Keresés

Részletes keresés

Mulan Creative Commons License 2001.08.24 0 0 84
Sörélesztőre gondolsz? Próbálkozz sörgyárban.

Namost: régen élesztő nélkül csinálták a kovászt, ha egyszer rávették a masszát, hogy erjedésnek induljon, abból szárítottak és tettek el a következő alkalomra. (Ez volt a "sütnivaló", és volt baj, ha elfogyott valakié) Hétfőre utánajárok a massza összetételének, valamelyik "történelmi" szakácskönyvemben csak benne lesz.

Előzmény: jonatán (76)
jonatán Creative Commons License 2001.08.23 0 0 83
Köszi nekem pont az élesztő gombával van a bajom, a sütőpor nem hinném , hogy elég a kelesztéshez és egyébként is búzaliszt van benne, ami szintén nem jó nekem, szódabikarbónával meg ugye nem lehet kenyeret csinálni. : (((
Előzmény: GPF (82)
GPF Creative Commons License 2001.08.23 0 0 82
Az élesztő növényi. Illetve gomba.
Helyette korlátozottan lehet sütőport is használni, de nem tudom, az jobb-e.
Előzmény: jonatán (76)
joy Creative Commons License 2001.08.18 0 0 81
Kérdezd meg, hogy csinálja, és körmöld ide lécciii!
Előzmény: Oszi (0)
szervező Creative Commons License 2001.08.18 0 0 80
Margit körúton a Kisrókus utca környékén van egy malomipari szaküzlet, ha jól emléxem 100 Ft körül volt. Vagy 110?
Itt árulnak adalékokat is, amitől ilyen meg olyan lesz a kenyér, de én épp az adalékok miatt nem eszem bolti kenyeret.
Inkább morzsálódjon, semmint telenyomjam a bendőmet E367-tel és állományjavító antioxidánsokkal ;o))))
Jozsó Creative Commons License 2001.08.15 0 0 79
Hali,
pár hete van kenyérsütő gépünk, most kísérletezünk. Az első cél egy fehérkenyér kidolgozása, ha ez megy akkor jöhetnek a variációk. A mai prototípus nagyon finomra sikerült, csak morzsálódik. Szerintem az alkalmazott finom liszt - rétesliszt kombinációban nincs elegendő sikér ami összetartsa.
Ebből fakad a kérdésem is. Nem tudja valaki, hogy hol lehet bpesten kenyér lisztet kapni? És mennyiért?
jonatán Creative Commons License 2001.08.10 0 0 78
Köszi Nerdy, Mulant már ostromoltam ez ügyben sajnos ő se tudja. :((((
Előzmény: Nerdy (77)
Nerdy Creative Commons License 2001.08.09 0 0 77
Nekem van kenyérsütőm, de élesztő nélküli sütésről még nem hallottam, a növényi élesztőt meg el sem tudom képzelni, hogy mi lehet.

Mulan most szabin van, ő MINDENT tud, ebben is biztosan tud segíteni neked, csak várjál mig visszjön közénk.

Nerdy

jonatán Creative Commons License 2001.08.09 0 0 76
Sziasztok!

Nekem még nincs kenyérsütő gépem, de szeretném tudni, hogy élesztő nélkül hogyan lehet kovászt csinálni és valaki ismeri-e a növényi erjesztőt, hogy az micsoda?

Köszike.

ladyzso Creative Commons License 2001.08.08 0 0 75
ladyzso Creative Commons License 2001.08.02 0 0 74
pynky Creative Commons License 2001.07.27 0 0 73
Köszi, utánajárok :)
Előzmény: GPF (72)
GPF Creative Commons License 2001.07.26 0 0 72
Elvben a Funai-nak kell lennie szervízének. 8 évig kötelesek gondoskodni a szervízről.
Mintha a Garay térnél lenne egy szervíz, ami több ilyen márkát szervízel.

A szilikongumi bírja a hőt, ma már kávéfőzőhöz is lehet ilyen tömítőt kapni.

Előzmény: pynky (71)
pynky Creative Commons License 2001.07.26 0 0 71
Sziasztok )
Jó lenne, ha tudnátok nekem (legalább ötlettel) segiteni. Vajon honan tudok szerezni tömitögyürüt a kenyérsütö aljába? Esetleg lehet pótolni valami házilag készitett dologgal? Azért kérdem, mert nagyon meleg van a belse4jében és nem tudom mi birja ki olvadás nélkül.

p.

Előzmény: GPF (70)
GPF Creative Commons License 2001.07.24 0 0 70
Az eredeti szalonnás kenyér recept:

Író: 300 ml
Rozsliszt: 540 g
Szalonna: 100 g
Só: fél tk
Kovász: 75 ml

Mivel írót nem tudtam szerezni joghurttal vagy kefírrel helyettesítem, ami persze lehet, hogy hülyeség.

A kovász nálam: az élesztőt lisztes vízben futtatom, s néha kicsit megkeverem. Kb fél óra, de másnapra is eltehető. A szalonnát lehet előre kicsit megsütni, de nem muszály. A második dagasztáskor adagolom.

