Keresés

Részletes keresés

frimi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 981

Két eset van, hogy nem érterd.

 

1., Nem tudsz olvasni, csak írni.

2., Nem akarsz olvasni, csak írni.

 

Decsak neked...

 

Ugyanis többször, részletesen leírtam a szocialista társadalim rendszer működésének egyik alapelemét, a termelési költségeknek és a piaci áraknak az elszakítását. Azaz, hogy nem azért volt 3 Ft a kenyér, mert ennyi volt az előállítási költség, hanem azért, mert az állami költségvetés a termelőnek megtérítette a termelési költség és a piaci ár különbözete közötti veszteséget. Mondjuk a példa kedvéért - akkor - 30 Ft-ot... Nem közvetlenül persze - bár ilyen is volt, hanem mert a lisztet sem a termelői áron vásárolta. mert azt is támogatták...

 

Az állami költségvetésbe meg befolyt - többek között - adójellegű bevétel formában a nygudíjjárulék is. Az összes bevételt újraosztották (és ez nagyon fontos!!!)- s így pl. akár a kenyér árába is került belőle, vagy a tejébe, stb., Ha szádba vettél egy darab kenyeret, akkor abban nem csak Apád, Anyád keresménye volt benne, de pl. a nyugdíjjárulék is. Ugyanis az Úristen sem tudta megmondani, hogy azt mire fordították konkrétan.

 

Így általában az mondható, hogy amíg te csak ettél éps WC-re jártál, annak feltételét a mai nyugdíjas társadalom IS biztosította. Ezért vagy adós sokaknak és azért sokkal, mert szinte mindent támogattak annak érdekében, hogy a munkások meg tudják vásárolni. És azért sokkal ,mert ez a rendszer csak kb. 1992. tájékán szünt meg nagyrészt, de pl. a gázárban ma is megvan.

 

És én egy pillnatig sem sítam vissza ezt a rendszert!!!

 

Mifenétől vagy ma jogosult a támogatás felvételére? Attól, hogy előtte fizettél ezért. A TB járulékot fizetted. Mert ma olyan a rendszer, hogy a TB járulék bevételei nem, kerülnek be az állami kalapba és nem osztják el újra az összes bevételek között. De ez sem régen van.

 

Te úgy globálisan tiltakoztál a támogatás, mint olyan ellen. A mai nyugdíjasok is fizettek aktív korukban azért, hogy ma nyugdíjat kaphassanak. Ezért nekik ugyanúgy jár a támogatás, mint neked.

 

A baj, hogy te viszont mindent az államtól vársz el, ez már szinte beteges

 

Nem magam miatt szólok. 3 millió miatt. Egyébként mifenét vársz el a nagy versenypiacodon egy 70 éves embertől, aki egész életét vegigmelózta a vasgyárban betanított munkásként, abba bele is rokkant némileg. Fizette a nyugdíjjárulékot, amelyt a te felnevelésedre IS fordítottak s te meg most azt mondod, hogy menjen vissza a gyárba megint, mert neked az kevés volt, amit neked adott... Nem hibás ez a logika valahol??? Az a beteges szerintem, hogy te egy lóról - egy 70 éves vasgyári betanított munkásról - dupla bőrt akarsz lehúzni és azt még jogosnak is ítéled!!!

Frimi

Előzmény: rev25 (977)
rev25 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 980

Az tetszik, ami jönni fog! És el is mondtam, hogy miért! Örülök a nyugdijreformnak, az egészségügy reformjának, és az ÁFA növelésének.

 

Azt is lertam, hogy miért. Az ÁFA növelése nem nagyon érdekel, nekem a 6-8% os infláció meg sem kottyan. Meg az 5000 Forintos vizitdij sem. Majd kifizeti az egézségbiztosításom. Az meg hogy a megreformált nyugdijakból ezeket hogy lehet finanszírozni, arra kiványcsi leszek.

 

És köszi nem megyek sehova, nekem jó itt. Ha megyek is 1-2 hétre, akkor is jó ide visszajönni. De néha csalodott vagyok. Remélem ez azért változni fog. És egyre jobban örülök a változásoknak.

 

Remélem te is

Előzmény: frimi (978)
frimi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 978

Nos, különösen a "magadfajta" titulust díjaztam.

 

Büntetni fogok.

