Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.15 0 0 767

Üdv mindenkinek.

Egy érdekes kérdés jutott eszembe. Az önleolvasztós, no-frost -os hűtők, (gyakorlatilag csak ilyeneket árulnak már) rendelkeznek egy kis víztartállyal ami a hűtőkompresszor fölött van, és ahonnan elvileg elpárolog a víz. Igen, és itt meleg is van, a víz meg tiszta :)

 

Mit lehetne beletenni, hogy a kondenzvíz ne legyen esetlegesen csótányitató? Mit lehet beletenni a fíztartályba ami víz hatására oldódik, és vagy megdöglenek tőle a dögök, ami azért nem túl jó dolog a hűtő alatt, vagy inkább ezer kilométerre menekülnek onnan. Ugyanez a wc tartályra is vonatkoztatható szerintem.

 

Másik érdekesség a mosdó, mosogató, kádak, központi lefolyók és ugye a wc szifonja ami vízzel csurig van. A mosogató, mosdó, kád könnyen bedugózható, viszont ott a túlfolyó amiről szeretnek elfeledkezni, meg arról is, hogy a mosdókon van zegzugos járat ami a gyártás "mellékjterméke" szóval a mosdók belseje csótánywellness.

 

Mit lehet a szifonokkal tenni?

 

Mi a jobb,  az ecet, vagy a hipó?

 

A kapcsolóüzemű tápok állandóan mennek, langymelkegek, melegek. (tv, asztali számítógép, laptopok, erősítők, szünetmentes tápok) ha ezeket áramtalanítjuk, akkor nem működnek, és kihűlnek.

 

A mosógépek is jó helyek lehetnek, igaz ott a kicsöpögő víz valószínűleg foszfáttal vagy egyéb adalékkal dúsított.

Big Barracuda Creative Commons License 2013.09.28 0 0 766

Nem fontos, már megvan!

Előzmény: irtas-sos (765)
irtas-sos Creative Commons License 2013.09.28 0 0 765

ja bocsi, a csodaszer összetételét elfelejtettem megadni! :)

Előzmény: Big Barracuda (764)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.09.12 0 0 764

Tettem egy .hu-t, de nem lettem okosabb a csodaszert tekintve! Szóval titok?!

Előzmény: irtas-sos (763)
irtas-sos Creative Commons License 2013.09.09 0 0 763

van csodaszer. gyakorlatilag komplett társasházakból úgy tüntetjük el a csótányokat, hogy a lakások 20%-ba nem engednek be minket. de ugyanez a helyzet sütőiparban is.

 

Referencia van. csak komplett társasházakkal foglalkozunk országosan, egyedi lakásokkal csak Debrecenben.

 

nevem után tegyen egy .hu-t:) akit érdekel

Előzmény: Big Barracuda (759)
Banyaci Creative Commons License 2013.08.20 0 0 762

A szellőzőkkel nem tudom, hogy mi legyen. Szerintem innen menni kell... Költözni aztán az új helyen írtatni és végleg eltűnnek a dögök.

Big Barracuda Creative Commons License 2013.08.16 0 0 761

Gondoltam!

Előzmény: Big Barracuda (759)
Banyaci Creative Commons License 2013.08.11 0 0 760

Tetőn kazános. Most szedjük föl a padlószőnyegeket, minden rést tömítünk. A rdiátor mellett a icsik lazán vándorolhatnak.

Előzmény: PETYUS (757)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.08.11 0 0 759

Nem árt a konyhai, meg a fürdőszobai lefolyót is. Mert hát ugye ott is feljönnek a csatornából. A gél és permet helyett a legbiztosabb a tűz! :)

Vagy van valami új csodaszer? Figyelünk! Ha meg osztanád velünk is!

 

Előzmény: irtas-sos (758)
irtas-sos Creative Commons License 2013.08.11 0 0 758

csótányirtásra ma már van a gélezésnél és a régi kiűző permetezéseknél jobb és hatékonyabb módszer is.

ha pedig eltüntek a lakásból, akkor szigetelni kell minden lakásba bejövő csőnél sziloplaszttal, wc mögött nájlonnal, stb.

 

 

PETYUS Creative Commons License 2013.08.10 0 0 757

Helyi kazános, vagy távfűtéses?

