Ha komplett felújított adagoló lenne, akkor azt mondanám, vedd meg mindenképpen. Csak akkor viszont attól tartok, nem adnák el :) Nekem gyanus, hogy csak elektronika felújítás volt, és nem lett teljesen jó a kocsi, most ezért akarnak megszabadulni tőle. Különben is, mi másért akarnának eladni egy olyan autót, amiben most lett felújítva valami. Mert elektronika javítás után nem szokott teljesen jó lenni az adagoló. De ne legyen igazam.
ÜDV! Újra egy kis segítséget szeretnék kérni. A véleményetekre lennék kíváncsi! Opel vectra b 2.0 dti a kiszemelt típus. Milyen ez a motor? Mire kell figyelni vásárláskor. Érdemes e ezt a motortípust választani? Dieselem még nem volt de aránylag sokat utazom egy nap ( kb 70-80 km, és erősen elgondolkodtam egy ilye autón) Van is egy kiszemelt, árban is az én kagegóriám öreg ek se mondható (15 éves). A kiszemeltről annyit a hirdetés alapján hogy: 2000 évjárat 250000 km, frissen felújított adagoló elektronika) Szeretném a véleményeteket kérni mivel én mondhatni dieseles tipusban egyáltalán nem vagyok otthon.
Rég jártam Felétek. Meg volt egy Balcsis autókázás, meg debreceni kiruccanás (jászságból). A kocsin természetesen sorra jönnek a dolgok, most a motorolaj folyik belőle (egy éjszaka alatt egy bő tenyérnyi), meg a kuplungom is érdekes dolgokat produkál. Néha olyan mintha a felső 4-5 centin beesne, de emelni emel rendesen. Havonta kb. 1-2x tapasztalom ezt. Olyan, mint mikor a zsigulinál le kellett légteleníteni a kuplungot :)
Holnap irány szerelő, remélem az olajfolyás nem valami komoly probléma lesz :(
Jut eszembe ,X20XEV motorhoz kiszolgáló egységeket tudok adni .Új és újszerű állapotúak .Önindító vadi új 0 km es ,generátor ,szivósor,fojtószelep,légtömegmérő stb stb .Sokminden jó X18XE hez is ,ha valakit érdekel valami ezen az email címen érdeklődhet : inmotep@windowslive.com
Elakadásjelző vagy olyan kapcsolókra volna szükségem mint a ablakfűtés, vagy belső keringetés. A kapcsolók bal oldalán lévő vak dugó helyére aljzattal együtt. Nincs ilyen valakinek? Négylábú legalább 30A relére is szükségem lenne aljzattal az is.
Viszonylag könnyen sikerült lebontani a kormányburkolatot, a bajuszkapcsoló mozgó részeihez a szétszedés előtt próbaként fújtam egy kis WD40-et és megjavult. Lehet, hogy csak ideiglenesen, mert a nullázáshoz a korábbinál tovább (5-6 sec-ig) kell nyomni a bajuszkapcsoló végét. Lényeg az, hogy működik!
Hogy ezt itt fórumon keresztül nem oldjuk meg neked, az biztos. De a tempomat és a műszeregység közös helyről kapja a sebességjelet. Ha a tempomat szervomotoros, akkor lehet, hogy az zárlatos.
Nem tudom neked miből csinálják ennyiért? Én tavaly csináltattam nem éppen olcsó kárpitossal, úgy kért 10000ft-ot, hogy én szedtem ki a kárpitot. Gyári opel szövet ment rá.
A kábel "elkelt". Továbbra is keresek B2 hátsőlökös alá gumi toldatot/koptatót, valamit a képen szereplő felniközepeket. Esetleg ha valaki hirdetést talál, kérem jelezze. Köszi!
Mindig tempomat után szarakodik a km óra? Mert a tempomat használja a sebességjelet, ugyanúgy, mint a km óra. Szóval a két hiba között lehet összefüggés.
Ha valaki utólag építene be hátsó kapaszkodó világítást, van egy tetőkábelem hozzá. A oszloptól indul, középső világítás, s a két oldali gyári kábel. Ingyen, sörért, postaköltségért.
Sziasztok még ujj vagyok itt. kérdésem lenne , opel vectra b y20 dth adagoló fel ujítás megvolt. az autó már előtte is problémás volt. 500 km folyamatos megtétele után rángatott az auzó majd leált ,viszahült majd ismét ment rendesen. adagoló probléma volt electronika kicserélve. de a hiba megmaradt, sőtt roszabb lett. már 10 km et sem bírt ki most már besem indul. igaz kitakarítottam az egr szelepet ,illetve már előtte sem indult. aki tud segítsen milehet a baj.