 

Megint megkérdezem: HOGYAN? Szavazunk majd, vagy jön a stukker? Nem hülyeség ez, mert még mindig nem látom a megoldást... Ezt senki nem hajlandó elárulni!!! Te sem...

 

Nekem nincs is rá szükségem. /mármint erre a rendszerre/

 

Helyes. Változtass rajta! Majd áruld el persze, hogy miként? De ezt már kérdeztem...

 

Van olyan megodás is, hogy "maholnap" - az EU-nak hála -, feloldják a munkerővállalási korlátokat. Mehetsz "Nyugatra", egy olyan államba munkát vállani, ahol nem kell adózni, magasabbak a fizetések és úgy általában kolbászból van a kerítés.

 

Nem fogsz büntetni ezzel. Éppen tegnap beszélt Orbán úr bizonyos "betelepülési nyomásról", ami mintha ellentmondana egykori miniszterelnökhelyettesének szavaival, aki a kettős állampolgárságot igérte be... (S amiről eddig hallani sem lehetett a "polgári" oldalról, pedig napi realitás a bevándorlás növekedése. A "betelepülési nyomás".) De ezt most hagyjuk... Csak annyi, hogy van pótlási lehetőség a határokon túlról, ahol ma olyan Magyarország, mint neked pl. Ausztria... És még nyelvi nehézségek sincsenek!

 

Nem akarlak persze elüldözni, csak arra hívtam fel a figyelmedet, ha nem tetszik az, ami itthon van, fordíthatsz sorsodon akár egyénileg is és nem kell várni arra, amíg valamilyen politikai mozgalom - amelynek egyelőre nyomát sem látni - CSAK és KIZÁRÓLAG a nyugdíjas társadalom elpusztításával kívánja a problémákat megoldani. A munka helyett.

 

A "magamfajta" pedig Anyjáért, Apjáért és a te Anyádért, Apádért beszél... Úgy 3 millióért... Akik büntetést érdemelnek. Valóban, mert felneveltek, támogattak, ahelyett, hogy villát vásároltak volna.

Frimi

Előzmény: rev25 (975)
rev25 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 977

Ha a kenyér 3 forint, és 250 be kerül, akkor nekem éppen úgy 3 forint legyen mint neked!

 

"ennek a rendszernek haszonélvezője voltál"- ezt nem tudom értelmezni

 

"fizesd vissza, amit ingyenélőként fogyasztottál" -ezt még sokadszorra sem

 

Eltaláltad! Árva vagyok! Vigyázzunk a fogalmakkal! És próbálok alkalmazkodni... Most akkor mi van?

 

Ha megbetegszem, akkor beteg leszek. Megpróbálom a keretek közt megúszni a dolgot. Vagy sikerül, vagy nem. Mért küldeném vissza a táppénzt? Most jogosult vagyok rá!

 

Ha a BMW-mel (előlegezzük ezt meg nekem) nekimegyek egy fának? Az szar ügy. Akkor azt hiszem már a csirkeláb sem segít rajtam. Persze ugyanazok a jogaim, mint neked. És a TB n kívül ki segít?Tán a családom. De ha az sem akkor majd kitolnak a diófa alá, és igen ott majd szép lassan éhenhalok.

 

A baj, hogy te viszont mindent az államtól vársz el, ez már szinte beteges. Mi az állam? Jóisten? A nyomorékokat meggyógyítja, a szegényeknek adja a gazdagok vagyonát?

 

Ez a vonat már elment...és hogy elment azt valahol én is sajnálom

 

 

Előzmény: frimi (974)
frimi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 976

Mert amíg nem rendelkeztél önálló keresettel, addig ingyenélő voltál: mint melítettem: csaak ettél és ürítettél.

 

S hogy milyen jogon? MInt a társadalom egyik tagja, aki eltartott.

 

Demokrácia van? Nos, akkor szavazzunk...

Frimi

Előzmény: rev25 (973)
rev25 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 975

Igazad van. Nem rajtam múlik. Azt hiszem pontosan fogalmaztam. Nekem sem tetszik a demokrácia így. De ez még mindig csak egy vélemény.

