Keresés

Részletes keresés

Ghanima Creative Commons License 2009.09.28 0 0 2188
Na ja! Ráadásul még függetlenek is akarnak lenni, ammmarhái!
Előzmény: Qqberci (2187)
Qqberci Creative Commons License 2009.09.28 0 0 2187
Azok a hülye skótok meg hosszúhullámú adókat építenek a szigeteken...
Előzmény: Ghanima (2184)
schlumberger Creative Commons License 2009.09.28 0 0 2186
http://index.hu/tudomany/blog/2009/09/28/ujra_megnyitjak_edison_laboratoriumat/

Kedves Ghanima, csak hogy fájdítsam a szívedet. Ott megbecsülik, amijük van, nem úgy, mint nálunk. Én magam láttam ott kinn az új hiperszuper vasút mellett az 1800-as évekből meghagyott vágányszakaszt, mellette a tip-top kis régi állomás, benne a morse-távíróval, minden korabeli eszközzel.
schlumberger Creative Commons License 2009.09.27 0 0 2185
Ebben az országban mindent tönkretesznek ezek a percemberek. A pillanatnyi haszon reményében nem néznek az orruknál tovább. Orrba kéne már vágni őket. Ha a múltatnem őrizzük meg, nem lesz jövőnk se...
Előzmény: Ghanima (2184)
Ghanima Creative Commons License 2009.09.27 0 0 2184
Lakópark... mert az internet korában már nincs rájuk szükség, mi?! Lehet még majd fogaknak csikorgatása! Csak azt remélem, hogy én már nem fogom megérni. :-(((
Előzmény: Ghanima (2183)
Ghanima Creative Commons License 2009.09.27 0 0 2183
Még egy hónapja sincsen, hogy büszkén mutattam barátaimnak a tornyokat, amikor Tác-Gorsiumból, a római szabadtéri múzeumból Szfehérvárra mentünk...

Nem szokásom, de minden rosszat kívánok mindazoknak, akik benne voltak az ügyben. :-((((((((
Előzmény: Ghanima (2181)
Ghanima Creative Commons License 2009.09.27 0 0 2182
De valamelyik nap a jászágói antennarendszerről sem szívvidító hírt olvastam: nem zörög a haraszt, vallom továbbra is. :-(((
A hír itt olvasható:

http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/szinesfemtolvajoktol-feltenek-egy-egesz-radioallomast-259108#p2

Színesfémtolvajoktól féltenek egy egész rádióállomást
2009. szeptember 23. 18:08 Darázs Melinda
Az ország egyik, jelenleg is működő rövidhullámú rádióadó-állomása Jászberény és Jászágó határában működik. A Jászságban szárnyra kapott hírek szerint azonban a három és fél évtizedes jubileumát épp idén ünneplő állomást rövidesen végképp bezárják. Vajon tényleg az enyészeté lesz a rádióadó?
Számtalan, a nagyvilágba szakadt és évtizedek múltán visszatért jász embertől hallottuk már, mintha csak összebeszéltek volna, hogy nem az országhatár átlépésekor, hanem a Jászágó—Pusztamonostor közötti rádióadó tornyok piros jelzőlámpáinak megpillantásakor érezték: hazaérkeztek.
Így nemcsak a magyar nyelvű adások Kanadába, Távol- és Közel-Keletre, Európába, Észak-Amerikába és Ausztráliába juttatásában játszottak szerepet, hanem a látványuk immár a szülőföld képével is összenőtt sokak számára. Pedig alig három és fél évtizede, hogy megépítették ezeket a tornyokat. A rövidhullámú adóállomás 1974-ben létesült.

Hétköznaponként átlagosan 18 órányi, szombat-vasárnaponként pedig 22 órányi műsort sugároztak hét nyelven, hét rövidhullámú műsorszóró sávban. Az 1974-75-ös időszak vételi tapasztalatai bebizonyították, hogy az új adók és az antennarendszer üzembe állításával jelentősen javult a magyar rövidhullámú adások hallhatósága külföldön, és jobb lett az adások minősége is.

