Keresés

Részletes keresés

bazookabill2 Creative Commons License 2024.11.07 0 0 25488

Ha a nord nem láncolná magához érzelmileg (is) az embert, én is a yamaha yc-t választanám :D

Előzmény: tehtube (25486)
djuice Creative Commons License 2024.11.07 0 0 25487

pwsp/kukac/gmx/pont/com

Előzmény: kehasl (25485)
tehtube Creative Commons License 2024.11.06 0 0 25486

Mostanában sokat szemezek a Xamaha YC61 hangszerrel. Amióta az új OS és az új H4 orgonamodellt kihozták, eléggé tetszetős a hangja videón át. Sajnos nem tudtam még kipróbálni. A többi hangja is ütős. Az ára meg ... hatalmas! :-D Mondjuk egy Hammond SKX drágább.

Előzmény: yami60 (25484)
kehasl Creative Commons License 2024.11.06 0 0 25485

Érdekel, elérhetőséged?

Előzmény: djuice (25483)
yami60 Creative Commons License 2024.11.06 0 0 25484

Minden problémám ottt kezdődött,hogy a Hamichord nem tud transzponálni.Mivel több műsorba több énekessel dolgozunk,ez fontos volt.Amikor még a hami magában szólt soha nem volt gond. Az IK média behozatala a transzpo miatt kellett(+laptop meg hangkártya)..Innen néha a Hamichord is megállt, a korgot egy éve használom,ez viszont sűrűn csinálja.Az orgona a fontos nekem,és mivel 90% rock zenét játszom,ehhez kel a dögös leslis ,drivos.

A Hami jó is volt,de a transzpo hiánya.......

djuice Creative Commons License 2024.11.06 0 0 25483

Az Electro 3/73-asom január végén eladó lesz! Addig lehet rá licitálni! 🙂👍

bazookabill2 Creative Commons License 2024.11.06 0 0 25482

Szia!

Szoftverhangszerekkel nekem többször is volt hasonló tapasztalatom, pedig audio interface-t használok dedikált asio driverrel, tehát stabilan kellene működnie. A hiba okát nem tudom, de nem hardveres, hanem szoftveres problémára gyanakodnék első körben.

A másik felvetés: Hammond minőségben szerintem elég nagy szórást mutatnak a hivatkozott hangszerek (roland vr, crumar, viscount, nord). Próbáltam már ezek közül többet is, és a roland vr szerintem alapból ki kellene essen innen, mert ugyan meg tud szólalni, de karakterében számomra nem sok köze van ahhoz, amit utánozni akar.

Nordból régebbit vennék a mostani fejemmel az újak helyett (nord electro 3-ig bezárólag), a régebbi nordok hammond motorja zeneibb, mint az újaké. Morgósak, és a swell pedál hatását sokkal szebben hozzák.

A Viscount és a Crumar lenne szerintem a legjobb választás. A Crumar mojo61-ben van még egy nagyon jól eltalált fizikai modellezésű rhodes (szinte bármilyen paraméter állítható ipad, vagy telefon csatlakoztatásával), egy felcserélhető akusztikus zongora minta (az újabbat itt jobbnak mondják), egy string machine, és asszem egy clavinet. Egyszerre csak egy hangszínt tud megszólaltatni, tehát nem használható központi hangszerként master controllerrel és nem tudsz layerelni.

A Legendet mondják az egyik legautentikusabb klónnak, viszont az annyi, amennyi, orgonán kívül mást nem tud.

Üdv!

Előzmény: yami60 (25478)
Old Vic Creative Commons License 2024.11.06 0 0 25481

UI/2...(elnézést, a meszes agyam lassn kezd csak működni) - az egész felmerült problémakör behatárolásához legfontosabb adalékot nem írtad: mióta használod a leírt setupot? -ha pl. már hosszabb ideje jól müködött, és csak mostanság kezdett el dilizni, vagy:  (egész más helyzet) az egész setupot csak frissen álítottad össze és vetted használatba?? -az előbbi esetben megjelenő hardware-problémára, konkrét meghibásodásra kell gyanakodni és hagyományos hibakeresést alkalmazni!- (Kontaktusok, kábelezés) - 

-de ha a setup új és kezdettől fogva instabil, valóban "minden lehet" a kiváltó ok, és legjobb lecserélni...                                          -V.

Előzmény: Old Vic (25480)
Old Vic Creative Commons License 2024.11.06 0 0 25480

..U.I....ettől függetlenül: nem árt és talán a legegyszerűbb és nem túl nagy feladat a hibakeresésnél először is tényleg leszervízelni a Korg  érinthezőit - mint Djuice is javasolta- (reménytelen és valószinütlenebb bug-kutatások v. computer-elemzések helyett) -hagyományos kontaktok lévén kevesebb cirkusszal járna mint az átkozott gumiérintkezőknél!! -és lehet hogy használ, de semmiképp sem árt!..                   -V.

Előzmény: Old Vic (25479)
Old Vic Creative Commons License 2024.11.06 0 0 25479

...ahogy írtad, igen kellemetlen ez koncert közben...keresgélni, megszünteteni...node pont erre az esetre találták ki a MIDI alkotói (okosan, mert tapasztalták hogy semmi sen tökéletes!) az "All notes off" -parancsot, ami elvileg  minden jobb keyboardba v. MIDI-kütyübe be van építve egy elkülönített  parancs formájában (fel van mindig tüntetve az adott keyboard MIDI-Implantation-Chart-jában, a manuálban!) és (megfelelő) gombnyomásra aktivizálható MIDI-zűr esetén!!  -ez minden folyamatban lévő hangátvitelnek rögtön elvágja a torkát, nem kell keresgélni, stb. - és onnantól új élet kezdődik! -(jobb softiinstrumentekeben is van ilyen).

-  Amúgy mielőtt kivágod a Korgot és új után nézel, éremes kitalálni hogy tényleg ludas-e ??! -ideiglenesen mással kiváltani -talán tudsz kölcsönözni valakitől v. olcsón bérelni rövid időre egy másik MIDI-keyboardot (hogy ne kelljen a Hamichordot cipelni) végérvényesen kipróbálni??

-V.

Előzmény: yami60 (25464)
yami60 Creative Commons License 2024.11.06 0 0 25478

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.Valóban összetett lehet a hiba kinyomozása.Szerencsére elég sokat koncertezünk,ezért nem lehet bizonytalan a billentyű működése.A legvalószínűbb megoldásnak most a lánc megszüntetését látom.Vagyis egy megfelelő hangszer(orgona)beszerzése.A hammichord nagyszeű hangszer,csak picit nehéz és a lábbal terjedelmes.Szintit viszek még magammal,állvány+ Roland alap.A kocsi szűkös.Gondolkodom a Roland VR sorozaton,Mojo,Legend,estleg Nord(az ára.......).

Old Vic Creative Commons License 2024.11.06 0 0 25477

....Történelmi: Hammond-konkurrencia 1932, érdemes a technikáját átböngészni...

https://120years.net/the-rangertone-organrichard-h-rangerusa1932/

-V.

djuice Creative Commons License 2024.11.05 0 0 25476

Esetleg a laptop mennyire combos, CPU seb. ill. RAM-mal mennyire kitömött? Teljesíti a szoftver igényelte minimumot?

