Keresés

Részletes keresés

dez1 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 704

Vettem egy MTD elektromos fűnyírót, 1600 W-os 48 centis. Szépen vág, de az első vágás után belülről féltenyérnyi darabokban jön le a festék......

Csinálok majd egy fotót, és beírok az európai központjuknak, hogy én lefestem, de anyag+munkaköltséget szépen utalják.....

tfa Creative Commons License 2005.08.11 0 0 703
SOS!
Hogyan kell fűnyírókést élezni? Szervízben jól lecs... szúrtak, hogy "uram, élezte már ezt valaha?"
gépdoki Creative Commons License 2005.08.11 0 0 702
Szia Slaider!

A "Marci" kapálógépeket a Gyimesi Bt. gyártja, Pécsett.

A HONDA GCV 160 motor kiváló, a hajtómű sem rosszabb, mint a Robix, vagy a Szentkirály kapálógépeké. Mivel a motor a hajtóműre nem bilinccsel van rögzítve, hanem csavarokkal, ezért a hajtott adapterek cseréje (fűnyírő) kissé bonyolultabb. De ha nem használsz hajtott adaptereket és a szállítás miatt sem kell gyakran a motort leszedni, akkor tökéletesen megfelelhet.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: Slaider (698)
gépdoki Creative Commons License 2005.08.11 0 0 701
Szia Sky-boss!

Nem, még ilyen típusú permetezővel nem találkoztam, itthon nem volt forgalomban, ezért alkatrész sem kapható hozzá. Talán külföldről beszerezhető, de erre esküt nem mernék tenni.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: sky-boss (696)
gépdoki Creative Commons License 2005.08.11 0 0 700
Szia egonca!

300 m2 területre elég, ha sűrűn vágod a füvet. Ezért az árért nagyon megéri.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: egonca (695)
gépdoki Creative Commons License 2005.08.11 0 0 699
A jó dolgok sohasem olcsóak. De mindig arra kell gondolni, hogy hosszú távra vásárolsz, és nem mindegy, hogy a gép élettartama alatt mennyire vagy megelégedve vele.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: kraiova (691)
Slaider Creative Commons License 2005.08.09 0 0 698
Bocsi de lemaradt a link, és ugylátszik még mindig nincs itt lehetőség a hozzászólás utolagos szerkesztésére,tehát ahol árulják ezt a Marci nevű kapálogépet :
http://www.kerttechnika.hu/index.php?page=adatlap&page2=termekek2&id=736&offerid=&kat=34&
Slaider Creative Commons License 2005.08.09 0 0 697
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni kapálógép vásárlás ügyében.
A régi kapálógépem eléggé haldoklik RK-02-es Brigg motoros kb 17 éves és eddig nagyon meg voltam vele elégedve, de már eljárt felette az idő. Utobbi 2 évben elég sokat kelett már rá költeni és az utolso alkalommal már azt javasolták, h tovább nem érdemes javittatni hanem érdemesebb lenne 1 ujat venni.
Sajnos nemigazán értek hozzá, így foggalmam sincs h milyet is érdemes venni olyan 100K körüli áron.
Amit ajánlottak az a "Marci" fantázianevű 5.5lóerős kapálógép, de nemigen látok hozzá gyártoót az 1etlen oldalon sem ahol árulják
sky-boss Creative Commons License 2005.08.06 0 0 696

Szia gépdoki!

Kérdezném, hogy találkoztál már ilyen permetezővel?

Állítólag Svájc-ból hozták.

A képeken látható feliratokon kívül semmi nincs rajta.

Van hozzá egy kétkerkű kiskocsi, amire fel lehet szerelni, meg vagy 20m slag.

Vállra vehetősre már én alakítottam át, nekem így kényelmesebb.

Szivattyús, a 7. képen látható kerékkel 4 fokozatban állítható a nyomás nagysága.

...ja, és van hozzá egy T alakú keret, amelyiken 4 szórófej található, gondolom gyomirtózáshoz, de ezt még nem használtam.

Két éve használom, nagyon meg vagyok vele elégedve, csak azt nem tudom, ha valami baja lesz mit csinálok vele.

