Keresés

Részletes keresés

gépdoki Creative Commons License 2005.05.23 0 0 505
Szia Amphenol!

Valóban! A sorrend egyben a minőségi sorrendet is jelenti, a Classic a legegyszerűbb.

A különbségeket sajnos pár sorban nem lehet leírni, erről egy jó kiadós cikket is lehetne írni akár. Annyi féle motor van még a Briggsen belül is, hogy ezt itt most igazán nem vállalhatom fel. Ízelítőül felsorolom a jelenleg gyártott motortípusok közül a kicsi függőleges tengelyű motorokat. A sorrend egyben a minőségi sorrend is:

Belépő kategória:
Classic 35
Sprint 375, Sprint 40
SQ 40 (Mo.-on tudomásom szerint nincs)
Quattro 40
Q45
ES45 (Mo.-on tudomásom szerint nincs)
Q48 (Mo.-on tudomásom szerint nincs)

Középkategória:
Quantum XM 50, -XTE 55, -XTL 55, -XRM 55, -XLS 55, -XTS 60, -XRS 60, -LSQ 55, -XTL 55 I/C, -XTS 60 I/C ( ez mind Quantum)
INTEK 55 OHV, -EL 55, -EDGE 60 OHV

Prémiumkategória:
INTEK PRO 65 OHV

És ez csak a kicsi fűggőleges tengelyűek voltak kapálógépre, fűnyíróra, gyeplazítóra, stb. Most jöhetnének a nagy függőleges tengelyűek. De most csak elégedj meg azzal, ebből is van 11 típus.
A vízszintestengelyűek pedig 24-en vannak.

Üdv. Gépdoki

Előzmény: Amphenol (499)
Zöldlomb Creative Commons License 2005.05.23 0 0 504

Szevasz Gépdoki!

 

Asszem elindítottad a lavinát, és én meg alá álltam. Szerencsére kis lavina. Az életemben komoly lavinát egyszer láttam, akkor is én indítottam el. Jó nagy anyázás és prüszkölés lett belőle 200 méterrel lejjebb. Tehát részemről az ügyet lezártnak tekintem, vegyen mindenki olyan gépet magának, amilyet akar, tud, amilyen szerelője van a közelben, stb.

A felvetett észrevételemre, nevezetesen a kompatibilitás kérdésében még várnék megjegyzést, okosságot, hogy van-e valami, amire sem én, sem a szerelő nem volt elég figyelemmel.

Üdv,

Zöldlomb

Előzmény: gépdoki (496)
CarIzma Creative Commons License 2005.05.23 0 0 503

Szia Gépdoki!

 

Nekem valahogy szimpatikusabbak a kétütemü motorok, (bár kertigépben még nem dolgoztam négyütemüvel). Én úgy gondolom, hogy kevesebb a meghibásodási lehetősége. Jó olajos benzin (1:25-,30) és had szaladjon...

Én 1 kicsit tartok az 1 henger 4 ütem-től, de ahogy nézegettem nem nagyon  lesz más választásom.

Nem tudom, hogy milyen fordulaton dolgoznak a 4ütemüek, hogy bírják a szelepek stb.

 

Motorkp-m volt 1heng 4üt kis kcm(125 SR), de a szelepekkel rendszeresen küzdöttem,+ vezérmű tengely, míg az 1heng 2üt (150-es MZ-ETZ) nem voltak ilyen gondok.

 

Röviden ennyi, de "meghallgatnám" az ellenpéldákat is...

 

Üdv. CarIzma

Előzmény: gépdoki (486)
kacagógerle Creative Commons License 2005.05.23 0 0 502
Szia Gépdoki!

Ez lenne az a gép.A 685-ös szám benne van a vázban is és a motorszám előtt is.
46 cm vágószélesség.
A gyertya tipusán és hőértékén kívül leírnád még a paramétereit?Hány LE,cm3 ilyesmi,mert semmi iromány nincs róla és szeretném azért tudni a teljesítményét.
Köszönöm szépen a segítségedet.
Zündapp 1
Zündapp 2
Zündapp 3
Zündapp 4
Előzmény: gépdoki (497)
Laja73 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 501
Köszi Gépdoki. Ez nagyon úgy hangzik, a zsebembe kell nyúlnom :)
Ez a gép damilos? Egyáltalán, mi a jobb a gazos növényre, a kés vagy a damil? 1-2 évig itt pázsit bizton nem lesz.
Előzmény: gépdoki (490)
hurvinyekk Creative Commons License 2005.05.23 0 0 500

Hello,

 

engem fűszellőztető gép érdekelene.