Előzmény: djuice (25475)
djuice Creative Commons License 2024.11.05 0 0 25475

Nézd meg MidiOX programmal mik történnek midi eseményekben!
A Hammond szoftvert hanyagold első körben! Ha úgy ís vannak hang beragadások, az i30-ba kell belenézni! DX7 mechanika, nyitott érintkezők = hajszál, szőrszál belehullva könnyen csinál ilyen vicceket!
Ha így nincs hiba: szar a szoftver! Bug!

djuice Creative Commons License 2024.11.05 0 0 25474

Végülis a z-állvány, pedál, kottapult, gurulós bőrönd kb. annyira jön ki árban! :)

Előzmény: tehtube (25472)
Old Vic Creative Commons License 2024.11.05 0 0 25473

...az ilyen időszaki rejtett hibák behatárolása végleges megfogása (módszresen!) sajnos ugyancsak nehéz és főleg időrabló kihívás, főleg ha láncba kapcsolt össz-szisztémában jön elő. De ha valaki szinpadon akar vele megbízhatóan dolgozni, ajánlatos...Én azzal kezdeném -ha lehet- hogy a lánc tagjait sorrendben egyenként lecserélve tesztelgetném, kezdve a MIDI-kabelekkel, aztán a MIDI-keyboarddal a maga mechanikus hibalehetőségeivel -nálad pl. a Korg helyett a Hamichorddal - ha ott OK, a ludas a Korg! Itt fontos lehet tudni, hogy csak bizonyos hangnál (v. hangcsoportnál) jön elő!-ha igen, annál gyanusabb a Kboard maga...

...ha kiváltva tovább is hibázik, a hangkártyát ill. a laptopot majd a szoftwaret  egyenként kiváltani ideiglenesen mással...

..a laptop terheltségét vizsgálni nem olyan egyszerű...persze be lehet kapcsolni és figyelni a Taskmenedzsert, de kiértékelni szakembert igényelhet...pl. állandóan gyanusan maximális processzor teljesítményt mutat, de ez lehet üzemszerü is...mindenesetre az kiolvasható hogy elegendő munka-memoria áll-e rendelkezésre, vagy szűk ott a keresztmetszet!...

..ha aztán elől minden rendben lenne éa laptopra + szoftware-ra terelődik a gyanú: esetleg egy hasonló, más orgonát  is rátelepíteni, ahhoz mit szól? ha ott OK, megpróbálni az IK-t gondosan ujratelepíteni!....

szóval nem egyszerű az élet...       -V.

tehtube Creative Commons License 2024.11.04 0 0 25472

Mesés ár! Mint a mesében. Vagy az is. :-)

tehtube Creative Commons License 2024.11.04 0 0 25471

Aha! Bármi lehet. Akár még mechanikus is. Pl. a Korg Microstationom régebben megbolondult. Aztán észheztért. Aztán ismét. Szétszedve kiderült, hanyag volt az alaplapra forrasztott szalagkábel csatlakozó forrasztása. Újraforrasztva már megbízható. Esetleg a midikábel szakadásközeli állapotú belül. 

Azonban lehet szoftveres is. Gondolom nem fut zenélés alatt valami diagnoszta rutin. De valami futhat. Le kéne ellenőrizni a laptop terhelését játék közben. 

Előzmény: yami60 (25469)
Old Vic Creative Commons License 2024.11.04 0 0 25470

...hasonló tapasztalat, anno:  egy Technics DP direkt Atari computeren-szekvenceren nagyritkán csinált ilyet - (élőben a DP-n sosem jelentkezett! )- a note-off  parancs igazolhatóan nem jelent meg. Ugyan ez más  computeren, hagkártyával (ami amúgy más esetben sosem csinált zavart),PC-kombináción, hirtelen sokkal gyakoriban lépett fel... gyanakszom valahol a MIDI-parancsút lehet a ludas....                    -V.

Előzmény: yami60 (25466)
yami60 Creative Commons License 2024.11.04 0 0 25469

Nem a Hamichordal koncertezem,hanem a IK Multimédia Hammond B-3X programot laptoppal,Roland hangkártyával ,egy Korg I30 -cal midizve.Ez csinálja a leírtakat.

Előzmény: tehtube (25467)
tehtube Creative Commons License 2024.11.04 0 0 25468

Hammondos társunk Márkosi Joci egy klassz Hammond szólóra koncentráló OrganStation videót tett közzé. A többiek is kitűnőek.

https://www.facebook.com/share/v/1G5bJV6QBz/

De jó lenne Pesten is!

tehtube Creative Commons License 2024.11.04 0 0 25467

Mondjuk ha azonos hangnál csak néha fordul elő a jelenség, akkor inkább szoftveres. Az se zárható ki hogy valami olyan fut a Hamichordban ami túlterheli a PC alaplapját. Ezt a Korg midi vezérlőt nem értem. Az hol van, hova kell? 

A mechanikai porszem azt a hangot hazavágja. Vagy meg sem szólal, vagy pl. zongoránál midiben csakis teljes hangerővel. De akkor nincs opció hogy néha meg is szólal. Csak akkor kell csavarhúzó :-)

Előzmény: yami60 (25466)
yami60 Creative Commons License 2024.11.04 0 0 25466

Köszönöm a választ.Megpróbálok egy tisztítást.Én is leginkább valami midi hibára gondoltam,de szoftveresen.

Előzmény: tehtube (25465)
tehtube Creative Commons License 2024.11.03 0 0 25465

Szerintem kis porszemcse bejuthatott a billentyűzet és szilikonharangok alá a kontaktért felelős szénpöttyökre. Már a legkisebb is hibás üzenetet okoz. Pl. a billentyű felengedéskor nem küldi a note off üzenetet. 

yami60 Creative Commons License 2024.11.03 0 0 25464

Sziasztok!

Hammond B3-x szoftvert használok, Korg midi vezérlővel.Előfordul,hogy a leütött hang vagy hangok beragadnak.

Vagyis tovább szólnak,addig,még újra le nem nyomom azt a billentyűt.Ez teljesen kiszámíthatatlan,van hogy egy percen belül többször is,de órákig hiba nélkül is megy.Legutóbbi koncerten többször is így jártam.Nagyon kellemetlen volt.Hangerő le,billentyűt megkeresni,lenyomni.Egyébként a progi nem fagy le,csak a beragadt hang szól folyamatosan.Valaki járt-e már így? Mi okozhatja.

Hamichord MC3 lábbal ,tokokkal,továbbra is eladó.  

tehtube Creative Commons License 2024.11.03 0 0 25463

Hát ez nem big band! Piszkosul túl van hajtva a lezli. Már elvesz a B3/122? dinamikájából. A hiányzó hangerőt inkább kontrollon célszerű visszakérni. De volt hangulat!

https://youtu.be/nlsiwS3Eodo?si=e3k7IJ5y0QGhx6fp

tehtube Creative Commons License 2024.10.29 0 0 25462

Az Allsound LA2700 lezlimnek taposókapcsolója volt, de műanyag ház szigorúan. Ok, de egy ötös dugalj volt a kapcsolónak a lezlin, nem egy normál 6,3-as jack aljzat. Neked milyen van? Úgy nézem az 5601-nek is az lehet. Nem olyan jó a felbontás, hogy egyértelmű legyen. 

Előzmény: Medvediszno_enber (25461)
Medvediszno_enber Creative Commons License 2024.10.29 0 0 25461

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Allsound LA 5061 erősítőm. Ennek a kapcsolója valami okból nem taposókapcsolós, hanem billenőkapcsolós. Megelégeltem, ezért át szeretném építeni taposókapcsolóra. Többen mondták, hogy ezt nem lehet átépíteni, mert zárlatot fog okozni, reléket kell berakni.. Nem értem miért? Semmi nem változna, csak a kapcsolás módja. 

tehtube Creative Commons License 2024.10.28 0 0 25460

Nem átallották szétfűrészelni a Hammond BV orgonát. A nem galléros lába alapján már háború utáni, nem BC. Hogy jobban látható legyen az orgonista, hátrébb tették a bal mellső lábát és még lefűrészeltek baloldalt a szekrény felső részéből is!

Viszont láttam ezt az orgonát, de barnában és Ethel Smith játszott rajta. (vagy többet módosítottak így, ámbár kétlem)

Nagyon klassz találatok és Brian Auger is szuper. Azon van egy érdekes, ritka klón. Persze nem az szól. Már nem emléxem, de volt róla szó. 

