Keresés

Részletes keresés

happnuda Creative Commons License 2007.07.16 0 0 295
Sziasztok!

A martindoc által csatolt anyagban elég érdekes dolgok is vannak:

"ha az előzetes vizsgálat során a tevékenység környezetvédelmi engedélyezését kizáró ok merül fel, határozatában e tény rögzítése mellett megállapítja, hogy az adott tevékenység kérelem szerinti megvalósítására engedély nem adható."

Most akkor hogyan kaphatott építési engedélyt a /3-as telken az SRI.??? Hiszen ez az eljárás június 20-án indult 45+15 napos határidővel nem számítva problémás eseteket. Ért ehhez valaki közületek?

És mi az, hogy "érintettek" "betekinthetnek" és "észrevételt tehetnek"? Mert ha itt minden "zöld gerilla" hozzászólhat, akkor sohasem lesz lakásunk...
Előzmény: martindoc (280)
s.viki Creative Commons License 2007.07.16 0 0 294

Igen. A XI.ker. Tölgyes Lakópark, hála az égnek nem csak jól néz ki, de jó is:)

De ezt mi sem tudtuk előre, hogy így lesz:)

Úgyhogy amíg valami nincs kész nagyon nem tud mást tenni az ember, mint bizni a legjobbakban:)

Előzmény: waces (293)
waces Creative Commons License 2007.07.16 0 0 293
A Tolgyes a XI. keruleti Tolgyesliget lakopark? Vagy csak nevhasonlosag? Ha az utobbi az tenyleg nem nezett ki rosszul. Es oromteli, hogy normalis volt a kivitelezo. Nem azt mondtam, hogy egy mas profilu ceg nem tud lakohazat epiteni. De egy dedikaltan lakasepito cegnel azert van egyfajta rutin ami nem biztos, hogy hatrany. (Nyilvan ez vica versa is igaz es sajnos nem garancia semmire az, hogy felepitettek n+1 hazatt, attol meg lehet,hogy a kovetkezo lesz ami nem sikerul annyira jol, mint az elozok).

(Bar egy-ket extrem esettol eltekintve siznte biztos, hogy nem karcolnam meg senkinek az autojat, de valoszinuleg nem orulnek neki, hogy ha az addig csendes kis utcabol hirtelen nagyforgalmu ingyenes parkolo hely lenne. Hozzateve, hogy az ilyen utcak elobb-utobb fizetosse valnak)
Előzmény: s.viki (291)


waces Creative Commons License 2007.07.16 0 0 292
Stoj! Nem aggodok semmin, hisz vegul is nem a SR-ba fogunk koltozni. Sajnaltam azokat akiket "szivattak" az epitesi eng.-el valo csuszkalassal. Mindenfele hatso szandek es/vagy egyeb nelkul, egyszeruen atereztem, hogy milyen az amikor hitegetik az ember. A kivitelezovel kapcsolatban, ha visszalapozol, mar regebben is aggodalmaskodtam. Tekintve, hogy van szerencsem a GTC fohadiszalasan dolgozni (mas cegnel, nem a GTCnel), igy latom a minoseget, a minosegi hianyossagokat. Ezert, mondjuk ugy, pusztan kivancsiskodtam, hogy ugyan azt a low-end kivitelezot valasztottak-e egy premium kategoriaju epitkezes kivitelezeshez, vagy mast.
Se az egykori lakasommal se a mostanival nem erdemes osszevetni az epittetot, hisz az elso esetben a haznak volt 107 eve arra, hogy bizonyitson, de a mostaninak is van bo 40 ev elonye. Ebbol maximum flamelni lehet :)
Előzmény: martindoc (290)
s.viki Creative Commons License 2007.07.16 0 0 291

Én jelenleg a Tölgyes Lakóparkban lakom ott pl.a MOTA volt a kivitelező aki előtte jóformán csak útépítéssel foglalkozott.

 Mégis magánszemélyként is tanúsíthatom és szakmai szemmel nem egy építész barátom, hogy az újépítésű beruházások közül messze kimagasló minőségben, határidőre!!! készült el, a lakásokon 3 év garancia, és tényleg vissza is jönnek ha javításra van szükség stb. Úgyhogy az, hogy egy kivitelezőnek esetleg más a fő  profilja az nem jelenti azt szükségszerűen, hogy nem fogja jól megcsinálni, persze arra se garancia, hogy jól, ez úgyis később derül ki, nem kell rögtön a legrosszabbat feltételezni:)))

Sajnos az szintén személyes tapasztalat, hogy más családiháza előtt tuti senki sem fog parkolni, úgyanis meghuzzák, össszekarcolják stb. az autókat. Másrészt a Sasad Resort csak az új rendelet elé megy, mivel jövőre már a 6 lakásos társasházaknál is belső garázst kell tervezni. Ezek előírások, számolni kell velük, nem lehet már felszini beállókat a zöldfelületek terhére épteni, ez van:(. Ez természetesen egyrészt jó: kellemesebb környezet, másrészt rossz: plusz költség.