Helyes döntés volt tehát annak idején az állomás helyének kiválasztása, kiépítése, az adóberendezés és antennarendszer fejlesztése, gyártása, szerelése, üzembe állítása, amely teljes egészében magyar mérnöki munka, a magyar ipar eredménye volt.

Két korszerű, automata hangolású, 250 kW-os adó, a 4-26 MHz frekvenciatartományban üzemel ma is. Ám sajnos elképzelhető, hogy már csak egy hónapig, hiszen az adótornyok mostani tulajdonosa, az Antenna Hungária Zrt. működtetésükre nem tart igényt — legalábbis erről szóltak a szerkesztőségünkhöz eljutott információk.

Aggodalmukat fejezték ki az emberek, hogy ha elhagyják a ma is komoly értéket képviselő objektumot, az ebek harmincadjára jut. Nem szeretnék látni ugyanis, hogy eltűnik vagy az enyészeté lesz, netán rablóbandák, színesfémtolvajok martalékává válik az egykori nagyberuházás.

Ennek apropóján kerestük meg a cég kommunikációs vezetőjét, akinek a következő kérdéseket tettük fel: „Milyen szerepet töltött be eddig az említett állomás? Valóban bezárják-e avagy más célra alakítják át? Mi lesz az ott dolgozó emberek sorsa?” Kérdéseinkre szűkszavú e-mail válaszüzenetet kaptuk Tóth Andrástól, az Antenna Hungária ZRt. Kommunikációs vezetőjétől: „Nincs valóságalapja annak, hogy az Antenna Hungária Zrt. jászberényi rádióállomását bezárnánk.” Így megnyugodhatnak azok, akik az idén 35. születésnapját ünneplő jászberényi rádióállomás további létezéséért aggódtak.
Hiánypótló volt annak idején a fejlesztés

A második világháború után nemzetközi szinten igen nagy mértékben megnövekedett a rádiós műsorszórás jelentősége. 1947-ben a Nemzetközi Távközlési Egyezmény Rádió Szabályzata határozta meg a rádiós műsorszórásra felhasználható frekvenciasávokat. Magyarországnak a háború után rövidhullámú műsorszórása nem volt. Ezért fejleszteni kellett, emiatt épült meg az ország számos pontján több rádióadó-állomás, így a Jászágó és Pusztamonostor közötti is.
Előzmény: Ghanima (2181)
Ghanima Creative Commons License 2009.09.27 0 0 2181
A rohadt büdös életbe! :-(((((( Azt a barmot, barmokat, aki/k engedélyezte/ték ezt a gyalázatot, sújtsa a dolgozó nép megvetése! Mert ennél komolyabb büntetés manapság biztosan nem fogja érni őt/ket. Rohadjon a zoknijába az egész tetves AH, főleg a francia vezetője!

Most olvastam a Fejér Megyei Hírlapban:
http://fmh.hu/cimlapon/20090925_ledoltek_radiotornyok_maroshegyen.aspx