Előzmény: Old Vic (25458)
tehtube Creative Commons License 2024.10.28 0 0 25459

Újabb bemutató, ez a Spin-Tone 400. A kis féllezli.

https://www.youtube.com/watch?v=Z8NVsDoL5bw

Fent a tölcsér, alatta egy pici kétutas sztereó rendszer. Ok, ez már lájtosabban szól, de pl. lakótelepre kifejezetten ajánlott :-)

Ha lábbasszus is van, akkor már kétséges a használati értéke. 

Megegyezik a Leslie 2101-el. Érdekes lenne összehasonlítani a két legkisebb lacit. Árban is közeliek:

2101:   21kg, 50×50×32cm, 3×50W, csöves előfok, 980e Ft

https://www.thomann.de/hu/hammond_leslie_2101_mkii.htm

ST400: 24kg, 60×50×37cm, 3×150W, stop pozíció, 840e Ft

https://www.thomann.de/hu/viscount_spin_tone_400.htm

Előzmény: tehtube (25456)
Old Vic Creative Commons License 2024.10.27 0 0 25458

...ezen is van Hammond....(találgatják hogy milyen?) - és zongora is!...

https://www.youtube.com/watch?v=uwilPVsEGkQ&t=111s

-v.

Előzmény: Old Vic (25457)
Old Vic Creative Commons License 2024.10.27 0 0 25457

...nosztalgia......B.A.  anno........

for thr show     https://www.youtube.com/watch?v=numdC2ch_HI

for better sound         https://www.youtube.com/watch?v=jmklR_5gPaM

-v.

tehtube Creative Commons License 2024.10.26 0 0 25456

Viscount Legend Soul 273  a Spin Tone 700 féllezlivel.

https://youtu.be/lHWezGXVvLE?si=7RsoneWbV5owEzzv

A kisméretű lezliknél általános kritika a kevés basszus. Ellenben direkt sugárzás esetén nem jellemző. Lehet hogy csökkentett dobozméreteknél szerencsésebb a direkt szóró mély egy jobb effekttel?

djuice Creative Commons License 2024.10.23 0 0 25455

Kicsit túlmozgásos, mint szegény Keith Jarrett (volt).

Előzmény: tehtube (25451)
Old Vic Creative Commons License 2024.10.23 0 0 25454

....sorry, de a PC-m dilizik, (a Fórummal amúgy is rendszeresen nehézségeket támaszt)...RÖVIDEN:

a többszörösen felkerült levelkből értelemszerüen csak egyet kéretik figyelembe venni - ill. válaszoddal már lezárult a dolog!                     Üdv. -V.

Előzmény: tehtube (25452)
Old Vic Creative Commons License 2024.10.23 0 0 25453

...nem arra szoktam reagálni, hogy "mit csinálok, hogyan csinálom", hanem hogy abból mit és hogyan kommunikálsz a Fórumon, (tartalmilag és formailag) -ahol állítólag helye van a reakciónakak, vitának, adott esetben jogos(-nak vélt) kritikának...(talán kötekedőnek vélnek, (pláne mint outsidert, aki nem bevallottan NEM ikonikus-autentikus), de mentségemre: az archívumomban tocatszámra gyűltek azok a reakciók, amiket aztán nem küldtem fel a békesség kedvéért...)
 -de hogy ne "meséljek",  kivánatos tömörséggel: 

-ahogy a YTube-on  sokszor elzáják a kommenteket, én is így fogom tekinteni a dolgot, és nem fogom személyedrre irányozva közölni észrevételeimet...
                                             -V.         

Előzmény: tehtube (25449)
tehtube Creative Commons License 2024.10.23 0 0 25452

Köszönöm :-)

Előzmény: Old Vic (25450)
tehtube Creative Commons License 2024.10.23 0 0 25451

A téli NAMM-ról nem a gyár tette fel a jó videókat. Whitakeré sokkal jobb:

https://www.youtube.com/watch?v=lI2KHIU_Vt4

https://www.youtube.com/watch?v=rvwEg5XzTM4

Kicsit Cory Henry is eszembe jut, de Matthew számomra orgona centrikusabb. 

Old Vic Creative Commons License 2024.10.23 0 0 25450

...nem arra szoktam reagálni, hogy  "mit csinálok, hogyan csinálom" - hanem hogy abból mit és hogyan kommunikálsz a fórumon - ahol állítólag vitatkozni is lehet, netán kívánatos, és  ELVILEG korrigálásnak is lehetne helye, főleg ha hiányosan ktatott vagy téves információk jelennek meg, sokszor "ex catedra" stílusban...(talán kötekedő outsidernek tartanak, (utóbbi jelző "autentikus" szempontból igaz- nem vagyok "ikonizáló" Hammondfan) -de mentségemre: az arhívumomban tucat számban találhatók "kötekedő" levelek, amit aztán nem küldtem fel a békesség kedvéért...)

- hogy ne meséljek sokat, a megkövetelt tömörítettséggel: ahogy a YTubon sokszor elzárják a kommenteket, én is elzártnak fogom tekineti a dolgot, és nem fogok direkt személyedre hivatkozván reagálni ...    -V.

Előzmény: tehtube (25449)
tehtube Creative Commons License 2024.10.22 0 0 25449

Arra próbállak tisztelettel kérni, hogy ne arról írj, én mit csinálok, hogyan csinálom, hanem arról amit te. 

(Off, szintén kérésem az első négy sorodat olvasva, lehetne egyszerűbben? Komoly feladat megértenem ilyen formában. Köszi. On)

Más. Most kis lezlikkel foglalkoztunk. Érdekes feladat, mára igen sok lehetőség adott mint Motion Sound, Tornado/Vortex, Leslie 12/3300 és saját megoldások.

A Leslie12-ről nem is hallottam, pedig ügyes kis darab. A Motionnal való összehasonlítása itt:

https://www.youtube.com/watch?v=u1R0xNZMboA

A Motion Pro145 eléggé szolgáltatása hasonlít a Vortexre. Még kisebb! Ahogy a 12-es Leslie-ben is, Vortexben is normál tölcsér, 15"-os mélynyomó van, a Motionban nem. Tanulságos lenne összehasonlítani, de errefelé nagyon ritka darabok. Egymás mellé tettem a Motion Sound, Pro145 - Viscount, Vortex315 adatlapjait:

5 éve rá sem néztem a Motion KBR-3D lezlimre, de a játék kedvéért nekilátok. A tölcséres magasa kiment, de a hangszóró szól, kipróbáltam. Vagy végfoktranyó vagy előfokcső. 

Ez a csináld magad lezli viszont mindent visz!!! Kreativitás magasfokon. Ámbár túl nagy munka kétséges végeredménynel, inkább érdekességképp.

https://www.youtube.com/watch?v=b0I2iLk5bEY

https://www.youtube.com/watch?v=NnYAU30FUyg

https://www.youtube.com/watch?v=LpEzpTAzzGw

https://www.youtube.com/watch?v=nMycvN2TecE

A vége meg egészen szürreális! Néhány ötlete zseniális. Tiszteletet érdemlő kreativitás, kitartás.

Előzmény: Old Vic (25448)
Old Vic Creative Commons License 2024.10.22 0 0 25448

-...no igen...""amin Hammond szól"  (Te) vagy "Van Hammond rajtuk"(Én) -szerintem ugyanazt fejezi ki...s ha -mint megjegyeztem  -ez elég, valóben össze lehet (ma már) impozáns (?) hosszabb listát állítani tőle,(anno mikor erről dialogizáltunk, nem volt még ilyem bő anyg a Neten -(utánnanéztem volt eszmecserénk során..)...de az eredmény részedre, mint írod "..de az eredmény részedre, mint írod "Igazából ritkán jut az eszembe...,-ez valahogy egybevág az én leirt véleményemmel ..("...de mindent összevetve, sorry, továbbra sem jut róla eszembe a Hammond.." )- tevát itt végül is egyetértünk...

