Keresés

Részletes keresés

bClaire Creative Commons License 2006.05.17 0 0 965

 Ez a tantusz nálam már  rég leesett.

 Milyen egyszerű egy réteget kinevezni bűnbaknak, még jól hagzó,demagóg érvek is vannak.

Nem véletlen, hogy az egyik legkiszolgáltatottabb réteget izélgetik.

Most meg ugye helyzet van, a megosztott országban az egyik győzött, s az árok két oldaláról "beszélgetünk".

Különböző élethelyzetek szembesülnek a példákban, valóban sok igazságtalanság van.

Ezt a nyugdíjas-ellenes hangulatot még csak itt észlelem.

 Remélem, hogy nincs mögötte valamilyen akármilyen picike politikai erő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: frimi (961)
dez1 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 964

Igazad van.....

 

Annyit tegyél még hozzá, hogy ma már tisztán látszik, hgoy mire mi 62 évesek leszünk, a nyugdíjkorhatár legalább 75 évnél lesz.....

Előzmény: NGid (963)
NGid Creative Commons License 2006.05.17 0 0 963
Lassan nem érdemes téged végigolvasni, próbálj már elszakadni a náci hasonlattól meg a géppisztolyoktól. Érveid abban merülnek ki, ohgy ha hozzányúlunk a szoc. rendszerhez akkor jön ez. Irták már többen, hogy mindenhez hozzá kell nyúlni.
Írtad, hogy dolgozzak, nos azt teszem, fizetésem 3/4-ét leadózom de ez nem elég, ehhez több mint 30% hitelt kell felvenni, hogy kifizethessék a nyugdíjakat + a többit.
Szörnyű mi, hogy ezt igazságtalanságnak tartom?
És igen, nagy terhet jelentenek a rokkantnyugíjak, személyesen ismerek olyan 30 éves embert, aki 100%-ra van véve és gyakorlatilag semmi baja a munkaundoron kívül.
Meg kellene vizsgálni, hogy szükség van-e még arra egy demokráciában, hogy a katonák, rendőrök, börtönőrök, stb stb akár 42 éves korukban teljes összegű nyugdíjat kaphassanak, ráadásul mellette rögtön mehetnek tovább dolgozni.
Miközben aki eltartja őket, lassan nem tud boldogulni, gyereket kéne vállalni lassan, miközben saját lakásra remény sincs.
Előzmény: frimi (961)
dez1 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 962

Teljesen igazad van.

 

Nézzük a mi példánkat az éppen most kiszivárogtatott gázártámogatási rendszer kapcsán.

 

Két gyerekkel lakunk egy öreg, átlagos méretű családi házban, nemsokára születik a harmadik. ELég jól keresek, igaz a felségem 3 évig megint alig fog kapni valamit, de nem baj. 

 

Mellettem lakik a nyugdíjas szomszédom a még dolgozó feleségével egy ugyanakkora házban.

 

Most mind a ketten ugyanannyit fizetünk kb a gázért.

 

Az új rendszerben mi legalább 2-szer annyit fogunk fizetni.

 

A dolog szépséghibája csak az, hogy a szomszéd most vett egy új mercédeszt.....  

 

Mi meg tavaly vettünk hosszas spórolás után egy 6 éves Fiatot.....

 

Vajh kinek van több megtakarított pénze? Stb stb...

 

Megint azok fognak jól járni, akik a feketegazdaságban mozognak......

 

Előzmény: rev25 (955)
frimi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 961

Vigyázz, mert megrónak: ide csak a radikális nyugdíjcsökkentés tartozik!!! Pl. GDP növelésről, adóreformról, államigazgatási és önkormányzati reformról stb., tilos szót ejteni!!! Amely a  szaldót javítja... Ha, ha, ha...

 

Csak azt nem értem, hogy miért állnak itt meg sokan, mármint a nyugdíjaknál... Hát az árvasági, özvegységi juttatások, a munkanélküli segélyek, azok nem terhek? (Lásd Alkotmány...)