Előzmény: waces (289)
martindoc Creative Commons License 2007.07.16 0 0 290

Korábban azon aggódtál, hogy nincs meg az építési engedély, nincsen kivitelezö.

Most, hogy van jogerös építési engedély, és elkezdödött az épitkezés, aggódsz, hogy jó-e a kivitelezö. A Te lakásodat melyik cég építette?

Előzmény: waces (289)
waces Creative Commons License 2007.07.16 0 0 289
Azt nezzetek meg, hogy hany db tarsashaz kivitelezeseben vettek reszt es azok milyenek lettek (szintem mindegyiknek van foruma ahol lehet erdeklodni, vagy megegyszerubb elmenni a helyszinre es megnezni).
Mert az szep meg jo, hogy Tescokat epitettek, de nagyon mas dolog lakohazakat epiteni es megint mas egy raktararuhazat (es azert a Tesco es tsai nem az epiteszet csucsai).

(A lakohazak kozul en szemely szerint csak a biai Mediterranrol, a Central Hazrol, a Riverloftrol valamint a listaban nem szereplo kormanyzati negyed v1.0-rol (lagymanyosi hidnal) tudok erdemben. Annak azert oruljetek, hogy nem ugyan az a kivitelezo, mint akik a GTC HQ-t (Center Point) keszitettek)
Előzmény: s.viki (285)
waces Creative Commons License 2007.07.16 0 0 288
Igen. Gond nelkul ra lehet latni illetve belatni a lakasokba.

Mondjuk amennyiben egy 20 m-es irodahaz van a haz mellett az vajon mennyire fogja le a napfenyt pl a lakasoktol? (Ugy is feltehetnem a kerdest, hogy milyen messze lesz az irodahaz a lakohazaktol?)

Parkolas: A szomszed utcak lakoi baromira boldogok lesznek. Ott most kb annyi parkolohely van mint ahanyan ott laknak. Illetve valamivel tobb (egy kertes haz elott nagyjabol meg tud allni 2 auto). Ennyi hely gyorsan el fog fogyni. Plusz az irodahazak dolgozoi se a minimal tomegkozlekedessel fognak kijarni oda szerintem (bar egy normalis irodahaz ala azert csak epitenek 2-3 szintnyi parkolot)
Előzmény: lalana (286)
martindoc Creative Commons License 2007.07.15 0 0 287
Összesen 1.471 db parkolót építenek. Valószínüleg a környező utcákat ellepik majd a parkoló autók.
Előzmény: lalana (286)
lalana Creative Commons License 2007.07.15 0 0 286

Beleolvastam és némiképp nyugtalanító, hogy:

 

"A lakópark többszintes lakóépületekből fog állni. A lakóépületek magassága 14-15 méter, az irodaházaké 20 méter. Lakók számára szabad területen parkoló nem épül"

 

Kiváncsi vagyok hol fognak megállni akik nem vettek garázst ill. a látogatók?

 

A 20 méter magas irodaházakból pont szépen rá lehet látni a tetőteraszon napozókra..?

Előzmény: martindoc (280)
s.viki Creative Commons License 2007.07.14 0 0 285

Ez a Napfürdő Otthonpark honlapján van, azt is ők kivitelezik:

 

"GROPIUS RT. – a kivitelező


A Gropius Rt 1999-ben alakult, törzstőkéje: 100.000.000 Ft

A társaság műszaki állománya nagy tapasztalatú mérnökökből, építész technikusokból áll, akik jelentős számú út-, közmű, parkoló illetve társasház építési referenciával rendelkeznek.

A szakmai körökben elismert, munkájával bizonyított gárda párosulva a GROPIUS Rt. stabil anyagi hátterével, a piacon való maradás és a siker biztos záloga.

A GROPIUS RT. a színvonalas munkavégzést tartja szem előtt és megfelel azoknak a minőségi elvárásoknak, amit a hatóságok és partnereink elvárnak tőle (ISO 9001-es minősítés).

Főbb referenciák:

  1. Budapest Táborhegyi lakópark 44 lakás
  2. Budapest III. ker. Tímár utca 81 lakásos társasház
  3. Budapest IX.ker. Tűzoltó utca 81 lakásos társasház
  4. Szigetszentmiklós RICS lakópark
  5. Dunaharaszti Nádor utcai lakópark I-II ütem építése
  6. Tesco áruház Budapest XVII. kerület
  7. Tesco központi irodaház Budapest XIII. kerület, Váci út
  8. Tesco áruház Budapest XIII kerület Váci út
  9. Szentlőrinc, Plus élelmiszer áruház és parkoló építése
A kivitelező cégről részletesebb tájékoztatást a www.gropius.hu weboldalon."