-feltételezem viszont hogy az ezernyi hammondista -akit emlegetsz- közös nevezője hogy az embernek a Hammond jut az eszébe róluk...
 - "Kéretik mesélés helyett kérdezni. Kijelenteni meg egyes szám első személyben."  -sajnos nem tudom értelmezni ezt a "felkérést" -igy erre no komment...
                 -V.

Előzmény: tehtube (25446)
tehtube Creative Commons License 2024.10.21 0 0 25447
tehtube Creative Commons License 2024.10.21 0 0 25446

Minden Hammondost nagyra tartok. Kb. 1000 előadó jellemzően teljes (csak Hammondos) életműve. 

Carla Bleytől 10 biztos, amin Hammond szól 1974 és 2013 között. 

1974 Tropic Appetites, 1977 European Tour, 1981 Social Studies, 1984 Heavy Heart, 1985 Night-Glo, 1987 Sextet, 2000 Bird of Paradise, 2011 Jazzfest Berlin, 2011 Queen Elizabeth Hall London w Steve Swallow Quintet, 2013 Into The Woodwork w Steve Swallow Quintet

Igazából ritkán jut az eszembe, stílusa kevésbé szórakoztat minden erénye ellenére.

"anno kutakodtál erősen (???) hogy az amúgy neves Carla Bley-t bevedd az általad nagyratartott hammondosok névsorába - nem sok sikerrel,..."

Kéretik mesélés helyett kérdezni. Kijelenteni meg egyes szám első személyben. 

Előzmény: Old Vic (25442)
tehtube Creative Commons License 2024.10.21 0 0 25445

Sorensen Legend Live -al és az új Spin Tone 700 féllezlivel.

https://youtu.be/0UP7wkfwTh4?si=19oskNZSUxwse66g

djuice Creative Commons License 2024.10.20 0 0 25444
tehtube Creative Commons License 2024.10.18 0 0 25443

Az bizony! :-)))

Előzmény: djuice (25440)
Old Vic Creative Commons License 2024.10.17 0 0 25442

...más.: anno kutakodtál erősen hogy az amúgy neves Carla Bley-t bevedd az általad nagyratartott hammondosok névsorába - nem sok sikerrel, mert C.B. hammond -outputja életművén belül elhanyagolható...(magam is utánna-kutakodtam akkor)...most ráakadtaam valamire:  1986-ban (!) sextettjéval részt vett különböző jazzfesztiválokon, ahol valóban (különböző, nyilván bérelt) Hammond-konzolokon játszik...(még kottáből is!)..ebből a turnéból találtam az alábbi -rosszminőségű- videót. (a Mezzo-TV-n épp leadtak egy jót..ez késztetett ismételt utánnanézésre) ...nos, el lehet mondani, hogy "van Hammond rajtuk" ! ..(van akit ez már boldogít)...de mindent összevetve, sorry, továbbra sem jut róla eszembe a Hammond..   -V.

https://www.youtube.com/watch?v=NzATHN8vE_Y

Előzmény: tehtube (25439)
djuice Creative Commons License 2024.10.17 0 0 25441

OFF - Rájuk fogok keresni, köszönöm!

Van egy modernebb hangvételű csapat is: Vox One! Nagyon jók az arrange munkáik nekik is szerintem és az előadásuk is parádésan egyedi.

https://m.youtube.com/watch?v=GudJlYRJL_o&pp=ygUHdm94IG9uZQ%3D%3D

De csináljunk ON-t a nótából Hammonddal…

https://m.youtube.com/watch?v=Aa7uJAnC21U&pp=ygUbbXkgY2hlcmllIGFtb3VyIGRlZnJhbmNlc2Nv

Előzmény: Old Vic (25431)
djuice Creative Commons License 2024.10.17 0 0 25440

Mi ez? Valami szesz lepárlóüzem az ablakán keresztül nézve? :D

Előzmény: tehtube (25438)
tehtube Creative Commons License 2024.10.17 0 0 25439
tehtube Creative Commons License 2024.10.16 0 1 25438

Nem semmi!

tehtube Creative Commons License 2024.10.15 0 0 25437

Clayton Doley Lonniebácsi Scream-jét nyomja derekasan Nord C1-2?-n. (Idehaza Matyitól lehet gyakran hallani.)

https://www.facebook.com/reel/1595321108007874?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Lachey Doley énekes, rockorgonista öccse inkább jazz irányultságú és emiatt a basszusmenetet kevésbé engedi ki kezéből.

Van egy LD stúdiókoncert ahol a két tesó együtt játszik. 

tehtube Creative Commons License 2024.10.12 0 0 25436

Egy kismértékű késésérzet a beillentyű lenyomásakor más, hagyományos szintikhez képest. Korábban már tűréshatáron volt ez a késés, vagyis belül. Most meg szinte észrevehetetlenül pici lett az újabb telefonnal. Vagy újabb androiddal? Nem érdekel, a lényeg a fontos, gyorsabb. De ehhez az USB3-as aljzatot kellett használnom, az USB2-vel a korábbi késést hozta. Nem gondoltam volna ilyen kis adatáramlat esetén.

Egy furcsa jelenséget produkál, 4-5 mp kihagyás után az első lenyomott hang lassan hangosodik föl. Folyamatos játéknál nincs ez. A HUB vagy a DAC konverter/adapter okozhatja? Másikkal talán nem? Erre még nincs tapasztalat.

Előzmény: djuice (25435)
djuice Creative Commons License 2024.10.11 0 0 25435

Most ezt én se értem kristálytisztán. Mi az hogy gumi meg nem gumi?

Előzmény: tehtube (25434)
tehtube Creative Commons License 2024.10.11 0 0 25434

Működik így a VB3m. Érdekes mód, a végén lévő USB3-mal nem gumi. Oldalt a kettessel mint korábban, gumi.

tehtube Creative Commons License 2024.10.11 0 0 25433

Erre meg megemelem a kalapom!

https://www.youtube.com/watch?v=p8RE5Q1sZc4

Joey improvizációt leszedett!!!

Előzmény: tehtube (25432)
tehtube Creative Commons License 2024.10.11 0 0 25432

Jó szutykos Hammond B3 hang. Ámbár a szekrény BC.

https://www.youtube.com/watch?v=9kyueaGihZk

Old Vic Creative Commons License 2024.10.10 0 0 25431

.. a régi  nagy "Ilyen bandák.." névsorába kinálkozik még -ha nem lenne meg nálad -ha igen, nyitot kaput döngetek - szóval a Lambert-Hendricks-Ross vocal trió anno! -és ahol a skót származásu (nemcsak nem fekete, de nem is amerikai!)  Annie Ross -aki aztán kivált tőlük- (Jolan Bavan lépett a helyére ....) -egyéni "életműve" külö misét érdemel -(IMHO : nálam abszolut csúcs, Billy Holliday méltó utódja- -sajnos karrierje ezt nem tükrözte, egyikae a "méltatlanul elfelejtett" nagyoknak...

-V.

Előzmény: djuice (25427)
tehtube Creative Commons License 2024.10.10 0 0 25430

Más célból, de emiatt is ellátogattam a hanxeráruházba. Sajnos YC61 nem volt kint polcon. Kinn volt a Hammond M-Solo, XK-4, SKX-Pro. Minőségben szépek, jók, de a többi is. A Legend Live, a Soul is. Belül, bármi lehet. Ismerős pár hónapos dupla XK5-ösét meg kellett bontani. Voltak alaplapcserés Legendek is. A legtöbb panasz a Crumar felől jött. Mindegy. Kivitelre mindegyik szép, finom járású. Az XK-4 billentyűzete is kellemes. Drawbarjai már ugyanúgy tolópotik. Szóval jó minőségű hanxer extra orgonahangokkal, tripla kontakttal. Ára? Mivel nem én vagyok a célközönség, vállat vonok. 