Előzmény: Banyaci (755)
Big Barracuda Creative Commons License 2013.08.10 0 0 756

Ilyen körülmények között, nem lesz könnyű megszervezni a telyes írtást. Erre szoktam azt mondani, hogy irtogatás, fizetgetés, állandó munka a szakembernek. Jómagam írtás előtt részt veszek egy közgülésen és személyesen mondom el a lakóknak hogy mi a szakszerű irtás lényege.

Előzmény: Banyaci (755)
Banyaci Creative Commons License 2013.08.10 0 0 755

Panelház, függőlegesen sorkötéssel mennek a fűtéscsövek, lapradiátorokkal. A lakók 10% irtat, mert csak azoknál írtanak, akik kérik a házkezelőségnél. Senkit nem érdekel, hogy nem elég egy sort leírtani, mert csak negyedmegoldás. Ha valaki sokat jár a nyakukra, húzzák a szájukat. A közös helységekben (pl.szemétledobó) nem írtanak. Kissé homokba dugják  fejüket. Kerestek egy bűnbakot (most engem találtak meg) akire ráfogják a bogarat. Senkit nem érdekel, hogy nálam tavaly télen volt gélezés és utána volt fújás is. Gyakorlatilag két hónapig bogármentes volt a lakás. Ha én szülném a bogarakat, akkor már nem volna szabad lennie sehol.

Big Barracuda Creative Commons License 2013.08.10 0 0 754

Nem tudom milyen ház, panel, vagy régibérű, de mindegy is. A lakásokban gél, a közös használatú helységekben, lph., pince, szemétledobó, stb., permetezni. Ha nem marad ki sok lakás, a második írtás után, már komoly eredmény mutatkozik.Ami keresztbe tehet, ha a lakók nem elég motiváltak. Egy jó közös képviselővel ezt is meg lehet oldani.

Előzmény: Banyaci (752)
PETYUS Creative Commons License 2013.08.10 0 0 753

Milyen fűtési rendszer van a házban?

Előzmény: Banyaci (752)
Banyaci Creative Commons License 2013.08.10 0 0 752

Volt a csótányírtó a házban, de csak néhány lakásba kellett mennie. Ez így egy örökös szélmalom harc marad. Gélezett, vettem magam is az itt olvasott gélből és raktam pluszba azokra a helyekre ahova a szaki nem rakott esetleg nem tudott rakni. Ilyen az ablak fölött kissé följött tapéta. Nem fogom a szakit megkérni, hogy ugyan pattanjon már föl a szekrényre, de én ki tudtam pótolni ezzel a szerrel. Most úgy tűnik, hogy hatásos. Újításban vagyunk, hamarosan flszedjük a padlószőnyeget, leszedjük a tapétát. Ha készen leszünk megpróbálok kijárni egy fújást a háznak. Kombinálva, hátha sikeres lesz (egy időre): Bár én úgy gondolom, hogy szerintem csak akkor tudnánk megszabadulni a dögöktől, ha három négy alkalommal az egész ház le lenne kezelve. Mert így mindig újra rönnek.

Banyaci Creative Commons License 2013.08.04 0 0 751

Nagyon szeretnék költözni. Na de már nem panelbe, hanem kertesbe. Ott tudom, hogy a hangya kintről jön és költözés után elég lenne egyszer csótányt írtatni, biztos ami biztos. Csak a mai ingatlanpiac pangása nem könnyíti meg a költözést.

Előzmény: Ramóna1985 (750)
Ramóna1985 Creative Commons License 2013.08.04 0 0 750

Igen, nem mutogatni kéne, hanem irtatni. Igy, ha alig alig engedik be- mint nálunk az előző házban is, teljesen felesleges. Az ember mindig ,, kapja " valahonnan..... KÖltözés?

Előzmény: Banyaci (749)
Banyaci Creative Commons License 2013.08.03 0 0 749

A kényszeres bogárlesés már nálam is megjelent.Tudom, hogy be lehet hozni másképpen is. Nem is érdekelne, hogy honnan ered, ha nem rám mutogatna a "kedves" szomszédom. Nyáron túlzásba vitte a pletykálkodást, bizony betelt a pohár. A házban nagyon kevesen engedik be az írtót. Sajnos. Így ha a bogár marad, akkor továbbra is rám mutogatnak majd.

Előzmény: Ramóna1985 (748)
Ramóna1985 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 748

Sajnos csótányt nem csak költözéssel lehet odatelepiteni. Haza lehet vinni, pl egy csomag liszt csomagolásában is, vagy az ásványvizes nejlonban, bárhogy. Főleg  a tizemeletesek -amik szemétledobósak, erősen fertőzöttek.- ha utána olvasol.