Cirka 250 nm-es területről lenne szó.

Nem bánnám, ha lenne gyűjtő tartály is géphez.

 

Milyen típust, gyártmányt javasoltok, milyen paraméterekkel?

Nagysárendi árakat is áruljatok el ha tudtok!

Köszi

hurvi

Előzmény: gépdoki (467)
Amphenol Creative Commons License 2005.05.23 0 0 499

Szia Gépdoki !

 

  A BRIGGS motorok minőségi kategóriáját egy kicsit részletesebben

kifejtenéd ?   Amilyen sorrendben írtad úgy  javulnak ?

  / Jómagam Quantum tulajdonos vagyok , eddig kb. 10 éve csak az

     üzemanyagtartály dugulása okozott gondot , de az többször /

 

   Ha időd engedi pár sorban írhatnál a különbségekről ...

 

 AMp

 

Előzmény: gépdoki (488)
kacagógerle Creative Commons License 2005.05.22 0 0 498

Szia gépdoki!

Kösz a segítséget,holnap megnézem a számokat és írom is.

Üdv.:gerle
Előzmény: gépdoki (497)
gépdoki Creative Commons License 2005.05.22 0 0 497
Szia Kacagógerle!

A Zündap motorok közül is sok féle van. Valami közelebbi adatokra mindenképpen szükség lenne, hogy helyes választ lehessen adni. A motoron biztosan van valami típusjelzés, típusszám, vagy egyéb adat.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: kacagógerle (494)
gépdoki Creative Commons License 2005.05.22 0 0 496
Szia Zöldlomb!

A STIHL/HUSQVARNA vita nem ma kezdődött és gyanítom, hogy jó darabig még el fog tartani. Mi mind a két márkát javítjuk kb 15 éve, és amit éllítok az az elmúlt 15 év tapasztalata. (Hangsúlyozom, hogy nem egy-két motorfűrész javítunk évente.)

Az alaptétel igaz, mégpedig az, hogy mindkét márka jó. De mindig van egy, amelyik valamilyen tulajdonságai miatt jobb.
Az senki sem vitathatja, hogy a STIHL a fejlesztésben élen jár, a Husqvarna sok megoldást a STIHL-től vett át. Nem igaz, hogy a STIHL jobban ráz. Vannak típusok mindkét márkánál, amelyek a kategórián belül jobban, vagy kevésbé ráznak.
A sok típust ősszehasonlítva állíthatom, hogy a STIHL általában azonos hengerűrtartalom mellett nagyobb teljesítményt képes leadni, és kedvezőbb a teljesítmény/súly aránya. Persze ez nem azt jelenti, hogy Husqvarnanak ne lenne olyan jól sikerült fűrésze, ami nagyon jó paramétereket mondhat magáénak.
Szervíz oldalról továbbra is kitartok amellett, hogy a Stihl motorfűrészek lényegesen kevesebb alkatrészfelhasználással üzemeltethetőek és még egy nagyon erős érv: a STIHL gépekhez megkapod a legapróbb alkatrészeket is, amíg a Husqvarnahoz jó részt csak kisebb nagyobb részegységeket kapsz. Lényegesen hamarabb megkapjuk a Stihl alkatrészeket, és lényegesen nagyobb arányban. Amíg a Stihl a rendelt alkatrészek 90-95%-át szinte azonnal tudja adni, addig Husqvarna csak 50-60%-át.
Az eladási statisztikák is azt igazolják, hogy lényegesen több Stihl fűrészt vásárolnak (kb 2x annyit) mint Husqvarnat.

Mind emellet maximálisan tiszteletben tartom bárki véleményét. De az elmúlt 15 év alatt kialakult és szátalanszor helytálló véleményemet továbbra is fenntartom!