002003005006007008009
egonca Creative Commons License 2005.08.04 0 0 695
Kedves topiclakók!
A Bricoban akcióban van az alábbi fünyíró: MTD 46PB ára: 44.900 Ft.
Szerintetek ezt érdemes megvennem? kb. 300 nm fü 5-6 naponkénti levágásohoz kellene. A jelenlegi elektromos 32cm-es fünyírót cserélnem le vele. Azért gondolok benzinesre, mert a villanykábelt nagyon nem szeretem kerülgetni.
Egyébként ö az: http://www.kerttechnika.hu/index.php?page=adatlap&page2=termekek2&id=784&offerid=&alkat=9&
forest240 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 694
Hali kaszasok! Olvasgatom a topicot. Anno valaki azt kerdezte, hogyan lehet tisztan tartani a motoros kaszakat? Ime a valasz: Kaphato olyan ipari kezmoso paszta, amelyet a melos ember olajos kezere talaltak ki. Ket fajta van 1} amelyiknel a szappankrembe fureszport, 2} ill. finom homokot kevernek a jobb hatasfok kedveert. Hogy MO.- n milyen neven vesztegetik nemtom, de biztosan van. Minket a "homokos" erdekel. A menet a kovetkezo: 1. a gep kormanyan a gazkart, ill. a start/stop gombot rejto markolatra tessenek muanyagzacskot huzni. 2. A levegofiltert kivenni, a szivatot "szivato" allasba kapcsolni, hogy elzarjuk a porlasztot az esetleges vizcseppek elol. 3. Sok-sok vizzel obliteni a tisztitando helyeket, a szarat es a szoghajtast (a motort nem, arrol esetleg majd maskor irok). Slaggal ez kb. 5 perc. Johet a homokos kezmosokrem, amit fogkefevel erdemes felvinni es alkalmazni, mert igy minden zegzug megtisztithato. Aztan oblites, es ha kell megint sikalas. Kb. fel ora az egesz. A gep NAGYON tiszta lesz, majd meglatjatok. Mosas utan feltetlen szereljetek le a vagoszerszamot, es kulon oblitsetek le minden ott talalhato alkatreszt, mert a tisztitokremben levo finom homok megulepszik a vagokes, meg a szoritocsesze kornyeken! Erdemes ezt eljatszani szezononkent egyketszer, teliesites elott meg mindenkepp.
Előzmény: kraiova (693)
kraiova Creative Commons License 2005.08.01 0 0 693

Szia Gépdoki,

itt az AL-KO tömörítő rúd, amiről beszéltem:

A magyar nyomtatott 2004-2005 katalógus 45-ik oldalán található (New Tec 2400R/112305)

A fenti képet az AL-KO Australia weboldalról mentettem el.

Üdv,

kraiova

Előzmény: gépdoki (690)
Filipoo Creative Commons License 2005.08.01 0 0 692

Szia Gépdoki!

Szeretnék vásárolni fűszellőztetőt illetve ha nincs nagy árkülönbség kombi gépet.

(Ugyanis a fűnyíró elég sok fűvet nem szed össsze, elkezdett mohásodni és kissé gazosodni is a talaj) 250-300 m2-re kellene. Egy AL-KO 32 COMBI készüléket már kinéztem, de sajnos még tapasztalatot senki sem tudott mondani róla.

A barkácsboltban azt mondták, hogy a tüskéit lehet cserélni, ha kopik, csak azt nem tudták, hogy hol lehet kapni hozzá.

Tudnál segíteni, mit, hol, mennyiért lenne érdemes beszereznem?

Előre is köszi a válaszod.

kraiova Creative Commons License 2005.07.31 0 0 691

Szia Gépdoki,

a Viking szimpatikus lenne csak kissé drága  :(

>Nem tudok róla, hogy az AL-KO komposztaprítókhoz járna tömködőfa. Arról sem, hogy külön lehetne vásárolni. Szerintem egy megfelelő méretű (kb. 10x10 cm) deszkára merőlegesen felszegezett nyél ugyanúgy megteszi, és biztosan olcsóbb is.

Majd bemegyek a városba, és megnézem a boltban lévő katalógust (a neten én sem láttam ilyet, csak a eladó csajszi mondta a telefonba, hogy az ő AL-KO katalógusukban van).

A 10x10 deszka nem fér be az én gépem betöltőnyílásán, viszont már gondoltam arra, hogy egy vastagabb ágat (vagy fejszenyelet) levágok 45°-ban (ebben a gépben ferdén állnak a kések), és avval tömörítek.

Üdv,

kraiova

Előzmény: gépdoki (690)
gépdoki Creative Commons License 2005.07.31 0 0 690
kraiova!

