Kéthetes korig napi háromszor....lehetőleg ugyanabban az időben...(kecsketej...tehéntej...borjútápszer)....napi egy-két nyerstojást is belekeverhetsz a tejpótlóba, ha tuttira akarsz menni...
Kéthetes kortól....ha már elég erősek, akkor napi kétszer....
Víz mindig legyen....abrak...széna legyen kirakva a 3. héttől...
Eléggé kezdő vagyok úgyhogy ezer kérdés merül fel bennem.Például azt sem tudom ellés után kell e valami "extrát" adni a tejtermelés miatt.Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok.Vettem 2 anyakecskét.Az egyik ellés után elpusztult és a kisgidája megmaradt,de a másik anya nem fogadja el ezért cumisüvegből lesz szoptatva,de nem tudom naponta hányszor és mennyit kellene adni neki.Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Megfigyeltem most gondosan, szép kemény bogyók, nem látok benne semmi nem odavalót. De nem fejlődik, pedig extra adag kaját adok neki. Fokhagymát kap naponta, féreghajtót nem merek neki adni, mert vemhes.
Az a baj,hogy olyant nem biztos,hogy találok:(De olyant keresek kb egy hónapra és az alatt tuti végez,de lehet várok tavaszig és ha kész az új lakhely a baknak veszek egyett a lányoknak se árt ha nőnek.Nem tudom:):)
Az jó Dunaszeg nincs messze...és ez ,hogy működne?aznap kellene oda vinnem amikor nyeheg:)Mert azt sajnos nem tudom megoldani nekem nincs jogsim a férjem meg estig dolgozik és ált csak hétvégén van itthon utánfutó van a szállítás végül is nem gond...ha elmagyarázzátok hogy és miképp kösssem ki. Az nem gond ha fizetni kell a pároztatásért ha sikeres,de nem lennének már nagyon későn meg a kicsik vagy az mindegy?
Én Dunaszegen lakom. Tudom, hol van Vének, mert az egyik haverom ott nem messze gátőr Szőgyén.
Hozzám is elhozhatod őket ha gondolod! Nekem nem kell fizetned semmit, meg már gondolom elég költséged az is , hogy elhozod őket. A bakom az egy R1-es núbi a Krisztától való és nagyon szépen teljesített.
úgy úgy ..utána pedig felcsaphatok én is kerítőnek :D:D:D:D majd szedem a beugrót :D bár jövőre elvileg nekem is lesz mármint fedezős bakom,vagy hogy mondják a fiu kecskét.:D nem értek hozzá idén lesz előszőr kecském, gyerekecske fiucska és lányocska :D
A szexualitás is a dominancia része. Nagyon is. Gyakorlatilag mindenkit be akar sorolni a háremébe. Ezt kell megakadályozni. Pofán vágni ilyenkor! Rögtön odébb áll.
Mint ahogy többen előttem is írták itt csak az erőszak a megoldás. Bár én nem vagyok az erőszak híve és nem is azt mondom hogy ütni-verni kell az állatokat, de a véleményem az hogy ha megvan a megfelelő a sorrend a gazda és az állatai közt akkor soha nincs gond. Nálad ott látom a híbát hogy bizony ez a szép állat úgy gondolja hogy ő a főnök és úgy is viselkedik. Neked át kell venned a hatalmat ha meg akarod tartani. Ellenkező esetben sok gondot fog okozni. Én úgy gondolom hogy itt már a fülrángás nem segít, meg egyébként is egy támadó kecskénél elkapni a fület, hát igen jó reflexet igényel. Viszont a megfelelő időben alaposan orrba kell vágni. Ezt megteheted kézzel is, de ha félted a kezed erre jó egy vékonyabb bot is. Hidd el hatásos, bár szerintem egy hosszabb csata lesz köztetek mire megtanulja hogy ki is a főnök. Az biztos hogy el kell döntened hogy akarod-e őt vagy sem. Abban az esetben ha őt akarod neked kell lenned a vezérnek aki nem tűri azt el hogy egy "alatta" lévő állat megsértse a jogait. Lehet hogy egy kicsit nevetséges amit írok, de ha megnézed az állatok viselkedését mindenhol van egy vezér és Ő a főnök. Senki nem sértheti meg, nem szegülhet ellen, mert annak mindig megtorlás a vége. Én mindig így állok hozzá az állataimhoz és nem is szokott soha gond lenni, legyen az kecske, ló vagy akár kutya.
Nem ,nem írtál ilyesztő dolgokat végülis ezzel is boldogultam,ha sikeres akciói lettek volna nem is adom oda senkinek,de így leváatni nem volt szivem inkább elajándékoztam,az is lehet,hogy a lányok fiatalok még..nem tudom mindegy előbb elkészítjük tavasszal az ólat és utánna keresek egy csinos fiatalembert melléjük:))De nagyon köszönöm a segítségeteket...