Hogy még bonyolultabb legyen a kérdés: a Stihlen és Husqvarnan kívül bizony van még jó néhány márka, ami például hobby felhasználás esetén kíválóan kiszolgálják a tulajdonosaikat - néha meglepően jó minőségben.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: Zöldlomb (491)
Ferenc(hurrikán) Creative Commons License 2005.05.22 0 0 495

Na mára ennyi volt  a fűnyírás... most történt a baleset, ilyet még nem éltem meg! Letört az acél.

 

kacagógerle Creative Commons License 2005.05.22 0 0 494

Sziasztok!

Van egy nagyon fasza 2 ütemű Zündapp fűnyíróm.Különösen azért szeretem,mert önjárós is és nem kell töcskölni a tologatással.
Annyi a bajom vele,hogy semmi doc. nincs hozzá,és a neten sem találtam hozzá semmit.Emiatt nem tudom megnézni milyen hőértékű gyertya kellene bele.
Gondolom nemsokban különbözik szerkezetileg,és melegedésban sem a többi márkától.
Szivesen venném ha valaki leírná a tapasztalatait,hogy milyen márkájú,és hőértékűgyertyát érdemes venni bele.Az Isolator is jó bele,vagy van ennél jobb is ami 2 üteműekbe való.Nem érdekel mennyibe kerül,nekem fontosabb a kifogástalan működés mint a spórolás.
Olajban az Arol2 T-t már rég elfelejtettem,csak félszintetikus vagy szintetikus olajakat használok,abból is csak Castrol-t vagy Motult.Ha hiszitek ha nem,még a hangja is más,semmi füst,tiszta motor ezektől az olajoktól mint attól a löttytől.Az Arol valamí szörnyű találmány.
A választ köszönöm.
Freiburg Creative Commons License 2005.05.21 0 0 493

Szia Gépdoki!

 

Köszönöm a válaszaidat!

Remélem nem érted félre az előző hozzászólásomat, eszem ágában sincs kötözködni. Csak engem is érdekel/érint a téma, és az elmúlt évek során ezt a képet sikerült kialakítanom.

 

Most, hogy mindkét márkától vannak gépeim, majd másfél év múlva meg merek kockáztatni egy objektív(ebb) vélemény nyilvánítást. (Remélem én is az 50-50%-os csoportot fogom erősíteni.

 

Üdv.: Fr.

Freiburg Creative Commons License 2005.05.21 0 0 492

'Reggelt mindenkinek!

 

A Zöldlomb által felhozott témával én is sokszor szoktam foglalkozni. Kb. 12 éve minden esetben, ha megfelelő közegbe kerülök (értsd: erdőmérnök, erdésztechnikus, erdészeti vállalkozó, vagy hasonló....) felteszem a kérdést: Stihl, vagy Husqvarna? A válaszokat tekintve egyértelműen azt lehet megállapítani, hogy fele-fele arányban használják, szeretik őket.

Történetesen most Németországban vagyok, körülöttem pár száz erdőmérnökkel, technikussal - itt is gyaran megkérdeztem a szokásost.

Alapvetően két válasszal találkoztam:

1.  A két márka ugyanolyan jó, mindegy melyiket veszed meg.

2.  Azonnal rávágják a Husqvarnát, a Stihlre fintor, és magyarázetként ennyi: túlárazott német termék. (mindezt németek mondják)

 

Aki egy kicsit jobban részletezi, és dolgozott már mindkét márkával, azt mondja, hogy ő Husqvarnát szívesebben vesz a kezébe. Indokok: kevesebb vibráció, precízebb - hogy ne csak a Husqvarnát dícsérjem, mindíg hozzáteszik, hogy a Stihl is nagyon jó. Volt, aki azért mondta a Stihlt, mert az német termék.

 

Kb. 10-12 éve, szinte hetente megfordultam oylan szervízben-kereskedésben, ahol mindkét márka megtalálható volt. Akkor ők is azonos szintűként jellemezték őket. Ma csak a Stihllel foglalkoznak, nem is akármilyen szinten. Ennek elsősorban az az oka, hogy a Stihl sokkal hamarabb megoldotta a szervízhálózat - alkatrészellátás profi szintre emelését. (Ja és gondolom a szerződéskötéskor kikötik, hogy a rivális márka termékei be se tehetik a lábukat az üzlethelyiségbe) Ennek a folyamatnak köszönhetően a Stihl sokkal inkább belekerült a köztudatba, szélesebb az ismertsége.