Azért azt senki se vitassa el, hogy jogom van gondolatvilágom, helyzetem alapján, hogy én hogy látnám jónak. És remélem, hogy vannak eszközök( ha nagyon gyenge is) amikkel befolyásolom a dolgaimat. És igenis úgy érzem hogy ahogy szeretném az a többségnek jó lenne. Én örülnék, ha ezt a többség belátná. Erre most semmi esély. Akkor maradjunk a realitásoknál. Akkor én sem leszek szolidális. Büntetni fogok. Az meg hogy melyik rendszer működik, és melyik igazságosabb a másiknál. Ez nem az. Nekem nincs is rá szükségem. Neked biztos nehéz elhinni, én nem magamnak akarok csak jót. Ez a magadfajtának nehéz falat. És hogy ezt belásd arra jó ez a jelenlegi helyzet. Ezért mondtam, hogy megszorításokat akarok látni! És fogok is!

Előzmény: frimi (971)
frimi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 974

No, egy kissé komolyabban...

 

Hol sírtam vissza a szocializmust? Hol írtam le, hogy vissza kell állítani az egész ártámogatási rendszert, hogy a 250 Ft-os kenyér újra 3 Ft legyen? Hogy neked 247 Ft-ot a társdadalom fizessen meg? SEHOL!

 

De mégegyszer: az, hogy ennek a rendszernek haszonélvezője voltál, azt nem lehet mindenféle versenypiacról mesélgetve eltagadni. Ha igen, akkor meg fizesd vissza, amit ingyenélőként fogyasztottál 

 

Az özvegytől, az árvától is elvárod, hogy ha nem termel, akkor haljon éhen? Apádról, Anyádról nem is kérdezlek, mert neked olyan nincs is... Vagy éppen ők a milliomosok és ezért BMW-vel a feneked alatt csak a versenypiacot tudod elképzelni...

 

És mi van ha megbetegszel? Te majd a teljes gyógyszerárat fizeted meg, mert a támogatásra nem tartasz igényt, ugyanis olyasmi, mint társadalmi szolidaritás (tudod, hogy ez a szó mit jelenmt) számodra lealázó? Hát a táppénzzel mi lesz? Visszaküldöd az OEP-nek?

 

És mi lesz, ha a BMW-del nekimész egy fának (Isten mentsen ettől!) és megnyomorodsz... Ki fog eltartani és ki adja majd neked a csirkelábat? A milliomos Apád, Anyád??? Vagy a kemény elvi magatartás jegyében csendben éhenhalsz?

Mert akkor is tartani kell ám az ilyen kemény erkölcsi státuszt, ha önmagadról van szó!

 

Én nem szórakozom. Szomorú vagyk a szellemi korlátaid miatt...

Frimi

 

Előzmény: rev25 (970)
rev25 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 973

Add vissza te :)

Most te fogsz megszorulni...

Tőlem TE milyen jogon kéred?

 

Demokrácia van, és piacgazdaság!

 

 

Előzmény: frimi (972)
frimi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 972

Micsoda sötétség!

 

Add vissza, amit addig élveztél, amíg ingyenélőként a társadalom nyakán lógtál! Amíg egy lyukas petákkal sem járultál hozzá a tarsadalom kiadásaihoz! Amig csak ettél, meg ürítettél...

Frimi

Előzmény: rev25 (970)
frimi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 971

Ha rajtam mulna... - írtad.

 

Duplán is kiemeltem, mert ez mindennek az alapja!!! Nem rajtad múlik, hanem azokon, akik a politikát csinálják! (Akiknek a politikacsinálás egyúttal egzisztenciális kérdés is lehet...)

 

Megfogalmazni mindenféle óhajt lehet, csak az a kérdés, hogy azt KIK és HOGYAN fogják megcsinálni? Az a kérdés továbbá, hogy vajon az-e az egyedül üdvözítő megoldás, amit te vagy én, vagy bárki, aki itt irogat megfogalmaz saját gondoltavilága, helyzete alapján, vagy csak elalvás előtt képzelődik?

 

Hogy vajon ezek az egyéni elképzelések vajon társdadalmi szinten megállják-e a helyüket? Felvállalhatók-e egy egész társadalom, vagy akár csak egy rétegének kívánalmaival szemben ? És még ha fel is  vállalhatók... Milyen jó lenne, ha mindenkinek lenne egy vikkendháza a Balaton partján! Gondolom, hogy mindenki örülne neki. Valószínű, hogy te is... Vajon fel lehet-e lépni egy ilyen követeléssel, amely minden egyes állampolgár számára csak haszonnal járna? Azt hiszem, hogy ennek képviseletét nem lehetne senkinek sem felvállani... Mert aki ennek megvalósításárt felvállaja az a bukását vállalja fel...

