Keresés

Részletes keresés

81713 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 321
Lady Morticia!

A félpárzokni kitűzés megoldottnak tekinthető, végülis azt csinálunk amit akarunk, a tulaj úgysem mer belepofázni, mert különben hozzáírom az adóalapjához.

Az összefutás, találkozás helyszínét nem merészelem befolyásolni, ez csak egy 5let.

Hódolattal:

A Dagotta

Előzmény: morticia addams (320)
morticia addams Creative Commons License 2000.05.31 0 0 320
A hely mindenesetre tutti:)))Ismertetojelkent talan egy felpar zoknit kene kifuggeszteni, ambar kerdes, hogy a tulajnak mennyire tetszene az otlet...
De szerintem most maradjunk egyelore a Deak ternel,marcsak azert is mert szukseg eseten onnan konnyen tovabb lehet robogni a kerdeses helyre.

Apropo, Deak teri metrokijarat, de melyik?

Előzmény: 81713 (319)
81713 Creative Commons License 2000.05.31 0 0 319

Szolgálati közlemény


A zoknitali akár június 2-án, akár más időpontban megrendezhető Bpest., XIV. Dózsa Gy.út 42. KHAN étteremben.
Peremfeltételek:
1.) 10 fő alatti részvétel esetén nem exluzív kisterem, pia nagykereskedelmi áron, vacsi á la carte.
2.) 11-20 fő részvétele esetén exluzív kisterem, pia nagykereskedelmi áron, vacsi 1500.-Ft/fő. (Nagyadag húsok, köretek, vegetariánus tálak.)
3.) 21-80 fő között lásd 2.) pont és nem exluzív nagyterem.
4.) 80 főnél több nem fér be.

Nna, ennyit sikerült kivernem kedvenc ügyfelemből.
A helyszín pontosan: Dózsa György út, Sajó utca sarok, a Keleti PU. metrómegállótól gyalog kb.: 6 perc. Kezdet: 16 órától, vége: amikor akarjuk. Zenét mi csinálunk magunk, ha kell, meg bármi mást is.

Alázatosan sürgős reagálásokat kérnék szépen!!!

10telettel:
A Dagotta

freeze flash Creative Commons License 2000.05.30 0 0 318
Tegnapi kutatásaim eredménye tömör:
"El."
De hogy hová?! :-O
morticia addams Creative Commons License 2000.05.29 0 0 317
ha nem lesz munkam eppen akkor, en is ott leszek.Mar csak a kedvenc felpar zoknim hianyzik...:)
Ha viszont megsem ernek ra, akkor is boldog szuletesnapot, kedves Vissai...:)
Vissai Creative Commons License 2000.05.29 0 0 315
Most megyek haza draga fel par zoknijaimhoz, de azert penteken ott leszek az emlitett helyen (metrofeljaronal), egy gyonyoruszep prerifarkasos zokni lesz ram kituzve. :)
Előzmény: Ford Fairlane (314)
Vissai Creative Commons License 2000.05.28 0 0 313
Szasztok, tarsaim a szenvedesben.
Hmmmm tok igazat szolt, tenyleg korberepkedtem a szobaban nehanyszor, mikor olvastam, hogy milyen hiresek lettunk.

Masreszt.
Mit szolnatok egy pentek (jun. 2) delutani/esti Zoknitalihoz ?
En uuuuugy gondoltam, hogy a Deak teren este (du;, nem kivant torlendo) 6-kor osszefutnank (fel par zokni viselese kotelezo !)
Egyebkent is most lesz a szulinapom.

morticia addams Creative Commons License 2000.05.27 0 0 312
ha netantalan hamisnak kellene lenni, akkor meg en is beletercelhetek, meg a vegen jo lesz:))De ZsadeleBabelevel duettet enekelni Dagotta zokni-lirajara se lenne semmi:)))))))
Előzmény: Zsádele Bábele (311)
81713 Creative Commons License 2000.05.26 0 0 310
Kedves Zsádele Bábele!

Szívem repes az örömtől! Igazán leköteleztél, a bevállalásoddal!