Nem tudok róla, hogy az AL-KO komposztaprítókhoz járna tömködőfa. Arról sem, hogy külön lehetne vásárolni. Szerintem egy megfelelő méretű (kb. 10x10 cm) deszkára merőlegesen felszegezett nyél ugyanúgy megteszi, és biztosan olcsóbb is.

Egyébként az AL-KO komposztaprítói közül a Dynamic Micro típus tud finomszecskázást végezni. A zöld kerti hulladék és a darabos anyagok aprításához a finomvágó mindössze két csavarral gyorsan levehető.

AL-KO Dynamic MicroAL-KO Dynamic Micro

A VIKING GE 345 tudja még alapból kiválóan mind a két fajta hulladékot kezelni úgy, hogy a forgásirány megváltoztatásával hol kemény, hol lágy növényeket apríthatunk.

VIKING GE 345VIKING GE 345

Üdv: Gépdoki
Előzmény: kraiova (689)
kraiova Creative Commons License 2005.07.31 0 0 689

Köszönöm a választ,

igen a kések megfordíthatóak, de ez a gép újkorában sem boldogult a lágy növényekkel. Olyan ez mintha a diódarálóba csak bedobnád a diót, de nem nyomnád neki a hengernek.

Úgy tudom az új ALKO-komposztálókhoz adnak valamiféle törmörítő rudat - lehet olyat valahol, külön is kapni?

Előzmény: gépdoki (688)
gépdoki Creative Commons License 2005.07.31 0 0 688
Szia kraiova!

Az AL-KO NewTec -nek tudnia kellene a lágyszárúak és a levelek aprítását is. Lehet, hogy az aprítókés már nem éles és ezért nem aprítja a lágyabb növényeket. Ha jól emlékszem, akkor a kések megfordíthatóak.
Szerintem érdemes megjavíttatni.

Üdv. Gépdoki

Előzmény: kraiova (687)
kraiova Creative Commons License 2005.07.29 0 0 687

Üdv Mindenkinek :)

Lenne egy kérdésem: létezik-e olyan komposztaprító berendezés, amelyik a puhább leveleket, lágyszárú növényeket is behúzza, ledarálja?

Egy 5 éves ALKO NewTech 1600-om van, amivel az volt a gond, hogy a kemény szárú ágakat szépen behúzza, és aprítja, viszont a lombot gyomot, ha belepakolom, az csak összecsomósodik benne, és ágakkal addig kell bökködnöm amíg lemegy. Roppant hosszadalmas sziszifuszi munka  :(

Ráadásul most tönkrement a kapcsolója, és 12.000-ért akarják kicserélni.

Csináltassam ezt meg (és nyűglödjek tovább), vagy létezik olyan ami keményet/puhát egyaránt darál?

Előre is köszönöm a választ :)

István

eR-dei Creative Commons License 2005.07.28 0 0 686
Húú köszi,
Gépdoki jó, csak messze van...
Előzmény: dez1 (685)
dez1 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 685
OBI. 2999 HUF.  GÉpdoki ajándékba adja hozzá ha jól láttam.
Előzmény: eR-dei (684)
eR-dei Creative Commons License 2005.07.27 0 0 684
Az OK, van neki egy nagyobb változata.
Engem igazából az érdekelne, hogy a kést hol vetted hozzá ?
Előzmény: dez1 (681)
imitto27 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 683
Így van. ezt mondták! Mellesleg a nyírófej hiányzó alkatrésze a használati ut. szerint az "ütközőcsavar". A fej két oldalán van egy-egy menet. Egyiket a tengelyre csavarod fel, a hiányzó ütközőcsavar meg a másik oldalról megy bele (tartja össze az egészet) Mindegy, jól bemutattam apósnak a vásárló tudományom...még jó hogy visszavették. A második körből már kimaradtam, végül egy Oleo-Mac mellett döntött. Már próbálta és nagyon tetszik neki!
Előzmény: Törölt nick (658)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.27 0 0 682
Jajj, nem is meseltem, vettem anyamnak egy hasznalt funyirot! Husquarna, Briggs motorral (egy szem "40" felirat van a motoron ossz-vissz, ami "tipusjelzes" gyanant lathato). Nem onjaro, de fugyujtos es egykaros magassagallitas van nekije. Kell szerintetek barmi kulonlegeset tudnom rola, vagy csak olaj, benzin, oszt hajra?