- A hír hallatán azonnal idejöttem - mondja Papp Kálmán, akinek élete szinte egybeforrt a fehérvári rádiózással. A nyugalmazott villamosmérnök 1958-ban lépte át az állomás kapuját, 1982-től igazgatója lett, 2000-ben vonult nyugdíjba. A jogutód Antenna Hungária egymilliárd forintos (!) beruházást hajtott végre a fehérvári rádióállomáson, a koncepció változása következtében 2004-ben mégis megszűnt végleg sugározni a hely, amely 1924. február 1-jén küldte ki első jelét a légbe: HAR - Hungária Alba Regia - a 4750 méteres hullámhosszon.
A volt igazgatóval azonnal szakmai beszélgetésbe bonyolódik a két egykori munkatárs, a közben kiérkezett Kolonics József és Németh Sándor, mindketten csoportvezetőkként dolgoztak a rádiónál. Hát vándormadársággal aztán nem lehetett őket sem vádolni egykori főnökükkel egyetemben, annyi bizonyos! Kolonics 1963-tól 2004-ig dolgozott itt, Németh Sándornak pedig az első és egyetlen munkahelye volt 1952-től egészen 1994-ig a rádióállomás.
Az acéltornyokról már megírtuk, hogy eredetileg alpinisták bontották volna le őket, ám a hivatalos tájékoztatás szerint a vizsgálat közben megrogyott az egyik monstrum, s végül mindkettő némi segítséggel ledőlt. A lezárt területen senki nem tartózkodott, hamarosan hírmondója sem maradt a mára legendássá vált helyszínen e technikai vívmánynak. Az emlékezők, a képek, a diósdi rádiós, televíziós múzeumban őrzött dokumentumok érdekes és jeles korszakról tanúskodnak, amit most a Maroshegyen sokan felidéznek a napokban.
Székesfehérvár városi vezetése kedvező örökbérleti (!) feltételekkel bocsátott a posta rendelkezésére 85 kataszteri holdat a népnyelv által a Maroshegy Bikaszigetnek nevezett részén, rádióállomás kialakítására. Az építkezést 1922-ben kezdték el, s a mai építési technológiákhoz képest messze kezdetlegesebb eljárások ellenére 1923. augusztusára készen álltak az adóberendezések befogadására szolgáló adóépület, a gépház és a raktárak, s két lakóház a leendő műszerészeknek! 1922 késő őszén indult meg a Székesfehérvár Rádióállomáson az északi torony építése, majd tavasszal a második, déli toronyé. A munkálatokat az 1922-23-as szokatlanul kemény tél idején sem szakították meg, a posta által megbízott Magyar Állami Gépgyár a nehéz viszonyok közepette is kifogástalanul oldotta meg a helyszíni szerelését a 152 méter magas acélszerkezetű tornyoknak. Azóta álltak, a háború alatt sem pusztultak el. Beolvasztásukkal végérvényesen lezárult egy korszak.
jobog Creative Commons License 2009.08.28 0 0 2180

 

Minden hozzászólónak köszönöm, hogy segített a tisztánlátásban.

 

HG4I nem voltál hosszú egyáltalán. Köszönöm a fölvilágosítást. Amit az adó teljesítmény viszonyokról írsz azt meglehetősen szemléletes. Ugyanakkor ismerős adóvevőzőtől tudom, hogy nyomják azért ők is a wattokat rendesen, nem csak az illendőség (kötelező előírás?) keretein belül. Ugyanakkor az is igaz, mi örömöt ád őket hallgatni?

 

Én jó SSB vevő alatt a konyha kategória jobb darabjait értettem, pl. a 7600-as Sony-t, és hasonlókat.

 

Ezt a zsebrádiózós SSB dolgot önmagam számára eleve egyfajta ökrődésnek tekintem, amit ha nem túl drága kipróbálnék, és ha nem fog meg akkor sem fáj a reá kidobott pénz. Egy adapter 22 dollár, posta 6-8 körül, majdhogynem hatezer forintból megvan. Nem kis pénz, de több is elmegy hülyeségre, megvesz egy kis díszállatot vagy valamit az embert ami másnap földobja a talpát aztán annyi volt.  Ennyi kiadástól nemigen ugranék kútba ha semmi értelme nincs is.