 

Az az alapvető probléma, hogy persze igényeknek meg lehet, sőt kell fogalmazódniuk, az alapkérdés azonban mindig az, hogy KIK és HOGYAN tudják ezeket az elképzelésket realitássá tenni?

 

A baj az, hogy ezt itt senki nem hajlandó tudomásul venni és megválaszolni... Mindenki a "ha rajtam múlna'" jegyében fantáziál...

Frimi

 

 

Előzmény: rev25 (966)
rev25 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 970

Micsoda sötétség!

 

A szocializmusnak vége. Ezt most nem fogod kibulizni!

Nehogy már az adórendszert azért alakítsák át, hogy neked sok a nyugdijad! Nem! Oldja meg mindenki maga! Ez a piacgazdaság! Ha nem tudja akkor egyen csirkelábat, vagy ha az sincs fogjon egeret!

 

Azt hiszem nem tévedek, ha a milliárdosoktól nem várom el a szociális érzékenységet. Most nagyon eltaktikázta magát a magadfajta...

 

És én ezen jól szórakozok

 

 

Előzmény: frimi (969)
frimi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 969

Akkor ne olvass! Mások igazsága - Anyámé, Apámé - olykor nagyon kellemetlen lehet...

 

A bajod tk. az, hogy vannak másféle igazságok is, mint amit te hajlandó vagy meglátni.

 

Az egyik az politikai igazság: aki megkockáztatja, hogy az EGÉSZ nyugdíjas társadalomhoz hozzányúl - mert itt többnyire arról van szó - az a politikai bukást kockáztatja. Mint ahogy a "polgári erők", akik még ma is az 56 milliárd  (meg a 19 eFt-os nyugdíjasok titulusának) levét isszák. Ezért kérdem állandóan, a HOGYAN-t, amire te sem adsz választ... Csak a géppisztolyt látod... Vagy hogy KIK fogják ezt keresztülvinni: 3 millió állampolgár részleges vagy teljes jopgfosztását jogfosztását...Mert erről van itt szó, nem a csaló rokkantnyugdíjasról...!!!

 

Mondd ki azt, hogy majd a szoclib kormány vonja meg a nyugdíjakat... Kovács néni csirkelábát, esetleg a kenyerét is!!! Vagy mondd azt, hogy majd a "polgári" oldal... Akik nincsenek hatalomban... Vagy mondd ki, hogy a közgazdászok, akik beszélnek olykor sok mindent össze-vissza...

 

Akkor mond meg már végre TE vagy MÁS, hogy KIK és HOGYAN??? És hagyjuk a süketek párbeszédét, mert vágyálamokat mindenféle Hawai villákról én is tudok emlegetni. Csak az a kérdés, hogy HOGYAN érjem el??? Lottó útján, vagy vegyem el másét...? Mert erről van szó!

 

Egy másik már gazdasági igazság: nem csak és kizárólag a nyugdíjakon kell "keresgélni"... Van itt már nem egy hozzászólás rajtam kívül - aki, igen, mániákusan -arról írogat, hogy a gazdaságban, az adórendszerben stb., sok tartalék van és azokkal kell foglalkozni ELŐSZÖR!!! Erre az a válasz, hogy az nem ide tartozik... Hát hogy a csudába ne tartozna ide??? Végülis egy egész nemzet megélhetésről van szó, és a saját háztartásban sem az egyedül üdvözítő megoldás, ha hiányos a költségvetés, akkor a Szülők nem kapnak ebédet... És vacsorát sem...

 

És van még egy gazdasági igazság: A szocialista - és az azt megelőző - gazdasági modell csak egy ideig volt életképes. Bukásának egyik oka az átláthatatlan támogatási rendszer, a valódi termelési költségetől elszakított fogyasztói árrendszer. A támogatásnak mindenki, még te akár csecsemőként is részese voltál!

A gyakorta elhangzó "eltapsolás" jórészt abban nyilvánult meg, hogy a GDP-t és a felvett hiteleket, nem fejlesztésre használta fel - hibás ifilozofia alapján- a társadalom, hanem figyasztásra! A felelőség nem azonos a haszonélvezettel!!! És ennek az akkori gyermekek, a mai aktívok részesei, haszonélvezői voltak. Nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy NEKETEK semmi közötök hozzá!!! És a támogatásnak mi volt a forrása - nem kizárólag, de a nyugdíjjárulék is, amelyet az állam egyszerűen adóbevételként kezelt!!! Következésképpen nem csak APÁD, ANYÁD tartott el, de minden aktív, azaz mai nyugdíjas!!!