 

Teljesen természetes, hogy a Stihl szerződött partneri a saját márkájukat ajánlják. Ennek ellenére az éremnek mindíg van egy másik oldala is.

 

Következtetésem: amit már korábban is leírtam, teljesen mindegy, melyik márkát veszi az ember. Elsősorban ár, szimpátia, szervíz közelség, esetleg boltos/szervizes ismerős miatt/alapján választanék.

 

A saját beszerzésemnek szűkült a köre: jelenleg a Stihl MS 341-est, Husqvarna 357 XP-t és a Stihl MS 260-ast nézem. Mindjárt írok is az egyik kereskedőnek, hogy mit is jelent az általa írt kb. 20%-os Stihl akció.

 

Lassan kiderül, hogy az otthoni Stihl 064-nek saját családjából lesz-e kistestvére;)

 

Üdv.: Fr.

 

Bocs, ha kicsit hosszú voltam...

 

 

 

Zöldlomb Creative Commons License 2005.05.21 0 0 491

Kedves Mindenki!

 

Újra eljött közénk Gépdoki, és ez jó. Mondott sokat egyszerre, és jól le is szólta a Husqvarna cuccokat. Ő a szaki, aki kézben tartja a dolgokat, de az én tapasztalatom, igaz, hogy csak Husqvarna gépekkel dolgoztam eddig, nem olyan lehangoló, sem a profi, sem a farmerfűrész kategóriában. Az, hogy alkatrészigényes lenne, azt nem tudom, mert az én sokat használt (ca. 1000 óra az elmúlt évben) farmerfűrészemnek semmi baja sem volt eddig, a többiről meg nem tudok nyilatkozni, mert azokat nem nyúzzuk annyira.

Az előző állítás persze igényli azt a kiegészítést, hogy felbuzdulva -többek között- az itt elhangzottakon én is beszereztem egy kiváló minőségű Stihl láncot a 3 miliméteresre kopott Husqvarna helyett, ami valóban jó kis lánc. Ezidőtájt vált esedékessé a lap és a meghajtó csillagkerék cseréje is, ezek is megtörténtek. Aztán elkezdtük használni a gépet, és már az első nap elkezdődött a baj. Az történt, hogy a lánc valószínűleg egy kicsit keményebb anyagból van, mint a csillagkerék, és a méretei sem tökéletesen kompatibilisek, mert kb 50 óra alatt hatalmas bevágás keletkezett a csillagkeréken. Nekem az előzőekben sikerült egy csillagkeréken 3-4 láncot lefuttatni egy ilyen eredmény eléréséig. Ezek után szemrevételeztem alaposan a láncok meghajtószem oldalát, és alakját tekintve nem tökéletesen azonosak. Hogy az anyag milyen keménységű, azt nem tudom, csak azt, hogy más érzés ugyanazt a reszelőt a két láncon tolni.

Szóval így jártam kétezer forinttal olcsóbb lánccal, és a kompatibilitással.

Tanulság: jobban figyelj oda, ha vásárolsz.

Meg még egy kiegészítés Gépdokiéihoz. Állítod, hogy a profi felhasználók 'csak ' Stihl-el dolgoznak. Tapasztalatom szerint ez tájegységenként, és erdőgazdálkodónként változik. Ismerek Nyugat Magyarországon olyan erdőt, ahol mindenki a Husq.-ra esküszik, és azt mondják, hogy amíg St. gépeik voltak, addig (idézem) "...sok volt a bizonytalanság". Nagyjából ez volt a szakoktatói  vélemény a gyöngyösi erdészeti iskolában is emlékeim szerint. Ennek az oka lehet, hogy a karbantartás, lehet, hogy kitől milyen kedvezményeket tudott a beszerző kialkudni, de lehet, hogy ez egy amolyan Illés-Metró-Omega vita.