Előzmény: Old Vic (25420)
jazzo Creative Commons License 2024.10.10 0 0 25429

OFF TOPIC

Az öröm még kb. 30 éve ért, mikor egy jazz műsorban a rádióban bemutatták egyik albumukat és a Hi-Lo’s-ét is mint elődjeik, Gene Purling alapításában. Hasonlóan parádés volt még a Four Freshman is. Ilyen bandák nincsenek ma!

Bár nincs még egy Singers Unlimited, van még pár nagyon jó vokálegyüttes. Hogy mást ne mondjak, most hétvégén lesz Szegeden az idei Fool Moon Acappella Fesztivál: 

https://acappella.hu/#home

A magyar Fool Moon és a Jazzation mellett fellép a dán Fostyr és a svéd Real Group. Ha valaki a vokálegyütteseket kedveli, akkor ott a helye! Én már nagyon várom az új Real Group-ot (az eredeti nagy kedvencem volt)!

-jazzo

Előzmény: djuice (25427)
tehtube Creative Commons License 2024.10.10 0 0 25428

Egy ilyen Hammond orgona bemutató után csakis B3/C3-at, gyakorlásra M3-at vennék én is :-)

https://www.youtube.com/watch?v=C96lYzVpak0&t=1064s

Érdekes mód az M3 fekete billentyűi fényesnek tűnnek. Később az ABC-kkel ellentétben azok mattak. Egyébként ugyanazok.

Ismétlásként a gyártási videó:

https://www.youtube.com/watch?v=c2wmtCsT4oE 

djuice Creative Commons License 2024.10.09 0 0 25427

Az öröm még kb. 30 éve ért, mikor egy jazz műsorban a rádióban bemutatták egyik albumukat és a Hi-Lo’s-ét is mint elődjeik, Gene Purling alapításában. Hasonlóan parádés volt még a Four Freshman is. Ilyen bandák nincsenek ma!
És valóban, a multi-track recording + chorus, reverb effektek (mint azidőtájt tech, újdonság) különleges volt, főleg szólamokat, harmóniákat, térérzetet dúsítani.
Természetesen minden albumuk nagy becsben tartva sorakozik a cd-s polcomon jópár éve! A leggyakrabban hallgatott zenék nálam a Hammond muzsikák mellett! :) 

Előzmény: Old Vic (25425)
tehtube Creative Commons License 2024.10.09 0 0 25426

Szerintem Rhoda Scottot erősen inspirálhatta Earl Grant. Nem másolja, másképp is játszik, de több darabot hasonlóképpen oldott meg, inkább a korai éveiben.

https://youtu.be/GGZk9vzlvP4?si=oxZUcbbA9uxuMN_-&t=2160

Az angol szekrényes kései C3 hátlapja erősen eltér az Erkel színházi és a tévés felvételen. Feltételezem a színházi előadás volt előbb. Akkor még csak alul egy ablakot vágtak a teli hátlapba a szélei meghagyásával. Majd rájöttek felesleges, jobb a polc alatt teljesen levágni, a két oldalsó csavar rendesen megtartja. Ámbár ahogy kinéz ferdén a stúdióban az nem (volt) megnyugtató. Nem hiszem hogy két ilyen orgona is lett volna Magyarországon. 

Az meg egy csoda volt, hogy ugyanebben az évben Jimmy Smith is játszott magyarországon több helyen, pl. az Erkelben. (Mégha newyorkinak is tüntetik fel. Nem számít a magyar felirat)

https://www.youtube.com/watch?v=eB0_L5NKgVE

Ugyanez az angol C3 orgona lesz, csak valamilyen okból a háta lefüggönyözve. 

Előzmény: tehtube (25424)
Old Vic Creative Commons License 2024.10.08 0 0 25425

...öröm lehet hogy  rájuk találtá! -minden lemezük élmány, több hires emberrel is csináltak albumot, (O. Petersonnal indítottak -sajnos aszzem hammondista nincs köztük)- de hamár: érdrmes tudni: -nem "normális" vokál! amely élőben is fellép így hangzóan, (elődjük a híres Hi-Lo's még ilyen volt)) -tudatosan és pionírként a sokcsatornás studiótechnikára épül, ezzel tetszés szerint megsokszorozva az énekszólamok számát, (erre utal a név "unlimited" jelzője!)  -merthogy amúgy csak négyen vannak!!-  ja és mégegy dolog: a példád nem  "acappella" -ami olyan  vokálprodukciót jelent, ahol nincsenek kisőhangszerek! (nehezebb, nívósabb kihíhás!) -de van külön több ilyen lemezük is!!

-amugy: ha hallgatjuk, kiderül, honnan "ihlette" Jacob Collier a félelmetes gépvokál-arrangement-trükkjeit!!    

--PS.  akartam igazi acappella példát adni EZEKTŐL, nekik is volt, de nem találtam a YT-on -igy csak általános offolás részemről, ifjú éveim- " the polish contact"-személyes nosztalgiájából, jó szivvvel...

https://www.youtube.com/watch?v=5Ew8kwqJloM&list=RDEMKprx1sxVAla6WhhA_c1K1A&index=20

https://www.youtube.com/watch?v=LViYWEs004s&

https://www.youtube.com/watch?v=ztpFlPVu5U4   -korabeli lengyel "királyok" kiséretével)

etc....

-V.

Előzmény: djuice (25422)
tehtube Creative Commons License 2024.10.08 0 0 25424

Earl Grant ausztrál showja egyben, eltűnt a youtube-ról, de itt egy azóta feltűnt egy mexikói? Kissé fáradtabbnak tűnik, de pazar ahogy és amit csinál.

https://www.youtube.com/watch?v=-x8QFOENI7s

Előzmény: tehtube (25423)
tehtube Creative Commons License 2024.10.08 -1 0 25423

Egy másik oldschool orgonista (+zongora, ének) Earl Grant, az egyik legjobb lemezével:

https://dfiles.com/files/l1pqk5cuy

Letöltés után kicsomagoláshoz a jelszó: egroj

Előzmény: Old Vic (25421)
djuice Creative Commons License 2024.10.08 -1 1 25422

Hmmm a zöld delfin utca! Sajnos nincs benne Hammond csak Rhodes meg vokál, de az dögivel.

Számomra a legbriliánsabb acappella csapat, ha már a királyoknak és királynőknek találkozni kell.
Emigyen hangzik: https://m.youtube.com/watch?v=a_meHp6isOk&pp=ygUmc2luZ2VycyB1bmxpbWl0ZWQgZ3JlZW4gZG9scGhpbiBzdHJlZXQ%3D

Előzmény: Old Vic (25421)
Old Vic Creative Commons License 2024.10.07 0 1 25421

..királyok ha találkoznak...

---a YT-on a commentek "turnd off" - semmi sem zavarja az élvezetet...

https://www.youtube.com/watch?v=Z59lbX86dvQ&list=OLAK5uy_n9iekdUYnaqguuc2qOSKeGO1WsYxSfJQ8&index=2

-V.