Nem volt egy nagyon szakszeru vasarlas, mert a Dunantulon gurulva egy faluban lattam a haz elott kiteve funyirokat, rogton eszembe jutott anyam, akinel par hete adta meg magat vegleg a 20+ eves masina. Megalltam, bekiabaltam, hogy jonapot, kijott a Gazsi :-) beroffentette, oszt mivel konnyen is indult meg a hangja is meggyozo volt, no meg latszott, hogy a 28e Ft-ot o sem gondolja komolyan (22, de csak mert keves idom volt szineszkedni meg az ehezo arvaimra hivatkozni). Ami erdekes, hogy muanyag a haza, ilyet meg nem is lattam korabban, de az osszkep meggyozo volt, meg amugy is total vizszintes terepre kell, sacc 5-600nm, igy legalabb jo konnyu. Varom kivancsian az elso nyirast, remelem, nem csesszuk el nagyon. :-))

ZOH
dez1 Creative Commons License 2005.07.27 0 0 681

Én a helyedben vennék ekkora területre egy 1 KW-os erősebb kaszát, ennek az ALKO gépnek az túl sok szerintem.

Előzmény: eR-dei (678)
eR-dei Creative Commons License 2005.07.27 0 0 680
Ja és hol vetted ? Hol kapható ?
Előzmény: eR-dei (678)
gépdoki Creative Commons License 2005.07.26 0 0 679
Mit tudok ehhez hozzá tenni?

Kösz forest240! Az én véleményem is ugyan ez!
Kiegészítésként talán annyit, hogy itthon a Kamatsu nincs forgalomban, tehát marad a Stihl és a Husqvarna. A kettő közül vezet a Stihl.

Üdv. Gépdoki

Előzmény: forest240 (675)
eR-dei Creative Commons License 2005.07.26 0 0 678
nekem csak gazra kéne...
mennyi területet lehet vele egyhuzamban legyelpálni ?
Nálam kb. 600 nm -re kellene, de nő is gaz, mint a dudva, némelyik erős szárú, pénzem viszont sajnos nincs.
Előzmény: dez1 (677)
dez1 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 677
Inkább úgy fogalmazok hgoy gazvágó műanyag tárcsát. Fás száru cuccokkal nem boldogul, de a nagy gazt viszi.  MIndazonáltal csak erősen hobbi célra alkalmas.
Előzmény: eR-dei (673)
salget Creative Commons License 2005.07.26 0 0 676

"40 ezer forintert nem bozotvagot, hanem bosszusagot fogsz venni, bar van, aki ezt szereti. "

:-)) Ez jó volt!

Előzmény: forest240 (675)
forest240 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 675
Kedves ginger65, nem akarom elvenni gepdoki kenyeret (bocs az ekezetek hianya miatt), de asszem hasznodra valik, ha leirok 1-2 tapasztalatot bozotvago ugyben. Kb. heti 1-2 ha dzsuvat vagunk, altalaban olyan helyekre hivnak, ahol a nehez gepek nem boldogulnak, kezzel pedig remenytelen. PARTNER 422X (2.2 le) cca 110eHUF. Masszivnak tuno gep, de nalunk 3 honap alatt 5x romlott el ( minden esetben a tengelykapcsolo rugoja, vagy maga az egesz kuplung adta meg magat), ugyhogy nagyon gyorsan gep vissza, penz vissza lett a vege. KOMATSU 350 (1.7 le) Csak jot tudok mondani errol a kis japanrol, konnyu, kisebb teljesitmenye ellenere ugyan azt es ugyan annyit vag, mint a nagyok, eddig teljesen hiba nelkul. Nagyon korrekt gep, szeretem. Ar: cca 90 000 HUF. Nem tudom Magyarorszagon forgalmazzak-e? Ha igen, aldozz ra, hobbi szinten szerintem tul fog elni teged. Hatranya, hogy korfureszt nem adnak hozza, bar a Husqvarna kesek es fureszek passzolnak, de nem hiszem hogy jot tenne neki a sok fureszeles. HUSQVARNA 240R (2.5 le), cca 150 000 HUF. Kiraly gep, tud mindent, amit kell, 1-2 tervezesi hibatol eltekintve majdnem tokeletes, birja a strapat rendesen, bar a Komatsu sokkal kifinomultabbnak tunik. 40 ezer forintert nem bozotvagot, hanem bosszusagot fogsz venni, bar van, aki ezt szereti. Tedd el a penzt es vegyel jovore rendeset 80 - 90 ezerert. Stihl, Husqvarna es Komatsu - ezekben gondolkodj, es csak szakuzletben vedd meg, ahol szerviz is van.
Előzmény: ginger65 (674)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!