Plusz, úgy tudom: a biatorbágyi mediterrán lakópark, bp.-i Ligetház lakópark, a Central Ház,Riverloft Apartmanház, már ha egy gropius van:)))

Előzmény: t-s (284)
t-s Creative Commons License 2007.07.14 0 0 284
Amúgy a területen számos Gropius feliratú autó mozog, úgyhogy vélhetően e cég a kivitelező. A cég honlapján nincsenek referenciák. Akinek van a cégről több infoja, szívesen venném (vennénk)! Amennyiben tényleg ők építenek nekünk szép lakásokat ...
t-s Creative Commons License 2007.07.14 0 0 283
Bocsi az előbbi pontatlan fogalmazásért. A pontos szöveg: A kép  hasonlít arra amit a Jovanni  felrakott.
Előzmény: t-s (282)
t-s Creative Commons License 2007.07.14 0 0 282

Hali!

 

A képet csatoltam, de még sem jelent meg. Egyébként úgyanaz, mint amit a másik kép.

 

Végre!!!!
Előzmény: martindoc (279)
martindoc Creative Commons License 2007.07.13 0 0 281
Az Otthon Centrum projektfelelőse, Miczek Szilvia elmondta, a most épülő lakások remek befektetési lehetőséget kínálnak. A 4-es metró nemcsak az állomáshoz közeli ingatlanok értékét emelik, hanem a kerület déli területén található lakásokét is, mint például a Sasad Resort otthonait.
A jövő év végétől több ütemben készülnek el ezek a lakások, a legutolsó ütem várhatóan a 4-es metró átadásával egy időben fejeződik be. Mivel így a XI. kerület tömegközlekedési ellátása jobb lesz, szívesebben költöznek erre a területre a vásárlók.Felpörgeti az ingatlanpiacot a 4-es metró
martindoc Creative Commons License 2007.07.13 0 0 280
martindoc Creative Commons License 2007.07.13 0 0 279
Elfelejtetted csatolni a képet!
Előzmény: t-s (278)
t-s Creative Commons License 2007.07.13 0 0 278

Hali! Nem hittem el, amit írtok, és én is kimentem a területre. Nagy erővel folyik a munka!

Kép csatolva.

Kérdés: Ez most melyik ház helye? A bal alsó sarokban lévőjé?

t-s

Jovanni Creative Commons License 2007.07.12 0 0 277

Ami persze le is maradt...

 

Akkor újra:

 

Jovanni Creative Commons License 2007.07.12 0 0 276

Sziasztok Szomszédok!

 

Itt vannak a kedvenc "autóim"...

 

csibe74 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 275

Szia!

 

Igen. Voltam is kint megnézni. Tényleg elkezdődött.

Gépek is vannak már. Végzik a földmunkát...

Előzmény: waces (274)
waces Creative Commons License 2007.07.12 0 0 274
Ez az elso utem hrsz-e ugye?
Előzmény: csibe74 (273)
csibe74 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 273

Sziasztok!

 

Van egy jó hírem is. Ma vettem át a Sasadresort-tól egy levelet amelyben a következőket írták (lényegében):

 

A 11. kerület Felsőhatár út, Budaörsi út, Rupphegyi út által határolt belterületen található, 1289/3 hrsz alatt nyílvántartott telek ingatlanra vonatkozóan a jogerős építési engedély az illetékes hatóság által 2007.06.26.-án kiadásra került.

Ennek megfelelően az építkezés a kezdetét veszi.

 

 

 

Előzmény: Pietro 72 (272)
Pietro 72 Creative Commons License 2007.07.06 0 0 272
Hello,

mint marketingszakon végzett, meg kell állapítanom, hogy a vevőcsalogatásban, potenciális vevőkörnek szóló reklámozásban nagyon jók, de amint már szerződéskötésről van szó, hajlamosak a túlzott ígérgetésre, amit én nem tudok reklámnak, hanem egyszerű becsalogatásnak (nem akartam durván fogalmazni) tekinteni.
Ha én a cégemnél így komunikálnék a vevők felé, akkor már rég nem vásárolnának tőlünk!!! kedves GTC, tegyen a korrekt kommunikációért a már megnyert vevők felé is!!!!
Először a regisztrációt azzal az ígérettel kötöttük, hogy 2007 ősszel indul az építkezés. Ekkor még nem volt kész a leendő előszerződés szövege, csak iránytmutató szövegezésű volt, így tényleg nem tudtál másra hagyatkozni, mint az ígéretre.
Jött aztán a decemberi előszerződéskötés ideje, amit elegánsan elhalasztottak egyoldalúan - jó aláírtuk ezt és belementünk, de szintén csak egy újabb ígéret miatt, minthogy tavasszal kezdenek.
Aztán márciusban előszerződtünk, ekkor már jól tudtuk, hogy az építési engedélytől számítottan 18 hó az átadás, de szintén egy szóbeli ígérte, miszerint hamarosan tavasszal meglesz az engedély és indítanak.
Hát most van július, mostanában is a hamarosan szót használják (beszéltem velük - de nem a legilletékesebbel). Úgy látszik a hamarosan szó = minimum fél év.
Ha ez így halad, a hirdetések 2008. Q4-e lehet álom marad egy álom lakóparkban.
Én megfogadtam, hogy nyugodtan kivárom ezt a másfél évet, egyszer úgyis felépül, de sajnos a sorstársak aggodalma alkalmanként engem is ilyen hozzászólásokra késztet.