 

Egyébként a "kommunikációs vevő" kifejezés önmagáért beszél, a zsebrádión csak fülelni lehet, belebeszélni elég hiábavaló foglalkozás, szóval meglehetősen egyoldalú a vele való kommunikáció:-))) Miközben már magát az egész rádió adó-vevőzést is egy kissé retró dolognak vélem a magam hozzánemértő módján;-)

 

Előzmény: HG4I (2178)
gyula 68 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 2179
Az mind igaz amit írtál! De: aki csak úgy mellesleg hallgatná az ssb én az amatőröket annak elöször jó egy konyha rádió! Ha később érdekli vesz egy profi vevőt! Ha nem akkor meg jó müsor vevő másra is! Azt azért tudni kell ,hogy nagy ár külömbségek vannak a konyhai és a profi vevők között! Lehet rá gyüjteni még használtan is drága!Mert vannak rádiók meg rádiónak látszó tárgyak!!!! Gyula b.
Előzmény: HG4I (2178)
HG4I Creative Commons License 2009.08.28 0 0 2178
... avagy sem.


Amit te bóti teljes értékű SSB-a vevőnek nevezel, azok 99%-ban bóti bóvlik, nem pedig minőségi SSB vevők.

Még az általam meglehetősen nagyra becsült ICF-sorozat darabjai is messze vannak a jó SSB vevőtől.
Ennek négy (4) alapvető oka van.
/Szakmai olvasóknak: érzékenység, szelektivitás, nagyjelű viselkedés és szűrők (bemeneti és KF)/
Kevésbé hozzáértőknek: ezeket a feljavított, hordozható konyharádiókat (műsorvevőket) nem SSB/CW/stb. vételre tervezték, hanem kimondottan a műsorszóró adók vételére (AM broadcast). Ehhez passzították a fenti kifogásolt műszaki paramétereket.
Gondoljátok el, hogy a -mondjuk- 10 kW-os AM adó (ami nem is túl nagy teljesítmény abban a kategóriában) jelét profi antennaerdővel irányítva lesugározva, mennyire más térerőt produkál a vevő bemenetén, mint a 100 W-al, a kert két fája közé kifeszített drót dipólusról származó jel...
Az igazi SSB-s vevőket pedig ez utóbbira tervezik....
Az AM sávszélessége kb. 8-9 kHz, az SSB-é 3 kHz. Egy AM KF szűrő 10-15 kHz széles, az SSB 3-3,5. Egy szélesebb szűrőn véve a keskenyebb adást - a zaj érezhetően növekszik, mert nem "tölti ki" a csatornát, a maradék helyen a zajt veszed és hallod....

Summa summarum: ha SSB-t, CW-t, stb. akarsz hallgatni: kommunikációs vevőt használj, ne konyharádiót!

Na, túl hosszú voltam, bocs.

üdv.
Előzmény: jobog (2177)
jobog Creative Commons License 2009.08.28 0 0 2177

 

Üdv öreghorgász!

 

Nemigen értek a szakmához ezért valszeg kérdezni sem tudok igazán jól. Azt magam eszéből kiindulva is föltételeztem, hogy az adapter megvásárlásával elérhető +szolgáltatás nem -szolgáltatásként fog jelentkezni. Amennyiben megerősítetted ezt a  hozzánemértő feltételezésemet az nagyon jó.

 

Az én kérdésem igazából arra vonatkozott, hogy ezzel az áramkörrel a Roadstar teljesértékű SSB rádióvá válik igazolva, hogy a bóti SSB rádiókon meglévő finomhangolás funkció fölösleges szemfényvesztés, avagy sem?

 

 

Előzmény: öreghorgász (2176)
öreghorgász Creative Commons License 2009.08.28 0 0 2176

 

  Szép napot mindenkinek !

 

  Az a kétállásu tolókapcsoló szerintem csak a ki-be kapcsoló lehet mert kapcsoláskor

  kigyullad a kék szinü led és persze rögtön változik a hang is amelyet a potival lehet

  finomitani. Egyébként ezzel a szerkezettel lehet kihasználni a rádió ssb üzemmód-

  ját. Semmi nem vész el sőt inkább + dolgokat visz bele ez az un. bfo áramkör.