Ausztriában,(pedig az közel van a Vaterlandhoz,) meg az általam ismert, és gyakran látogatott szlovén és olasz hegyekben szintén a téliesített Husq.-ra esküsznek a parasztok és az erdészek. Erdélyben tapsztalatom szerint fele-fele, de ott az ár a meghatározó tényező.

No, irány Olaszország.Üdv

Zl

 

gépdoki Creative Commons License 2005.05.21 0 0 490
Szia Laja73!

STIHL FS 120-nál lejjebb ne adjad.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: Laja73 (481)
gépdoki Creative Commons License 2005.05.21 0 0 489
STIHL FS 80 típus már megfelel, a STIHL FS 120 viszont az optimális választás!

Üdv. Gépdoki
Előzmény: microdrive (480)
gépdoki Creative Commons License 2005.05.21 0 0 488
Szia Freiburg!

1. Mindig a gyár által előírt olajat és keverési arányt kell alkalmazni - különben elveszíted a garanciát!

2. A gyártmánytól és a minőségtől függ. A megbízható gyártók eleve úgy méretezik az alkatrészek élettartamát, hogy átlagos körülmények esetén az elvárható élettartamot tudják. Tehát a jó márka megbízható, a gagyi pedig NEM!

3. A Husqvarna alkalmazott korábban hidraulikus meghajtást az ágvágóknál, de leálltak róla - végre! A STIHL a kezdetektől fogva mechanikus, teleszkópos megoldást alkalmaz.

4. A BRIGGS több féle minőségi kategóriájú motorokat gyárt: Classic, Sprint, Quatro, Quantum, Intek, Power Built, I/C OHV, és Vanguard. Az egyszerűbb kivitelű motoroknál nincs olajpupa a motorba építve, hanem egyszerűen szóróolajzász alkalmaznak. A szóró olajzási rendszer az oka, hogy max 10%-os lejtőig használhatóak (hangsúlyozom) az egyszerűbb kivitelű motorok.
A TECUMSEH motorok 20%-os lejtőig, a HONDA pedig 40%-os lejtőig használható.

5. A legtöbb STIHL fém vágószerszám a Husqvarna motoroskaszákra is felszerelhető, a damilfej viszont nem!

Üdv. Gépdoki
Előzmény: Freiburg (478)
gépdoki Creative Commons License 2005.05.20 0 0 487
Szia Microdrive!

A damilos vágófej kifejezetten csak szegélyek vágásánál használatos. Nyílt területeket fém késsel kell vágni, ha erősen gazos, szederindás akkor 3 ágú dikicskéssel.
Erősen gazos és nagy területre a STIHL FS 300, vagy FS 350 javasolt. Ezek május 31-ig akciós áron vásárolhatóak meg!
Ha leírnád konkrétan a terület nagyságát és a körülményelket, akkor konkrét típust is tudnék javasolni.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: microdrive (476)
gépdoki Creative Commons License 2005.05.20 0 0 486
Szia CarIzma!

Kapálógép már nincs kétütemű motorral, fűnyíró még létezik, de nagyon drágák. Kifejezetten nagyon meredek, lejtős területen van létjogosultsága. Te miért ragaszkodnál a kétüteműhöz?

Üdv. Gépdoki
Előzmény: CarIzma (477)
gépdoki Creative Commons License 2005.05.20 0 0 485
Ua.mint az előbb! Szintén kuplung nélküli gép, kicsi teljesítménnyel. Igen kicsi területen még elképzekhető, de 600 m2-re...?
STIHL, HONDA, Husqvarna! Hidd el később be fogod látni! Inkább vegyed meg később, vagy hitelre, mint hogy bedölj a multik csábításának!

Üdv. Gépdoki
Előzmény: Törölt nick (470)
gépdoki Creative Commons License 2005.05.20 0 0 484
Szia Szapcsika!

Egy műszaki termék ( főleg benzinmotoros gép esetében) nem az ár a legfontosabb paraméter, bár kétség kívül nagyon fontos döntési alap. A legolcsóbb kaszákra nem szerelnek kuplungot, tehát a motor főtengelye közvetlenül hajtja a vágószerszámot. Ez az indítást eléggé megnehezíti, főleg majd egy-két év után szinte lehetetlenné is teheti. Válasszál inkább egy kicsit erősebb gépet - hosszú távon mindenképpen kifizetődik!

