Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 26755

Jaja,igaz.

Hol p volt a buszon,ro rendszám a tréleren,hol fordítva.

Előzmény: Törölt nick (26754)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 26754

De láttam már kisbuszon p,mögötte ro rendszámú tréler rajta p-rendszám.

két rendszám volt a tréleren?

Előzmény: Törölt nick (26753)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.28 0 0 26753

Tegnap délután is láttam,az okosságot.

De többször láttam már őket.

Ro rendszámú  kisbusz+tréler,a tréleren p-rendszám.

De láttam már kisbuszon p,mögötte ro rendszámú tréler rajta p-rendszám.

egyszer berágnak a németek,és ki lépnek az egt-ből.

Előzmény: FSO Papa (26752)
FSO Papa Creative Commons License 2012.09.28 0 0 26752

Lacihw

Engem is érdekelne, mi történt a rendszámoddal. Sajnos ameddig a hatóság nem következetes ebben (vagyis abban, mert most a kontinens túlsó végén vagyok :D) az országban, addig az ilyen nemhivatalos információkból lehet rendesen tájékozódni.

Jöhet magánban is, nem fogom megszellőztetni.

Köszi!

Előzmény: Lacihw (26749)
Jin_Ke Creative Commons License 2012.09.28 0 0 26751

Lehet hülye kérdés, de nem járok jobban anyagilag, ha kint megcsináltatom a műszaki vizsgáját az autónak és itthon honosítom? 

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.27 0 0 26750
igen felteheted

mi volt az oka , hogy elvették a p-t?
Előzmény: Lacihw (26749)
Lacihw Creative Commons License 2012.09.27 0 0 26749

Üdv.

Kis segítség kellene.

Elkobozták tegnap a P-met, vasárnap hajnalba meg mennem kell németbe autókért.

A sárga rendszám jól tudom névre szól nem autóra?

Tehát ha azt megkérem, bármelyik autóra feltehetem?

8 autóról lenne szó, de tréleren jönnek, nem fogok rendszámot váltani mindre.

Jin_Ke Creative Commons License 2012.09.27 0 0 26748

Köszönöm szépen.

Úgy tűnik kedden megyek, csak még azt nem tudom mi a biztosíték arra, hogy addig nem adja el az autót... :)

AutoZentrumos hirdetés egyébként

Előzmény: KeMatyi (26747)
KeMatyi Creative Commons License 2012.09.27 0 0 26747

Csak részben tudok segíteni, tapasztalatból:

Ha nincs érvényes papírja a kocsinak, létezik ideiglenes rendszám - ez magába foglalja a biztosítást is - , így arra az öt napra legálisan közlekedhetsz az autóval. Létezik sima ideiglenes rendszám, meg export rendszám is - neked érdemes volna eme utóbbit kérned.

Kétnyelvű adás-vételi elég, ezen felül a kis és a nagy brief-et is meg kell kapnod hozzá. Nekem például "elfelejtették" a kicsit odaadni, nehéz volt utánajárni, visszaszerezni.

Előzmény: Jin_Ke (26746)
Jin_Ke Creative Commons License 2012.09.27 0 0 26746

Sziasztok!

Egy 316i BMW-t szeretnék elhozni saját lábán Németországból. Még egyeztetünk az eladóval, de műszaki akadálya elvileg nincs. 
A jármű adatlapjánál ezt látom: 

HU: 08/2012 
AU: 08/2012 

Ez a kinti műszaki illetve körny. védelmi vizsgának felel meg?

Alapesetben ha jól tudom, akkor sima két nyelvű adásvételivel és az autó saját okmányaival, saját rendszámával be tudom hozni az országba és honosítani. (Euvonal szerint már nem kell ideiglenesen kivonatni a forgalomból). 
Ha viszont az autónak nincsenek érvényes engedélyei kintre, akkor mi a helyzet? 

Mivel 100%-osan nem tudom kiszűrni milyen az autó, ha lerobban valahol a pályán akkor kb olyan ~1000km-ről mennyibe kerülne haza hozni traileren? :D

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.23 0 0 26745

Hibátlan a p-é.

Előzmény: FSO Papa (26744)
FSO Papa Creative Commons License 2012.09.23 0 0 26744

Urak

Cseheknél a P-rendszám mennyie necces? Basztatnak érte, vagy nem foglalkoznak kiemelten vele?
Szlovákokat vágom, azt a 60 kilométert nem is náluk szoktam megtenni. 

no_holy_shit Creative Commons License 2012.09.23 0 0 26743

"hisz nemetorszag nem fogadja el a kettos allampolgarsagot"

elfelejtettek kozolni...(EU-s allamok esetben elfogadja)

Előzmény: fewfwew (26739)
Sprinter CDI Creative Commons License 2012.09.23 0 0 26742

Keresek megbízható P rendszámot 3-4 napra, aminek rendben a biztosítása, van zöldkártyája, kapok hozzá munkáltatóit.

A kockázatokkal tisztában vagyok, részleteket a bmkk111 kukac gmail pont comon tudjuk egyeztetni.

nopánick Creative Commons License 2012.09.22 0 0 26740

Lehet magyar címe... is.