 

Ugye a náci Németországban a német nemzet nyomoráért a zsidókat tették meg felelősnek... Elvonták az életterüket... Azután meg irtották őket rendesen...

 

Itt meg a nyugdíjasok a felelősek... Egyrészt azért, mert úgy mond elb...ták a maiak jövőjét... Igen, valóban, - ezen logika alapján - nem kellett volna nekik adni pl. a tejbepapihoz  a támogatást... Keresték volna meg saját maguk... Most ne törődjünk olyan aprósággal,  hogy egy pólyás, iskolás stb. nem keresőképes... Sem fizikailag, sem jogilag... Az a lényeg, hogy miért kellett az akkori aktívoknak - az egész társadalomnak - egy fillért is adniuk, hogy felnevelkedhessenek???

 

Örülnék, ha egyesek, akiket igen felháborít, hogy a mai nyugdíjasok a jussukat - igen, jól értitek - követelik, elmagyaráznák, hogy miért is kellett ezeket a támogatásokat adni? Ahelyett, hogy saját jólétükre fordították volna...

 

Másrészt miért jogtalan, ha ezt a támogatást visszakérik... Akár egy összegben kamatos-kamattal, mint kölcsönt, vagy akár részletekben: nyugdíj formájában...

 

Hát nem érdekes??? És még vannak, akik a géppisztolyt hülyeségnek ítélik... Ugyanis a politikában  - egyelőre - nyoma sincs semmiféle ilyenfajta nácizmusnak. Vannak viszont fájdalmat okozni akaró közgazdászok, meg szurkolótábor, hogy minnél nagyobb legyen a társadalmi feszültség... Amelynek ez a célja...

 

A nyugdíjasok életlehetőségeinek, Kovács néni csirkelábának megvonását akarják. Akkor megint megkérdezem: HOGYAN? Hogyan akarják ezt a náci szemléletet hatalomra juttatni, ha demokrácia van???

Frimi

Előzmény: rev25 (955)
bClaire Creative Commons License 2006.05.17 0 0 960

 Igen??

Tudtam én, hogy kár nekem a polidiliben villognom.

Nem rosszabb Gy.senkinél.Úgy tudtam"lottóötös.":))

 

Előzmény: G.B.Bejja (959)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.05.17 0 0 959
A miniszterelnök a zavaró...Ha nem ő lenne ott, a nyugdijasokkal se lenne ennyi baj.
Előzmény: bClaire (957)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.17 0 0 958

Ebben van valami, de a jöv. adónál igazságtalan lenne az 1kulcsos adó.

Pl. a franciáknál 5 kulcs van, és nagyon igazságos.A legfelső kulcs 4x %-os, de az már oyan magasan van, mint az itteni viszonyoknál pl. aki 1 milla bruttót kap havonta.

Előzmény: rev25 (955)
bClaire Creative Commons License 2006.05.17 0 0 957

 Nézd, meggyőztel..Személy szerint, ha a társadalmi békének ez az egyik záloga, sem a 13.havi pénz, sem a nyugd.kedvezmény nem kell.

Ez annyira jelentős tétel , ha mindenkire vonatkozik??/Összesen/

Vagy csak az elv, a kedvezmény ténye a zavaró??

Előzmény: rev25 (955)
bClaire Creative Commons License 2006.05.17 0 0 956

 Sántít, sántít.

 Ráfaragtunk.Ugrik a 13.havi, egy nemzet süllyed el, hamarosan.A stupid stb.nyugdíjasok szavazata miatt .Már van egy" kihalálos topik" is,   optimista hangvételű:))

 

Előzmény: G.B.Bejja (954)
rev25 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 955

Na itt a lényeg! A mostani adórendszer igazságtalanul érinti az alkalmazottakat azokkal szemben akik el tudják kerülni az adózást. Ha már ez a helyzet előállt a hiánnyal, meg a paprikajancsival, akkor igenis legyen egységes 19 százalékos adó mindenkinek, és 19 százalékos ÁFA mindenre. 5000 forintos vizitdij, csak néhány Magyar olcsó generikus gyógyszert támogassanak, szüntessék meg a közgyógyellátást, a nyugdijakat 40000-60000 es sávba tegyék!