Old Vic Creative Commons License 2024.10.07 0 0 25420

..."a "kéne" effektus." valós dolog, egyetértek, (nem csak orgonáknál!!! -lehet épp egy sportautó is akár!)- teljesen átérzem - ez egy rejtettebb pszihés fenomén, egyedi, szubjektiv, eseti, etc. -hálistennek emberi vonás (a mai gépkorszakban) és ha néha furcsa dolgokat eredményes, teljes megértéssel fogadom, ha mégoly logikátlannak künik a másik szemében...és persze egy videonál is lecsaphat -akár jó ténylegesen , akár esetleg nem, de épp megfoghat -persze félre is vezethet -

-Na most vannak eredeti, sokszor primitv és rövid, nem élvezetes gyári tesztanyagok, no performace,  de érdemes kritikusan meghallgatni, mert "-as it is" -nem jön képbe  magát is propagáló játékos esetleges facsarásai , extra trükkjei, stb ..-

-"Az ára továbbra is nehezen védhető..." -igazad van, de ezt nem érdemes ragozni - egy Rolls-Royce sem tudott mindent, amit olcsóbb autók is hoztak - mégis a világ tudomásul vette hogy náluk minden jóval drágább, még is vették..(csakugy mint audióban az RME vagy UAD, McIntosh, I-phone..és a Nord árai sem piskóták!!).-a S.Hammond- nak sikerült olyan pozicióba navigálni magát, ahol ezt a közvélemény akceptálni látszik, és asszem a saját vevőik gyanusnak találnák ha hirtelen Viscount árban kinálnák magukat...

- és kérdés LEHET -(nincs sajnos személyes tapasztalatom)- hogy gyártási minőségben nem nyujtanak-e jobbat a leolcsósitott konkurrenciánál?? - ami szempont lehet !...  sajnos nem ritkaság,  kortünet, hogy profik duplán vásárolnak be, hogy legyen tartalék hangszer a szinpadon, ha az első bedöglik ...                     -V.

Előzmény: tehtube (25419)
tehtube Creative Commons License 2024.10.07 0 0 25419

Tony Monaco érdeme a jó bemutató. Ezen tényleg jobban kijön a hangzás jellege, mint sok rocker széttorzított, effektezett felvételén. Én kifejezetten szeretem a tiszta, álló rotoros B3 felvételeket. Gyakran így is játszom. Zenekarban általában nem, mert ilyen esetben ferde szemmel néznek rám :-)

Az ára továbbra is nehezen védhető a nyújtott szolgáltatása ismeretében, azonban a tripla kontakt hatalmas előny más márkájú kompakt gépekkel szemben. Érdemes megnézni a videók kommentjeit. Volt aki pár óra elteltével visszaküldte a billentyűzet számára elfogadhatatlan érzete miatt. 

Az orgonák megítélésénél van egy nehezebben megfogható érzés, a "kéne" effektus. Amikor hirtelen kitisztul az ember feje, elkezd egy hangszerre összpontosítani, mert megfogja valamivel. Ilyen volt a Legend, a Soul, esetleg most a Yamaha. Érdekes módon a Hammond esetében soha nem mozdult meg bennem semmi. Ilyen volt ez az igaziak esetében. Igaz ott cimboráknál. amikor meghallotta, hogy szól az én A100-asom az övéhez képest, egyből felvillanyozódott.

Volt egy régebbi esetem is, A102/351. Oda került akinek volt előtte már vagy 3 ilyesmi A,B,C/csöves lezli összeállítása, de mind eladta. Mikor megérkezett a hangszer, ujjongva írt vissza, hogy egész életében ezt a hangzást kereste! Szóval ha nincs a kéne érzés, az azért jelent valamit :-)

Még nem jutottam el a hangszerboltba, de ezen a héten mindenképpen szándékozom. Remélem hasznos információkat találok ott.

Előzmény: Old Vic (25418)
Old Vic Creative Commons License 2024.10.07 0 0 25418

..."Nemrég volt, hogy milyen is az XK-4 hangja?....

"Nos, ha egyezik a Hammond M-Soloval, akkor szerintem igen jó...".talán mégis van "létjogosultsága"...azzal együtt hogy drága, és a fedélzete alulmarad a Legen Solónak, ami ilyen szempntból egyedülállóan jó, ezt egyik konkurrens sem hozza...)...mindenesetre, mikor az M-Solót vitattátok (szintén negatiavan) -és sajnos szokás szerint!- csak első és hiányos futó információkra alapozva, senkinek nem tünt fel -pedig ott irva vagyon, és lényeges, hogy továbbfejlesztett , ill. újszerü (a zászlóshajó-model XK-höz képest) gépezete van (teljesen modellező-elvre alapozva)- az XK 4 ezt az utat viszi tovább...ha ez kiforr nekik -bár én nem szeretek előre jósolgatni! -vszleg."folt. köv"-és megjelenik egyszer ennek alapján az XK5 fullos utódja..

--szóval Neked it tetszett a hangja- ami talán a lényeg? -én sajnos a füleim miatt általában a (kiforrott!) közvéleményre vagyok utalva -(Delegalább az olvasható technikai inforfmációknak megpróbálok a végére járni (sok időráforditássel jár) és adott esetben csekkelni is! ("a papir türelmes") -nos a viszhang  az XK-4 nél most igen pozitivnak tünik -azért is javasoltam minap hogy talán ráférne a Forum off-listájára?...(ott persze kiderült hogy "nincs létjogosultsága"..de talán rehabilitálva van-lesz?)       -V.

Előzmény: tehtube (25417)
tehtube Creative Commons License 2024.10.07 0 0 25417

Orgonában az ingyenesek sokkal gyengébbek. Addig érdemes ebbe "beruházni", amíg kapható. Nem nagy összeg. 

Mint írtam neked, ha a megrendelt USB-C hubbal megoldom a szétválasztott adat és audió forgalmat, akkor kissé bonyolultabban, de továbbra is használható marad még a jack aljzat nélküli telefonnal is a hangszer. 2e Ft-ot megkockáztattam. Hátha nem generál késést? A mostani telón jobban szól mint bármikor korábban.

Nemrég volt, hogy milyen is az XK-4 hangja?

Nos, ha egyezik a Hammond M-Soloval, akkor szerintem igen jó. Tony Monaco jól mutatja be és pár játszási tanács is levehető a videóról.

https://www.youtube.com/live/BxGmqz2zJj4?si=D2YG2xEWY2PRqdVl

https://youtu.be/IrJeQXwXNI0?si=39iI-WU69Zo8F5jd

Nem zárom ki, hogy a következő "fejlesztés" során kijön belőle az 5-6 oktávos változat :-) Csak hát a zára... :-)

Előzmény: djuice (25416)
djuice Creative Commons License 2024.10.07 0 0 25416

A trend hívószava itt sztem, hogy ma már csak egy laptopot akar mindenki a billentyűjéhez használni, mint komplett stúdiót mobilizálni, meg rack szekrényeket. Így legegyszerűbb a hangszerbe azt a plusz 10 dolláros cél chipet beledobni, ami midit vagy audiot is megold usb-n egyszerre. Az ingyenes szoftverek meg butított kezdő Cubase stb. is jól megéri csalogatónak ezzel a fiataloknak, hogy “megváltsák” a világot. Akkor biztosabb eladni egy keyboardot.

Egy dolog gondolkoztat ebben! Vhogy VB3-at vagy más Hammond plugint nem nagyon akarnak ingyen adni semelyik billentyűhöz. Nem érdekes? :) 

Előzmény: bazookabill2 (25414)
tehtube Creative Commons License 2024.10.06 0 0 25415
Előzmény: bazookabill2 (25414)
bazookabill2 Creative Commons License 2024.10.06 0 0 25414

Az ilyen problémák miatt (is) üdvözlendő, hogy egyre több hangszerbe tesznek beépített audiointerfészt, ha külső eszközről akarsz valamit meghajtani, nem kell külön hangkártya. Emlékszem, mennyire be voltam zsongva, amikor megcsináltam a laptop+hangkártya+midi kontroller setupomat, hogy bármit meg tudok majd vele csinálni. A harmadik zenekari próbán már utáltam az egészet az állandó kábelezés, késés stb. miatt és még normális hangot sem tudtam csinálni, ami megszólalt volna tisztességesen a mixben. Igaz utóbbi valszeg az én hibám, de ezek a beépített interfészek megkönnyítik már az ember dolgát.

