A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Lehet, hogy az a konkrét darab szerepelt a házkutatásin, de vagy nagy mennyiséget kerestek vagy valami teljesen mást.
Amennyiben 1000 Ft-os tételre mozdulnának, akkor mindenkihez mehetnének kivétel nélkül. Mondjuk igazából hidegen hagy, mert én mindent számlásan veszek. Itthon meg még kereskedőtől is ritkán vásárolok, nem szeretem az árvédős szemléletet.
Amikor az MNB úgy döntött, hogy bevezeti a hologram csíkot, mint biztonsági jegyet az ezresen, azt eltérő színű és alakú módon valósították meg. Azért hogy ne lehessen felhasználni a klasszikus - lemosom a festéket és rányomtatom a nagyobb címletet - hamisításhoz. Sajnos a réz csík nem bírta a használatot. Kétféle dolog is történt. Az egyik, hogy a réz bezöldült valamilyen szennyeződés (talán klór) hatására. A másik, hogy lekopott ilyenkor a papíron kékeszöld színű festék látszik.
Ezek után a nagy pénz-átalakítás során inkább visszatértek a jól bevált ezüst színű fóliához.
Az a probléma, amivel mi is szembesülünk, ha valaki befizet a számlámra, akkor neki ingyenes, de tőlem levonnak. Az Eur számlánknál pl 4 Eurt minden befizetés után!
Én a kis összegeket Bankban (eladó számlavezető) szoktam befizetni (ingyenesen), mert az internetes utalásom 122 Ft/db. Mindig a megadott (nyert) összeget fizetem, nem volt még visszajelzés a többlet költség végett.
Ha nekem utalnak, még nem számoltak fel külön költséget; se utalásnál, se befizetés esetén.
Szerintem csak arról van szó, hogy ez a puki(pufi fóliás) levélben küldi el, akkor szokott ennyi lenni az ajánlott posta. Szerintem meg lehetne választása a vevőnek, hogy kéri-e úgy avagy sem, és nem az anyagiasságon múlik ez. Biztonságosan eljön sima(ajánlott) borítékban is. Bár a nagybani eladók nem hiszem hogy foglalkoznának ilyesmivel.
Nem kis összegről van szó. Ráadásul egy kezdő cég az elkövető , szinte majdnem nullás .
De ilyen marketinggel szerintem nem nagy karriert fut majd a vaterán.
Nem vagyok egy anyagias , de a szállításnál csak az volt feltüntetve , hogy a postai
díjszabás szerint. A vásárlás utáni üzenetben pedig az , hogy ajánlva 510 ft a postai költség.
Amelyet az összeggel együtt fizettem be. Véletlenül nem vettem észre , hogy alól volt egy mondat , hogy ha befizetés történik ,és nem utalás , akkor 200 forinttal több.
Ezért a levelet , a 10 ezer forint értékű tartalommal 510 forintért elküldik simán a szél szárnyán , amely vagy landol a postaládában , vagy nem.
Gondolom a vatera elég nagy, hogy nagyon olcsó díjakat alkudjon ki magának, de ennek fejében a bankja a ritka (és a bank számára drága) fizetési módokra extra díjat számol fel. Ezt hárítja át a szolgáltató.
Ha valaki kicsit jobban jártas a bankügyletekben , akkor attól kérdezném , hogy mi az oka annak , hogy egy vaterás vásárlásomnál a következő fizetési opciót kaptam :
1. Banki átutalás : 510 ft
2. Banki befizetés : 710 ft
3. Postai csekkes fizetés esetére : 910 ft
Van különbség befizetés és átutalás között a számlatulajdonos részére ?
Bizony, bizony van némi rálátásom a fekete autósok munkájára. Senki se leledzzen abban, hogy nem jutnak el hozzá. Pusztán idő kérdése. A pitiáner megélhetési detektorosoktól kezdve a menő numizmatikai boltokig eljut MINDENKIHEZ!!! A NNYI és a NAV képben van! Nincs védőoltása senkinek. Ez nem is kérdés, kedves olvtársak.
Ha valakinek megosztania való tapasztalata van, írja meg nekünk mail-ben, kiposztolom és a lassan 12 000 kedvelőnk közt megosztom. Ezt is kiposztoltam már....