Nem az EVA t kell szidni, hanem átgondolni a rendszert. Persze a szándékokat nézve hasonló megszorító intézkedések látszanak. És igen. Az ingyenes, vagy kedvezményes közlekedést sem tartom indokoltnak nyugdijasok esetében

Előzmény: lajafix (952)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.05.17 0 0 954
Nem gondolod, hogy itt valami sántít a szövegedben, mert pont arra nem szavaztak, aki a 14. havi nyugdijat igérte ????
Előzmény: t-gabor84 (949)
lajafix Creative Commons License 2006.05.17 0 0 953
Ezzel a hsz-szel azokat szóltad le, akik befizetik a teljes adóját, hogy legyen miből fizetni a nyugdíjakat.... A te logikád szerint TERMEL.
Előzmény: frimi (948)
lajafix Creative Commons License 2006.05.17 0 0 952
Spooler!

Persze hogy hülye minden alkalmazott, hisz bérköltségednek 60%-a megy az állam zsebébe, míg EVA-sként mennyi menne? Ebben a topikban feszül ellen a munkája 2/3át az államnak adó alkalmazott és az élete munkáját elismertetni vágyó nyugdíjas, te meg jössz itt a cigány dumáddal hogy az EVA nem csalás és hülye az aki adót fizet. Dehogynem csalás, törvényben engedélyezett adócsalás. Megkönnyebültél te is amikor behozták. De erre még külön büszke is lenni gerinctelenség. EVA-s haverjaim se verik a mellüket, azt számolják meddig lehet még ezt csinálni.

Olvasod ezt a topikot, hozzá meg csak akkor szólsz, amikor a te érdekedet éri sérelem.
Gratulálok.
Előzmény: spooler (941)
lajafix Creative Commons License 2006.05.17 0 0 951
A géppisztolyt tárazd ki. :-)
Előzmény: frimi (944)
lajafix Creative Commons License 2006.05.16 0 0 950
semmi gond.
Előzmény: frimi (906)
t-gabor84 Creative Commons License 2006.05.16 0 0 949
Ha mar annnyira mondtak a NYUGDIJASOK hogy ok biztonsagot szeretnenek, nem kiszamithatatlansagot akkor itt a biztonsag.  Ok tamogattak az MSZP masodszor hatalomra jutasat, mert bedoltek nekik ujra, akkor ok is reszeszuljenek a SZERETET CSOMAGBOL.  Ha nem kapjak meg a 13. havi nyugdijat amihez mar kezdtek volna hozza szokni, majd csak radobbennnnnek hogy most sem az jon amit igazan szerettek volna, de ok nyaltak az MSZP t annyira. Majd csak eljutt azokhoz akik igy partoljak az MSZPt hogy megsem annyira jok mint ahanyan rajuk szavaztak!!
frimi Creative Commons License 2006.05.16 0 0 948

Nem egyezkedni a nyugdíjrendszeren, hanem egyszerűen nem fizetni adót

 

Talán próbáld meg... Vagy elő azzal a rohadt stukkerrel! Vagy géppisztollyal, hogy hulljon a férgese! Igaz-e?

 

Amúgy értelmes ember vagy te alapjában véve. Csak az a baj, hogy másoknak másként járnak az észkerekei... Tudod, a többeknek... Kissé olyan vagy, mint a trabantos, amelynél minden autó szembejön... Saz pedig balesettel szokott végződni... Trabanttal meg pláne veszélyes az...

 

Na , itt az ideje a búcsúnak tőled is. Éjjelre is, meg úgy általában is...

Frimi

Előzmény: Quador Mortis (946)
frimi Creative Commons License 2006.05.16 0 0 947

Na, én ennyire mégsem siettem...

