Keresés

Részletes keresés

mezenguz Creative Commons License 2005.09.24 0 0 2092
charlie21!

Most néz be a képtárba Mezőfalvával kapcsolatban...:)
Hpasp Creative Commons License 2005.09.24 0 0 2091

Volhov szimulátor részlet:

Hpasp Creative Commons License 2005.09.24 0 0 2090

Visszaolvasva a hozzászólásaidat és figyelve a stílusod....gyanítom számodra nem ismeretlen hely a Pilis csúcsa. Bocs ha tévedek, de ....hogyan is mondják??? Igen alapos a gyanú.:))

Mindent tagadok! Eddig életemben 2x voltam a Pilisen, és mind a két alkalom óriási élmény volt.

Előzmény: Boltív (2089)
Boltív Creative Commons License 2005.09.24 0 0 2089

Hpasp!

Visszaolvasva a hozzászólásaidat és figyelve a stílusod....gyanítom számodra nem ismeretlen hely a Pilis csúcsa. Bocs ha tévedek, de ....hogyan is mondják??? Igen alapos a gyanú.:))

Volt tüzér Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2088

Az orosz a 70-es évektől szinte mindent egyfajta bodegába pakolt. Ugyanolyan kabinban volt a Pecsora, majd a Nyeva. Nem kerestek másik kabint sem a Vektornak, sem a Szenyezsnek, de tudomásom szerint a Pori darabjai is ugyanolyan dobozban voltak. Ugyanebben volt a Vega K2, K3, K9 kabinjai is. Még az Akkord imitátor kabin is nagyon jól elfért benne. A Cikloidának sem kellett más. Azt feltételezem, nem találod ki, hogy a P-14 műszerkabinja miben volt.

A Volhov különbözött, de az a Dvina és a Dyeszna továbbfejlesztése volt, azokat ugyanabban a kabinban építették fel, amiben az eredeti Dvinát.

Előzmény: st_patrick (2087)
st_patrick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2087
A német szöveg nyersfordításban kétféle antennáról beszél. Az egyik az általad említett és mutatott két félpótos megoldás. A másik a stacioner működtetésű változat, a 36 Ural ennek a szállításához kellett. Akkor valszeg ezt mi nem rendszeresítettük. nem tudom nézted-e a képet az oldalon, de mellette van egy Cikloida-szerű félpótos kabin is. Az mi lehet?
Előzmény: Volt tüzér (2049)
Hpasp Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2086

A website-omon találsz privát emil címet (alul).

Belépőm civilként nincs.

Előzmény: Blue_Sky_007 (2085)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2085

Valamikor teljesen szabálytalanul kijegyzeteltem a lőszabályzatot (talán khl 29????) Kb 2 éve dobtam ki agy papírgyűjtés alkalmával.

Most milyen jó lenne.

Szept 29.-én csütörtökön van ott első órám utána 9:45-ig ráérek. Ha van belépőd találkozhatunk az épületben.

Előzmény: Hpasp (2083)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2084

Én úgy tudtam, hogy még az elején leszerelt valamikor. Volt egy két ügye, és megszabadultak tőle, de ez csak urbanlegend.

A sírra meg nem emlékszem, sajna volt egy idő amikor a humánnál én voltam a TEMETŐ tiszt, és annyi katonát temettem, hogy még a saját síromat is össze fogm keverni. :-)

Előzmény: Boltív (2075)
Hpasp Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2083

Hajrá szedjük össze.

Antenna

keskenynyaláb

kutatás

közeledő kézi 300

stb

Egy része már megvan :)

Majd megnézem a teremben, és jól megtapizom.

Szólj, és én is odamennék akkor.

Szerintem lennék egy páran akik ha nem is egyedül, de segítséggel közösen összehoznánk.

A szabályzatok? Szemétben?

Darálóban???

Előzmény: Blue_Sky_007 (2082)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2082

Hajrá szedjük össze.

Antenna

keskenynyaláb

kutatás

közeledő kézi 300

stb

Majd megnézem a teremben, és jól megtapizom.

Szerintem lennék egy páran akik ha nem is egyedül, de segítséggel közösen összehoznánk.

A szabályzatok? Szemétben?

Előzmény: Hpasp (2081)
Hpasp Creative Commons License 2005.09.23 0 0 2081

Mostanában a Bólyain a 12-es épületben tartok órát. (ebben van a lérak szakcsoport maradványa, valamikor a tanszéké volt)

Még nem volt időm körülnézni, bár a volhovnak a hírét sem látom, ha jól tudom mindent kiszedtek a termekből.

Nemrég még ott volt a földszinti tantermekben a kiterített volhov...

... felmerült hogy kellene PC-n egy szimulátort írni, de ott akadt el a dolog, hogy nem találtunk olyan rávezető tisztet, aki még emlékszik az összes kapcsolóra és kapcsolási sorrendre a pulton...

