feltennék egy szakmai kérdést: tavasszal cseréltem le a Bálnámat egy CLS 320 CDI 2007 vasra, és most előjött az első hibája. Ma tankolnom kellett, és a töltőpisztolyt állandóan "lekattintotta", úgy, mintha tele lenne a tank, pedig tök üres volt, már a kis vészjelző fény is jelezte, hogy sürgős szüksége van üzemanyagra. Olyan volt, mintha valami akadály lenne a töltő nyílásban. 15 perc alatt sikerült belecsurgatnom 10 litert. Gyorsan megpróbáltam egy másik kútnál, ott ugyanaz az eredmény volt, 10 perc alatt 8 litert sikerült beleerőltetni.
Mi akadályozhatja az üzemanyag befolyását? A betöltő nyílásban lévő "pillangó" szelepet egyértelműen nyitja, de mintha utána lenne valami akadály, ami rögtön "kidobja" a töltőpisztolyt. Volt-e már valakinek hasonló problémája?
C180 coupe benzin "01( manualis 6 seb.) vasarlasa elott allok.
Egy nagy hibaja van, hogy a rukvercet neha nehezen vagy ha beveszi kidobja. Viszont adnak hozza egy komplett valtot amire garanciat vallal hogy tokeletesen mukodik. Annyi, hogy c230 coupe kompressorbol valo.
Kerdes a kovetkezo lenne: c180 ala belehet szerelni a c230 komp.valtojat? 1 vagy 2 tomegu lendkerek van a c180ba illetve a c230 komp.ba?🤔
Sziasztok! W126, 2.6 benzin, hidegen és full melegen jól indul, de ha áll valamennyit, picit visszahűl akkor már nehezen. Kis gázadás segít. Alapjárat elég egyenetlen, ugyanakkor menet közben semmi baj, és a fogyasztás is okés. Mi lehet a baj? Köszi
A fűtés-hűtés sebességét szabályozó ventillátor bekapcsolásakor markáns morgó-dübörgő hang hallatszik a motortér felől, mellette pedig egy finom, egércincogás szerű periodikus csikorgás is, akár be van kapcsolva a (direkt hajtású) klíma, akár nincs. A venti kikapcsolásakor mindez megszűnik.
Sziasztok! Amikor 2010-ben vettem egy w211-est akkor meg tudta nézni egy hozzáértő a valós futását (ez akapcsolat már nincs meg). Ha jól emlékszem a jobb első keréknél volt valami lehetőség erre. Most a barátom szeretne a lányának egy w 169-est. Esetleg itt is van olyan lehetőség amivel lehet egy pontos eredményt kapni a valós futott km-ről? Köszönöm
Eloturom majd a szamlakat, hogy mi volt a 120e utani elso szerviznel. 2016-ban volt. Gyari Mercedes szerviz volt. Az egy dolog ki mit mondott, megnezem mit csinaltak. Ha nem csereltek, akkor az mar jogalap.
Mondjuk nincs meg szethulva a valto. De ha tul "hirtelen" akarok elindulni, akkor rangat. Meg nem erosen, de mar eszreveheto.
Pont most cserelnem le a kov par honapban amugy is az autot, koszonhetoen a nemet dizelbalhenak. CSak felmerult, hogy szuk csaladban maradna az auto. Igy elkezdett erdekelni a dolog..
Köszönöm a hozzászólásokat-tippeket az A170 CDI alapjárati "klattyogását" illetően, mert szűkül a kutatási kör. Annyi történt azóta, hogy a szíj levételével a zaj megszűnt, és miután a főtengely szíjtárcsa kizárható, lehetséges hibaforrásként maradt a klíma, a generátor szíjtárcsája, és szíjvezető görgősor rugós feszítője. Én a feszítőre tippelek, de majd kiderül a vallatáskor...:-)
15 év alatt a bálnámból (OM606 motor) 3 db izzítógyertyát kellett fúrással kiszedni. P Pistabácsi volt ennek a szakértője itt Debrecenben, ő csak ezzel foglalkozott, de még a helyi Merci kereskedés és szerviz is mindig őt hívta ha nem jött ki egy gyertya. Sajnos ő már korára való tekintettel felhagyott a tevékenységgel, és a több 100 darabból álló speciális szerszámkészletét átvette egy Bosch szerviz. Tehát nem ördögtől való egy ilyen gyertya kiszedés, csak macerás 1-3 óra időt vesz igénybe, és nekem anno úgy 15.000.- forintba került darabja, ami töredéke egy hengerfej leszereléses módszernek. És így soha nem kellett megbontani a motort, mert az megbontás után már soha nem lesz a régi. Valószínűleg ezt a macerát akarja elkerülni az a "szakszerviz", mert talán sokan húznák a fogukat, hogy a mai árakon 20-40 ezer forintba kerülne egy ilyen akció. A WD40-es módszer pedig csak házilag alkalmazható, szerviz nem tökölne vele két hetet. Egyébként az OM 606 motorban cseszettül hosszú gyertya van, és az átlag 2-3 éves futamideje alatt a menetek úgy telerakódnak korommal, mintha összenőne két fém. A bálnám most került eladó sorba, mert vettem egy CLS 320 CDI (nem légrugós) járgányt, abban 3 gyertya volt kiégve, kicseréltettem mind a hatot, fél óra volt az egész.