 

Tetszik, hogy gúnyosan fogsz neki, de ne hidd, hogy az célravezető... A"sztohasztikus" meg különösen tetszett...

 

Sorjában:

 

Kormánynak + Parlamentnek. Nem válasz a HOGYANra. Majd feláll mondjuk Gyurcsány és azt mondja: hagyjuk a fenébe az EU támogatást, meg a munkahelyteremtést stb., , ami hiányzik, azt vegyük el a nyugdíjasoktól... Így gondolod? Vagy netán Orbán úr fogja ezt javasolni és - tetszik-nem tetszik törvény lesz belőle?

 

Felülvizsgálatról van szó. Sokan (megkockáztatom többség) jogtalanul... /veszik fel a rokkantnyugdíjat/. Ez büntetőjogi kategória, mert csalás... Nem ide tartozik, függetlenül attól, hogy a kifizetéseket csökkentő hatású.

 

a állami nyugdíjat, mint biztos megélhetést el kell felejteni. Miután elfogadtad az aktívok támogatását, adósuk vagy. Hiába igyekszel ezt a tényt anullálni... A visszafizetés kötelességét, a tartozást minden adós szereti elfelejteni. Te sem vagy kivétel. Nem erkölcsös, de jogtalan is. Meséld el ezt a filozófiádat a hitelező bankodnak is. Nincs pénzed, tehát a bank felejtse el a kölcsönt...

 

 ha nem akarjuk az öregeket (minket) 30-40 év múlva tömegesen kiküldeni koldulni az utcára... Ja...! Innen fúj tehát a szél...  Van egy másik alternatíva is: DOLGOZZÁL!!! (Igaz, hogy ez nem ennek a topicnak a témája, de megkockáztatom, hogy idetartozik...)

 

most nem abban a topicban vagyunk. Ja...MINKET! De nehéz is a felfogásom, hogy eddig ezt nem értettem... :-(

Meglepő, de van egy mondás, mely szerint minden mindennel összefügg! Ugyanis, hogy neked legyen betevő falatod, amit féltesz, azzal nemcsak a radikális nyugdíjcsökkentés függ össze, hanem az is, hogyha többet dolgozol. Radikálisan! Vagy az is alternativa, hogy veszed a géppisztolyt, ha másként nem megy... Vagy bankot rabolsz... Nem is áll ez messze a mantalitásodtól...

 

Ja, tudom, hogy ezt gondolod, és sokan mások is szeretnék ezt gondolni. De ez hibás gondolkodás, mert egy másik gazdasági rendszer fedezetlen múltbeli igéreteire hivatkozik a gazdasági realitások és kilátások helyett.

 

Egyrészt úgy tudom, hogy Magyarország, mint olyan jogfolytonos valami... Még az Alkotmányt is - függetlenül attól, hogy az "őskomcsi" dolgokat kivették belőle és a rendszerváltozás "vívmányait" beletették, az 1949. évi XX. tv.

sorszámot viseli. De ez "apróság"... Volt valami kárpótlási ügyféleség is...Meg valami Aranyvonatról, meg Erdélyről is szoktak beszélni...  Ugyan már? Miért? Hiszen az mikor volt...!!! Még pengő is volt akkortájt, ma meg forint... Micsoda hülyeségek ezek?!!!

 

Fizetem, a jövedelmem több, mint kétharmadát, további 20%-ot a fogyasztásaim után. Szerinted kevés? Többet kéne?

 

A nyugdíjas társadalmat egy fikarcnyit sem érdekli (mert téged sem érdekel más magadon kívül), hogy kinek mit milyen jogcímen fizetsz. Legfeljebb Anyádat és Apádat... (Tudod, akiktől el akarod vonni a nyugdíjat...) És dolgozz többet és ne vegyél fel svájci frank alapú hitelt! Az nem egészséges mostanában...