Én Palmatex Total GEL-t és Palmatex Repair special (plastic)-ot vettem erre a célra. Előbbi réskitöltő tulajdonságú. Szerinted jók ezek amiket vettem, vagy vegyek ilyen pasztát amit írtál???
És ha igen akkor melyiket javaslod???
Lehet kicsit én spilázom túl a dolgot, de szeretném ha elsőre jó lenne. Neked mivel már két éve jó, így biztos, hogy megfelelő tömítőanyagot használtál.
A forrasztást megcsinálom, csak tegnap este mire végeztem már nem láttam.
Egy óra alatt egy profi profi szerszámmal csinálja meg talán. Mivel a listából kihagytad az elektronika körbevágását így gondolom neked az a verzió van ami pár csavar kicsavarása után kinyitható. Ami nekem van azt körbe kellett vágni, lehetőleg a nyák sérülése nélkül. Ez tartott sokáig. Meg a visszazárás is bonyolultabb lesz a csavarosnál, mert a szétvágott házat össze kell majd ragasztani, úgy hogy nedvesség ne juthasson a házba. Szóval örülj, hogy nem ilyened van :)
Mostmár én is gyorsabban meg tudnám csinálni, csak amikor nem látod mi van a dobozba amit hentelsz akkor azért célszerű inkább túl óvatosnak lenni minthogy gyorsan szétvágni mindent.
A kipörgésgátló az ABS-ben van benne, egy egységet képez. Valószínű, hogy valamelyik első kerékfordulat szenzor vacakol. Talán a jobb elsőről veszi a sebességjelet, így ha nincs sebességmérő, akkor ez lehet a ludas. Először nézd át a két első szenzor kábeleit, nem látsz-e rajta sérülést. Ezután meg kellene nézni géppel, hogy melyik szenzorra panaszkodik az ABS.
Mi a fenét csináltál te 6 óráig? 20 perc alatt lebontottam, 10 perc alatt átforrasztottam, 5 perc összerakás, 1 óra alatt megvolt a komplett művelet ki-beszereléssel. Pedig én is az elsőt csináltam. A nagy forrpontokat forraszd át. Ennek a panelnak a másik oldalán van elvileg egy beforrasztott relé, annak a lábainak a forrasztásai szoktak megrepedni, amit csak nagyítóval lehet észrevenni gondos keresgélés után. Plusz a tekercsek lábai is ott vannak, azokat sem árt átforrasztani. Kb 2 éve csináltam meg a miénket, azóta hibamentes.
Nekem 18 évesen kezdett megereszkedni a tetőkárpit, szoval ha szerencséd van, jo lehet a bontott. Azt viszont kizárt dolognak tartom, hogy 30 lenne az ujrakárpitozás, és ne lehetne meguszni 15-bol, még ha kombi, akkor is.
Egyre több bosszantó hibával találkozok. Tudom nem nagy ügy de akkor is. Most a tetőkárpitom adta meg magát és lóg lefelé az A oszloptól végig hátrafelé. Pedig még csak 13 éves a kocsi. Mivel combi a javítás azaz az újrakárpitozás summa 30000 Huf.
Van bontott jó állapotú / még / 10000 Huf.
Érdemes megvenni ezt vagy erre is ez a sors vár hónapokon belül.
Kapcsolónál nyílván. Esetleg nem kaptál bele vagy ütötted meg a kapcsolót ? Kimozdult a helyéről, esetleg kisz*pósodott a helye. A kormányburkolatot egyszerűen le tudod venni. Kormánykerék mögött, ha eltekered találsz 2 db-ot, illetve még a burkolat alján is 2őt. Nem szoktak nagy árat elkérni egy utángyártott bajuszkapcsolóért.
2001-es, diesel vectrám számítógép adatait nem lehet lenullázni. Hiába nyomkodom a kapcsoló végét hosszan, lassan, hirtelen, stb., csak az adatok változnak (pillanatnyi fogyasztás, átlag fogyasztás, átlag sebesség... stb, aztán kezdődik elölről). Hol és hogyan keressem a hiba okát?
A segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy 2000-es CDX Vectrát, minden pöpec.
Ezer kilóméter után kipróbáltam a tempomatot, tök örültem, hogy van és szép és minden jó. Egyszercsak a kilóméter óra leesett nullára. Minden más működött, de megjelent a kipörgésgátló és az ABS hibajel... majd egyszercsak eltűnt. Gondoltam,akkor a tempomat zavart be. Másnap reggel elindítom,megint megjelenik.
És ez így megy. Időnként megjelenik a 2 hibajel és elszáll a kilóméteróra (minden más,pl fordulatmérő működik), majd egyszercsak visszajön.