 

És van egy harmadik gazdasági igazság: majd ha te befejezted aktív pályádat, akkor igényt fogsz tartani a nyugellátásra. Hiteltelen ha azt mondod, hogy ez nem így van/lesz. Vagy az államtól várod majd, az akkori aktívok teljesítményére támaszkodva, vagy saját magad "takarékoskodsz" magánnyugdíj intézetnél. Amely gazdasági vállalkozás és "benne van a pakilban" akár annak csődje is. Vagy befizetéseid értékvesztése... Akkor mit fogsz tenni? Állam bácsihoz fogsz fordulni. Hogy tartson el... Vagy járuljon hozzá mindennapi kenyeredhez...Azután milyen alapon vársz el ilyesmit?

Frimi  

Előzmény: NGid (963)
rev25 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 968

A helyzetünk nagyon hasonló...sőt szinte ugyanaz. A gázkompenzációról: ki kell majd mutatni hogy milyen keveset keresünk, és talán ez sikerülni is fog. Vagy megteheted, hogy fával fűtessz....

 

És jó példa a szomszéd, lehet mondani, hogy egy-két  generációval odébb a nyugdijas még dolgozik, de nem adózik. Persze hogy jó kocsija van és sok pénze van. Ennek a generációnak az egész élet egy buli, van akinek bejön, és van akinek nem. Viszont érdekérvényessítésben sokkal jobbak nálunk!

Előzmény: dez1 (962)
bClaire Creative Commons License 2006.05.17 0 0 967

 Már tudod, hogy 75 év lesz??

 Megbízható forrásokból értesültem: az a korkedvezményes lesz.

 

 

Előzmény: dez1 (964)
rev25 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 966

Mindent meg lehet radikálisan is oldani. Nem akarom a történelmet idézni. Hogy én mit szeretnék, és hogy a mostani helyzetben minek van realitása, az két külön dolog.

 

Ha rajtam mulna, akkor a stratégiai ágazatokat visszaállamosítanám. A kereskedelmet is (csak a multikat).  A tőkejövedelmeket jó erősen megadóztatnám. Legalább 6 sávos adórendszert vezetnék be kedvezményekkel. (Családi, lakás, megtakarítás) Kiemelt terület lenne az oktatás, a tömegsport, a kultúra, tudomány, kutatás. Az egészségügyben a megelőzésen lenne a hangsúly, és nem a kezelésen. Mindennél fontosabb lenne a család, és a gyerek a jövő záloga. Az erős állam pillérei az erős rendörség, saját központosított professzionális média. A többi médiát korlátoznám.

Sajnos ez ma már utopisztikus....

 

Marad a jelen

Előzmény: frimi (961)
bClaire Creative Commons License 2006.05.17 0 0 965

 Ez a tantusz nálam már  rég leesett.

 Milyen egyszerű egy réteget kinevezni bűnbaknak, még jól hagzó,demagóg érvek is vannak.

Nem véletlen, hogy az egyik legkiszolgáltatottabb réteget izélgetik.

Most meg ugye helyzet van, a megosztott országban az egyik győzött, s az árok két oldaláról "beszélgetünk".

Különböző élethelyzetek szembesülnek a példákban, valóban sok igazságtalanság van.

Ezt a nyugdíjas-ellenes hangulatot még csak itt észlelem.

 Remélem, hogy nincs mögötte valamilyen akármilyen picike politikai erő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: frimi (961)
dez1 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 964

Igazad van.....

 

Annyit tegyél még hozzá, hogy ma már tisztán látszik, hgoy mire mi 62 évesek leszünk, a nyugdíjkorhatár legalább 75 évnél lesz.....

