Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Vettem egy 2008-as DVD-t, ami egyészségügyi tornagyakorlatokat tartalmaz. Viszont nem én akarom használni, de akinek kell, annak a gépén nincs DVD olvasó.
A saját gépemre bemásoltam, de nem tudom úgy konvertálni, ahogy a DVD lejátszón működik.
A DVD tartalmaz egy másfál órás tartalmat, benne az összes gyakorlattal, valamint egy képet:
A képen a "fejezetekre" kattintva jelenik meg egy menü, ahonnan az egyes gyakorlatok elérhetők. Ezt nem tudom reprodukálni.
A freemake programmal annyit sikerült elérni, hogy a másfél órás tartalom elérhető, végignézhető, de az egyenkénti kiválasztás nem.
Van lehetőség olyan konvertálásra, amivel megoldható a letöltött DVD tartalom (nem védett) használata DVD olvasó nélkül?
Ott a pont! Nekem is ez az erős gyanúm, az oldal kapcsán, végignézve még 1-2 lehetőséget. (Edge109 alatt is ugyanez van)
Erre lessetek rá, Chrome alatt: about:gpu /Jó hosszú lesz a jelentés./
Valahol itt lesz a kutya elásva, ha hiába friss(ebb) a VGA-driver, lehet valamilyen GPU-specifikus ficsőrt nem tud a kártya vagy a böngészők tojják le azt magasról. WebGL2 ide vagy oda.
Amikor én óvodás voltam, az óvónénik még csak nem is hallottak számítástechnikáról, programozásról először én a gimnáziumban hallottam, ott volt az országban egyedül számítógép középiskolában, és lyukkártyával, fortran nyelven lehetett programozni. Egyetemen meg Algol60-at tanultunk... Aztán persze volt szerencsém programozó, infromatikus, rendszergazda munkakörökben tevékenykedni majd két évtizeden keresztül, még papírom is van róla, hogy legálisan tehetném most is... De sajnos már jó régen nem dolgozom ezen a területen, a számítógépet már csak használom, így nekem már nincs meg a kellően nagy képem és arroganciám ahhoz, hogy itt a gárdába beleolvadva kommentelgethessek. Arra meg nem is emlékszem, mi volt a jelem az óvodában... Ez mindig is hiányzott önéletrajzomból. :)
"Sometimes this is the result of older video drivers being rejected by the browser."
.
Ezek szerint az én frissített Operám lehet, hogy a régi gép régi videodriverére mond nemet.
Amit amúgy a Firefox és a Chrome itt elfogad, és megy velük a flightradar24...
Nyilván, ha minden katonás rendben menne a számítástechnikában, kevesebb szükség lenne rendszergazdákra, számítástechnikusokra, informatikusokra... De szerencsére akkora a katyvasz ezen a területen is, hogy szükség van rájuk. (És ezt tudják is, és sokan vissza is élnek ezzel.)
Kiragadsz dolgokat, és reklamálod a "seggfejséget"?
Ejnye."
.
Ugye nem várod el tőlem, hogy MINDENT ellenőrizzek valakinek? Egyet kizártam, ennyit tudtam tenni.
A seggfejséget meg nem reklamálom, csak megkérdeztem, hogy az itt kötelező-e, mert nekem ez a benyomásom, de jó biztosan tudni az ilyesmit. Jahno, Hehe164... vagy mások? Kit kell követendő példaként, mintegy etalonként tekinteni?
Mert egyébként lehetne egymással úgy is kommunikálni, mintha embernek tekintenénk a másikat, nem szaros seggű ostoba makimajomnak, és nem beszólásokkal kommunikálnánk egymással, de hát tudom, ez már túl nagy elvárás lenne egyesek felé.
.
Amúgy az ellenőrzésből az tűnik az egyik valószínű lehetőségnek, hogy a használt böngésző (ami frissített, és a beállításai is megfelelőek) a számítógép régi videódriverét utasítja el.
Na szóval, ha azon is működnie kellene jól, Chrome109 alatt, akkor mi van? Az utánad lévő kommentben írtakat már teszteltem, ugyanaz a baja neki. WebGL2 elvileg már engedélyezve, a tesztelős oldal szerint, az FR24-nek mégse tetszik valami. Kicsit furcsa, hogy naprakész Chrome130+ alatt, ráadásul Win10-en is előjött ez a probléma.
A VGA-s példa, inkább renderelés/tudásbeli célzás lett volna. Egy Shader Model 4.0-ás játék, aligha fog elketyegni, egy 3.0-át tudó kártyán. De felhozhattam volna egyszerűbbet is, mint a pár hónappal korábbi, csak Win11-et szerető weblap esete.
40 év osztva 5-el az 8 év, és az is eléggé optimista becslés a TLC-QLC-knél mert az MLC-k még simán hozták (te azokra gondolhatsz), viszont a TLC-QLC-k már közel sem tudnak annyit (még ha csak passziánsznyi terhelést kapnak egész nap, akkor sem).
Inkább a FlightRadar24 táján kéne keresni a probléma okát. Mi az már, hogy friss az a nyavalyás brózer és ilyenekbe fut bele, az ember? Csak egy idióta webfejlesztő csinál ilyen ökörséget (ütném fejbe az ilyet), mindenféle kamu indokkal (like: HTML5 és társai) és neadjisten olyan VGA-követelményt támasztva még melléje, akinek 5-10 éves gépe van, akár Win11-el is, de nem fut el, mint a GTA V, mert hozzá se szagol a grafkari.... Nem is olyan rég, még XP-n(!) is használható volt. Amúgy, egy mezei GoogleMaps, teleaggatva ikonokkal, szövegbuborékkal és képekkel megspékelve. Nonszensz.
Borzasztó, 15 évet megy el, akkor még kb. 100 gigásoknak örültünk, most 500ast adnak fruttiért és a körülötte lévő vas hatszor rohadt el, jött az alaplapi msata meg a jó ég tudja mi. Szóval mérvadó lehet akár csak 10 év felett gondolkozni? Meg hát még azok is mennek. Sokkal szarabb 3+ éves fotós cuccokat amortizálni és 800ezer pénzes objektívekkel szopolni.
Nálam a Chrome is, a Firefox is megnyitja az oldalt, viszont az Opera, ami elvileg szintén a támogatott böngészők között van, nem képes rá. (Mindegyik böngésző rendszeresen frissítve van.)