Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sport és hobby célú légpukkancs topik. Ilyen fegyverekkel élő állatra a -magyar törvények szerint- tilos lőni. Aki ilyesmit propagál, a MM szerinti törlést-tiltást kapja.
Teljesen fölösleges dolog mindenféle gázzal próbálkoznod! Azt látatlanban is meg tudom mondani Neked: a nitrogénnel drasztikusan (8-12 m/s) nőni fog a sebessége.
A sűrített levegőt kivéve Magyarországon sehol nem töltenek 300 Bar nyomásra semmilyen gázt! Azon túl, hogy q..a drága mindegyik a levegőhöz képest, még csak nem is gazdaságos a használata-lásd: 200-250 bar-os palack kontra 180-200 bar-os fegyver tartály...fejben kiszámolhatod, hányszor tudnád feltölteni fullig belőle;-)))
Én voltam az aki vett egy LP 424 légpuskát, amiben el volt törve a póklábrugó. Sikerült lehajtogatnom (húzórugóból hajtogattam le) :-) Működik!! Ajjj gyerekek annyira jó érzés 6 méterről a garázsban a 120-as szeg szárát lőni vele, egyszerűen műszer. :-) Majd a bőrzését akarom kicserélni, de össze kell dobnom egy prést amivel gyártani tudok bőr korongokból peremesre 26 mm átmérőben dugattyú börzést. Megy szerintetek satuban is a préselés majd befogatva, vagy olajemelővel fabrikáljak valamit, vagy erőkaros legyen? :-) A slavia 630 asom is annyira szuper jó meg minden de ez a FÉG.... úgy sajnálom, hogy már nincs a FÉG gyár..... meg így alkatrészt sem lehet beszerezni. Pl nem is tudom mi lenne, ha elkopna meghibásodna az akasztója az a kis tömb a kis csappal az alján. Bár le lehetne esztergáltatni... talán... 1 db eredetit majd beszerzek valahogy hozzá.
Van valakinek gyári leírása ábrákkal azaz könyve, manuálja fég légpuskákhoz? Mindegy melyik típus, csak kellene kinyomtatnám.
A csőfarba nézve halványan, de mintha kivehető lett volna a huzagolás. Még nem próbáltam, de mihelyst tehetem, kérek kölcsön ismerőstől ár 4,5mm-es diabolót és megnézem, mi újság. :) Jövő héten meg go Pest és beszerzek egy fegyvertáskát, hogy mehessek a lőtérre, és egy adag lőszert is :) Köszi mindent!
Szóval éppen eléri (vagy nem) a 7.5J-t. A csövet eredetinek látom. Huzagolás rendben van? Továbbá próbáltál betölteni lövedéket? Gyakorlatilag nem eshet bele a 4.5 mm-es lövedék. A csőfar síkjában kell lennie.
Csináltam két képet, egyet az egész fegyverről, egyet a letört cső végéről, remélem, erre gondoltál. Azt írtad, benne van a 7.5-ben, lehet én vagyok béna, de nem értem. :D
Sziasztok! Találtam egy Vosztok IZS 38-as légpuskát a padláson. A hátsó irányzék jobb széle meg volt hajolva, ezt korrigáltam, és most úgy látszik, használatra kész a légfegyver. :) Arról szeretnék érdeklődni, mit tudtok a modellről? Milyen teljesítménye van? Benne van a 7,5 J-ban? Lehetséges, hogy 5,5 mm a kalibere? Megnéztem tolómérővel, és 5mm felett mutatott, de a neten még csak 4,5-ös IZS-38-akat találtam. Köszönöm a segítségetek!
Az a lényeg, hogy ha a vékony lemez előtt vagy után nagyobb az átömlő keresztmetszet, mint amekkora luk van a lemezen, akkor a nagyon vékony lemez úgy viselkedik mint egy szelep, ha nő benne a légsebesség, akkor a hirtelen tágulatnál turbulens lesz az áramlás, azaz a laminárisan áramló keresztmetszet lecsökken és fordítva is igaz.
Eredményként eléggé jól stabilizálja az áramló közeg sebességét.