Előzmény: NGid (963)
NGid Creative Commons License 2006.05.17 0 0 963
Lassan nem érdemes téged végigolvasni, próbálj már elszakadni a náci hasonlattól meg a géppisztolyoktól. Érveid abban merülnek ki, ohgy ha hozzányúlunk a szoc. rendszerhez akkor jön ez. Irták már többen, hogy mindenhez hozzá kell nyúlni.
Írtad, hogy dolgozzak, nos azt teszem, fizetésem 3/4-ét leadózom de ez nem elég, ehhez több mint 30% hitelt kell felvenni, hogy kifizethessék a nyugdíjakat + a többit.
Szörnyű mi, hogy ezt igazságtalanságnak tartom?
És igen, nagy terhet jelentenek a rokkantnyugíjak, személyesen ismerek olyan 30 éves embert, aki 100%-ra van véve és gyakorlatilag semmi baja a munkaundoron kívül.
Meg kellene vizsgálni, hogy szükség van-e még arra egy demokráciában, hogy a katonák, rendőrök, börtönőrök, stb stb akár 42 éves korukban teljes összegű nyugdíjat kaphassanak, ráadásul mellette rögtön mehetnek tovább dolgozni.
Miközben aki eltartja őket, lassan nem tud boldogulni, gyereket kéne vállalni lassan, miközben saját lakásra remény sincs.
Előzmény: frimi (961)
dez1 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 962

Teljesen igazad van.

 

Nézzük a mi példánkat az éppen most kiszivárogtatott gázártámogatási rendszer kapcsán.

 

Két gyerekkel lakunk egy öreg, átlagos méretű családi házban, nemsokára születik a harmadik. ELég jól keresek, igaz a felségem 3 évig megint alig fog kapni valamit, de nem baj. 

 

Mellettem lakik a nyugdíjas szomszédom a még dolgozó feleségével egy ugyanakkora házban.

 

Most mind a ketten ugyanannyit fizetünk kb a gázért.

 

Az új rendszerben mi legalább 2-szer annyit fogunk fizetni.

 

A dolog szépséghibája csak az, hogy a szomszéd most vett egy új mercédeszt.....  

 

Mi meg tavaly vettünk hosszas spórolás után egy 6 éves Fiatot.....

 

Vajh kinek van több megtakarított pénze? Stb stb...

 

Megint azok fognak jól járni, akik a feketegazdaságban mozognak......

 

Előzmény: rev25 (955)
frimi Creative Commons License 2006.05.17 0 0 961

Vigyázz, mert megrónak: ide csak a radikális nyugdíjcsökkentés tartozik!!! Pl. GDP növelésről, adóreformról, államigazgatási és önkormányzati reformról stb., tilos szót ejteni!!! Amely a  szaldót javítja... Ha, ha, ha...

 

Csak azt nem értem, hogy miért állnak itt meg sokan, mármint a nyugdíjaknál... Hát az árvasági, özvegységi juttatások, a munkanélküli segélyek, azok nem terhek? (Lásd Alkotmány...)

 

Ugye a náci Németországban a német nemzet nyomoráért a zsidókat tették meg felelősnek... Elvonták az életterüket... Azután meg irtották őket rendesen...

 

Itt meg a nyugdíjasok a felelősek... Egyrészt azért, mert úgy mond elb...ták a maiak jövőjét... Igen, valóban, - ezen logika alapján - nem kellett volna nekik adni pl. a tejbepapihoz  a támogatást... Keresték volna meg saját maguk... Most ne törődjünk olyan aprósággal,  hogy egy pólyás, iskolás stb. nem keresőképes... Sem fizikailag, sem jogilag... Az a lényeg, hogy miért kellett az akkori aktívoknak - az egész társadalomnak - egy fillért is adniuk, hogy felnevelkedhessenek???

 

Örülnék, ha egyesek, akiket igen felháborít, hogy a mai nyugdíjasok a jussukat - igen, jól értitek - követelik, elmagyaráznák, hogy miért is kellett ezeket a támogatásokat adni? Ahelyett, hogy saját jólétükre fordították volna...

 

Másrészt miért jogtalan, ha ezt a támogatást visszakérik... Akár egy összegben kamatos-kamattal, mint kölcsönt, vagy akár részletekben: nyugdíj formájában...

 

Hát nem érdekes??? És még vannak, akik a géppisztolyt hülyeségnek ítélik... Ugyanis a politikában  - egyelőre - nyoma sincs semmiféle ilyenfajta nácizmusnak. Vannak viszont fájdalmat okozni akaró közgazdászok, meg szurkolótábor, hogy minnél nagyobb legyen a társadalmi feszültség... Amelynek ez a célja...