Előzmény: djuice (25413)
djuice Creative Commons License 2024.10.05 0 0 25413

Ahhoz interface kell, hogy audio, midi együtt menjen.

https://www.ikmultimedia.com/products/irigproduoio/?pkey=irig-pro-duo-io

Előzmény: tehtube (25412)
tehtube Creative Commons License 2024.10.05 0 0 25412

Sajnos audio kimenet hiányában ezzel az átalakítóval nem működik. Ha csak simán bedugom az OTG kábelt a telóba, azon keresztül még a hangot is viosszaküldi a Soul-ba! Csak hát nem azon működtetném. Ha meg bedugom az egyébként jól működő hivatkozott adapteremet, a mid adat nem megy át a telefonba. A hang kijönne belőle, pl. ha a képernyőn játszom, csak a midi kapcsolat megszűnik. Szóval a Microstation továbbra is szépen vezérli de csak a teló saját hangszóróján hallgathatom, mert bedugva az adaptert, mint fentiekben.

Előzmény: bazookabill2 (25408)
tehtube Creative Commons License 2024.10.03 0 0 25411

Most:

tehtube Creative Commons License 2024.10.03 0 0 25410

Ajjaj. Ezzel van egy baj. A beállítások felhőbe menthetők. Már tegnap is akadozott a betöltés. Ezt nem lesz egyszerű kivédeni. 

Előzmény: bazookabill2 (25408)
tehtube Creative Commons License 2024.10.03 0 0 25409

Mivel  Balayerrel nem vagyok kapcsolatban, emiatt nem is azért osztottam meg a videót hogy ő örüljön, ennélfogva ezt nem tudom a megjegyzést értelmezni. Ha te vagy vele kapcsolatban, akkor több információt viszont szívesen várunk általad.

Jól játszik, markánsabban mint Rhoda Scott, de ez természetes is Károlytól, mert nem Karolina.

A hetvenes években volt elterjedt a klasszikusok ilyen könnyed, jazzes átforgatása, mely recept Rhoda Scott egyik védjegye. Sok filmben lehet hasonló megfejtésekkel találkozni, jellemzően francia filmekkel.

Igen, ez a koncertje vagy 5-6 számra van felszabdalva, mindegyik élvezetes. A hangminőségért viszont kár. 

Előzmény: Old Vic (25407)
bazookabill2 Creative Commons License 2024.10.03 0 0 25408

A GSI a napokban írta a facebook csoportban, hogy a kompatibilitási problémák miatt elengedi az android rendszert, szóval ne töröljétek a vb3m-et androidos eszközről, mert lehet, hogy nem lehet később beszerezni.

Előzmény: tehtube (25406)
Old Vic Creative Commons License 2024.10.03 0 0 25407

..."A Rhoda Scott féle iskola továbbfejlesztése. A lábmunka nem semmi! Charles Balayer"....ámen!...bizos örül hogy most már méltó lett hogy reagálj rá...  és  persze R. Scottot is lehet egycsapásra ismét ragozni -(nagyon szertjük amúgy..)- de abban a sorozatban ahová a link is tartozik, C.B. olyan zenei, innovativ, egyéni teljseitményt nyújt, amire a "sztenderd autentikus" repertoárú hammondosoknál még nemigen találtam hasonlót -bizos az én hiányos tájékozottságom mián - de hamár, nálam megér egy kis reakciót...: (anno..) --25011, 25017-      -V.

Előzmény: tehtube (25399)
tehtube Creative Commons License 2024.10.02 0 0 25406

Köszi az ismertetést. Reface szintű orgonával nem tudok mit kezdeni. Akkor elengedem. Vagy... esetleg beizzítom a VB3m-et ismét, de majd ezzel a CK-val. Mert az ára, súlya szenzációs. 

Már rég döntögettem meg a mobilon a VB3m-et, így a Microstationnal újból megléptem. A telefonom tavasz óta egy újabb Samsung A345G. Ehhez használok próbáknál, fülhallgatásnál egy DAC chipes audio átalakítót, ami bitang nagy jelet ad ki a 3.5-ös lyukon. 

https://www.skynet-computer.hu/termek/club3d-cm222493-usb-type-c-_usb-type-c-_jack-3_5mm-adapter-grey

Csakhogy itt be is kell mennem az USB C-n a midi jellel! Na azt már nem méltányolja a másik oldalán! Igaz, nem is tölt, lehet hogy kicsit hibás? Francba. 

Ha kiveszem az adaptert és direkt dugom be a kábelt, a VB3m megtáltosodott. Korábban kissé gumi volt, de már játszhatóan. Ezen a telefonon már nem! Lehet hogy méginkább a teló lesz a jó megoldás a Hammond hangjára. Most, hogy már nem is gumi, még jobban szól.

Előzmény: bazookabill2 (25401)
djuice Creative Commons License 2024.10.02 0 0 25405

Azért mondom hogy nézőponti kérdés, ki-ki magának eldöntheti.

A Nordban meg szintén még az a favorit, hogy alapból ott van benne a sampler. Persze nem valami okos, de hiánypótlásnak sokkal jobb, mint amiben nincs. Én már rég eldöntöttem, hogy teljesen azért ne a gyártó akarja megmondani, hogy nekem milyen hang tetszedjen. A memória sem kérdés ma már, de itt-ott még mindig spórolnak vele a cégek sajnos.

Előzmény: bazookabill2 (25404)
bazookabill2 Creative Commons License 2024.10.02 0 0 25404

Hosszúra a topik miatt talán kár volna nyújtani, de a roland junok, meg a yami mx másra való, mint a yamaha ck. A ck az ami, electros kezelőfelülettel. A roland és a yamaha mx zongora mintái butítottak és sok van benne, míg a ck kapott kevés, de az élvonalba tartozó hangszínt azonnali, de nagyon limitált szerkeszthetőséggel. A használt electro is jó irány lehet, azok hammondja mérföldekkel jobb, mint a ck orgonája.

Előzmény: djuice (25403)
djuice Creative Commons License 2024.10.02 0 0 25403
Előzmény: djuice (25402)
djuice Creative Commons License 2024.10.02 0 0 25402

Hát ez nagyon nézőponti kérdés! Sztem meg k.rva drága ahhoz képest amit ad és simán jobban járunk egy használt Electroval inkább. Kinek a pap, kinek a paplan...

Ha már olcsó, könnyű 5 oktános kell, akkor házon belül ott az MX61 (mkll) is a Yaminál, netán az MX49! 16 parton 1 gombnyomás a hangszínváltás, layerezhető, splittelhető. Jók ez ep-i, zongora elmegy (Motif kivonat), orgonák: akad 1-2 elviselhető, de szerkeszthető is bele! És még tucat hangszín, arpeggiator, fasza szintis dolgok, szintén a CK feléjért mondjuk.

Egyébként a Juno is újított! (D6, D7, D8) Volt DS61-em is, de nem zárkóznék el az újaktól sem! Zencore szintézis + sampler is. Ilyesmi Yamahánál csak a MODX-nál indul.

Előzmény: bazookabill2 (25398)
bazookabill2 Creative Commons License 2024.10.02 0 0 25401

Nem, a Yamaha YC(61-73-88) új orgona modellezést kapott, a Yamaha CK a Yamaha reface YC orgonamotorját kapta meg, ami már a megjelenésekor sem volt túl professzionális, inkább a "cheesy" oldalát tudja nyújtani a műfajnak. Nem is az orgona az erőssége a CK-nak, hanem a két akusztikus zongora, a két rhodes, a wurly és a clavinet mintája. Utóbbiak - papíron - megegyeznek azzal, amik a Yamaha élvonalába tartozó CP és YC stage piano-k kaptak. Hogy részleteiben van-e különbség (pl. velocity layer szám, sample szám) azt nem tudom, de a neten elérhető minták alapján ez utóbbi hangszínek kifejezetten jól szólnak, sokak szerint a rhodes-ok jobbak, mint bármelyik új nordban.