Két féle címe lehet egy embernek:

- lakcím (régiesen állandó) az, amit az otthonának tekint

ahová tervezi a visza térést, ha máshol dolgozik-tanul-él éppen valamiért

ahová "haza" megy, ha máshol dolgozik-tanul-él éppen valamiért

- tartózkodási cím (régiesen ideiglenes) az, ahol

csak azért van, mert éppen ott dolgozik-tanul-él valami ok miatt

Az unióban a 90 napot egyhuzamban meghaladó tartózkodás

esetén kell  bejelenteni a tartózkodási címet...

Egy német állampolgárnak IS lehet a LAKCÍME... akár magyar is, ha azt jelenti be.

Az unióban ugyanis ALAP JOG a lakhely SZABAD megválasztása!!

De, lehet a német lakcíme mellett magyar tartózkodási címe is...

Sőt! lehet akár :-)

- német állampolgár

- lengyel lakcímmel

- magyar tartózkodási címmel

Vagy magyar állampolgár, német lakcímmel, francia tartózkodási címmel.

Szokni kel még ezt az uniós szabad mozgást ....

Előzmény: fewfwew (26739)
fewfwew Creative Commons License 2012.09.22 0 0 26739

ha nemet a szemelyid (azaz nemet allampolgar vagy, mert ugye maskepp nem lehetseges ez) akkor nem lehet magyar lakcimed, hisz nemetorszag nem fogadja el a kettos allampolgarsagot semmilyen formaban..! es allando lakcimed ezesetben ugye 1db van.. nemet!

Előzmény: no_holy_shit (26718)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.21 0 0 26738

Hallott valaki esetleg olyanról, hogy az osztrákoknál van egy régifajta és egy új fajta Typenschein vs. Zulassungschein rendszer? Számít ez valamit a honosításnál vajon?

Van egy osztrák ismerősöm - akit megkérdeztem, hogy hogyan is van ez a rendszer - le kell-e adnia az osztrák eladónak a forgalmit stb.. Elküldtem neki beszkennelve a Typenscheinom és azt mondta, hogy nekem még a régi rendszer szerinti van  - amibe jegyezve vannak a tulajdonosok és rendszámok. Szemmel láthatóan minden rendben van vele, az autó rendszámát a legutolsó tulaj leadta és a régi Typenschein esetében a forgalmit ( Zulassungschein) is le kell adnia.

Az új rendszerben ezek a dolgok a már a forgalmiban vannak jegyezve, így új forgalminál nem szokták leadni - hanem megy az autóval az új hazdához. Számára érthetetlen, hogy minek a magyar hatóságoknak még emellé a kinti forgalmi, ha egyszer világosan oda van írva, hogy mikor adták le az autó rendszámát legutoljára.

napoli008 Creative Commons License 2012.09.21 0 0 26737

Én két hete hoztam sárga rendszámmal. Több esetben láttak a rend derék őrei, de nem keltettem fel az érdeklődésüket. A határtól 270 km-re lakok.

Előzmény: balage525i (26736)
balage525i Creative Commons License 2012.09.20 0 0 26736

igen, én is ezt hallottam.

volt olyan esetleg, aki ennek birtokában hazaindult külföldi rendszámmal és sikeresen helytállt igazoltatáskor? :)

vagy egyáltalán haza mert indulni így...

Előzmény: lor.inc (26735)
lor.inc Creative Commons License 2012.09.20 0 0 26735

Ha minden igaz erre megfelel az NKH-nal egy vizsgara valo jelentkezest igazolo papir.

Előzmény: balage525i (26734)
balage525i Creative Commons License 2012.09.20 0 0 26734

amint hivatalosan elkezdted a honosítási eljárást

az mit jelent, és hogyan igazolom?

Előzmény: nopánick (26733)
nopánick Creative Commons License 2012.09.20 0 0 26733

... na elment idő előtt.

trailerrel, ha nincs rajta külföldi rendszám sem.

Viszont, amint hivatalosan elkezdted a honosítási eljárást,

már mozoghatsz a külföldi rendszámmal itthon tulajként.

Az ideiglenessel is, amíg az érvényes.

Előzmény: nopánick (26732)
nopánick Creative Commons License 2012.09.20 0 0 26732

traileren...

Előzmény: Jam. (26730)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.20 0 0 26731

A mai nap kicsit elakadtam a magyar bürokrácia útvesztőiben. Az osztrák import autómhoz ugye csak Typenscheint adott a nepper anno - akivel azóta össze is vesztem más miatt.

El akartam menni az ocsmányirodába elindítani a származás ellenőrzést. Előtte azért felhívtam őket és nem tűntek túl magabiztosnak a kérdésben, mert úgy dugták össze a fejüket a kérdéseimre adott válasz előtt - hallani lehetett. Aztán egyszer csak megszólalt valamelyik, hogy hozzam az adásvételit, a typenscheint, a személyim és egy nyilatkozatot az eladótól, hogy miért nem adta oda a forgalmit az autóhoz - amennyiben nincs forgalmim.

