Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
KRUG rendszerben a rakétavezető járművön található TV optika működéséről tudna valaki írni egy pár szót? Mit tudott ez a kamera (9s33)? Mit kellett vele nézni? Miért olyan nagy?
Azért, hogy Te is tudd, mi volt a pilóta hibája, olvasgatni kell a vonatkozó szakirodalmat, el kell merülni a történések leírásában. Nem szégyen sokat olvasni, esetleg ellenkező oldali véleményeket sem. Mert attól csiszolódik az elme.
Ha nem volnának marha-barom emberek , háboruk sem volnának. "
Osztom véleményed kedves döghalál ! Míg nem tiszteltél meg minket
magasröptű ,szakmai érveket, és tényeket tartalmazó hozzászólásaiddal , addig itt
"béke" volt !!! Mióta megjelentél azóta a "háború szele" lengedez !
Azért azt díjjazom , hogy van önkritikád ! A neved több mint találó ! "DÖGHALÁL "ű
Őszinte tisztelettel ( ez minden embernek kijár ) kérlek hogy maradj távol tőllünk ezzel a stílussal, vagy ha véleményed van azt próbáld meg kúltúrált formában közzétenni, és megvitatjuk.
Mint a Mig-29-esek pilótái akik aszitték hogy majd Ők ártanak a NATO-(USAF-)nak.
Nemdebár.
Ez itten OFF, de...
A Harrier lelövését a pilóta hibája okozta (3x egymás után ugyanúgy rácsapni), míg a MiG-29 -esek pilótái emberileg a maximumot kihozták a gépeikből, ott az orosz hadi-technika maradt alul az AWACS+AMRAAM kombinációval szemben.
Szerintem a második Whitworth ágyú lövedéke. Annak volt ilyen hexagonális huzagolása. Gettysburgnél Lee-nek volt belőle kettő, de a három mérföldes lőtávolságot nem igazán tudták kihasználni, mivel nem volt helyretoló mechanizmus, így nem lehetett vele közvetett irányzással lőni.
Whitworth feketelőporos mesterlövészpuskák replikáival ma is lőnek, esetleg nézz át az elöltöltős topicba, lehet, hogy ott tudnak mesélni.
Amiket én felsoroltam, azok arról ismertek, hogy ott a világ vége. Alcsútrúl legalább kétfelé is el lehet indulni. Gyömrőről többfelé is elindulhattál, de vagy erdő volt, vagy szántóföld. Ezzel együtt az igaz, hogy jelenlegi eszem szerint Alcsút sem tartozik az álmaim közé. Nagyon nem kellene gondolkoznom, hogy még néhányat találjak.
"Ez eddig számomra a leg-világvégibb osztály amit láttam."
Nekem más fogalmam van erről a világ végi dologról. Az Urak asztala kifejezetten szép helyen volt. Ott fent egy durván 40 fős csoport volt, akiknek tulajdonképpen mindegy volt, hogy hol vannak. A laktanya lent volt Szentendre szélén. De amikor az egész mindenség (laktanya, lakótelep, tüzelőállás) egy helyen van, és az van ennyire távol mindentől, na az valóban megközelíti a világ végét. (Lásd Gyömrő, Dunaföldvár, Verőce, Miskolci osztályok.)
A Pilis sem volt sokkal közelebb a világhoz, de el tudod képzelni, hogy onnan milyen kilátás volt a világra? A tavasszal nem sokat láthattál belőle, mert az orrunkig sem nagyon láttunk el. Én viszont voltam ott jó párszor ott akkor is, amikor csodálatos volt a kilátás. Ott jó szolgálatot tett egy komoly távcső. Nekem volt egy 50x-es. Pontosabban azóta is megvan.
Tegnap láttam a belgrádi hadtört múzeumban. Robotrepülőgép darabja, illetve a lelövéshez használt eszköz. Azt írta, hogy PVO-2 típusú rakéta volt. Valami klón lehet.
Az Igla a ruszkiktól vett cucc, a PVO-2 pedig egy helyben gyártott Strela-2 variáns, ahol az elektronikát miniatürizálták, így 40%-al nagyobb robbanófej kerülhetett rá.