A helyszín: Bp., XII. Kelenhegyi út 45. (Próbálni a kedvenc korcsmámban tudunk, Bp., VII. Dózsa György út 42. KHAN étterem. Ott van egy kihelyezett rendszerecském, mindenfélével felszerelve. Azért lenne jó ott próbálni, mert a kis stúdió szinte mindig foglalt, úgyhogy bármilyen időpont az csak igen késő este lehet. Hogy –naptári szempontból- mikor arról fogalmam sincs, mert a szöveget még csak most ütöm össze. Alkalmazkodom hozzád a felvétel időpontjában, csak legyen meg a szöveg, meg persze azért hozzá kell valamelyest igazítani a zenei alapokat. Az énekhangnem mindegy, mert MIDI-ben raktam föl, és a Neked leginkább megfelelő hagnembe transzponálom.)

Előre Kartácsak a szövegírásban!
(Sőt, ha van jobb ötlet a zenében, hát keressünk másikat!)

Üdv!
A Dagotta

Előzmény: Zsádele Bábele (309)
81713 Creative Commons License 2000.05.26 0 0 308
Kedves Zsádele Bábele!
Szó sincs gázról, vagy egyéb légnemű dolgogról!
Én se nagyon dicsekszem Bélllával, meg a többiekkel, de valahonnan muszáj a hülyeség alapjaihoz meríteni, és ez egy kellően idióta cappanopera. :)

Kedves Kartácsak!
Be kell vallanom, elfajultam. Kitört rajtam az elmebaj, és már a filmzenét is írogatom. A Titanic eredeti zenéjét följátszottam MIDI-re, és most írom a szöveget. Nna, a szöveg írásában kérem a segítséget. Ha kell belinkelem az eredeti, vagy a magyar szöveget. Az igazi nagy baj, hogy én abszolút nem tudok énekelni. Ha van valaki aki tud, akkor:
a.) elküldöm MIDI, vagy MP3 formátumban,
b.) a pici kis stúdiómban felénekelheti.

Aztán felteszem a honlapomra, és MP3-ban hallgatható lesz.

Üdv!

A Dagotta

morticia addams Creative Commons License 2000.05.25 0 0 306
Kedves kartarsak:
Dagotta Press: ujabb castingolas eljovend, mert pl. Herkulest meg nem valogattam ki:)))

Zsádele Bábele kartars(no) :)
Toredelmesen bevallom, hogy valoban nagy hibat kovettem el a Takacs bacsi zokni-markajelzeset illetoen-tehat helyesen: PLIMA, azt' olvassatok ossze a megfelelo tipoval:)))

Szkájvókör zoknijarol a mindenkori kepzetem legalabb olyan homokszinu, mint a kornyezete, ahonnan indult, a cucc termeszetesen idokozben befeketedik es pancelosodik. (elol esetleg kis hutoresek tamadnak)

Muldör, Szkáli: termeszetesen nem szerepel az FBI felirat, ehh, hova gondolsz mar amikor itten titkositasoktol van szo:) csupan plain fekete zoknik johetnek szamitasba

Lajos: Lehet feketebol zoldre valto, de mondjuk azt, hogy irizal, es leginkabb az eozinmaz keso XX. szazadi leszarmazottjara hajaz.

81713 Creative Commons License 2000.05.25 0 0 305
Kedves kartácsak!

Mit látok, -ha lokálisan is, de- híresek lettünk? Hiába, egy igazán közéredekű topic már csak ilyen. Köszönjük kuk!

Lady morticia!
A casting fenomenális, rég röhögtem ilyen jót! :D
Derszu Uzala egy ősi szovjet film, egy szibériai vadászról. Külön –sokak szerint talán egyetlen- érdekessége, hogy Kuroszava Akira rendezte.

Zsádele Bábele!
A Béla az a Nóra apja, aki a Zsolttal, meg a Gézával egy szál szkennerben pénzt nyomtat a Barátok közt fedőnevű rém- és tisztálkodószer operában.

Azt hiszem a befejező résszel még tartozom, mert még sehol sincs a hepiend.