Előzmény: Mulan (69)
Mulan Creative Commons License 2001.07.23 0 0 69
De, nekem lángosban is furcsa:-))Amivel nem azt akarom mondani, hogy nem lehet jó, csak nekem tényleg szokatlan az ötlet. Azt a szalonnás kenyeret elmeséled?
Előzmény: GPF (67)
GPF Creative Commons License 2001.07.23 0 0 68
A beesés nem a hígságtól vagy a túlkeléstől van? Kicsit kevesebb élesztőt próbálj. Nekem is voltak ilyen tapasztalataim.
Előzmény: nogea (65)
GPF Creative Commons License 2001.07.23 0 0 67
Igen, vannak sajtos kenyér meg szalonnás kenyér receptek, ahhoz írót vagy kefírt kell használni.

Lángosban nem furcsa?

Előzmény: Mulan (66)
Mulan Creative Commons License 2001.07.23 0 0 66
Kenyérbe kefír? Mindig hall valami újat az ember:-)
Előzmény: nogea (65)
nogea Creative Commons License 2001.07.21 0 0 65
Nekem egy hauser gépem van. Eddig mindíg ha ebben sütöttem beesett a teteje. most ebben dagasztok és utána villany sütőben kisütöm. Tök jó. Bár függ a liszt,kefír,stb minőségétől is.
Előzmény: pynky (63)
ladyzso Creative Commons License 2001.07.20 0 0 64
Gratulálok a kenyeredhez.
Előzmény: pynky (63)
pynky Creative Commons License 2001.07.18 0 0 63
Na, GPF recepty szerint megsütöttem életem elsö kenyerét :)) És azon kivül, hogy alul kicsit kifolyt (mert a bugázott kenyérsütöböl hiányzik egy tömitögyürü) a sütötérbe, nagyon finom lett :))

Ezért nagy-naaaaaaagy köszönet jár ám GPF-nek, mert mindenki mondta a családban, hogy már próbáltak ezzel a géppel sütni, de vagy dög száraz lett, vagy nem kelt meg, ésnekedsefogsikerülni-sajnáljukdeigylesz, és már elöre sajnáltak.
Én meg szépen letakaritottam szegény elhanyagolt sütögépet, megsimogattam, és megbeszéltem vele, hogy mi most fogunk szép, finom kenyeret sütni, és a recept meg biztos jó, mert a fórumról eddig mindig jókat ettem.
Aztán beraktam az összekutyult kulimászt, és vártam. Aztán megsült, és állagra meg izre is finom lett. És sokkal jobban laktat, mint a papirkenyerek.

Köszi mindenkinek a sikerélményt :))

p.

Előzmény: pynky (62)
pynky Creative Commons License 2001.07.18 0 0 62
originalqszi: segits legyszi :)
Tegnap lejmoltam az anyosomtol egy kenyersutot, szinten Funai, mint a tied. Viszont nincs hozza semmilyen leiras. Kezelni tudom, csak az volna a kerdesem, hogy milyen mennyisegu hozzavalot kellenek bele? Meg hogy a feher-francia-edes kenyer fokozatok mit jelentenek kb. (pl. a leningradi kenyeredet melyiken sutod?).

Koszi> pynky

Előzmény: originalqszi (13)
GPF Creative Commons License 2001.01.19 0 0 61
No, az sö rossz.
Előzmény: Enter (60)
Enter Creative Commons License 2001.01.19 0 0 60
:)
Szögedi vagyok, akár őzhetnék is... (bocs)
a leves borjúból lesz
Előzmény: GPF (59)
GPF Creative Commons License 2001.01.19 0 0 59
De ugye, nem őz?
Előzmény: Enter (58)
Enter Creative Commons License 2001.01.19 0 0 58
az lesz :)))
Előzmény: GPF (57)
GPF Creative Commons License 2001.01.19 0 0 57
Csak nem tárkonyos lesz?
Nyammmm!
Előzmény: Enter (45)
GPF Creative Commons License 2001.01.19 0 0 56
Én erre gondoltam, és nem találtam. Ügyesebb vagy, mint én.

Alapmű.

Előzmény: Enter (55)
Enter Creative Commons License 2001.01.19 0 0 55
Erre gondoltok?
Szerző: Zackel Erna
Cím: Süssünk otthon : Kenyér, péksütemény, lángos, pizza, kalács, kuglóf házilag / Zackel Erna
Megjelenés: Bp. : Mezőgazd. K., 1991
Tárgyszó: kenyérsütés
lelőhely: Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár
Email cím: ill@giant.lib.klte.hu
Cím: 4010 Debrecen Pf. 39
Telefonszám: 52/316 666/2079
Telefaxszám: 52/410 443

A kiadót illetően szerintem ez lesz:
Mezőgazdasági Kiadó Kft.
1054 Budapest, Báthori u 10
Postacím: 1882, Pf.26
Tel: 311-6650
Kiadó
Vezető: Lelkes Lajos dr.
Ügyintéző: Farkas József

esetleg ez:
Magyar Mezőgazdasági Kiadó Kft.
1072 Budapest, Nagydiófa u 8
Postacím: 1882 Budapest, Pf.26
Tel: 342-1979, Fax: 342-3599
Típus: Kiadó, ISBN: 230, 231, 232, 234
Vezető: Gács Pál
Ügyintéző: Dobray Zsuzsanna

Előzmény: mabula (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!