Az ABS-em hibát dobál be és azt mondta a szerelő, hogy nézzek bontott elektronikát. Be is szereztem és kicseréltem, gondoltam megcsinálom a régit. Ezt egy 6 órás "vágjuk körbe az elektronika házát" művelettel meg is kezdtem. Azt vártam, hogy a forrasztások rosszak. De nem. tökéletesen néznek ki.
A bontott elektronika is dobálja a hibát.
Szóval most vagy a két elektronika a rossz vagy pedig valami más :)
Ha van valakinek ötlete akkor az írjon. A szerelő a szétszedett elektronikánál (még az elején a hiba kód kiolvasásánál) azt mondta, hogy valami kapcsoló lesz benne a rossz, de ezen az oldalon nem látok ilyet.
Ha kell valakinek kép a szétszedettről még akkor csinálok párat. Jó nagy szívás szétvágni.
A gyári mérnökök is rájöttek, hogy van jelentősége az áramlásnak, csak hül.ék, mert nagy és drága dolgot tesznek bele, hogy nekünk rossz legyen. A neve: rezonátor. (7)
Bizonyos fordulatszám-tartományban optimálisabban alakul a gázlengés, áramlás,és ezáltal javul a hengerek töltöttsége. Problémája, hogy motorhoz kell tervezni, nincs olyan, hogy mindegyikhez jó.
Ha esetleg valakinek megtetszik, jelezzen a ticuauto kukac gmail pont com címen. Sajnos nagyon kevés az időm mostanság, így a fórumot is keveset olvasom sajnos, de a gmail az jelez a telómon. Nagyon szép, karcmentes állapotban van, klímavezérlő jó. Az egyik pohártartónak a kifordító rugója nincs meg, tehát ha megnyomod, akkor kijön, csak nem fordul ki. (szerintem ezzel együtt lehet élni:)) árban megegyezünk
Ha össze van törve, akkor ne rakd vissza. Viszont szerintem filláéres alkatrész a bontóban, szóval lehet, hogy érdemes beruházni egy ép darabra. Lehet, hogy nem nélkülözhetetlen alkatrész, de a gyárban gondolom nem poénból rakták oda. Nekem is ripityára törött a tavaszi vadbalesetről, én a donorról raktam át, azon szerencsére ép volt. Ha esetleg nem olyan szinűt kapsz a bontóban, mint amilyened volt (fehér helyett feketét, vagy fordítva, akkor ne ijedj meg, jó mindkettő.
Nincs valakinek elfekvoben, vagy ismerosenek vagy barmi egy X18XE vagy X20XEV ECU kabelkotegje? Enyem morzsolodik es alapjaratom ingadozik, meg a legtomegmero is rosszalkodik miatta... Zsir uj legtomegmerovel is fennallt a hiba, ezert ludas a kabelkoteg, mert pl. alapjarati motornal mar csak 2 csupasz vezetek van... Koszonom elore is ha tud valaki segiteni :)
Meg még nem néztem csak hirdetésen láttam. A kaszni nem tűnik rossz állapothúnak bár a kép sokszor csalóka.. abböl is csak egy van feltöltve. 250 ért van hirdetve a kocsi de max 100 150 ezret adnék érte. Még nagyon az átgondolás fázisában tartok azért is nem néztem meg és azért is kérdeztelek meg titeket mert biztosan van nálam jártasabb ember az ügyben!
Amiért nagyon gondolkodom rajta és egyben furcsa dolog is hogy felhívtam az adott számot. Kérdeztem hogy rudják e hogy miért nem indul a kocsi. A válasz az volt rá hogy vagy az motorvezérlő vagy pedig más(mondtak konkrét alkatrészt csak arra már nemcemlékszem :D) És hogy egy 25 ezres tétel és már megy is az autó plusz a műszaki vizsga ami már lejárt rajta! Szóval ami a furcsa az egészben hogy a kocsi egy autószerelő műhely előtt áll. És ha tényleg ennyire "olcsó" és egyszerű a javítása akkor miért nem csinálják meg. Ez bűzlik... nem kicsit.
Azt kell mérlegelni, hogy mennyi az ára az autónak, milyen állapotban van, és mi a baja. Bemondás alapján csak egy motorvezérlő, de lehet, hogy a komplett motort cserélni kell. Ezzel, azaz a legrosszabb verzióval aklkulálj, és így alkudj.
Mondjuk én csak akkor venném, meg, ha a karosszéria tényleg patika állapotban van, és egy motorcsere árát lealkudnám a vételárból. Cserélni mindent lehet az autón, kivéve a karosszériát.
Nem érdemes, elmondás alapján nem veszünk autót egy idegentől. Lehet patika a karosszéria, ha aztán a motorvezérlőcsere után sem indul be az az autó...