Szinopszis

Munkacím: The Sucks-saga

IV. RÉSZ

Bobby felkéri Herkulest, hogy keresse meg az elveszett Esmeraldát. Herkules útközben Xénanáthát kap, ezért Fülig Jimmyre bízza a további kutatást. Mint tudjuk, Don Fülig akkor sem köp, ha miszlikbe szedik, ezért a végkifejletet csak uralkodó kartácsához írott leveléből tudhatjuk meg. Íme:

Samtan Tónió
Uralkodó kirájnak

Bolontsák sziketek
Főlegvár I.emelet barra

Dear Mr. Felsékes kartácsam!
Iten ülök –nem beszárfa- Alepóban, ahol a félpár szoknimat elhagyám, de most nem lelem. Aszért keresem eszt asz urakodoi körökben ismert ruhadarapot, mert nagy neheszen meglelém Eszmeraldát a félpár szoknit, akit ety német úr piszonyos Herr Kules kerese. A Piszok Alfrét már megin kavarta. Ötet falami Alvajáró Hozé piszta meg, de aszt már felpofosztuk, aszóta sehoty sem jár. Asz utunk nem volt 1XÜ. Elöször mekkerestük Taki pácsit, aki ety cimpatikus géperejü konflist vezet a szomszédnál. Ö elvit minget ety varázslohoz, akinek babonás cofja volt, és aszt kelet bedukkni a telefonba, hoty TV-n lásuk asz Eszmeraldát. Ottan meg ety Esküvös Lajost látánk, de a Vaszics rálépett a Kutya farkára, aki elugatta vékre, hoty itt nem a Wágner bigámiázik. A Kalosz Pepi meklátta a Hunter hajót és röktön tudám, hoty a rola elneveszet Piszok Alfrédnál van közmosota kulcsa. A Buszkó Motsink (asz ikaszi Trebics, akinek felséket tartoszik öt dolláral) mexerzé a kulcsot, és a Trugics bemene oda, de csak a Maxbel tanár volt ot. Elmentünk vele a Sumbi-Sumbi sziketekre, ahol csak asz Eszmeraltárol leásztatot lepetőt találtuk. Szerencsére a lepetön rajta volt, hoty honan jöt és eszt mekmontuk a német urnak, aki töpször is kifujá asz orrát. Volt vele Bobi nefű mágnes is aki mintyár tizezer dolárt ajánlot, de a Wágner eszt nem tudá kimontani. A Piszok Alfrét erre elökerüle, mert ha pénröl van szó akkor mintenkit mekismer. Utána már csak asz ujsákból olvasám, hoty a Csokinak nem kelet asz Eszmeralta, eszért a Bobi vete felesékül, de nem éket le a kikötö. Eszért keresem most én is szoknimat, mert mékiscsak uribb viselet, mint a félpár, de mit tudja eszt olyan valaki, aki mék nem uralkotot, és a harisnya és szokniviseletet a szerkli alkalmápól nem iktatá törvénybe.

Don Fülig di St.James
halyósgappitánj

(vége)

Hmmmm Creative Commons License 2000.05.23 0 0 303
Vissai szagtárs nincs jelen még pár napig, de közvetítem neki a cikket. Körül fogja repülni a szobát szerintem ha meglátja.
Előzmény: kuk (300)
sugarma Creative Commons License 2000.05.23 0 0 301
Fiatalabb koromban az akkor még létező Galaktika c. (sci-fi)folyóiratban olvastam egy novellát, amelynek az volt az alapötlete, hogy a folyton el-eltünedező vállfák illetve biztosítótűk tkp. egy idegen fajnak kül. fejlődési formái, ezért van időnként belőlük sok, majd,amikor kellene, egyet sem találunk. A vége az volt, hogy a kifejlett egyedek a biciklik, ugyanis csak ezek a tárgyak kétneműek, l. fiú- és lánybicaj.
Ennek analógiájára lehetséges, hogy a fél zoknik is azért felek, mert a párjuk már átváltozott, fejődése következő fázisává, mondjuk nejlonzacskóvá, amiből időnként tényleg rengeteg van, majd egyet se találunk...
kuk Creative Commons License 2000.05.23 0 0 300
Üdvözlet a topic minden szerzőjének,

ezt a cikkek a miskolci, Hírnök cimü hetilapnak irtam, a ti ihletésetekre, megjelent május 16-án.
köszönöm az ötletet, további jó csevegést...

kuk
--------------------------------------------

Hoppá !