 

A nyugdíjasok életlehetőségeinek, Kovács néni csirkelábának megvonását akarják. Akkor megint megkérdezem: HOGYAN? Hogyan akarják ezt a náci szemléletet hatalomra juttatni, ha demokrácia van???

Frimi

Előzmény: rev25 (955)
bClaire Creative Commons License 2006.05.17 0 0 960

 Igen??

Tudtam én, hogy kár nekem a polidiliben villognom.

Nem rosszabb Gy.senkinél.Úgy tudtam"lottóötös.":))

 

Előzmény: G.B.Bejja (959)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.05.17 0 0 959
A miniszterelnök a zavaró...Ha nem ő lenne ott, a nyugdijasokkal se lenne ennyi baj.
Előzmény: bClaire (957)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.17 0 0 958

Ebben van valami, de a jöv. adónál igazságtalan lenne az 1kulcsos adó.

Pl. a franciáknál 5 kulcs van, és nagyon igazságos.A legfelső kulcs 4x %-os, de az már oyan magasan van, mint az itteni viszonyoknál pl. aki 1 milla bruttót kap havonta.

Előzmény: rev25 (955)
bClaire Creative Commons License 2006.05.17 0 0 957

 Nézd, meggyőztel..Személy szerint, ha a társadalmi békének ez az egyik záloga, sem a 13.havi pénz, sem a nyugd.kedvezmény nem kell.

Ez annyira jelentős tétel , ha mindenkire vonatkozik??/Összesen/

Vagy csak az elv, a kedvezmény ténye a zavaró??

Előzmény: rev25 (955)
bClaire Creative Commons License 2006.05.17 0 0 956

 Sántít, sántít.

 Ráfaragtunk.Ugrik a 13.havi, egy nemzet süllyed el, hamarosan.A stupid stb.nyugdíjasok szavazata miatt .Már van egy" kihalálos topik" is,   optimista hangvételű:))

 

Előzmény: G.B.Bejja (954)
rev25 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 955

Na itt a lényeg! A mostani adórendszer igazságtalanul érinti az alkalmazottakat azokkal szemben akik el tudják kerülni az adózást. Ha már ez a helyzet előállt a hiánnyal, meg a paprikajancsival, akkor igenis legyen egységes 19 százalékos adó mindenkinek, és 19 százalékos ÁFA mindenre. 5000 forintos vizitdij, csak néhány Magyar olcsó generikus gyógyszert támogassanak, szüntessék meg a közgyógyellátást, a nyugdijakat 40000-60000 es sávba tegyék!

Nem az EVA t kell szidni, hanem átgondolni a rendszert. Persze a szándékokat nézve hasonló megszorító intézkedések látszanak. És igen. Az ingyenes, vagy kedvezményes közlekedést sem tartom indokoltnak nyugdijasok esetében

Előzmény: lajafix (952)
G.B.Bejja Creative Commons License 2006.05.17 0 0 954
Nem gondolod, hogy itt valami sántít a szövegedben, mert pont arra nem szavaztak, aki a 14. havi nyugdijat igérte ????
Előzmény: t-gabor84 (949)
lajafix Creative Commons License 2006.05.17 0 0 953
Ezzel a hsz-szel azokat szóltad le, akik befizetik a teljes adóját, hogy legyen miből fizetni a nyugdíjakat.... A te logikád szerint TERMEL.
Előzmény: frimi (948)
lajafix Creative Commons License 2006.05.17 0 0 952
Spooler!

Persze hogy hülye minden alkalmazott, hisz bérköltségednek 60%-a megy az állam zsebébe, míg EVA-sként mennyi menne? Ebben a topikban feszül ellen a munkája 2/3át az államnak adó alkalmazott és az élete munkáját elismertetni vágyó nyugdíjas, te meg jössz itt a cigány dumáddal hogy az EVA nem csalás és hülye az aki adót fizet. Dehogynem csalás, törvényben engedélyezett adócsalás. Megkönnyebültél te is amikor behozták. De erre még külön büszke is lenni gerinctelenség. EVA-s haverjaim se verik a mellüket, azt számolják meddig lehet még ezt csinálni.

Olvasod ezt a topikot, hozzá meg csak akkor szólsz, amikor a te érdekedet éri sérelem.
Gratulálok.
Előzmény: spooler (941)
lajafix Creative Commons License 2006.05.17 0 0 951
A géppisztolyt tárazd ki. :-)
Előzmény: frimi (944)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!