Érzetre pont fordított a koncepció, mint a Roland VR szériánál. A Roland Vr-nél az orgona a főfogás, minden más eköré épül, a Yamaha CK pedig árához képest bitang jó zongorákat kapott, plusz van még egy orgona is, ha megszorulsz és nincs más. A marketinget is így építették fel, kb. mindenhol a ck zongoráin mennek át először, majd megmutatják, hogy ja, egyébként orgonája is van.

A CK orgonamotorja nem fogja kielégíteni az igényeidet, viszont ha jól emlékszem, van beépített audio interfésze, amit ha összekötsz a mobil eszközöddel, a hangszer kimenetein tud rotyogni a vb3m, vagy bármelyik hammond app. és nem kell hozzá nyolcféle kábel meg külön hangkártya.

Előzmény: tehtube (25400)
tehtube Creative Commons License 2024.10.02 0 0 25400

Szerinted ugyanaz a Hammond modellezés van benne mint az YC-ben? Vagy esetleg ez is frissíthető annak H4-es változatára? 

Igen, az lenne a cél, MS helyett. Kis helyekre, próbákra úgysem szívesen viszem a Soult, mert számomra már több szempontból kényelmetlen, de ha megteszi a CK Hammond hangzása is, akkor önálló minimál cuccként el tudnám képzelni. Az 5,6 kg meg nagyon szép szám.

A Soul261 egyébként hibátlan, de most nekem fenn van az emeleten a dolgozóban (a szg. mellett) onnan az állványról leszedni, elpakolni, drótokat kihúzni, elpakolni, lecipelni a válltáskában ok, kezelhető, de csak a hónom alá csapni egy könnyű ötoktávost kisebb jelentőségű eseményre, segítség. 

Előzmény: bazookabill2 (25398)
tehtube Creative Commons License 2024.10.02 0 0 25399

A Rhoda Scott féle iskola továbbfejlesztése. A lábmunka nem semmi! Charles Balayer

https://www.youtube.com/watch?v=2n0Ngnx4gEU

bazookabill2 Creative Commons License 2024.10.02 0 0 25398

Arra, amire készült (szegény gyerek nord electro-ja) szerintem a legjobb választás az árkategóriában elérhető versenytársai mellett (roland juno, vr; korg kross; stb.). Ezzel nem az orgonáját akarom dícsérni, hanem a koncepciót. A nord electro árának feléből kihoztak egy jó hangkészletű és jó kezelőfelületű pehelysúlyú (5,6 kg) hangszert. Néhány hangját (yamaha cfx és két rhodes) a nagytesótól (yc) örökölte. Huricbálni szerintem tökéletes választás, ha nordod van, úgyis óvod, mint egy hímestojást, ezt meg oda mered csapni bármelyik állványra. Az orgonája pedig ugyanaz, mint a kistesójáé, csak updatelték a lezli szimulációt (rá is fért): reface yc.

Eggyel lejjebbi felvetésre, hogy alkalmas lehet-e a microstation felváltására: ha a hammondot kiegészítő további szükséges hangszínek lejátszására (zongora, rhodes, clavi, strings, stb.) kell, szerintem az egyik legjobb választás a piacon. Workstation-ös fícsörei nincsenek.

Előzmény: djuice (25396)
yami60 Creative Commons License 2024.10.02 0 1 25397

Sziasztok!

Ha esetleg valakit érdekelne egy eladó Hamichord Mc3,szép és hibátlan állapotban,kérem keressen e-mailben.

Köszi.

djuice Creative Commons License 2024.10.02 0 0 25396

Tavaly tavaszi hajtás. (Fel-hajtás de nem fej-hajtás!)

Gyenge billentyűzet, hangminta alapú drawbar variációk, 0 szimuláció. Letűnt idők mozija…

Előzmény: tehtube (25395)
tehtube Creative Commons License 2024.10.01 -1 1 25395

A gép kiadott egy másik Yamahát, CK61! Ez is drawbaros, 1-3 vibrátós, perkás multi. Kérdés, hogy szól.

Előzmény: tehtube (25394)
tehtube Creative Commons License 2024.09.30 0 0 25394

AZ XK-4-nek nem találom létjogosultságát. Mit tud, miben különbözik a többitől? Leginkább a (Yamaha) triplakontaktos billentyűzetében és tud még 3 tranyós és egy sípos orgona modelljét. Mindezt 9 kg súllyal, 900e Ft fölött. Ha még olyan lenne a fedélzete mint a legend Solónak!Csak Hammond hangzás, akkor szinte feleárban van a Legend Solo, Mojo 61.

Ennél a Nord Electro 6D és Yamaha YC61 könnyebb és sokkal szélesebb tudású, a jobb billentés és tripla kontakt hiányával. Azonban ilyen kis cuccokat egy drawbar készlettel inkább kiegészítésnek használnak. Szóval továbbra is apró előny, masszív hátrány számomra a mérleg. Egy ötoktávosban szerintem pont az a jó, hogy kompakt méretben jó orgonahang mellett a többit is jól tudja. 

Csak filózom, megéri-e kis Microstationomat valami szintén tömegközlekedésen is szállítható hangszerre leváltani? Hatalmas előny a MS csökkentett mérete, pillekönnyű súlya. Meghajtja a telóm VB3m programját is. 

Old Vic Creative Commons License 2024.09.30 0 0 25393

...XK4.."nem egy tömegcikk" -igen!...de asszem ez valamennyi S.Hammond modelre közismerten igaz...ennek ellenére rövid ideig "szemeztem"vele, azután, hogy visszaküldtem a Legend (régi gyártású) Solo-t - a billentyüzet miatt - de sajnos nem tudnék igazán megbarátkozni vele a "mindent a csupasz tetőre" ergonomy-leyout- design miatt -(ez persze  szubjektiv!)- ahol viszonta Legendek fejhosszal vezetnek...(kivéve az "Expandert" !)         -V.

Előzmény: tehtube (25392)
tehtube Creative Commons License 2024.09.29 0 0 25392

Hamár, akkor ismét miért is ne? Addig: 24317, 24324.

Ámbár egy ötoktávos csak orgona kismillióért nem egy tömegcikk.

Előzmény: Old Vic (25391)
Old Vic Creative Commons License 2024.09.29 -1 0 25391

..hamár,-idegen tollakkal offoltok: talán érdemes lenne csekkelni a Hammond XK-4 -et is..- ujabb sound-engine, (az XK5 -höz képest, már a lecikizett Solo-ban is megjelent!), sok pártolóra akadt már...   -V.     

Előzmény: tehtube (25387)
tehtube Creative Commons License 2024.09.28 -1 0 25390

Volt már a Sugarloaf, de ez a zenéjük egy progresszív rock gyöngyszem 1970-ből. Dolgozik a Hammond, az orgonista:

https://www.youtube.com/watch?v=aLKeL08XmJU

Ok, feldolgozás, mert a The Band szerezte a Chest Fever-t 1968-ban:

https://www.youtube.com/watch?v=h_7q9_EJYvE

(szerintem a Deep Purple Might Just Take Your Life slágeréhez is támasztékot adott a fő téma)

https://www.youtube.com/watch?v=TJEZl87dCJo

Hiába no, jó szám ez!

https://www.youtube.com/watch?v=vnIeXpaS2w4

A Three Dog Night is műsorra tűzte:

https://www.youtube.com/watch?v=c4IiJjqqQ78

tehtube Creative Commons License 2024.09.28 -1 0 25389

Horváth Béla is Hammond hangzásra épülő zenét nyom itt:

https://www.youtube.com/watch?v=JIg3fauqIDw

A lezlieffekt szépen dolgozik. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!