Ilyesmit az ember nem kérdez meg a barátaitól sem, mert fél, hogy hülyének nézik. Pedig többször voltam közel ahhoz, hogy külső segítséget kérjek az életemet évtizedeken át kísérő, megfejthetetlen problémához: hová tűnnek a fél pár zoknik? Sokféle módszert kipróbáltam, családom férfiaival több százszor összevesztem, merthogy, ha ők nem lennének olyan rendetlenek, és párosával raknánk be a szennyesládába a levetett zoknikat, akkor nem történne meg az, ami minálunk legalábbis, mindennapos: 20 db kimosott zokniból, átlagosan négynek nincs párja.
Próbálkoztam azzal, hogy egyféle zokniból veszek több párat, de a gonosz ezután is meglátogatott bennünket, a végeredmény az egyforma zoknikból is páratlan számú volt. Ha a zoknik eltűnéséből adódó anyagi veszteséget félretesszük, még akkor is ott a mélyre elásott kétely: mikortól minősül a megmaradt fél pár reménytelen helyzetűnek, azaz meddig őrizgessem a csodában bízva. Ha túl hamar kidobom, akkor nagy az esélye, hogy pár nap múlva a mosógépből előkerül a másik fele, ha viszont nem ürítem elég gyakran az árva zoknik tárolására rendszeresített zsákot, akkor az előbb-utóbb megtölti a fél ruhásszekrényt. És akkor még nem beszéltem a veszteség csökkentésére kiötölt módszer kockázatairól, előfordult ugyanis, hogy a többé-kevésbé hasonló zoknikból összerakott úgynevezett "relatív párokról" csak viselés közben derül ki, hogy két színárnyalattal eltérnek egymástól.
Az idő múlásával persze az ember sok mindenbe beletörődik: miért pont az élet ezen területén legyek tökéletes? Ahogy a nagy álmokat, mondjuk a nepáli kolostorok meglátogatását, vagy leánykori derékbőségünk visszanyerését egy idő után feladja az ember, úgy törődtem bele abba, hogy ez bizony megoldhatatlan rejtély marad, olyan titok, amit jobb elrejteni a nyilvánosság ítélő szeme elől.
Így gondoltam tegnap délutánig. Akkor ugyanis az Index című internetes napilap olvasói fórumában megakadt a szemem a következő topic-címen: Hová tűnnek a fél pár zoknik? Mit mondjak, nagyot dobbant a szívem és a kedvezményes netezési időt meg sem várva, egy szuszra végigolvastam mind a 263 hozzászólást.
Katartikus élmény volt. Úgy éreztem, egyik pillanatról a másikra kedves, megértő, barátságos emberek vesznek körül, hiszen egyek vagyunk, már-már testvéri közösségbe fűznek össze minket az elveszett fél pár zoknik ezrei. Önbecsülésem egy részét visszakaptam: talán még sem voltam olyan rossz háziasszony, anya és feleség, talán még nincs minden veszve… A végén majdnem elsírtam magam a meghatottságtól.
Ma reggel azonban, teregetés közben ismét kétely költözött a szívembe. Sőt olyasmit éreztem, amit már majdnem szorongásnak lehet nevezni. Na jó - gondoltam- rendben van, hogy ez a sok megértő ember, új barátaim a netről átérzik a problémámat, és nem hibáztatnak rendetlenségemért. Hiszen ők is ugyanabban a / fél zokni nélküli /cipőben járnak
Azt viszont továbbra sem tudom, hogy hová tűnnek a fél pár zoknik…

P.É.

morticia addams Creative Commons License 2000.05.23 0 0 299
Casting DakotaPress kartarsunk es neves kozironk szinopszisara :

Esmeralda : rozsaszin fodorral es masnival diszitett,szerepe szerint allandoan tovabblyukado zokni, amde sokaig birja cernaval

Ewing fiúk : Jockey, Bobby, Ray : orrukon hegyes aranyvasalattal, szukseg szerint sarkantyuval felszerelt weszkos selyemzoknik

Samantha ,Ellie : Lycra alapu, aranyszallal kevert lila es pink, praktikus bevasarlo es -koktelzoknik .