Előzmény: Blue_Sky_007 (2070)
Volt tüzér Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2080
Ilyen éles helyzet volt korábban is. Börgöndön a hatalmas titkosság ellenére bemutatták az osztályt és a technikát pártunk és kormányunk (akkor még csak egy volt) jeles képviselőinek. Az UA kabinban az "idegenvezető" elmagyarázta az indítási folyamatot, amit természetesen szemléltetett is. Felkészítették a rakétákat, majd megmutatta az indítás gombot is - természetesen működés közben. Ekkor egy pukkanás hallatszott, elrepült a dugó a pitot cső elejéről, a levegő alkalmatos módon összehozta az ampullás telepet, és szerencsére innán már nem történt semmi, ugyanis valami szét volt csatlakoztatva. Akkor a kannibál századparancsnokot az egekig emelték, (ő felejtette az ominózus csatlakozót összedugni) az "idegenvezetőnek" meg jó alaposan a valagába rúgtak. Persze csak házon belül, ugyanis az illusztris vendégeknek nem merték bevallani, hogy mekkora balhé volt. Nekem ez az ürge volt ott az első századparancsnokom. Gondolhatjátok, 50 évesen mekkora karrier volt ez. Egyébként ez az ürge az első éleslövészeten még sorkatonaként távolsági kézikövető volt.
Előzmény: Blue_Sky_007 (2072)
Volt tüzér Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2079
Netán csak nem Rezsim Rózsi volt az illető hölgy fedőneve? Mert amikor én jártam a tanszékre, akkor az akkor éppen aktuális mérges nénit úgy hívták.
Előzmény: Boltív (2071)
rali Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2078
Meg fogom kérdezni a Rézitől és részletesen megírom.
Előzmény: Kuruc71 (2065)
Volt tüzér Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2077
Mikor szedték ki a Volhovot? A nyáron még volt alkalmam végigtapogatni.
Volt tüzér Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2076

Mi eléggé el nem ítélhető módon kocsival mentünk fel annak ellenére, hogy sorompóval le van zárva a hajdani hadi út eleje. Egyik társunk volt olyan ügyes, hogy az érdekesen működő zárat fel tudta oldani. (Szerencsére hétvége volt, így favágóval sem találkoztunk.) Odafent addig tudtunk menni, ahol a hajdani 10-es épület előtt elágazott az út. Az út egyébként mindenhonnan hiányzik. A betonelemekből egyetlen egyet találtunk, az is csak azért maradt ott, mert el volt törve. A 7-es és 7A épületnek csak az alapja van, a betonelemeket onnan is elhordták. A 10-es épület is hiányzik. A 3 darab szakaszfedezék még ugyan megvan, de a vasajtók már hiányoznak. A Kannibáloknak volt egy barakkjuk a PV domb alatt, annak nyoma sincs. Az SZNR fedezék még ugyan megvan, de csak azért, mert oda lett öntve. Előle a "Jó reggelt placc" eltűnt, a helyén egy hatalmas gödör van. Tudnod kell, hogy ott eredetileg is gödör volt, csak az építkezéskor feltöltötték murvával, és betonelemekkel volt lerakva. Az "emlékmű" a harcállásponttal szemben (mi templomnak hívtuk) még megvan, de az árboc már hiányzik. És ami érdekes: Az OP toronyra már nem lehet felmenni, mert nemcsak a vaslépcső nincs meg, hanem az emeleteket is ellopták. A lőszerraktár helyét csak azért találtam meg, mert az őrtorony egy része meg van. Természetesen az EÁP épület is hiányzik. És akkor ki is értünk.

Mezenguz olvtárs képeit a tar.hu "elhagyott katonai bázisok" témakörében találod. Van egy külön mappa (Pilis) Rohadt köd volt, így alig láttunk valamit, de egyes elemek felismerhetők.

Előzmény: xyzw (2062)
Boltív Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2075

Szerintem nagyon jó fazon volt. Mi lehet vele???

A Gepárd balesetét viszont a mai napig nem igazán tudom feldolgozni.

Ha még emlékszel mail-ben írd meg légyszi merre is van a sírja. Gyakran járok abban a temetőben és megkeresném.

Előzmény: Blue_Sky_007 (2073)
Boltív Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2074
Hoppá. Látod, ezért nem egyszerű munka ez, hanem hivatás. Bár én már civil vagyok (ill. tarcsi) de valahogy a véremmé vált és iszonyúan hiányzik, akár az első lány akivel...:) de gondolom érted.
Előzmény: Blue_Sky_007 (2072)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2073
Meg volt egy tökéletlen Hudák hallagató is :-)
Előzmény: Boltív (2071)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2072

Nálunk volt annak idején OS-10 csatlakoztatás.

A rakéták a célon voltak, fel voltak készítve. Valamelyik ZENGŐ gyakorlat volt (még az elöljárónak sem jelentettük), a vadászok közé valami gép berepült, és a parancsnok annyira izgult, hogy most végre lőhet, hogy kiadta a parancsot rá (mármint a felkészítésre). Békeidőben az volt az igazán éles helyzet. Aztán persze kiderült, hogy valami kisgép engedély nélkül repült a zónába.

