Így van. ezt mondták! Mellesleg a nyírófej hiányzó alkatrésze a használati ut. szerint az "ütközőcsavar". A fej két oldalán van egy-egy menet. Egyiket a tengelyre csavarod fel, a hiányzó ütközőcsavar meg a másik oldalról megy bele (tartja össze az egészet) Mindegy, jól bemutattam apósnak a vásárló tudományom...még jó hogy visszavették. A második körből már kimaradtam, végül egy Oleo-Mac mellett döntött. Már próbálta és nagyon tetszik neki!
Jajj, nem is meseltem, vettem anyamnak egy hasznalt funyirot! Husquarna, Briggs motorral (egy szem "40" felirat van a motoron ossz-vissz, ami "tipusjelzes" gyanant lathato). Nem onjaro, de fugyujtos es egykaros magassagallitas van nekije. Kell szerintetek barmi kulonlegeset tudnom rola, vagy csak olaj, benzin, oszt hajra?
Nem volt egy nagyon szakszeru vasarlas, mert a Dunantulon gurulva egy faluban lattam a haz elott kiteve funyirokat, rogton eszembe jutott anyam, akinel par hete adta meg magat vegleg a 20+ eves masina. Megalltam, bekiabaltam, hogy jonapot, kijott a Gazsi :-) beroffentette, oszt mivel konnyen is indult meg a hangja is meggyozo volt, no meg latszott, hogy a 28e Ft-ot o sem gondolja komolyan (22, de csak mert keves idom volt szineszkedni meg az ehezo arvaimra hivatkozni). Ami erdekes, hogy muanyag a haza, ilyet meg nem is lattam korabban, de az osszkep meggyozo volt, meg amugy is total vizszintes terepre kell, sacc 5-600nm, igy legalabb jo konnyu. Varom kivancsian az elso nyirast, remelem, nem csesszuk el nagyon. :-))
Kösz forest240! Az én véleményem is ugyan ez! Kiegészítésként talán annyit, hogy itthon a Kamatsu nincs forgalomban, tehát marad a Stihl és a Husqvarna. A kettő közül vezet a Stihl.
nekem csak gazra kéne... mennyi területet lehet vele egyhuzamban legyelpálni ? Nálam kb. 600 nm -re kellene, de nő is gaz, mint a dudva, némelyik erős szárú, pénzem viszont sajnos nincs.
Inkább úgy fogalmazok hgoy gazvágó műanyag tárcsát. Fás száru cuccokkal nem boldogul, de a nagy gazt viszi. MIndazonáltal csak erősen hobbi célra alkalmas.
Kedves ginger65, nem akarom elvenni gepdoki kenyeret (bocs az ekezetek hianya miatt), de asszem hasznodra valik, ha leirok 1-2 tapasztalatot bozotvago ugyben.
Kb. heti 1-2 ha dzsuvat vagunk, altalaban olyan helyekre hivnak, ahol a nehez gepek nem boldogulnak, kezzel pedig remenytelen. PARTNER 422X (2.2 le) cca 110eHUF. Masszivnak tuno gep, de nalunk 3 honap alatt 5x romlott el ( minden esetben a tengelykapcsolo rugoja, vagy maga az egesz kuplung adta meg magat), ugyhogy nagyon gyorsan gep vissza, penz vissza lett a vege. KOMATSU 350 (1.7 le) Csak jot tudok mondani errol a kis japanrol, konnyu, kisebb teljesitmenye ellenere ugyan azt es ugyan annyit vag, mint a nagyok, eddig teljesen hiba nelkul. Nagyon korrekt gep, szeretem. Ar: cca 90 000 HUF. Nem tudom Magyarorszagon forgalmazzak-e? Ha igen, aldozz ra, hobbi szinten szerintem tul fog elni teged. Hatranya, hogy korfureszt nem adnak hozza, bar a Husqvarna kesek es fureszek passzolnak, de nem hiszem hogy jot tenne neki a sok fureszeles. HUSQVARNA 240R (2.5 le), cca 150 000 HUF. Kiraly gep, tud mindent, amit kell, 1-2 tervezesi hibatol eltekintve majdnem tokeletes, birja a strapat rendesen, bar a Komatsu sokkal kifinomultabbnak tunik. 40 ezer forintert nem bozotvagot, hanem bosszusagot fogsz venni, bar van, aki ezt szereti. Tedd el a penzt es vegyel jovore rendeset 80 - 90 ezerert. Stihl, Husqvarna es Komatsu - ezekben gondolkodj, es csak szakuzletben vedd meg, ahol szerviz is van.