Takács bácsi : kinai piacon vett PUMA markajelzesu feher pamutzokni

José Alvaradó : karaktere szamomra kerdeses ambar egy pokhalovekonysagu, terrakottavoros polieszter bokazoknit talan esellyel inditanek

Anakin Skywalker : sulytalansag allapotat legyozo meg az edesmama altal agyonmosott es agyonstoppolt darab, mely kesobb rengeteg frusztraltsagra ad okot es mintegy predesztinalja onmagat

Lenke néni: meg az Aranypok hoskorabol megmaradt tartalekolt kremszinu zokni.

Green doktor: mutospapucsra hajazo titokzokni

Mágenheim: Paraszolvencias zsebbe tukmalt YSL zokniutalvanybol szarmazo darab.Masik felet lefujta a gazdagreti szel a szaritokotelrol.

Mulder es Scully : egy par fekete FBI altal eloirt zokni, amelynek letezeserol egyik tulajdonos sem tud, miutan meg soha sem lattak egymas labfejet. Igy egy szovetsegi zokni jobblabas es ballabas fele egymas tudta nelkul sikerrel palyazhat a szerepre es kozosen probalhatjak kideriteni eltunt parjuk holletet, mignem.

Sova doktor : Labszarkozepig ero sotetkek szovott mintas szurke nylon darab

Brinkmann doktor : Hofeher pamut fertotlenitocsikokkal

Derrick felügyelő : Sotetbarna, helyenkent kisse megereszkedett gyapjuzokni

Columbo : Nagylabujjnal kisse kikopott, gumizasa lazulofelben levo, szurke pamut

Borivoje Surdilovocs : Szinten szurke nejlon, Sova doktoretol a diszites szine kulonbozteti meg: ezuttal sotetbarna szovott mintaval kell szamolnunk

Lagzi Lajcsi: Extra fenylo, sztarok altal kultivalt anyag, megfelelo nedvessegtartalommal

Gyurcsók József: az a titokzatos fel par zokni akit leginkabb terhel felelosseg bunpartolasban es felbujtasban,ti. az eltunt felek aztan megmondhatjak...

A négy páncélos: egyertelmu, hogy oket nem a mosogep nyelte el, mielott kivandoroltak.

Desdemona : Feher selyemharisnya, harisnyaszaron bokanal szorosra huzodott szal

Othelló : Fekete gyapju, nagylabujjnal kilukadva, a lyukbol meghatarozhatatlan zold feny arad ki

Piszkos Fred : Napszitta darab, szarmazasa , anyaga kiderithetetlen. Szine nincs.

Rambó : veraztatta terepszinu kapca

Terminátor: azbesztzokni, a higany latvanyos kepessegeivel otvozve

Ryan közlegény : vizhatlan, eghetetlen, zold es konnyen idomul a kornyezet homersekletehez. Szegelyen tuhimzeses amerikai lobogo

Dennis : az a hihetetlenul ellenszenves felpar zokni, akirol azt kivanjuk, hogy bar a masik felevel egyutt vandorolt volna ki.

tíz kicsi indián : tiz darab felpar harisnya amely az ot par teljes zokni konfiguraciojanak veszelyet hordozza magaban, anelkul hogy barmikor eszrevennenk: tulajdonkeppen lathatatlanok.

Robin Hood : Levelibekazold darab, nehany agaktol es gyokerektol szarmazo serulessel, masik felet keressek Maid Marionnal

a három testőr : A testorok ruhazatanak megfelelo szinu strapabiro darabok, amugy itt is fennall a veszely hogy az egy mindenkiert, mindenki egyert elven barmikor egesz part formalnak. Kulonosen ha D'Artagnan is elveszti a fel par harisnyajat.

Michael Knight : Ceruzaelemmel turbositott, sotetben jol tajekozodik, idonkent "vazze, hol egy mosogep" felkialtasokat hallato darab

Batman : Erzelmes mementokent edesanyja nyakekebol szarmazo apro gyongyok es berakasok diszitik. Jol navigal, es ejfekete szinu

Isaura : Jobb napjaiban selyemzokni, nem igazan tudja eldonteni, hogy jobblabas vagy ballabas.