  Egyébként házilag is lehet csinálni ilyet csak kapcsolási rajzot valamint NYÁK-ter-

  vet kell beszerezni.Sok évvel ezelőtti Rádiótechnika ujságban emlékszem egy ilyen

  rajzra ha jól tudom két kvarccal müködött.

 

  üdv

.

jobog Creative Commons License 2009.08.28 0 0 2175

öreghorgász!

 

A TG37 szerkezeten van egy kétállásúnak látszó kapcsoló is, annak kapcsolásakor is nagyot változik a vétel némely videókon. Az mi lehet?

 

A konvertert sztem ott tudod megvenni ahol 22 vagy 44 dollárért láttad sztem. Nyilván kell hozzá Visa vagy valami más hasonló nemzetközi kártya, vagy olyan barát aki ilyennel rendelkezik és lerendezi.

 

Vagyis ha jól látom Te értesz a dologhoz és látod értelmét a szerkezetecskének igaz? Leírnád mit lehet tőle várni? Végtére az összes SSB rádión látok finomhangolási lehetőséget, ami a Roadstaron nincs. Mi vész el és mi marad ezáltal?

 

Egy rádóamatőr milyen sávszélességet foglal el adás közben?

 

Előzmény: öreghorgász (2174)
öreghorgász Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2174

 

  szép jó estét mindenkinek

 

  pár napja én is tulajdonosa vagyok egy roadstar tip. rádiónak  amellyel  esténként

 

  jól elvagyok rh-on. érdekes dolgokat lehet vele venni természetesen jó vételi  kö-

 

  rülmények között. a beépitett teleszkóp antennától sokat nem lehet kivánni az

 

  igazi dx - vétel külső rh  antenna segitségével lehetséges. na, most az a bizonyos

 

  tg-37-es adapter nem más mint egy un. bfo folyamatosan hangolható oszcillátor

 

  melynek segitségével az ssb sáv fölső/usb/ ill. alsó /lsb/ oldalát lehet  venni.

 

  ezt állitják a videon /you tube/ a potméter segitségével. ezt az adapert láttam

 

  már 44.95 ill. 22.95 usd-ért is. már csak az a problémám. hogy hol lehetne besze-

 

 rezni  mert nekem is jól jönne egy.hát kb. ennyit tudtam mondani erről.

 

  további szép estét.

 

 

jobog Creative Commons License 2009.08.25 0 0 2173

 

A Roadstarral függ össze a kérdésem is. Van hozzá egy TG37 SSB adapter nevű dolog. Még jutub videók is vannak ahogy egy ember ezzel adjusztálja a Redsun rádióját.

 

Ez az adapter egy értelmes dolog? Vagy semmi haszna ha egyszer nem lehet a rádiót eléggé pontosan hangolni csak 1KkHz-s lépésekben.

 

Ugyanakkor az adapteren is van valamiféle potméter. Az mi lehet? Ahogy magam elé képzelem egy rádió blokkdiagramját a hangolás doboz jóval előrébb van mint ahol a KF jel kijön, és rádugom az adaptert. 

 

Szóval mi ez az adapteres SSB dolog? Mi értelme lehet a gyakorlatban úgy 40 dollárért?

 

jobog Creative Commons License 2009.08.25 0 0 2172

Üdv: Ígértem beszámolót, itt volna.

 

Megvan a Roadstar, meglepetésemre memóriás, ez nem volt az adatlapján, és ez a gép ha jól értettem készül memóval és anélkül is. Ez pozitívum.

 

Az SSB-t nem veszi a gépecske, ahhoz külön adapter kell.

 

A redsun néven forgalmazott példényok tesztjéhez kevés hozzátennivalóm van: http://www.radiointel.com/review-redsunrp2100.htm

 

Talán ez a teszt vagy másik ír arról, hogy ceruzaelemet félóra alatt kimerített, én ilyen méretű régi vacak akkukkal hajtom, teljesen jól bírják.