Nagyon nehezet kérdeztél. Sajnos azt nem tudom, hogy melyik kollégám milyen késeket forgalmaz és azt sem, hogy Te merre laksz. Az általunk forgalmazott késekkel kapcsolatosan még minőségi kifogás nem érkezett és szvsz az áruk is elfogadható. Ha megírod a Castelgarden pontos típusát és méreteit, akkor modok árat. A szükséges méretek:
Teljes hossza: Központi furat átmérője: Ha vannak - segédfuratok átmérője, és egymáshoz mért távolságuk: Mulcskésről van-e szó, vagy egyszerű gyűjtős?
Köszönöm! Most figyeltem csak fel, hogy veszprémi vagy.... jááájjjdemessze.
Ettől függetlenül kérdeznék még. Megbízható minőségű fűnyírókéseket ésszerű áron ki/hol forgalmaz? Kérdezem ezt azért, mert az egyik fűnyírónkon (noném oldaltkidobós B&S) ami kb 9 éves még mindig a gyári kés van. Egyszerűen nem akar elkopni. Ritkán kell élezni és akkor is jószerivel csak fenésre kell sort keríteni. Ezzel szemben egy önjáró castelgarden - ES40B&S már a második kést falja, pedig kb2 évvel ifjabb. A használatuk nagyjából egyforma intenzitású, szerintem a letarolt vakondtúrások száma sem szignifikánsan eltérő. Bánná a fene, ha 1-2 évet kibírna mire elkopik, sokkal inkább zavaró hogy 0 az éltartása. Élezés után még 1000 nm-t sem vágok le átlagosan és tompa mint a lapátnyél.
Ha jól látom a képen a terhelésszabályozó rugó (regulátorrugó) tört el. Ezzel a meghibásodással nem szükséges a gépet szervízbe vinni. Vásárolj egy ilyen rugót és cseréljed ki a régit. Nagyon fontos, hogy a motor pontos adatait felírjad, mert ehhez a motorhoz - attól függően, hogy mi a típusszáma, és a gyártási ideje - 3 féle rugó létezik, ráadásul cikkszámváltozás is volt. Tehát: a hengerfedél (amelyikre a 35 CLASSIC felirat van ) elején, ami a hengerfejre rányúlik találsz három számot. Ezek a Model, a Type és a Code. A modellszám valószínűleg: 95902, a típusszám valami ilyesmi: 3183-01 és a kódszám (ez a motorszám) valami ilyen: 960124058
Ezzel a három számmal fáradj el egy szaküzletbe, ahol valószínűleg fogsz kapni.
A csatolt képen a haverom fűnyírója, mint látod egy parányi rugó eltört és vélhetően ennek kapcsán nem indul az egyébként szikrát adó motor. A másik képen a géptípus. Házilag javítható-e vagy tolja el szakemberhez?
Más: a férjem kinézett egy bozótvágót. valamilyen kínai gyártmány, kb. 35 ezerért. Damilos, és késes is, lehet változtatni.Sajnos a típusát nem tudom, a boltos azt mondta, hogy a kínaisága ellenére jófajta. Erről nem tudsz valamit? Nézegettünk egy Homelite márkájút is, de nem tudunk róla semmit, és nem mertük megvenni. Tanácsot kérnék ez ügyben. Köszi.
A kés kiegyensúlyozásának a lehető legegyszerűbb módozatát írom le, amit bárki otthon elvégezhet: A köszörülés után a kés központo furatába vízszintesen dugj bele egy csavarhúzóz, vagy bármilyen egyenes fém rudat. Állítsad a kést vízszintes állásba, engedd el és nézzed, hogy malyik irányba mozdul el. Amerre elmozdult, az a fele nehezebb, abból a feléből kell még köszörülni.
Ez nem a legprecízebb megoldás, de a gyakorlatban tökéletesen megfelel.
A 46 cm-es fűnyíróhoz optimális esetben valóban 4,5 lóerős motor illik, azonban a gyártók kénytelenek olcsóbb gépeket is gyártani, hisz létezik egy vevőkategória, aki csak az árat nézi, továbbá olyan is, aki csak ezt az árfekvést érheti el. Ebbe kényszeritik bele a gyártókat a hipermarkettek is. De azt tudni kell, hogy ez mindenképpen kompromisszum. A szükségesnél gyengébb motor miatt ezeknek a fűnyíróknak a késvégei nincsenek annyira felhajtva, ezért a fűgyűjtés hatékonysága nem a legjobb, főleg vizes fű esetében. Gyakrabban kel a füvet nyírni, nehogy túl nagyra nőljön, vagy az ideálisnál (3,5 km/h) kisebb sebességgewl szabad csak haladni a motor túlterhelésének elkerülése érdekében. Kisebb területek nyírásánál, ráérős emberek esetében ezek a fűnyírók mindenképpen pénztárcát kímélő alternatívát jelentenek.