Virág elvtárs : A szocialista zoknitipushoz igazodo sotetkek, konzervativ cernazokni.

Pelikán elvtárs : Ruhajegyre kiutalt sotetkek, konzervativ cernazokni,amely a szandalban eltoltott ido alatt savosan fakult

Deákné : fiktiv figura, tulajdonkeppen nem jobb mint a tobbi

Jadviga : kisse naftalinszagu,eteri jelenseg, felparsaga szinte erthetetlen

Rex felügyelő, es az éneklő kutya feltutatasa alapos kutatomunkat igenyel meg, leven hogy a felpar zoknik trenirozhatatlansaga kozismert. Javaslatot tennek olyan darabokra amelyeket mar nehany hazkoruli munkara ugymint ablaktisztitas, cipopucolas,stb. befogtak.

Lassie : Az a zokni, amelyik - miutan sokaig orizgetett parjat tegnapelott kidobtuk a kukaba -, varatlanul hazater.

Tobbieket ratok hagyom:)
Harry Stamper
Béla
Udo
Derszu Uzala?
Wilson bácsi
Sümeghy művész ur
Kutya
Cliff:
Julcsi:
Claudia
Miklós
Harry
Ákos
Zsolt

Előzmény: morticia addams (287)
Mulan Creative Commons License 2000.05.23 0 0 298
Nana! Írtam itt alább, hogy én már láttam olyat! Mire prion visszaért az angol nyelvvizsgáról, a jobb lábáról a cipőből (!) eltűnt a harisnya feje!
Előzmény: Zsádele Bábele (297)
http Creative Commons License 2000.05.21 0 0 296
T. Daggotta!

Igen, igen, viszont meg kell jegyezzem, hogy pszichológiailag rendkívül jelentős a lyukas félpár zokni szmétbe hajítása, hiszen, ha a zoknik materiális egyensúlya ezáltal a látszólag praktikus lépéssel még tovább bomlik, az én pszichológiai egyensúlyom viszont tetemesen javul.

És persze nem mi vagyunk a félpár zoknikért, hanem a félpár zoknik vannak minértünk!

Előzmény: 81713 (295)
81713 Creative Commons License 2000.05.21 0 0 295
Kedves http kartácsam!

Cáfolatod nem állja meg a helyét, mivel egy db lyukas zoknit dobsz a szemétbe, aminek a párja amúgy sincs meg. Ebből következőleg az ép zokni -időben- előbb tűnt el. Pusztán az a tény, hogy a szemétbe hajítod lyukas zoknit, az csak annyit jelent, hogy más térbeli koordinátái lesznek az adott lyukas zokninak, de anyagi természetű tulajdonságai változatlanok, tehát semmiképp sem veszett el.

DP

Előzmény: http (294)
http Creative Commons License 2000.05.21 0 0 294
A lyukas zoknik megmaradásának törvényét határozottan cáfolnom kell. Én mintegy két éve azonnal a szemétbe dobom őket. A párjuk meg természetesen úgysincs meg, vagy véletlenül meg van, de nem merem kidobni, mert lehet, hogy egy másik páratlannal valahogy, valamennyire majd összeillik.
Előzmény: sashimi (293)
sashimi Creative Commons License 2000.05.21 0 0 293
Amint szagértö társam, DakotaPress teljes joggal megjegyezte, magyarázatot kell adnunk arra,
hogy a lyukas, vagy stoppolt zoknik miért maradnak meg.
Ez azonban nem jelent problémát.
Ha a zokni lyukas vagy stoppolt, akkor a pár két darabja nem egyvevagó. Az eredi Banach Tarski konstrukció két egybevagó gömböt adott,
igy megfordítása két egybevagó zoknit egyesíthet csak.

sashimi

Előzmény: 81713 (291)
Munchausen Creative Commons License 2000.05.21 0 0 292
Már megbocsássatok, de teljesen rossz nyomon jártok, ugyanis a fél pár zoknikat az az őrült, megbomlott elme tünteti el, aki eltünteti a floppy lemezeinket is, ugyanis valamiért a lemezeinket berakja egy-egy fél pár zokniba.
Na ne mondjátok, hogy nektek megvan minden lemezetek. ;-)))
81713 Creative Commons License 2000.05.21 0 0 291
Kedves sashimi, tudós kartácsam!