Üsd. gépdoki
Előzmény: Törölt nick (469)
gépdoki Creative Commons License 2005.05.20 0 0 483
Szia Freiburg!

1. Ha új egy gép, szinte teljesen mindegy, hogy mennyi ideig állt a boltban. Üzemanyag bele és indulj! Vigyázz azonban arra, hogy kútnál soha ne vegyél benzinkeveréket - mindig te magad keverjed be a benzint a megfelelő kétütemű olajjal!
95-ös ólommmentes + (lehetőleg) gyári kétütemű olaj. Ha nem gyári olajat teszel bele, akkor figyelj az API besorolásra. API TC (TC-I, -II,-III) olajakat keverjél a gyár által előírt keverési arányban.

2. Szerintem az előző hozzászólásokban már sok minden elhangzott a BRIGGS motorok karbantartásával kapcsolatosan ami nem, az már más fórumra tartozó szakirodalom kérdése. Fontos!! Soha ne használj az autókban alkalmazott motorolajokat!!! API SAE 30 besorolású olajakat kell a négyütemű kertigép-motorokba tenni, a legjobb a BRIGGS gyári olaja. Olajcserék: első alkalommal 5 üzemóránál, majd 25 üzemóránként. Ha Briggs olajat használsz, akkor a továbbiakban 50 üzemóránként elegendő az olajat cserélni, de évente legalább egyszer!
Fontos: az olajszint és a levegőszűrő rendszeres ellenőrzése és szükség szerinti cseréje.

3. EFCO = OleoMac = Emak Egészen jó és megbízható gépek hobby felhasználás estén. Profi felhasználásra kizárólag STIHL, vagy Husqvarna ajánlott . A kettő közül - pro, kontra - a STIHL a nyerő választás(még a kissé magasabb ár ellenére is) Az EFCO alkatrészeket be tudod szerezni a szinvonalasabb szakkereskedésekben és szervizekben is! Viszonylag jó az alkatrészellátása. Egyébként a jótállási jegyen fel vannak sorolva a garanciális szervízek - alkatrész szintén ezeken a helyeken szerezhető be!

4. Ahogy írtad, profi munkákat akarsz végezni. Ehhez első sorban STIHL gépeket javasolnék. Az XP jelenti a Husqvarnanál a profi kivitelt. ezeket szabad csak árban is összehasonlítani a STIHL profi fűrészekkel. A STIHL MS 260, 361 jól kezelhető, profi és strapabíró fűrészek. Nincs ezeknél jobb a piacon pillanatnyilag.
A Husqvarna sem rossz, de lényegesen alkatrészigényesebb, nagyobb fogyasztású és rövidebb élettartamúak, mint a hasonló teljesítményű STIHL motorfűrészek. Nem véletlen, hogy itthon is az eladott motorfűrészek több, mint 50 %-a STIHL. A profi gépek kategóriájában ez az arány még erősebb a STIHL javára.

A többi topiclátogató érdekében is kérlek, hogy legközelebb lehetőleg egy hozzászólásban csak egy, esetleg két kérdést tegyél fel.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: Freiburg (468)
Freiburg Creative Commons License 2005.05.20 0 0 482

Szia Microdrive,

 

arra a feladatra, amit leírtál, én a legkissebb olyan szöghajtásos modellt venném meg, amelyik gyárilag fűvágó lappal van szerelve. Ilyen a Stihl FS-55 C-E, vagy a Husqvarna 323R. Ezeknek a teljesítménye 1 ill. 1,2 LE és a súlyuk 5-6 kg körül mozog. Ezt a két márkát ismerem valamennyire, ezeket nyugodtan merem ajánlani (a kettő közül személyes szimpátia, aktuális akció, szervíz közelsége alapján választanék). A Honda és a Komatsu Zenoah gyártmányú gépekről is jókat hallottam, de nem ismerem őket.

