Na ez hosszú lesz.
Szóval nekünk szokásunk volt sertést venni levágni stb. Volt böllér ismerős az abba hagyta de mondta próbáljuk meg őt.
Mindent recept szerint csinált ha berúgott akkor volt igazán jó. Jól csinálta és füstölt is. Mi nem.
Meg volt tartva 2 lépés de ha kellett neki segíteni kérdezte anyámat én meg mehettem belezni hasítani stb. 70 körül volt akkor is.
Traktort vontatni, szőlőbe borért kimenni stb.
Az ő l200 asát nagyon megakartam venni, de nem adta :D Rengetegszer vezettem.
Voltak lovai ingyen adott 20kgt belőle meg lókolbászt.
Voltak elszámolási gondok vele de nem volt akkora köcsög.
Csövesek jártak hozzá munkáért, fizetség: meleg ágy kaja meg bor. Volt aki évekig élt "nála" (régi parasztház volt nekik adva lakni).
Ha olyan volt egész nap otthon ültek ha meg menni kellett a szőlőbe stb akkor mentek.
Nem csicskáztatott bármikor el lehetett menni, persze nem volt leányálom.
Volt hogy a csöveseket vittem segédmunkásnak dolguk nem volt a napi bér jól jött nekik, az más téma hogy mentek a kocsmába azt jól bebaszott egyik másik...
Húzásai meg:
2 sertés vágtunk és hát a kisebbik két fele került be a kocsiba :D Alku szerint ő nevelte mi vittük a takarmányt és feleztünk.
Megkérdezte anyámat kell e neki egy húsos kakas, 5 percen belül elkaptam és megdöglött infarktusba...
Eladta anyámnak azt a tyúkot amit anyám adott még neki ajándékba :D kellett anyámnak 20 tyúk...
A mérlegen néha rajta maradt az ujja.
Üzletelgetésben mindig a rövidebbet húztuk volna ha nem teszünk ellene.
Feleségét combműtét után kiküldte kapálni embóliát kapott... na utána voltak inkább viták vele. Aztán abba maradtak az üzletelgetések is.
Kapott fogat a dokitól csak nem reszelte méretre azt kicsit lófogú lett. Konkrétan nem tudta összezárni az ajkait...
(a doki az öreg haverjának csinálta de az hirtelen meghalt azt gyorsan eladta akciósan az öregnek)