Meg említettem a jugó háború idején amikor Barcsot szórta meg a barom jugó, ott imádkoztam a P-18 indikátora előtt, hogy bárcsak pest magasságába repüljön a szemét (nem sokat hagytam volna belőle :-)))

Bár életem egyik legszebb élménye az volt, amikor 6 éles rakétával az állványon éjjel tájoltam a PU-kat. fasza munka volt. Mindezt Madocsán kitelepülve, úgy hogy a ddpkh ott aludt pár méterre a sátorban. Ugye tudod kivolt az? Kapi papa.

Előzmény: Boltív (2068)
Boltív Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2071
Volt ott egy mérges tiszthelyettes néni, akitől a jegyzeteket kellet kikérni gondolom emlékszel még rá. :)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2070

Mostanában a Bólyain a 12-es épületben tartok órát. (ebben van a lérak szakcsoport maradványa, valamikor a tanszéké volt)

Még nem volt időm körülnézni, bár a volhovnak a hírét sem látom, ha jól tudom mindent kiszedtek a termekből. Emlékszem annyira titkosak voltunk, hogy csak behúzott függönynél lehetett típusismeret órát tartani, nehogy az Üllői útról a "kapitalisták" kiszimatolják mi folyik benn. Szörnyű látni, hogy az épület mellett a volt technika enyészedik. Van kinn VEGA, KUB, KRUG, meg egy csomó csöves.

Boltív Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2069

Akkor nézd meg a mai 23 éveseket. (tisztelet a kivételnek)

Nem túl szívderítő.

Előzmény: Blue_Sky_007 (2066)
Boltív Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2068

Na ez az...nem volt rossz!

Egyébként mikor Romániában volt a forradalom és állandó légtérsértések volta, na ki volt a HÁP üti??? Volt egy komolynak tűnő 1 fokunk is dec 24.-én. Kikapcs után gondoltam végig, hogy....most ezeket komolyan meglőttem volna???? Hát gondolkodás nélkül. Érdekes pszichológiai tapastalatokkal gazdagodtam.

Előzmény: Blue_Sky_007 (2066)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2067

Nem volt szívem azóta felmenni. A TV-ben láttam, pedig itt van a falu végén. Valahogy kerülöm, számomra az enyészet látványa elborzasztó, amikor még arra ügyeltünk, hogy a mozgó álcán lévő fű zöld legyen, most meg............

De ha jól tudom amikor előadások vannak fel lehet menni.

Előzmény: Boltív (2064)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2066

Hát igen!

Én még a fősulin ha emlékszel megcsináltam az UV rávti pultját papírmassából, azon gyakoroltam, nehogy elbukjak.

Nekem sikerült, elsőre letenni a vizsgát.

Be is vágtak azonnal szoliba a HÁP-ra. Én sem éreztem, hogy szar lenne bemeni a lakiba. Bár voltak olyan kollégák, akikre nem érdemes szót vesztegetni. A rosszból is sokat lehet tanulni szerintem. Nekem azt mutatja a rossz példa, hogy ÍGY nem szabad csinálni.

Nálunk is voltak, főleg az utánunk jövők akik nem vették komolyan a szolira való felkészülést, azok úgy jártak ahogy Te.

Ami viszont jól esett, hogy két év múlva már fhdgy lettem, kineveztek PU szdpk-nak, és le kellett vizsgáznom ÜOPK-ra. Azt nagyon élveztem, főleg a II fokot. Kezedben a Csökkcsop. 3 éles rakétával, és teljes felelősség. Megemberesíti a legényt. Mindezt 23 évesen.

Előzmény: Boltív (2063)
Kuruc71 Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2065
Részleteznéd számunkra ezt a harceljárást, ha szépen megkérünk ???
Előzmény: rali (2050)
Boltív Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2064

A volt zsámbéki osztály látogatható? Tehát bármikor meg lehet nézni?

Előzmény: Blue_Sky_007 (2057)
Boltív Creative Commons License 2005.09.22 0 0 2063

No, hát miután jól kidumáltuk ezt a széldolgot, valóban kár több szót vesztegetni rá. Egy dolog biztos, hogy - bár azóta volt néhány munkahelyem - sehol sem volt olyan jó csapat mint MN 3265-nél, beleértve a sorállományt , a pk.-ot stb.

Nem tudom mi lehetett az oka, talán szerencsés voltam. Persze tudom, ez a topic nem erről szól, hanem inkább technikai jellegű, de gondoltam megosztom veletek.

Soha nem éreztem úgy, hogy "a francaba, de rossz ide bejönni".

Pedagógiai szempontból sem volt utolsó. Talán emlékeztek félévenként vizsga volt, na az elsőn ahogy kell elbuktam (okosan azt gondoltam, hogy ez nem lehet komoly).

Senki sem cseszett le, viszont (mivel nem adhadtam HÁP üti szolg.-ot) hát szépen, egy rövid beszélgetés után (tőrzsfőnök) beosztottak laktanya Üti-nek, tisztehelyettesek mellé és nézhettem, melyik katonának piszkos a cipője. Persze égtem rendesen...és tanultam mint a gép...:)

Tanulságos néhány hónap volt mondhatom....:)))) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!