Érdekes, mert az előző lakhelyünkön, először a 10en laktunk, ott egy sem volt. Fél év múlva leköltöztünk a másodikra, ahol tele volt minden. Mivel én éjjel 2.30 kor járok dolgozni, bizony bizony láttam, hogy ki be rohangálnak az ajtó alatt, a lábtörlő alatt is vannak és nem csak nálunk, hanem az egész folyosón. Ezt megelőzően azt hittem, hogy vagy az alattunk vagy a felettünk levőtől jön. De nem, az egész szint tele volt. És akkor már az első és harmadik emeleten is lehettek, és talán még feljebb is, csak nem mindenki veszi észre.

Sőőőőt. Nem egyszer láttam a folyosón döglöttet valaki ajtaja elött, jó nagy megtermett példányt- amint nem lehet nem észrevenni- de senki nem tett , hogy ne legyen bogár. 

Mi is irtattunk lelkiismeretesen, de semmi. A lakóház is valami link céggel volt leszerződve, a gélezésnél én is ezt tapasztaltam-hogy egy egy pötty és ennyi.

Végül, az irtósrác árulta el,( mert a közös képviselő szerint MINDENKI irtat) hogy az elsőtől a negyedikig CSAK MI  meg még egy hölgy kért irtást. Mások is bogarasak, de sok nekik a 3 havonta kifizetendő 1400 ft., vagy épp most nincs rá pénze...- Elgondolokoztató....

Nem elfordulni kell, és a másikra mutogatni, vagy épp halgatni róla, hanem tenni ellene.

Sajnos , én hiába nem láttam mióta irtás volt, úgy érzem, lelkileg kiborultam miattuk.MIvel fél évig hiába próbáltuk irtani őket, és minden éjjel láttam őket, háááááááát....az biztos, hogy az embert lelkileg  tönkre teszik. Nem tudom mikor tudok úgy éjjel kimenni a mosdóba, hogy ,, ne nézzel körül" és akkor már a konyhába is, na meg akkor már a szekrényekbe is, meg a mosogató alá...... tehát, kész agyrém.Nem tudom, mikor tudok megnyugodni tőlük, és elfelejteni ezt a kényszeres ,, keresést".

Előzmény: Banyaci (747)
Banyaci Creative Commons License 2013.08.02 0 0 747

Úgy látom, nem csak én vagyok bogaras....Visszaolvasgattam. Örülök, hogy vannak szakik is a topikban. Panelban lakunk, immáron 30 éve. Nagyon sokáig csótánymentes lak volt a miénk. Aztán tavaly nyáron én is felfedeztem az első betolakodót. Mivel nem mutatkozott be én meg nem láttam még a fajtáját, hát csak a többedik után kezdett feltűnni, hogy a jószák nem betévedt bogárka, hanem beköltözött önkéntes lakásfoglaló. Nahát mondom már csak ez hiányzott. Ugye magától nem mondja a közös, hogy van központilag rendelt írtás, így én hozzáfogtam magam írtogatni. Fújtam, szórtam, lötyit kevertem, uborkáztam, mindenféle praktikát bevetettem. Bevallom, szégyelltem is, hogy így jártam. Van négy szép gyerekem és ha elszólom, hogy bogarunk van, az isten nem mossa le rólam, hogy koszos vagyok. Na de szóltak, hogy van a szomszédba is. Na jó, mondom akkor bevállalom, hogy biza laknak nálam is. Mi lett a vége? Az, hogy tőlem jönnek. Most mindenki rám mutogat, mert sokan vagyunk. Volt gélezés , na ez úgy ment, hogy helységenként két pötty. Majd az egyik lakó unszolására fújás. Namost nem lenne szabad bent maradni, viszont az én apám már nem tudott akkor kimenni. Így az ő szobája kimaradt. Egyébként az ő szobájában nem fordultak meg a dögök, talán mert viszonylag hűvös lakrész. Szóval papa benn. Megvolt a fújás, egy hónapig csönd volt. Aztán megint jöttek. Én meg hiába mondom, hogy nem elég egy emeleten írtani, az egész házban kell. Senki nem hisze el, hogy a csótány nem úgy terem, hogs szülök négy gyereket és az is velük születik, hanem azt valószínú valamelyik új lakó hozta magával az előző lakhelyéről. Mert az már csak ilyen. Nem mutogatni, hanem írtani kell. Hát így lettem én a ház szégyene és vagyok most is. Bűnbak lettem. Vajon itt hisz nekem valaki?

