Nagyon szépek a rózsák, de a ház ami a sárga futó mögött van, az sem semmi. Ezt volnalzóval csinálták? Fel tudnál tenni 1 képet a kedvemért a házfalról? Ez csak ideiglenes bepucolás vagy végleges? De tényleg a rózsáid is nagyon jók!
Köszi... esetleg Neked-vagy valakinek közületek-van szőregi meillandi Julio Iglesias-a? Kinéztem magamnak ősszel, de már nem kaptam (pedig én elég közel ülök a tűzhöz-Szőreghez-legalább is földrajzilag)... :-D meg nagyon tetszik a Bolchoi is, a Leonardo-erre az egyre emlékszem, hogy említettétek....
Én is hoztam pár képet, bár be kell valljam, a vázában lévő elvileg Pierre de Ronsard, az más tollával ékeskedés részemről: a szomszédasszonyomtól kaptam....nekem is van ilyenem, csak még nagyon kicsike.... :-(
a sárga rózsának nem tudom mi lehet a neve, de iszonyú erős sárga színe van, egy barátnőmtől kaptam az ősszel több tővel is, ki akarták dobni őket! bár a rózsaszínűekbe vagyok szerelmes, (ami annyira nem is látszik)asszem kár lett volna.... :-P
Amióta nem jártam erre, megint gyönyörűséges képeket raktatok fel. Azért olyan szuper, hogy így beindultak a rózsák minden fele....
Az én peace törzsesemnek már elnyílott az a két csodaszép virágja, ami volt, viszont ma néztem, 4 kis bimbót hoz! Nagyon ügyi, de a többi őszi szőregi szerzeményt is meg kell dicsérjem, mert növesztgetik a kis bimbókat....
Catella: én is szert tettem egy Acropolisra, szóval mindenképp mutasd meg légyszi, ha a Tied kinyílik, nagyon izgat engem is, milyen lesz! Már az enyém is mutatja a színét...
Lehet postán rendelni tőlük, én is ezt tettem. :-) Persze ez most már csak ősszel aktuális, mivel szabadgyökerűeket árusítanak. A Meilland kerti rózsáknál keresd majd. Szerepel is a honlapon, úgy nézem, hogy minden elfogyott, és csak őszre lehet rendelni. De egyébként ott van most is a honlapjukon a fajta:
Köszi a választ, de én sajna arra nem járok. Ez nekik a honlapjuk? http://invitel.hu/szoregvirag/ Ezen a honlapon már minden elfogyott, de ezt a fajtát nem is találtam meg.
'néha elkedvetlenedik az ember, ha azzal szembesül, hogy jó talajban minden különösebb tutujgatás nélkül egy év alatt nő akkorát, mint nálam maximális tutujgatással három-négy év alatt. Ez a tudat nem dobja igazán fel az embert! :-))'
Szívemből szóltál...
A kékeket viszont már annyira várom, hogy lila vagy döglött szürkés-levendula lesz-e...? Nagyon sokáig nem volt bizodalmam a 'kék' rózsákhoz, a próba = cseresznye, meglátjuk, mennyire lesz savanyú...
Azért nagyon nem panaszkodom, mert tulajdonképpen kipurcanni nem nagyon szoktak nálam, hála Istennek, és mindent összevéve szépek. Néha megfenyegetek egy-egy makacsul nem növekvő példányt (főként angoloknál fordul elő ez, meg az eleve selejt minőségben kapottakkal), hogy kinyírom, hátha beijed és felgyorsul. :-)) Igaz, igyekszünk mindent megtenni az érdekükben. :-) Csak néha elkedvetlenedik az ember, ha azzal szembesül, hogy jó talajban minden különösebb tutujgatás nélkül egy év alatt nő akkorát, mint nálam maximális tutujgatással három-négy év alatt. Ez a tudat nem dobja igazán fel az embert! :-))
De azért arról szó nincs, hogy feladnám, mert pár évtizede már rózsamániás vagyok! :-)))) Szerintem ez már nem múlik el! :-))
Több elvileg kékem is van, de egy van, amely szerintem is valódi (pasztell)kék, lilás vagy rózsaszínes beütés nélkül, a Blue Bajou. (A fotó és a monitor nem biztos, hogy tökéletesen adja vissza a színét.)
Nem hiábavaló, csak több idő és próbálkozás, kísérletezés a szerencsétlen növényekkel, hgoy mi az, ami az adott szélsőségeket bírja, és mi az, amit csak képen fogunk tudni szemlélni... Szóval inkább érdemes az adott körülményeket maximálisan kiaknázni, mint azt fontolgatni, hogy miért nem volt hajlandó megmaradni... Hátrányos helyzetű adottságokkal előre! ~8-D
Végre, kinyílt a legelső rózsa itt is, Mme Alfred Carriere, amint az várható volt, a bokor meg rogyásig bimbóval:
Hát igen! És elmondhatjuk, hogy legalább megpróbáljuk! :-)) Amúgy azt hiszem, nem is eredménytelenül próbálkozunk, hiszen nagyon szépek a rózsáid! :-))
Írtam a múltkor, hogy a férjem az ősszel bevitt a munkahelyére két rózsát. Maradtak ott, mert végül szépen kihajtott tőről a halottnak hitt elfagyott rózsám is. A férjem meg meséli, hogy gyönyörűen virágzik a két bevitt rózsa, a futó -- ami nálunk három éve meg sem mozdult jóformán -- már egy méter magas! Ilyenkor picit hiábavalónak érzem a homokon tett erőfeszítéseinket. :-(
Egyelőre csak néhány rózsa kapott olyat, melyeknek nem jutott COMPPO hosszú hatású, de ők nagyon szépek, és sok bimbó van rajtuk. Remélem, beválik! :-) Nyár közepén adok belőle a hosszú hatású tápot kapottaknak is, mert addigra lebomlik a "gyors" komponense.
Hogy vált be a Terrasan táp? Ma kitettem a második adagot, mert az időjárás olyan mint nyár közepén és a rózsák is így érezhetik szerintem az életritmusukban.
Megnéztem az alsó kettő vöröskét (azaz a szóba jöhető fajtákat) a HMF-en, szerintem az Europeana lesz ez. (A másik két versenyző a Nina Weibull és a Stromboli.) De nem vagyok benne biztos. :-)
Nagyon szépek a felvételek, a Winchester Cathedral különösen gyönyörűséges! :-)) Kíváncsi leszek, Nálad a Clair mennyit nyílik, nekem a Poulsen összes reneszánszával az a bajom, hogy nagyon keveset nyílnak. Amúgy igen szépek! :-)