Tényleg kell ilyen nyilatkozat az eladótól??

Lehet, hogy én vagyok ilyen hülye, de valahogy nem látom benne a logikát, hogy miért szükséges nyilatkozat az eladótól. És ha azt írja, hogy elvesztette, akkor boldogabbak lesznek tőle a kisasszonyok? Miben befolyásolja ez vajon az eljárást?  A másik meg ha lenne forgalmim is, akkor nyilván nem is kérnék származás ellenőrzést - kicsit ellent is mondanak magunkak :)..

Látszólag nem tűnik bonyolultnak ez a honosítás, az NKH-s részfeladatokat pedig amúgy is egy ismerős műszakiztatással is foglalkozó szerelőnek adtam ki. Viszont ha ez így folytatódik, akkor lehet, hogy jobban járok, ha megbízok egy "hátszelesebb" honosítás-ügyintézőt..

Jam. Creative Commons License 2012.09.20 0 0 26730

Engem is ez érdekelne, hogyan jut el az autóm a műszaki vizsgára amíg nincsen magyar rendszámom?

Előzmény: 123Astra (26694)
lor.inc Creative Commons License 2012.09.20 0 0 26729

Az NKH-s vizsgara jelentkezeshez elegendo lenne egy alvazszam es egy nev?

Az ideiglenes rendszam papirja ugye az legyen aki vezetni fogja az autot?

Mas nem is vezetheti ha meg ott ul mellette a papiros ember akkor sem?

(baratno nevere vennenk az autot de o nem birja vegig vezetni az utat, akkor a rendszam inkabb lesz az en nevemen)

Jo a gondolatmenetem?

-Alvazszammal es nevvel bejelentkezem NKH-nal vizsgara az igazolast visszuk magunkkal

-Kimegyunk megnezzuk az autot es meg is vesszuk remelhetoleg.

Ugye ket A4-es formatumu papirt kell kapjak (egyik a Fahrzeugbrief/Brief masik a Typenschein)? + adasveteli

-Ideinglenes rendszamot kiallitjuk az egyikunk nevere /inkabb arra aki vezetni fog/

-Hazajovunk, kozben veszunk Almdudlert :-)

-Itthon valahol kotunk egy 1 honapos biztositas /majd keresek vmi ceget, de ajanlhattok/

-Befizetjuk a regadot

-Megyunk vizsgazni

-Majd pedig vegul atiratjuk a nevunkre /akinek a nevere az adasveti szol/

Tevedek valahol?

Elore is koszi

Lori

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.20 0 0 26728

Na az aztán szép :(.. Én belföldi adás-vételnél jártam úgy egyszer tudatlanságomból fakadóan, hogy a fedezetlenségi biztosítás megközelítette a 20 éves kisautó féléves biztosításábak összegét - csupán mert másfél héttel később kötöttem biztosítást a szerződéshez képest.

Azóta jobban odafigyelek erre a biztosításos témára, mert ez a világ egyik lagnagyobb átverése:). Kíváncsi lennék, hogy az ebből befolyt pénzösszeghez képest mennyi az országban az olyan káresemény, amit a már megvásárolt de még nem biztosított autók tulajdonosai okoznak...

Előzmény: SSJ (26726)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.20 0 0 26727

Pont ma voltam egy biztosítónál, ott még többet - 20e/hónapot mondtak :))..

Szerintem ez az E-s verzió elbukott az esetemben, mert az éves kötelezőm lenne 21e az autóra. Még azon gondolkodtam, hogy vajon az eladónál ott lehet-e az a forgalmi vagy le kellett-e adnia a renszámmal. A Typenschein-ban szépen bele vannak pecsételve a rendszámok és azok leadása a legutolsó esettel együtt.

Az autót ugyan egy magyar neppertől vettem közel az osztrák határhoz, később a félig kitöltött adásvételi adatai alapján megtaláltam Facebookon az eladót és felvettem vele fél éve a kapcsolatot. Így derült ki, hogy mennyit rakott rá a nepper az autó árára és elmondott még pár hibát is. Segítőkész volt, mert nagyon szerette ezt az amcsi verdát - csak odakint nem érte meg helyrehozni. Annak viszont örült, hogy én nem szétbontani akarom :).

Előzmény: Törölt nick (26725)
SSJ Creative Commons License 2012.09.19 0 0 26726

Engem múlt héten talált ki magának a biztosító, hogy a tavaly októberi adás-vétel és az idén februári forgalomba helyezés között eltelt időszakra kéne nekik a pénz. Miután vázoltam a helyzetet, akkor azt mondták, hogy vigyek az okmányirodából igazolást, mert az ő rendszerük szerint nem volt az autón biztosítás.

Előzmény: Törölt nick (26722)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.19 0 0 26725

Az E-s rendszámra is kell súlyadót fizetni,és a bizthi havi 14-15.Csak olyan biztit lehet rá kötni mint a P-re

Előzmény: Törölt nick (26723)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!