Mi is azért vagyunk kénytelenek a választékunkban tartani ilyen fűnyírókat is, mert ígény mutatkozik rá. El kell azonban mondanom, hogy szerencsére a vásárlóink jelentős többsége a megbízható, jó minőségű fűnyírókat keresi nálunk. Lényegesen több közép és felső kategóriájú fűnyírót értékesítünk, mint olcsóbbat, ezért találhatsz ilyen széles választékot webáruházunkban.
A főtengely kiegyengetéséhez sajnos teljesen szét kell szerelni a motort. A teljes munkadíj kb. 15.000,- Ft. Az egyengetést 0,2 mm ütésen belül tudjuk megcsinálni, ez a gyakorlatban tökéletesen megfelel.
A 2,4 mm átmérőjű vágószálat nyugodtan használhatod a kaszához. A háromágú un. dikicskéseknek a mérete számít, az átmérő és a központi lyukátmérő. Az email címedre küldöm a bolt címét, ahol a vágószálat és a dikicskést is beszerezheted.
Köszi a választ, fűnyírónk típusa: FG-09 fűgyűjtő nélküli briggs fűnyíró. Szerinted ehhez a típushoz kapható gyűjtő? Vagy barkácsoljak, Köszi a választ előre is.
Gépdoki!
Van egy B&S ES40-es 3kW-os önindítós fűnyírómotorom. Elképzelhető, hogy a tengelye kissé elgörbült. Mibe kerülne az egyengetése? Valamint mennyire szokott sikeres lenni egy ilyen mutatvány?
Hogy valaszoljak is :-) : a toldasnal a negyszogletes papa-mamabol a mama kikopik, azaz elvesziti negyzet keresztmetszetet es kitagul annyira, hogy a papa-negyzet elforogjon benne. SZVSZ ez a hiba egyszeruen minosithetetlen. Sporoltak 5 Ft-ot az anyagon?!
(Mozillanal elso hozzaszolasnal csinalja, de ha mar be vagy jelentkezve, akkor OK.)
... Mielőtt más is úgy járna, mint én - csak kevesebb szerencsével - leírok egy-két dolgot az MTD 790 fűkaszáról.... ...a damiltárcsa így kell hogy kinézzen? mire ő - Persze! már rakott egyet össze...elvittem Gyöngyösre a készüléket, összeszereltük, hiányzott a tárcsáról az ütközőcsavar... ...MINDKÉT HELYEN MONDTÁK, HOGY GYÁRI HIBÁS AZ ÖSSZES!!!
Ez mit jelent pontosan? Mert én 3 hónapja aprítok egy 790M-et, igaz praktikerben vettem, de a damilfejen semmit nem kellett összeszerelni, csak rácsavarni a tengelycsonkra. Rendesen fel volt töltve damillal, még mindig a gyári default töltetet használom. Pedig amit az mostanában kapott...
A típusnak kettévehető a szára (ide lehet felszerelni a hómarót stb.), ennél az összetételnél NÉHÁNY HÓNAP ALATT SZÉTKOPIK, HASZNÁLHATATLANNÁ VÁLIK.
Ezt sem értem teljesen... a kopás pontosan melyik alkatrészt érinti? A szárakban lévő meghajtó(lehajtó) tengelyek összekapcsolását végző négyszögletes papa-mama páros, vagy a központosító műanyag vagy mi az ami elkopik? Részemről meg vagyok elégedve a kütyüvel, bár nem egy stihl az tény, de hómjuzer vagyok nem bozótirtó iparos. Kicsit hangos, de heti-kétheti rendszerességgel 3-4000nm tisztántartására tökéletesen bevált.Amit hiányolok, az a szöghajtás utólagos kenésének megoldatlansága. Valamint jobban örültem volna egy 3 ágú dikicskésnek mint a default 4 ágúnak. Bár az ujjnyi gyalogakácokkal és miegyebekkel ez is leszámol sitty-sutty.
Kérdéseim a szakikhoz: 1/10"-os damil hol kapható? Mert mindenhol (ahol néztem) csak 2,4mm-est találtam (electrolux!!!!) de azt is csak hétmérföldes kiszerelésben. Vagy nyugodtan töltsem majd fel ezzel a kicsit vékonyabbal, abból baj nem származik? (elvileg-logikusan nem lehetne gond) Másodsorban, a háromágú dikicskés (pl. stihl) applikálható-e az mtd 790M-re, ha igen mibe kerül és hol kapható mondjuk Pest dél-délkeleti régiójához közel?