Több felderítő robotrepülőt szedtek le vele, a Royal Navy Sea Harrier FRS.1 (1994 ápr) mellett.
Ha ezt a vasat a 7-es épület környékén látnám, akkor azt mondanám, hogy rendben. Ugyanis ott általában volt egy - többnyire saját gyártású - vas, amiben a rakéták szárnyait szerelés közben meg tudták támasztani. Nekünk is volt egy a Pilisen. De a 11/1-nél a területen nem szereltek rakétát.
Jártál fent. El tudod képzelni, hogy oda valaki kerékpárral ment?
Ki van csukva, ráadásul egy szakaszfedezék mögött volt.
Ha ezt a vasat a 7-es épület környékén látnám, akkor azt mondanám, hogy rendben. Ugyanis ott általában volt egy - többnyire saját gyártású - vas, amiben a rakéták szárnyait szerelés közben meg tudták támasztani. Nekünk is volt egy a Pilisen. De a 11/1-nél a területen nem szereltek rakétát.
Jártál fent. El tudod képzelni, hogy oda valaki kerékpárral ment?
Na de hát a Pilis sincs a főút mellett. Oda is kell menni néhány kilométert. (ráadásul ott folyamatos fakitermelés folyik, így az erdészet emberei mindig ott vannak.) Vagy netán Pilisszentlászló környékén nem építkeztek annyit? Szerintem a pilisszentkereszti polgárok megszokták az építkezés idején bejött kényelmes beszerzési lehetőséget. Annak idején a parancsnokom (igazi klasszikus TIRPÁK volt a szó nemesebbik értelmében, és csupa nagybetűvel) egy baráti vacsora alkalmával megjegyezte a tanácselnöknek és a vezető erdésznek, hogy ""Ha kiállnék a laktanya kapujába és elordítanám magamat, hogy "HONVÉDSÉGI ÉPÍTŐ ANYAG HOZZÁM!", akkor a fél falutok összedőlne." Úgy gondolom, az ottaniak nem akarták veszni hagyni a rengeteg értékes építő anyagot.
Emlékszel a Pilisen a harcálláspont fedezék előtt arra a hatalmas gödörre? Na az azért volt ott, mert az volt az eredeti talaj? szint. Csak kellett egy síma placc, és a gödröt murvával feltöltötték. Nos az élelmes emberek a murvát is hasznosították.
A két pilisszentlászlói osztály 7-es épülete lent volt a laktanyában. Gondolom, ha Szentendre felől mentetek fel az Urak asztalára, akkor ott mentetek el előtte. Nagyon nem látszott az útról, mert jól bent volt hátul. A képeken a "töltősor" van. Az a nyitott szín volt az egyik töltőkocsi helye, a beton pedig a másiké. Ha el tudtál volna jönni Sárbogárdra, akkor ott tudtam volna mutatni ilyent nagyban is. Ha emlékszel, a bodega padlózata saválló lapokkal volt burkolva. (Sárga, a keramit téglához hasonló, csak érdes) A 7-es épületben egyébként csak a rakéták tárolása volt. Igaz, előtte többnyire volt egy hatalmas placc, ahol már tényleg a rakéták előkészítése történt.
A képeken egyébként csodálkozom, hogy ez a hely mennyivel jobban megúszta, mint a Pilis.
Igen, mikor először ránéztem a tárlóra, nekem is ez jutott eszembe. Aztán olvastam a feliratot. Egyébként jó a múzeum kertje, majd teszek fel képeket a hk. topicba.
Ha nem tudnám, hogy hol láttad ezeket az eszközöket, akkor azt mondanám, hogy alul egy Igla-1 VE indító cső, indító mechanizmussal együtt, a középső egy Sztrela-2 indító cső, indító mechanizmussal együtt, felül meg egy Sztrela-2 rakéta van. Hogy a PVO2 típus mit jelent, azt a fene tudja. Az tény, hogy a szerbek mindent leutánoztak, ami a kezükbe került.