 

Választhatsz: vagy visszafizeted a nyugdíjas társadalomnak mindazt, amit rádfordítottak az adójellegű befizetéseiből kamatos kamattal, egy összegben (miért? mert bankoknál is így szokás, ha nem fizetsz), vagy részletekben, nyugdíj formában törlesztesz... Vagy megbuksz, amikor a hatalomért ácsingózol... Ez is egy lehetőség. amit jó, ha észbentartasz...

Frimi

Előzmény: Quador Mortis (945)
Quador Mortis Creative Commons License 2006.05.16 0 0 946
Ja, a rosszabbik fajtából. Tudod, a balekok, akik fizetik helyettetek a nyugdíjasokat.
Direkt szeretjük, ha a magatokfajta "okosba" evázó még belénk is rúg, hogy emlékeztessen arra, hogy nem vitatkozni kell a nyugdíjasokkal, hanem ba**ni rájuk.
Nem egyezkedni a nyugdíjrendszeren, hanem egyszerűen nem fizetni adót, és akkor nem fáj, mire költik.

Köszönöm mester. Jövőre én is evázok a haver cégébe' - most már ő sem ofsórba futtatja, mer' evába' még jobban megéri - azt szarok mindenkire.










Előzmény: spooler (941)
Quador Mortis Creative Commons License 2006.05.16 0 0 945
Elég sztochasztikusan jutnak el a feldolgózóegységedhez az információk, de azért igyekszem úgy válaszolni, mintha azt gondolnám, hogy el fogod olvasni. De röviden, mert sietek, és mert talán úgy nagyobb eséllyel jut át.

>> KIKNEK és HOGYAN? A kormánynak, az ellenzéknek, vagy kifenének?

Kormánynak + Parlamentnek.

>> A rokkantnyugdíjakat említed? Ezt vajon miért?

Felülvizsgálatról van szó. Sokan (megkockáztatom többség) jogtalanul az, felül kell vizsgálni, és csak azoknak fizetni, akinek jogos.

>> Semmiféle egyéb más eszköz nincs ebben a gazdaságban?

Nyilván van, de a állami nyugdíjat, mint biztos megélhetést el kell felejteni, mert hiába bármi, nem lehet finanszírozni. Csökken a népesség, nő a nyugdíjasok relatív száma, és ha nem akarjuk az öregeket (minket) 30-40 év múlva tömegesen kiküldeni koldulni az utcára, akkor most kell elkezdeni. Ezt most elolvastad?

>> Ösztönözni kell a gyermekvállalást? Nos, helyes... És a munkahelyteremtés? Az nem fontos? ...Stb..

De, csak most nem abban a topicban vagyunk.

>> ... nyugdíj nem szociális segély, amit az önkormányzat ad a munkanélkülinek, vagy meleg tea a hidegben a jótékonykodó civil szervezetektől...

Márpedig pont az állítom, hogy adott körülmények között egyre inkább fel kell fogni, hogy az állami nyugdíj az pontosan az: segély. Bármit is mondtak a szocializmusban, annak vége.

>> A nyugdíj kifizetését megelőzte egy olyan apróság, mint a banknál: befizettek és a befizetés visszajár!

Ja, tudom, hogy ezt gondolod, és sokan mások is szeretnék ezt gondolni. De ez hibás gondolkodás, mert egy másik gazdasági rendszer fedezetlen múltbeli igéreteire hivatkozik a gazdasági realitások és kilátások helyett.
A szocializmus igért sok mást is, én is szeretném például, ha garantálnák, hogy lesz állásom. Mégsem követelem.

>> Ha neked nem tetszik a jelenlegi rendszer, akkor fizesd vissza a kölcsönt, ugyanúgy, mint a bankoknál. Kamatos-kamattal! Egy összegben.

1. Tetszik, csak fenntarthatatlan.
2. Fizetem, a jövedelmem több, mint kétharmadát, további 20%-ot a fogyasztásaim után. Szerinted kevés? Többet kéne? Nincs semmilyen ingatlanom, úgyhogy azt nem tudom odaadni, illetve egy 22 éves Opel Corsám, azt még szeretnéd?
3. Hogy jön ide az egy összegben?
Előzmény: frimi (936)
frimi Creative Commons License 2006.05.16 0 0 944

Na, jó éjt!