Megjegyzem az egyik közvetlen szomszéd elszólta, hogy náluk a bogarak már előző télen is voltak és írtás is volt nála. Nálam akkor még nem voltak. Babáztam, így éjjel gyakran mászkáltam a lakásban, láttam volna. Viszont én csodálkozom, hogy akkor miért nem jöttek szólni, hogy bogár van a házban? Ugyanis biztosan hívtam volna én is az írtót, már csak megelőzés képpen is...

Ramóna1985 Creative Commons License 2013.07.31 0 0 746

Sajnos egyik éjjel kiszúrtam egy csótányt, igy elöbb kellett az irtás...

Végülis permet, gél, és kiragasztott csapdákat helyezett ki az irtónk. Sikeres az irtás, éjjel ,, járőrözök "  egyet sem látok, és a csapdákban sincs egy sem- pedig még én is raktam ki pluszba. Úgy érzem, megnyugodhatunk, megszabadultunk tőlük...

Előzmény: misel2 (743)
Ramóna1985 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 745

Bocsi, elirtam.... a füstölést  nem akartam, hogy ne kelljen festeni..Amúgy 2.ára várom az irtót. AKkor  telik le a 2 hét. :)

Ramóna1985 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 744

Szia.

Én elköltöztem onnan- ahogy az előzméynekben irtam. Jelenljeg egy hete élünk itt, úgy néz ki, nem hoztunk magunkkal csótányt. Petét biztos... A ködösitést szerettem volna, de ott nem maradhatott volna ruhanemű - textilia a lakásban. Igy ez kikőve, bár ezt dicsérik , elvileg nagyon hatásos. A ködösitést  hagytam. az előző kommentek miatt, - hogy ne kelljen a lakást  kifesteni. Igy a permet és a gél mellett maradtam, szivből remélem, hogy ,, azt a pár darab" dögöt ami majd kikel kivégezzük majd, és ezzel megszabdultunk tőlük. szintén költözés után vagy,?

Előzmény: misel2 (743)
misel2 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 743

Hasonló helyzetbe kerültem. Milyen megoldást választottál mégis? Hatékonyság? Megosztanád velem a tapasztalatodat? Kösz.

Előzmény: Ramóna1985 (741)
misel2 Creative Commons License 2013.07.16 0 0 742

Melyik Hermes üzletben? Budapesten?

Előzmény: HLárika (740)
Ramóna1985 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 741

mennyi idő alatt pusztultak el? 

Előzmény: HLárika (740)
HLárika Creative Commons License 2013.07.03 0 0 740

A Hermes üzleteben csótányírtó gélt vettem 2700.-Ft-ért. Kipróbáltam működik :)

Ramóna1985 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 739

Elvileg ködképzője is van:

 

http://csotanystop.hu/rovarirtas/

Előzmény: Big Barracuda (737)
Ramóna1985 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 738

És a hidegködképzés az milyen? Mert nem találtam sahol semmi infot róla. ANnak is van valami átránya, mint a füstnek? Azonnal fejti ki a hatását? Ettől megfulladnak? VAgy milyen ez? meddig hatásos? A permetnél is mindenki mást mond- van aki azt mondja, hogy utánna nem szbad 3-4 napig felmosni, mert akkor még ,, feloldja a viz és a vegyszer" utánna már nem. VAn, viszont aki azt mondja, hogy két hétig nem érheti viz, mert akkor hiába volt az egész.... Ennél is ,, várni kell" mint a gélnél vagy a permetnél ?A három módszer közül melyiket ajánlanád, akár egyszerre is? NAgyon remélem, hogy a költözéssel és az irtással megszabadulunk tőlük. Elég lehet szerinted az egyszeri majd, vagy mindenképp meg kell ismátelni? Csak, mert igy, hogy a ház nincs vele leszerződve, igy a permet / gél 8000 a gázositás pedig plusz 5000 lett volna szobánként, tehát 18.000.- rengeteg.... Remélem meglesz a hatása is. Csótánycsapdát midnenképp kihelyezek.KÖszönöm az infot !! .)

Előzmény: Big Barracuda (737)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!