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Találtam egy kocsit aminek motorvezérlő problémája van az elmondás szerint. Mekkora bonyolultság azt kicserélni? Mire kell figyelni a cserénél és a vezérlő vásárlásakor? Egyáltalán érdemes-e egy ilyen autót megvenni foglalkozni vele?
AC pumpa és környéke? Hátsó üléssor alatt. Tank beömlő gumicsövei és annak illesztései a tartályhoz (gyakran elszoktak rohadni, esetleg a fémbilincs annyira átrohadt hogy elengedett).
Főtengely holtponti jeladó vezeték szigetelései már nekem is elvoltak öregedve, de én cseréltem mivel a tövénél volt legjobban jellemző és érintkezett a 3 szál.
Arról, hogy nem kap benzint a motor, meg is győződtél, vagy csak nincsen hangja az ACnek?
Relét fejből pontosan meg nem mondom, de ha jól emlékszem az aksi és a tűzfal közti fekete dobozka tetejét leveszed, ott is vannak a relék, és a doboz tetejének a belsejébe fel van tüntetve melyik relé mihez tartozik.
Kösz. Pontosan melyik relére gondolsz (pontosan hol van), és miből tudom hogy rossz.Bocs az egyszerű kérdésekért, de elektromosságban nem vagyok járatos. A kérdésnél kimaradt hogy a főtengely jeladóm vezetéke volt elmozdulva és ennek a szigetelése volt rossz.Válaszod előre is köszönöm .
Esetleg a relé. Egyébként nem szabály, hogy minden indítás előtt feltermel az AC, pláne ha az egyes indítások közt kevés idő telt el. Ott kell keresni a hibát, ahol meglettek mozgatva a dolgok.
Segítséget kérnék. Önindító csere után új aksival alig indult az autó. Kiderült a főtengely senzor nem volt jól a helyén, igazítás után a motor tökéletesen járt. Következő indításnál a hiba előjött.
Kiderült az előbb említett senzor szigetelése megadta magát. A vezeték szigetelése után újabb hiba:indításnál acpumpa nem indul / a pumpa direktbe kötve működik/ a motor nem kap benzint.
/x18xe motor van a vectrában/.Mi lehet a baj. SEGÍTSETEK.
Vizpumpa és termosztát cserén van túl az autó, javult a helyzet, de még mindig nem az igazi. 150 km/h-nál felforr a víz. Következőleg kimosom a hűtő lamelláit, nem láttam még közelről. Talán már nem képes eleget hűteni. Érdekesség, hogy 130 környékén óra szerint nem forr még a víz, viszont fogy, 150-nél már gőzölög. Ha a hűtőmosás sem segít, gyanítom kezdődő hengerfejes az autó.
Bocs,hogy belevau,de nyomtál fel két képet.Nem könnyen,de figyelmesen minden leolvasható róla.Én is kikaptam,ugyanaz,csak így kicsit láthatóbb.
Neked a felső sorból azért hiányzik egy relé,mert nem kell,mert nincs hátsó ablaktörlőd.(amúgy ami neked hiányzik,az nekem sincs,mégis hibátlanul működik)
ködfényszóró,hátsó ködlámpa relék a helyükön. (más kérdés,hogy jó e)
Biztik a helyükön: első 12-es helyen (20A), hátsó,16-os helyen (10A)
A hiba forrása lehet:-rossz a relé,valahol nincs megfelelő kontakt,nem megfelelő testelés,,rossz az első ködlámpa kapcsoló.Ha minden ok, annak égnie kell.
hibakódok kiolvasása megtörtént P1345 , P1220, P1660 . csak az az érdekes ha kitöröljük egy darabig tökéletesen megy, sajna úgy néz ki -200e ft a zsebből
Olyan problémám lenne, hogy az egyik ismerősöm eljött a Vecijével, hogy nem megy a fűtőmotor, csak 9es max fokozatba. Kikaptam az előtét ellenállást és kicseréltem benne a tranzisztorokat. Kipróbáltam a saját Vectrámba tökéletesen működik. De az ismerősöm autójában azt csinálja, hogy 7-8-as fokozatban csak ki-be kapcsolgatja a fűtőmotort, tehát megy egy 5másodpercet aztán megáll, majd 5s után újra beindul. Többi fokozatokban tökéletesen teszi a dolgát. klímakezelőjét is átraktam az én autómba semmi ilyen hiba jelenséget nem tapasztaltunk, sőt még fűtőmotort is cseréltem mert van itthon 2db is akkor is fent áll a hiba. Szóval minden jó, de mégsem jó :) volt már valakinek hasonló hibajelensége?? Előre is köszönöm!