tényleg nem! a világnak a kebabos felét járjuk mostanában.... :))) a dög melegben ugyis marha veszélyesek ezek az izék, nagyon gyorsan romlanak, amugy is drágák... ezek a kifogások... :))) a tintahal a maximum... de ha nem muszáj, inkább kebab, swarma, falafel... a csigát is tutira nem fogjuk kipróbálni Párizsban.
csomagok, szállás: szerintem emiatt ne aggódj, az olaszok kedvesek, tuti ott lehet hagyni a cuccodat a szállodában, mindenhol van csomagszoba, vagy megőrzik a recepción. Ebből ne csinálj gondot. Kettőt mosolyogsz, és meg van oldva!! :)))
Az jobb mint a Fiumicino,mert kisebb,így a be és kicsekkolás gyorsabb.A reptér elött van a buszmegálló.3 közül is választhat.Van ami a Terminig visz,ez olyan 9 euró körül volt,van a COTRAL ami a metró végállomásra visz kb 2-3 euró.Mi mindig a 3. változatot használjuk,ez is COTRAL busz,de ez az ottani vasútállomásra viszs,ahonnan 15 percenként indulnak a vonatok.Összeségében ez is kb 3 euró,de előnye,hogy arrafelé nincs dugó,a vonat meg 10 perc alatt bent van a Terminin!
Valszeg reggel elmegyünk a szállásra, megpróbáljuk otthagyni a motyót, és akkor megyünk-megyünk-látunk-nézünk---- ameddig bírunk :)
Visszafelé is ez a "gáz", ugye délelőtt el kell ahgyni a szállást, amit naná, hogy elhagyunk, de a repcsi csak este 7-kor indul, tehát addig mászkálás van...
Első blickre jó 5letnek tűnt a hajnali 6 órás indulás repcsivel, érkezés 07.40-kor Rómába...., mondván, van egy egész napunk....
A szállást visszaigazolták, és "elméletileg" 14 órától foglalhatjuk el,
namármost, akkor nem túl célszerű odamenni reggel 9-kor.... :(
2 fő x 4 napnyi cuccal + külön fényképezőgépek táskástól ------ meg nem célszerű a városban bóklászni... :(
Tipp?
5let?
javaslat?
Azonkívül, hogy maradjunk itthon.... természetesen... :(
Próbáljuk leadni a 3*-os szállodában a motyót; van valahol a városközpontban csomagmegőrző........ (nem a reptéren, mert oda-vissza nem csak egy vagyon, inkább idő........, ami szorít...)
Oksa, létezik még az a variáció is, hogy 4 nap ugyanabban a ruhában :( :(
Hát, ne akard, hogy én meséljem el.... :(( én is csak olyan másikat ettem, ami ugy néz ki, mintha valakinek a hosszu körmét tették volna a tányérra.... :)) dehát azt nem hasonlítgatom milyen íze volt... nem tudom tul választékosan...
részemről inkább a kebabra szavaznék, ugyhogy jó étvágyat a vacsihoz, de örülök, hogy nem nekem kellett megenni... :))
a többi fajtára még engem sem tudtak rávenni, hogy megegyem... :( de ezek a többi tengeri izék is elég gyanusak nekem... :)) egyszer Thaiföldön nagyon ráfáztunk, mert egy uszó muszlim faluban volt az ebéd, ami csak ilyen herkentyűkből állt, de nem kagylókból, hanem homár (????) meg nem jut eszembe, az a kicsi rák, ami narancssárga, és visszanéz a tányérról... elég sokáig gyözködtem magam, de mivel csak ez volt az ebéd.... nagyon finom volt, a kis rák az határeset... de a nagy az nagyon finom volt, csak éhen halsz mire megeszed...és azt is el kellett lesni, hogy hogyan kell. aztán itthon nézegettük, hogy az itt egy vagyonbe kerül...dehát attól még nem volt könnyebb megenni... :))
hát, a kép nem a legjobb, de spagetti, paradicsomos kagylóval, garnélákkal, melyekből egy elkószált valamerre, de esküszöm, hogy kettő volt belőlük!!!! :)