Az elmélet jónak tűnik, de nem ad kielégítő magyarázatot a lyukas, vagy stoppolt zoknik mindenképpen megmaradó halmazára.

DP

Előzmény: sashimi (290)
sashimi Creative Commons License 2000.05.21 0 0 290
Tisztelt kutatótársaim!

Legjobb meggyözödésem szerint a félpár zoknik eltünésének az okát nem a természmészettudományok, az élettudományok vagy az okkultizmus területén kell keresnünk. Valójában egy matematikai jelenséggel, az úgynevezett fordított Tarski-Banach paradoxonnal álunk szemben.

Amint az ismert, a Tarski-Banach paradoxon az mondja, hogy ha van egy narancsunk vagy csak
egy gömbünk ( a politikai korrektség kedvéért) akkor ezen gömböt véges sok (5, ha jól emlékszem)
részre lehet úgy osztani, hogy a darabokból két, az eredetivel azonos nagysagú gömb rakható össze.
Esetünkben, a mosógép stimuláló hatására a fentiek fordítottja következik be.
Zoknijaink tehát nem vesznek el: pontonként a pár mindkét darabja megmarad,
de már csak egy darab zoknit alkotnak egy pár helyett.

sashimi

sugarma Creative Commons License 2000.05.21 0 0 289
Rosszul írtam a refrénben nem tegnap, hanem este van:"Este megvolt, becsszavamra megvolt, este megvolt, megvolt még.."
sugarma Creative Commons License 2000.05.21 0 0 288
Átnéztem az előzményeket, máj. 2-án írtatok Cs. P. verséről, íme a szöveg:

Csorba Piroska: Reggel csak fél zoknit találok

Esténként a sötétben megjelenik a Nagy Zoknifaló,
és a zoknijaim sajnos eléje másznak.
Reggel azért nem találom sehol a fél zoknimat.
Persze, az is lehet, hogy az ágyneműtartó mögött reszketnek a Nagy Zoknifalótól.
A legjobb, ha az embernek valamennyi zoknija egyforma színű.

A központozás nem biztos, hogy így van, mert ezt a Kaláka:Hol a nadrágom? c. cd-jéről írtam le lányomnak, aki ezt választotta az isk. szavalóversenyre. Mellesleg a címadó verset a "tegnap megvolt, becsszavamra megvolt, megvolt még" refrénnel Thorbjörn Egner írta, Semmit sem talál az ember címmel (ford.: G. Beke Margit).

morticia addams Creative Commons License 2000.05.20 0 0 287
Sir Dagotta, istenbizony megcsinalom a castingot...:)))
Előzmény: 81713 (286)
81713 Creative Commons License 2000.05.19 0 0 286
Szinopszis

Munkacím: The Sucks-saga

III. RÉSZ

Eltelik 9 és fél nap. Wilson bácsi már nagyon unja Dennist a komiszt, a betörők viszont reszketnek. José Alvaradó a Vörös Októberre vadászik, ám Robin Hood ellopja előle. A négy páncélos összebarátkozik a három testőrrel, de csak két választásuk van Magyarországon, közben a rokonok meg csak gyűlnek, ezért a tíz kicsi indiánhoz fordulnak. Ryan közlegényt megmenti Forrest Gump, akinek ettől még drágább az élete. Taki bácsit meglepi az adórendőrség. A tőzsdecápa kifizeti ugyan a bírságot, de ÁFÁ-s számlát követel róla. Szerencsére közbelép Michael Knight és az adóellenőröket elfújja a forró szél. Na erre föléled Borivoje Surdilovics, és kér egy kávét. A Babylon-5 űrállomáson észlelnek egy igen nagyméretű félpár zoknit, ami Föld felé közeleg. A félpár zoknit Harry Stamper felrobbantja, de az Alfa űrbázis megsemmisül. Ákost a Batman is felpofozza. Isaura pénzéről kiderül, hogy Béla nyomtatta, ezért egy rém rendes család veszi gondozásába. Ellie tudomást szerez Esmeraldáról, és a gyökereit kezdi kutatni. Virág elvtárs kijelenti, hogy a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, ezért Pelikán elvtárs ad neki egy stoppolófát, amit Virág elvtárs -az elnyomottak iránt érzett internacionalista kötelezettségtől vezéreltetve- azonnal a Chicago Hope kórházba továbbít. Esmeralda kómába esik. Sümeghy művész úr is fellép a Dáridóban, de a Kutya leugatja.