A múlt hónapban a GTC-től kapott ajánlott levelet szerintem csak azért küldték ki, mert itt a fórumon és a betelefonálások miatt már túl sok elégedetlenkedő ügyfél volt.

Sebaj, ha elkezdődik az építkezés, számíthattok fényképes beszámolóimra :))

Hali Pietro
Előzmény: happnuda (271)
happnuda Creative Commons License 2007.07.04 0 0 271
Sziasztok leendő Lakótársak!

Tavaly ősszel regisztráltunk, a lakásunk az SRII ütemben lesz, remélhetőleg.
Biztosan érdeklődésre tart számot az a fejlesztő részéről meg nem erősített info, mely szerint a Budaörs felé eső rész (valószínűleg az egész SRI.) megkapta az építési engedélyt. Az azonban aggaszt (lévén SRII-s ügyfél), hogy közmű engedélyezések miatt a másik két ütem még előreláthatólag hónapokig nem kapja meg az engedélyt (egyes értesülések szerint 3-4 hónap is lehet, ami már az október végi maximális határidőt is megközelíti). Mindezek tudatában érdekes, hogy a honlap még mindig 2008 Q4-es átadással csalogatja a vevőket. Egyébként érdekelne, hogy csak mi nem tartjuk az ügyfelek információellátását kielégítőnek, vagy másnak is van ilyesmi érzése?
martindoc Creative Commons License 2007.06.29 0 0 270

Szia Viki!

 

Igen, az irodak ott epulnek majd a Budaorsi ut es a lakopark kozott, nekunk kezdettol fogva (2006. augusztus) mondtak, hogy ez lesz majd a "zajvedo fal".

En ugy tudom - noha a honlapon van fenn egy kep az SRII-nel - hogy nem lesz a lakoparkon belul jatszoter.

Előzmény: s.viki (269)
s.viki Creative Commons License 2007.06.29 0 0 269

Sziasztok!

 

Még nem vagyok leendő lakó, egyelőre csak érdeklődő, a vásárlástól egy kicsit visszatart, hogy a területen - végig követve már jó pár új lakópark felépülését - nem igazán olyan ütemben rendeződnek a dolgok, amennyire a határidőt tekintve kellene.

Az irodák, ahogy elnéztem pont a leendő épületek és a Budaőrsi út közt fognak épülni, ami szerintem jó , mert zaj-, és porfogók lesznek:), remélem jól látom.

Valószínű direkt így van tervezve.

Vacilálásunk másik oka pont ez, hogy túl közel a forgalmas Budaőrsi út,(ha jól látom a terveket az irodákról akor ez megoldódna) és nem igazán van pontosítva, hogy hol lesznek még különféle ker.-i egységek esetleg játszótér, mert bár szeretem a gyerekeket, de játszótérre néző lakást soha nem vennék, mint ahogy óvoda, v. iskola mellett sem, laktam már ilyenben, az ember a lakásában azért többnyire pihenni szeretne:)))

További szép napot mindenkinek!

Előzmény: Pietro 72 (268)
Pietro 72 Creative Commons License 2007.06.28 0 0 268
Sziasztok!

Örvendetes, hogy az irodákat is már jövő év végére szeretnék átadni, ez talán megerősíti a mi lakásaink 2008. nyári-őszi átadásának esélyét.

Esetleg valakinek van infója arról, hogy az irodai B és D épület mögött, a mi házaink mellett a most még szürkével jelölt épületeket mikorra tervezik átadni és mi lesz ott? Iroda, vagy minket zavaró kereskedelmi egységek?

Üdv,

és remélem legközelebb már az építkezés megkezdéséről beszélgethetünk :)



Előzmény: martindoc (267)
martindoc Creative Commons License 2007.06.28 0 0 267

Már megy a honlap:

www.sasadresortirodak.hu

 

martindoc Creative Commons License 2007.06.20 0 0 266
Utána, 2 napon belül.
Előzmény: vrob98 (264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!