Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
ha nincs válasz, az azért van, mert a konkrét kérdésben (teljes telítés) még nincs tapasztalat, és senki se érzi úgy, hogy válaszolni tudna rá. Húsz "nemtudom"-nak meg nincs értelme.
csak azért mondom, nehogy azt hidd, h barátsátgalan a topic :)
A fater szűrőjének a trutyikivezetője például nálunk nem maradhatott szabadon, mert szűréskor ott is folyt a víz. Így az le volt vakdugózva a gyári vakdugóval.
De nem csak a miénknél volt ez a jelenség jellemző.
Annyira nem nehéz elfelejteni, a trutyi kifolyó részről le se vettem a csövet, ami más színű, mint ami a mediből jön ki meg vissza.. Szóval csak 2 cső van, aminek egyértelmű a bekötése..Gari már sajnos nincs rá, asszem májusig volt garis..
Bő egy hete felállítottuk a sima intex 3,6os puhafalú medinket a gyerkőc nagy örömére!
Tavalyi év tanulóév lett, több bagatel dolog miatt!
Sokat tanultam a saját hülyeségemből és a mások által leírtakból.
....és ekkor olyan történt amire nem gondoltam!!!
Ereszt a medence!!!
Zsír új volt, tavaly. Egy lapos tetős garázs tetején volt tavaly, alatta fólia. 2hónap használat után augusztusba eresztettük le, szépen eltrakarítottam, kiszárítottam, törölgettem, simogattam. Tárolva a nyaraló egyik szobájában volt. A tárolási hőmérséklet a leghidegebb éjszakákon sem volt 4-5celsius alatt. Nem rágta meg az egér, nem költött rajta pók stb.
Idén vastag mg-i fóliát raktam alá. Így a fólia szépen kivezeti a csurgalékot a garázs széléig. Raktam alá egy vödröt hogy abba csurogjon. Ahogy nézem legalább 50-100liter folyik el naponta. A medence tőlem 700-800km-re van 2 hétig felügyelet nélkül. Mindenre felkészült medencésként a vödörbe raktam egy búvárszivatttyút így igaz folyik, de egy részét meg tudom menteni illetve nem úszik a kert sem.
Kérdésem:
Van valami trükk hogy lehet megtalálni a hiba helyét? Egy picit tavaly is eresztett, de nem foglalkoztam vele. Azt hittem csak a gyerek által kipancsolt víz miatt nedves a fólia mindig. Szemmel nem látható sehol sem semmi!
Másik kérdés:
Abban a térségben is szakad az eső kb 2 napja! A garázs ttejéről pedig folyik le az esővíz,a búvárszivattyú pedig nyomja ezerrel a letakart medencébe nem csak a csurgalék vizet, hanem a 18m2 lapostető által gyűjtött esővizet is.
Mi történik olyankor ha túltöltődik a medence?
Megrogyik az oldala vagy csak egyszerűen folyik ki belőle a fölösleges víz?
Hát így fejből nem tom, hogy A, B, C, D, csonkról van szó, de mi mikor elkötöttük, egy darabig nem is vettük észre. A másik baj a fejszeleppel lehet, ha télen például nem winter állásban pihentetted. Ilyenkor a szerkezet eldeformálódhat belül, beragadhat stb..
Teljesen remekül van bekötve, hisz írtam, szűréskor jól működik, szkimmeren be, fuvókán meg ki a víz.. Csak az a fránya D csonkon nem jön ki semmi akkor, mikor átmosnám meg ülepíteném a homokágyat..Csak akkor jön, ha a kart az adott állásban megemelem, vagy lenyomom...
Több éve figyelemmel kísérem a fórumot, most bátorkodtam hozzászólni egy homokszűrős, pontosabban a Bestway márkájú homokszűrővel kapcsolatos problémám okán!
Ugye adott a szűrő, remekül működik- szerintem- de mégsem az igazi! Ha a backwash funkcióba kapcsolom, egy csepp víz sem akar kijönni a megfelelő csövön, ha rinse funkcióba rakom- szintén egy csepp víz sem jön ki, miközben szűrés funkcióban remekül teszi a dolgát! Vagyis csak akkor köpi ki a két állásban a vizet, ha a kart egy kissé megemelem, vagy lenyomom, de pl. a backwash funkcióban nem látom a trutyi távozását egy kicsit sötétebb vízszín formájában se! Sima tiszta víz jön ki! Már teljesen szétszedtem, tömítések rendben vannak, törés nincs, homok megfelelő, még tavalyi, mikor nem volt probléma a géppel se, mégsem akar működni! Már teljesen tanácstalan vagyok!
Ez biztosan hamis, mert pl. az én gépem minden böngészőbezáráskor és gépleállításkor törli a kukikat, ergo mindig új vendégnek fog venni. De nagyságrendileg elfogadható.
Én minden nap benézek. Most pl. rájöttem, hogy a "poolternd" márkájú 20gr-os multi az 90%-os klórtartalmú, a tabletták hófehérek. Ami eddig volt, "brillantpool" márkájú, az nem tudom, hogy %-os klórtartalommal rendelkezett, de apró kék szemcsék voltak benne, mint a rézgálic. De ahogy nézem a netet, látok klórsokkot (különféléket) ami "csak" 56%-os klórtartalommal bírnak. Aztán van DIklórizocianurát, van TRIklór izocianurát, van izocianursavval endelkező stabilizáló, mondjuk ez rendjén is van, mert az izocianurát izocianursavvá alakul át a vízben és ebben van a klórháztartás, ebből oldódik ki a szabad klór, bazzeg. Meg kell nézni mit veszel a bótba'!