http Creative Commons License 2000.05.18 0 0 285
1.) Nem! Nem! Nem! Én már nem hordok zoknit. Nem zoknit, hanem lábat mosok. Itt a nyár.

2.) Férfi macskanadrágot követelek a divatdiktátoroktól. Amikor keresztbe teszem a lábam egy tárgyaláson, kilóg a szőrös lábszáram a pantalló alól. Elég volt. De megelégszem félpár térdharisnyákkal is. Még mindig jobb, mint a felemásan szőrös láb.

81713 Creative Commons License 2000.05.18 0 0 284
Kedves kartácsak!

Igazán hálásan köszönöm, de nem hiszem, hogy megérdemelném méltatásotokat, csak régi szokásomhoz híven, mindent összekevertem. Viszont kérlek Titeket segítsetek nekem, majd összeboronáljuk a dolgot!

Vének Tanácsa TM

Az ötlet megvéve! Természetesen én is gőzmosodára gondoltam, de slafrok keveredett az írásomba. A szereposztás még nem érett meg igazán.

Gandalf

A belinkelt kép hatalmas! Fogadd legőszintébb farokcsóválásomat! :-))))))))

plebejus

Még ingadozom, mint anno a középparaszt, de azt hiszem a jutalomsert fogom választani. :-)))))))

És akkor a második rész következ:

Szinopszis

Munkacím: The Sucks-saga

II RÉSZ

Szegény Esmeralda válságos –vészhelyzeti- állapotban kerül az Emergency Room-ba, ezért rögtön Gyurcsók József természet- és csőgyógyász TV-s telepátiáját veszik igénybe. Egy kapcsolási hiba miatt azonban a mágia félresikeredik, és Esmeralda összenő a lepedővel. Ezentúl csak pí-vízben mosható. A négy páncélosnak nem fizet a biztosító, ezért lízingelnek egy másik harckocsit. A kutyájuk elszegődik nyomozni, és Rex felügyelőként próbál Esmeralda nyomára jutni. Időközben Lassie is hazatér, igaz, ő sem találta meg az ötödik elemet, de jó barátságba került az éneklő kutyával, akit beajánlanak a Koóstolóba. Borivoje Surdilovicsnak leesik a vérnyomása, és Jadviga párnájára hajtja le a fejét, ám ez sem különb a Deákné vásznánál. Erre megint jön a hét mesterlövész, de mostmár ők sem tudják, hogy minek? Ray összeházasodik Desdemonával, és egy szál csupasz pisztollyal védi meg Othellótól. Cliff elárulja Udonak, hogy van aki forrón szereti. Félbeszakítják a Dáridót, mert kiderül a hónaljmirigyről, hogy irigy, de nem baj, mert Leonciónak sem tetszett. Bobby megbízást ad a Fraser hajóstársaságnak, viszont Piszkos Fred közbelép. Esmeralda –így összenőve a lepedővel- szeretne visszatérni az édenbe, vagy attól keletre. Miklós kiüríti a kakukkfészket, és elviszi a kasszát. José Alvaradó újabb ármányokon töri a fejét, mert megbízója Rambót akarja alkalmazni helyette. Közben a Terminátor is felpofozza Ákost, de ugye a fiúk nem sírnak. Elszabadul a pokol, mert Derszu Uzala meg felpofozza Gyurcsók Józsefet, Fülig Jimmy őszinte sajnálatára, mert ő akarta. Isaura nagyobb összeget kap Samanthától, hogy Esmeralda stoppolását ki tudja fizetni.

(folyt. köv.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!