 

A két kapcsoló gombja igazi fullgagyi érzést közvetít, lötyögnek, valódi egyszerhasználatos dzsunkagagyi érzés. Bezzeg a Sony kapcsolói! A forgó potik, a hangoló gomb és általában a kidolgozás jók.

 

Ami nekem a lényeg, a harmincvalahány éves Sony vételkészségét nem éri el. Sem FM-en, sem AM-en sem sehol. Nem sokkal marad el tőle, de azért elmarad. Ha Petőfizni akarok a kertben akkor a Sonyt veszem elő, Roadstár a fa tetejére kívánkozik, ott képes befogni a Petőfit rendes minőségben. Az FM adókat a hivatalosan megadotthoz képest 0.04Mhz-cel mellé kell hangolni, hogy jól szóljanak. Vagy minden magyar adó félrermászott, vagy a gép lő mellé. Összehasonlítottam egy régebbi Sony rádió-magnóval, annak rádiójánál azért jobb. Többel mint amennyivel a Sony világvevő jobb őtőle.

 

Van hordfogantyúja bár nem igazán stabil, olyan érzést kelt, mindjárt letörik. Sok szolgáltatása nem édekel mint A-B timer, ébresztés, akkutöltés, kétfajta időmérés: helyi-világidő, és egyebek. Vannak jók is, pl. a teljes gomb készlet lezárása véletlen nyomkodás ellen, vagy csak külön a hangoló gomb zárása, választás szerint ceruza-góliát elem használat. Hangszórója nagy, erős, hangja bika és elég jó is, pontosan azért majd bejáratás után lehet ezt megítélni. Negyedhangerőn már elég a kertben, így nem kelti azt az érzést, hogy tökig kellett csavarni, mindjárt kileheli a lelkét. Kertipartik behangosítását vállalom:-)))

 

Úgy általában jól használható, korszerű, praktikus, tetszetős gépecske. Jól megépített rádió, okos szolgáltatásokkal.

 

Azért a fő célt, a három magyar adó FM vételét a régi Sony feleáron jobban csinálja:-)

 

Közben vettem egy régi Toshiba RP-F11 világvevő zsebrádiót, mindkét gépnél jobb vételkészségű 2e magyari forintokért.

 

Ghanima Creative Commons License 2009.08.24 0 0 2171
Ugyammá!, méghogy!!! :-))
Előzmény: schlumberger (2170)
schlumberger Creative Commons License 2009.08.24 0 0 2170
Látod, a leghülyébbtől is lehet valamit tanulni :-)
Előzmény: Ghanima (2169)
Ghanima Creative Commons License 2009.08.24 0 0 2169
Jéééé, aha!... köszönöm! Mindig tanul az embör!
Előzmény: schlumberger (2168)
schlumberger Creative Commons License 2009.08.23 0 0 2168
Olyab, mint a CB-rádió, csak kisebb méretű, és URH frekvencián működik. Engedély nem kell hozzá, akárki használhatja. Csak megveszed a Tescoban, és go!
Előzmény: Ghanima (2167)
Ghanima Creative Commons License 2009.08.23 0 0 2167
psztttttt! schlumberger, pssszt!! Mijaza izé?? pmr???
Előzmény: schlumberger (2166)
schlumberger Creative Commons License 2009.08.23 0 0 2166
Hm, ez a rövidhullámú topic. Van külön pmr-es topic, ott nagyobb esélyed lenne választ kapni, próbáld meg ott feltenni a kérdést.
Előzmény: job33 (2165)
job33 Creative Commons License 2009.08.23 0 0 2165
Sziasztok érdeklödnék Pesten az pmr átjátszóról  hogy müködik,bevált jól megy mert nem volna rossz ide Miskolc környékére sem volna rá igény.Egy ilyen telepitésnek van valami hivatalos útja gondolom,kihez kell fordulni ezel a kérdésel?
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.06 0 0 2164
A fiatalok erre azt mondják: "Zsíír". A Qso is, és az antenna is.
Előzmény: TamiBT (2163)
TamiBT Creative Commons License 2009.07.30 0 0 2163
jobog Creative Commons License 2009.07.30 0 0 2162

 

Azért a Roadstar TRA 2350P-t megrendeltem konrádéktól. Ugyanez a rádió, csak 20-ért mérik. Nem Bp-n lakom, nem tudok ott az olcsóbb Elta után kostaltni, így meg helybe hozzák, amennyivel drágább annyi az elta után mászkálásra is elmenne.