 

Elmegyek nézni valami könnyű kis vérfürdőt valamelyik csatornán, hogy felüdüljek az itteni rénmségek után...

Frimi

frimi Creative Commons License 2006.05.16 0 0 943

Hol van már a 19 eFt-ért megvehető nyugdíjas? Pedig mennyit olvashattunk róla...!

Frimi

Előzmény: G.B.Bejja (939)
spooler Creative Commons License 2006.05.16 0 0 942
Hát persze, 500, plusz a visszaigényelt ÁFA..
Előzmény: Törölt nick (854)
spooler Creative Commons License 2006.05.16 0 0 941
Evás adóelkerülő?

te hülye vagy, de bizonyára alkalmazott, a rosszabik fajtából.

És hó végén, fizu után ott topogsz az APEH előtt, hogy egy pár ezrest még szeretnél beadni...
Előzmény: Quador Mortis (940)
Quador Mortis Creative Commons License 2006.05.16 0 0 940
500ezer nettóhoz egész konkrétan 920ezer Ft bruttó fizetés kell havonta. Plusz a +29%. Mármint annak, aki fizet is adót.

EVA-s adóelkerülőként mondjuk szerintem pont pofátlanság arról beszélni, hogy a nyugdíjasok viseljenek bármiféle terhet is.
Előzmény: Törölt nick (861)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.05.16 0 0 939
"Azután mondd meg nekem, hogy a 14. havi nyugdíj ígérete mégsem juttatta hatalomba a polgári oldalt... Vajh' miért?"

 

Azért, mert mégse lehet megvenni mindenkit kilóra.

Előzmény: frimi (938)
frimi Creative Commons License 2006.05.16 0 0 938

Gyalázat, hogy amíg sok aktív dolgozó keresete az átlagnyugdíj környékén mozog, addig a nyugdíjasok számtalan kedvezményben részesülnek, csak azért mert irdatlan nagyszámú szavazót jelentenek

 

Nem az a gyalázat!

 

A gyalázat a minmálbérrel bejelentett foglalkoztatottnak zsebből, adómentesen kifizetett járandóság. Amire részben éppen hivatkozásod alapozod. És az - majd lesz - gyalázat, hogy mindezek ehhez mért nyugdíjak miatt fog lázadozni... Amit ma meg akart vonni azoktól, akik hozzásegítették, hogy egy fillér nélkül, ingyen legyen felnőtt. No, ez az igaz gyalázat!!!

 

Gyalázat továbbá az a százmilliárd, amit zsebbe fizetnek a betegek az egészségügybe!

 

Szerinted az is gyalázat, hogy "számtalan" kedvezményben részesülnek a nyugdíjasok! Mifenében??? Soroljad csak...

 

Abban viszont igazad van, hogyha nem is irdatlan, de nagyon komoly szavazóbázist jelentenek... Azután mondd meg nekem, hogy a 14. havi nyugdíj ígérete mégsem juttatta hatalomba a polgári oldalt... Vajh' miért?

Frimi

 

Előzmény: kitiltottak (926)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.05.16 0 0 937

Már javasoltam sokszor, ha szerinted annyira jó volt, állítsd vissza a szocializmust.

De szeretném elmondani, hogy akkor is voltak olyan munkahelyek, ahol dolgozni kellett. Az enyém speciel olyan volt, de nem esett nehezemre.

Egyébként nem a nyugdij a sok, a fizetés a kevés.

Nem a mi kezünkben van az ország sorsa, tegyetek róla hogy másképp legyen.

Ha itt vered a gépet, attól nem változik semmi.

Előzmény: rev25 (935)
frimi Creative Commons License 2006.05.16 0 0 936

Vártam a válaszod... Mármint arra, hogy miként akarod megoldani?