 

A korábbi kérdésedben szereplő 1,3 LE, négyélű vágólappal szerelt gép biztosan elég, de a 9 kg egy kicsit gyanús. Milyen gyártmányú? Ha nem Husqvarna/Stihl, akkor mindenképpen várd meg Gépdoki válaszát, neki sokkal nagyobb rálátása van a különböző márkákra és a szervízhátterükre.

 

(kissebb teljesítményű gép kímélése érdekében érdemes szüneteket beiktatni pl.: egyik felét ebéd előtt, a másikat utána...)

 

Üdv.: Fr.

Laja73 Creative Commons License 2005.05.20 0 0 481
Ez engem is nagyon érdekel, én sűrűbben kaszálnék, a kb. 1000m2-es telek fele rézsű, szerintem a benzines kasza az ideális. Kb ilyen a terep:

http://web.interware.hu/admin1/soskut/eszakkeleti_oldal.html

Csak még nem az enyém :)
Előzmény: microdrive (480)
microdrive Creative Commons License 2005.05.19 0 0 480

Hali Freiburg!

 

A gaz lágyszáru nemolyan vastag inkább sűrű és magas és kb 100x5 méter az egész cucc sok benne a csalán meg ilyenek... ja és csak ritkán akarok kaszálni egy évben max 3-4 szer....várom a tanácsokat, hogy mik az alapkövetelmények ezek alapján...köszi

Előzmény: Freiburg (479)
Freiburg Creative Commons License 2005.05.18 0 0 479

Szia Microdrive!

 

Egy kicsit tudnád részletezni a kérdésedet?

Mit jelent a komoly gaz? (lágy szárú, fás szárú, vastag is, vagy csak magas)

Mekkora a terület?

Milyen gyakran akarsz kaszálni?

 

Üdv.: Fr.

 

+( az előbbi hozzászólásomban miért változott meg a betűméret??)+

 

 

Freiburg Creative Commons License 2005.05.18 0 0 478
Sziasztok!

 

A következő kérdéseim volnának a szakértőkhöz – gondolom sokmindenki számára hasznos lehet a válasz :

1. Kétütemű gépeknél különböző ajánlott keverési arányokkal találkoztam. A legtöbb esetben 1:25-ös arányt ajánlják általános olajnál, 1:50-est a saját gyártmányú speciális olajjal, de láttam már 1:100-ast, illetve 1:33-ast is. Általában 1:50 arányban kevert Stihl/Husqvarna/Oregon adalékkal kevert üzemanyagom van. Lehet-e ezt mindenhez használni, vagy ha csak az 1:20-as arányt ajánlják, akkor külön keverjek be üzemanyagot? (Ez lehet-e oka a garancia elvesztésének, esetleg okozhat-e hibát, gyorsabb kopást?)

2. Mennyire strapabíróak a háton hordható motoros kaszák hajlékony tegelyei? Mennyire alkalmasak ezek rendszeres használatra?

3. A multifunkcionális (szétszedhető tengelyű) eszközök, és a magassági gallyazók meghajtásával, meghajtószárcsatlakozójával kapcsolatban ugyanaz érdekelne, mint az előző esetben.

Milyen módon van megoldva a teleszkópos magassági gallyazókban az erőátvitel (egyszer talán ?hidraulikus? meghajtásról hallottam)?

4. Mi az oka annak, hogy a Briggs motorok használata csak 10%-os dőlésszögig ajánlott?

5. Stihl és Husqvarna motoros kaszák vágószerszámainak felfogatása kompatibilis-e egymással?

 

Köszi a válaszokat!

Üdv.: Fr.

CarIzma Creative Commons License 2005.05.18 0 0 477

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem a "szakiktól", hogy 2 ütemű motorral szerelt új kerti gépeket (fűnyíró+ robi kapa) lehet e még valahol kapni?

 

Köszi

Üdv.

microdrive Creative Commons License 2005.05.17 0 0 476
sziasztok tudtok nekem segíteni....fükaszát szeretnék venni benzineset...de  komoly gazt kellene vele nyírni nem is olyan kicsit akkor ehhez a damilos a jobb vagy amelyikhez van ilyen 4 élü kés vagy mindkettö kell...1.3 lóerös már kb jó vagy kicsi???? mit kell még tudni a vásárlás elQtt a 9kg-os az még ok vagy túl sok...????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!