 

Majd beszámolok a tapasztalatokról.

 

Előzetes véleményeket kérnék. Várhatom, hogy FM-en hozza egy ősi szintézeres Vidi tuner teljesítményét? Olyat 3500-ért megkapni, hozzá egy jobb számítógépes aktív hangszórócska, kész hifi. Csak azt mégis nehezebb volna hurcolászni a kertben.

 

Előzmény: schlumberger (2161)
schlumberger Creative Commons License 2009.07.29 0 0 2161
Hát, ennyit... Bizisten nem én loptam el a deszkákat!
Előzmény: jobog (2160)
jobog Creative Commons License 2009.07.29 0 0 2160

 

Nekem egy ilyen szomszédom van, egy lenti kertvégien, akivel kb. 2m közös telekhatárom van. Nekik is kertvég, évente párszor látok arrafelé embert egyáltalán, de hétvégén az autójukat gyakran takarítják, kinyitott ajtóval bőgetik, a döngés elborítja a kertet félnapokra. Egyikükkel, valami nővel volt egy érdekes beszélgetésem. Valami fiatalemberrel sündörgött a közös telekhatár környékén.  Köszönök nekik, semmi.

 

Egyszercsak hallom a nő nekem kiabál:

 

- Maga lopta el a deszkákat?

Na mondom ez érdekes, kicsit tettem mintha nagyot hallanék.

- Magaaa lopta eeel a deszkááákat?

Mondok: - Kezét csókolom.

- Jónapot. Maga lopta el a deszkákat?

- Csak azért mondtam, kezét csókolom, mert gyerekkoromban úgy tanítottak, hogy ha valakivbel szóba akartnék elegyedni akkor illik köszönni.

- Jónapot, maga lopta el a deszkákat?

- Persze nem kötelező köszönni, csak én valmiért úgy megszoktam, de amúgy nem előírás.

- Maga lopta el innen a deszkákat?

- Nem.

 

Na errefelé lejt a kertem, ezen a szakaszon volt egy félméteres lépcsője is a terepnek. Ezt lezártam betonnal, a kertvéget feltöltöttem, építettem egy méteres beton támfalat alappal. Ebbe a sarokba építek egy kerti pavilont (japán stílű teaház:-) ami nyitott oldalú lesz kivéve ebbe az irányba, errefelé téglafal beforduló fülekkel, hogy ne lehessen mögé lesni. Persze főleg azért mert a főutca zaja is onnan jön, de azt sem bánom ha végleg lezáródik az építő jellegű beszélgetések korszaka. A többi szomszédom szerencsére teljesen trendes, adunk egymásnak frissen termett gyümölcsöt, palántát, házi bort, vagy ahol öreg van oda abban is besegítek, hogy ne a nyolcvanéves néninek kelljen fölemelni, lefektetni a férjét ha megszédült szegény öregúr.

 

Ennyit a rövidhullámú rádiózásról:-)))

Előzmény: schlumberger (2157)
Ghanima Creative Commons License 2009.07.29 0 0 2159
Ha jól emlékszem, Piedone pedig egy biciklilánccal halkította le a körülötte motorozókat... Az a baj, hogy én nem vagyok jó célzó, és láncot is ritkán hordok magammal, pedig, hej, lenne dolog a belvárosokban! :-)))
Előzmény: Qqberci (2158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!