Nagyon szép terveket, eszmefuttatásokat látok itt e "Fele sem igaz!" játékban. Most is elmondod, hogy mit kell csinálni... Szerinted...

 

KIKNEK és HOGYAN?  A kormánynak, az ellenzéknek, vagy kifenének? A jó Istenbe hát, erre az egyszerű kérdésre válaszoljon már valaki!!! Mert magam nem látom a sokféle tanács között erre a válszt és ezért "mániákusan"csak a géppisztolyra tudok gondolni... (Talán mintha lett is volna valaki a közelmúltban, aki forradalmat sürgetett...)

 

Más.

 

Semmiféle egyéb más eszköz nincs ebben a gazdaságban? Dehogynem! Az  államigazgatás, az önkormányzati rendszer, az egészségügy, az adórendszer fejlesztése, koraszerűsítése.

 

A GDP növelése! Röviden: Termelj többet!!Radikálisan!!! 

 

A magánnyugdíjpénztárak... Szóval, ez egy üzleti vállakozás. Befizetsz és elvárod, hogy befizetéseid értékállóak legyenek, vagyis mondjuk 30 év mulva is annyit érjenek, hogy megélhess belőle... Hogy kb,. annyit érjenek reálértékben, mint a befizetés idején. S mit gondolsz, hogy hogyan érik ezt el? Úgy, hogy vállakoznak! És ennek kockázatai vannak, amit végső soron a tagok viselnek el. A vezetőket legfeljebb léecsukják, de te éhen maradsz...

 

A rokkantnyugdíjakat említed? Ezt vajon miért? Sokallod a kifizetett nyugdíjakat, alacsonynak tartod a jogosultság 66%-os határát, ami alatt gyakori a munkaképtelenség... Sokszor szoktam látni az egykori olimpiai bajnokot, Gedó Györgyöt... Ő is rokkant... Ha jól tudom, 5 gyerneket nevelt... Mit mondjak? Nem villában lakik... Vagy arra gondolsz, hogy sokan csalnak? De hát a csalás nem nyugdíjkérdés, hanem bűnügyi kategória...!

 

Ösztönözni kell a gyermekvállalást? Nos, helyes... És a munkahelyteremtés? Az nem fontos? Vagy hogy ne pszihológusokból, jogászokból legyen túltermelés, hanem az oktatás igazodjon a piaci igényekhez...? Ugyanis szerintem nem cél pl. jogászok esetében munkanéklküliséget ráfordításokkal megoldani ... Márpedig, ha egy gyermek felnő, akkor mindegy hogy hol, de diplomás legyen...? Ha netán nem lehet orvos, akkor jó a szociológus is...???

 

És a mezögazdaság, az EU nyujtotta lehetőségekről, perspektívákról nem is beszéltem. És Írorsszág, Portugália példájáról sem... Már megtettem. Nem olvastad...

 

Csak és kizárólag a szociális kiadások megnyírbálása az egyedül üdvözítő megoldás? Olyan szociális kiadásoké, ami nem is az???

 

az állami nyugdíjakat szociális rászorultság szerint- írtad.

 

Kedves barátom! A nyugdíj nem szociális segély, amit az önkormányzat ad a munkanélkülinek, vagy meleg tea a hidegben a jótékonykodó civil szervezetektől...

 

Értsd már meg világosan!!! A nyugdíj kifizetését megelőzte egy olyan apróság, mint a banknál: befizettek és a befizetés visszajár! Vagy az Alkotmány általam már beidézett passzusa alapján, vagy ha ezt nem ismered el, akkor kölcsönnek tekintendő. Vagy te arra gondolsz, hogy amíg téged és elvbarátaidat felnevelte a társadalom a mai nyugdíjasok pénzéből, az neked ingyen járt???

 

Egy frászt, kedves barátom! Ha neked nem tetszik a jelenlegi rendszer, akkor fizesd vissza a kölcsönt, ugyanúgy, mint a bankoknál. Kamatos-kamattal! Egy összegben.

Frimi

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Quador Mortis (830)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!