Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Amúgy gyönyörű lett, nekem piszkosúl tetszik! Ha időben ideér, már viszem is magammal a következő túrára. ;-) (....persze nem karomnyi fát faragni.....):-))
A PTA Késmúzeum egy nagyon ritka Melanéziai* cargo-késsel gyarapodott. A kést a Makikula sziget királya, II.Popókokó egy barterüzlet keretében juttatta el a PTA-hoz. A varázsló azóta is keresi, de a király olyan részeg, hogy megszólalni sem tud. A Csendes-óceáni háborúk alatt sok apró szigetet megszálltak a katonák, akik a helybéliek szerint az égből jöttek. Az istenfiak, számukra semmi hasznosnak tűnő munkát nem végeztek, mégis varázslatos módon az égből kaptak** bőséges ellátmányt, míg ők, a bennszülöttek, alig ettek valamit, pedig egész életükben dolgozgattak. Most viszont rövid ideig bővilág lett.
A katonák távozása után megszűntek Cargo isten ajándékai, valamit sürgősen tenni kellett. Szimbolikus leszállópályákat azaz sehonnan sehová vezető utakat, magaslati megfigyelőpontot, azaz irányítótornyot építettek bambuszból. A legfontosabb pedig hogy repülőgép-utánzatokat is építettek, hogy így csalogassák oda Cargo isten ajándékait szállító égi vasmadarakat. Persze figyeltek az apró kiegészítőkre, így készült ez a bambusz kés is, amit az Istenek Kalapja nevű oltáron tartottak.
Az eszköz a BASZKI (Bambusz Alapú Szerszámok és Kések Intézete) kutatásai alapján pontosan ehhez az úgynevezett cargo-valláshoz tartozó szakrális tárgy, pidgin nyelven rombóvli. Nemzetközi szakértők megállapítása szerint a név valószínű alapja a rambowie, azaz a Rambo-Bowie kés, amit az istenek kegyeltjeinél láthattak.
A kés csak ősi helyi anyagokat, bambuszt, kókuszt, csontfogat és pálmatakony ragasztót tartalmaz. Ezekből mindössze a csontfogak különlegesek, hiszen az istenfiak által az égből hozott Kétszarvú***, az isteni elnevezés szerint a "tíeszef" **** csontjaiból készültek. Az istenfiak távozása után ugyanis a Kétszarvú megdöglött. Húsát, mivel rohadt rágós volt a vén tehén, áldozatul adták a Cápaistennek, a csontjait viszont megőrizték és különféle tárgyak készítésére használták.
A penge hossza 135 mm, vastagsága 7 mm, a fogak száma 7 db. A kés teljes hossza 235 mm. A kés tesztelését, felbecsülhetetlen kulturális értéke és vallási tárgy lévén a valósághoz semmi köze okán senki sem vállalta.
* Melanézia, eredeti ősmagyar nevén a "Mélánnéző Málék Szigetei". A mélánnézők, Pál vezér népéből a sok fűszívástól elbambult és a Csendes-óceán szigetein szétszóródott kis embercsoport. Nem tévesztendők össze a főcsapattal, a Pál vezérre felnéző palinézőkkel (ma polinézek).
** Csak az istenek tudnak semmittevésért megfelelő javakat adományozni. Ez a vallás - istenek nélkül - itthon is elterjedőben van, sőt európaszerte kezd erősödni... Nyilvánvaló hogy: "Az istenek a fejükre estek".
*** Az egyszarvú mindközönségesen előfordult a vizeikben, de ez a nagy marha a legendabéli csodás Kétszarvú volt.
**** Svájci, angol és lumbágóföldi tudósok elemzése szerint a tíeszef azaz a TSF, a Terribly Smelly Farting jenki szokás szerinti rövidítése, a magyar RBF-nek megfelelő. (Rettenetesen Büdöseket Fingó)
avval lehetne kezdeni az általános mondanivalót, hogy ennyi pénzért nagy csodát nem kell várni.......és nagy bukta se lesz ha nem tetszik
de
nekem az 5 ezer forintos kínai bicskán annyira jó hogy ezt a "kis pénz=szar cucc" már meg is dőlt
szóval vagdoss vele ezt-azt és meglátod, ha megfelel az igényeidnek akkor jó kés, ha nem akkor mehet a jófogásra vagy a falra dísznek, mert gondolom a formája tetszik, hiszen azért vetted
spanyol nieto tőrkésem nekem is van bár az nem volt ennyire olcsó (talán 5-6 ezer volt 20 éve) de az is teljesen jó
haver jobban járt mert neki kisebb és használhatóbb méretet tudott szerezni, akkor nem volt ilyen holmikból bőség mint most
Első körben a gyorsítótárat üríteném, megnézném másik böngészővel is (pl ie), h azzal is produkálja-e. Törölném a böngészőt, kipucolnám utána a rendszert és telepíteném ismét a böngészőt. Persze jó, ha szinkronizálva van, mert utána csak bejelentkezel és ismét minden a megszokott helyén van. Ha nem segített semmi én inkább újra telepítettem a win-t, mert az gyorsabban megvan, mint a hiba oka. SSD-re pendrive-val kb 15 perc. (szerencsére el tudtam hagyni a win ökoszisztémát)
segítséget kérek. Pár napja szépen lassan eltűntek nekem a képek ebból a topikból, meg az adás-vételból is. Gondolom mindenhonnan. Csak a legutolsó egy-két hirdetés képeit latom. Mi lehet az oka? ha rákattintok a képre, a szokásos kinagyítás helyett csak egy kicsi üres téglalapot látok. Aztán ha visszalépek, az alap hidetés fotói is eltűnnek.
Na ez az, sose volt egy jó késem, nincs viszonyítási alapom . Jó a fogása ,éles egyelőre . Negatívum hogy kicsít nehézkes a tokjába visszatenni. Akad a csatba a ,,keresztvas,, vagy hogy mondják ,kézvédő . Gondolom az azért van hogy ne csússzon le a kezem a pengére. penge keménysége: 56-58 HRC
motto: "Olyan nincs hogy valamiből nem lehet kést csinálni." (Pithecus)
Nézd, mivel alattam robbant fel a hajó, gondoltam ha már egyik lábam itt, a másik meg ott, akkor szétnézek az óceánon. Ez ismerős partnak látszott, valaha jártam már erre, hát partraszálltam. Egyelőre tesztelem a bennszülöttek fogadókészségét, aztán majd meglátjuk.