Felvetődött bennem a kérdés, hogy ezeknél a barkács kategóriás kompresszoroknál (24 L-es tartály, olajkenésű dugattyúk), kell-e külön foglalkozni a használt szerszámok olajkenésével. Olvastam valahol, hogy ennek hiányában a szerszámok élettartama rövidül, ajánlott a közvetlenül a szerszám elé beépített olajadagoló. Szükséges ez az említett gépek esetében is, vagy a szállított levegőbe kerülő olaj mennyisége elegendő a szerszámok kenéséreis, nem túl hosszú (max. 10 m) tömlőhossz esetén?
A festékszórásnál viszont pont az a fontos, hogy levegő olajmentes legyen. Erre meg az olajleválasztókat írta egy netes cikk. Ezen barkács-kategóriájú gépek esetében ez mennyire számba veendő szempont?
Meg kell venni! Jár még hozzá egy ajándék 10m-es légtömlő is. Ha tudom előre hogy lesz most ilyen akció, akkor én is kivárom, és nem az Einhell-t veszem meg 2 év garival, szinte ugyanennyiért, de persze tömlő nélkül. Én is voltam ma a Lidl-ben, vettem mindkét fajta légkulcsot, valamint egy pneumatikus vésőt is. Olcsók, és nagyon masszívnak tűnnek kipróbálás után.
sokat olvasgattam utánnuk. az abac kompin gondolkozok, gyártótól 2év garival, de én meg az ország másik felén vagyok. szokott rájuk panasz lenni? elegendő lenne a légszállitása festéshez? nem telifényezéshez, inkább javításhoz, egy-egy elemhez, plusz bőr festéshez.
Homokfúvást én is kipróbáltam :-) na az nem győzött meg :-)
Na de nyilván nem erre vannak ezek a kis kompik.
Légkulcsnak (einhell) kell 100-115l/perc. Levegős racsninak asszem 75l/perc. Az Erba HVLP szórópisztoly az 170l-t kér, na az már megizzassza a kis kompit.
Köszönöm neked is: megnyugodtam, nem lesz kidobott pénz. Alkalmi garázshasználatra, kerékfújás, Brigéciol felszórása, portalanítás, és később egy kisebb levegős kulcs használatához kellene. (Saját autó és motorkerékpár karbantartásához).
Mondjuk nyilván nem reggeltől estig, pld légkulccsal leveszel 1 kereket (4 csvar) megvárod míg feltermel és jöhet a következő kerék. Festéshez kb ugyanez, úgy 1m2-t lefújsz, vársz egy picit, majd folytatod...szóval hobbira tök elég
13 éve használom az enyémet (az is einhell, csak ennek a 2 szériával korábbi elődje euro8/24) viszi a légkulcsot, levegős racsnit, 2 hete garázsajtót festettem vele (ERBA HVLP szórópisztoly) szóval mindenre elég amihez a 170l/perc szállított levegő elég. (turbó maró, levegős fúró, levegős flex)