Keresés

Részletes keresés

elsaoma Creative Commons License 2006.05.17 0 0 2277
salyát=saját nem tudom miért, de mindíg így ütöm, kezdek leépülni.
Előzmény: elsaoma (2276)
elsaoma Creative Commons License 2006.05.17 0 0 2276

Nem , dehogy akarunk behálózni, sőt jobb ha mindenki tudja, hogy az agarak, főleg a keleti típus nem egyszerű, idönként társul más kutyákkal szembeni agresszivitással, és valóban meg kell érteni, nem egy behódoló embercentrikus eb. A legjobban salyát magát szereti, és ezt ki is nyilvánítja. Én semmiképpen nem tartanám panel lakásban, és rengeteg mozgásra van szüksége, különben nem az amit tartunk. Egy agár legyen agár, én sem engedném a belvárosban szabadon, mert lehet, hogy 10-szer megbízható (nálunk nem), de a 11. alkalom, és huss, jön egy cicus, vagy csak fúj a szél egy nyuszinak látszó tárgyat. Nem azért nem jön vissza mert nem akar, hanem mert nem tud, elüti egy autó, villamos, vagy olyan helyre téved, hogy, nem ugyanaz a menekülési útvonal ahol bejutott, és kész. de sok gazdi nem tudja, hogy mindíg ott várom be ahonnan indult. Ez általánosan a keleti típusra vonatkozik. Ja és kisgyerek mellé sem ideális társ. Tehát kell hozzá némi, tudatosság, és sok-sok idő mire mindenre, vagyis sok dologra rájön az ember lánya, és még mindíg nem mondhatja, hogy tud.

Előzmény: limobaba (2275)
limobaba Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2275

Igen, ő is gyönyörű... De mindent nem lehet....

...ez nem ér, be akartok engem hálózni, mikor már amúgy is begubancoltam magam...

Előzmény: elsaoma (2272)
limobaba Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2274

Igen, mert a körülményeket is valamilyen szinten biztosítani kell. Nem arra gondolok, hogy lakjon valahol az eb, hanem arra, hogy a mozgásigényét valahol ki tudja elégíteni.

Mi a pásztorkutyáinkkal néha-néha terelünk, sajnos nem olyan sokszor, mint amilyen sokszor szeretnénk, mert a kiállítások is igen időigényesek.

Egy agárnak a belváros biztos nem ideális. Eddig így gondoltam, de legnagyobb megrökönyödésemre, valamelyik este (talán a múlt héten...) azt láttam a Bakáts tér - Tompa u torkolatában, hogy bringás ember után futott egy saluki....

Ez csak részben erősít meg a fajtát illetően, én nem merném ezt megtenni...

Meg aztán én is gyakran hallok ilyen és ehhez hasonló megjegyzéseket: az agár buta... Szerintem minden fajtát meg kell érteni, és a funkcióját kell megerősíteni...

3 éves volt az idősebb kutyánk mikor eljutottunk vele terelni... Kinyílt, megmutathatta mit tud, valósággal büszkélkedett, minden porcikája boldog volt...

Néha a TV-ben is meg lehet csípni egy-egy agárversenyt, fantasztikusak... Annyira szépek futás közben, álló helyzetben, lassú lépésben elegáns, visszafogott, légies... csodálatos...

És nem utolsó sorban a kutyatartás mindenképp családi vállalkozás, a fajtát illetően a család minden tagja el kell hogy fogadja...

Előzmény: Haribo (2267)
elsaoma Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2272

Ez ami nekem tetszik perzsa!

Előzmény: limobaba (2271)
limobaba Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2271

na kuka vagyok....

van anya és lánya....

lentebb egy kicsit.... a legfölső kép....

Előzmény: limobaba (2270)
limobaba Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2270

Igen, ez sajnos így van, nehéz kivárni. Meglepődtem, hogy milyen sok afi volt nevezve... ti valahol a közepébe voltatok, minket meg a legszélére tettek...

ezek szerint nektek volt mit kivárnotok, gratulálok... nálunk a kicsi Limo csak r.cac lett, az anyája r.cacib (nem az anyája van fotón, hanem a sporttársunk), viszont nagyon jó volt a körben a hangulat, jó volt az idő is... bírálatok utána elmentünk kajáltunk egy jót, a kutyikat meg szabadjára engedtük kicsit....

Előzmény: elsaoma (2265)
BlackLucy Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2269
Nekem nagyon tetszenek azok a kutyusok és tényleg sajnálom, hogy ilyen keveset látni.
BlackLucy Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2268
Tegyetek fel róluk ide nekem képet ha van légyszí!!!!
Haribo Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2267
Volt régebbe saluki tenyésztő is nálunk. Sajnálom, hogy már nincs.
Akiről beszélsz, nem jár kiállításra, a salukit sosem hordta, a huskyjai meg keverékek.
Van még egy fiatal saluki lány, de ő is csak 1-2 kiállításon volt tavaly.
Nem értem, hogy ilyen csodálatos kutyák miért nem kellenek többeknek is. Van még 1-2 fajta, akiért mindenki odavan, aki ismeri, mégsem terjed el.
Előzmény: limobaba (2259)
BlackLucy Creative Commons License 2006.05.16 0 0 2266

05.14.Páty

Baileys :)

elsaoma Creative Commons License 2006.05.14 0 0 2265
Mi is voltunk Hódmezővásárhelyen! Tetszett a terület, és a Fajtagyőztes kupa is szép nagy volt, csak az a baj, hogy mostmár mindenféle Bis programok vannak, és nehéz kivárni a végét.
Előzmény: limobaba (2264)
limobaba Creative Commons License 2006.05.14 0 0 2264
limobaba Creative Commons License 2006.05.14 0 0 2263
arkangyal1 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 2262
sziasztok.én német dogos vagyok de siralom ami a ringnél megy.oda mehetsz akár milyen szép kutyussal aki szinte tökéletes az xy biró bácsi nem tudot hibát leirni, a fogait moccanás nélkül megmutatta, mig a másikat hárman fogták le,és nem tudot a ringbe viselkedni és ő kapta meg a hpj cimet .......... kutyusa! szerintem leg több kör be ehhez hasonló dolgok mennek.SAJNOS.
Előzmény: elsaoma (2256)
Haribo Creative Commons License 2006.05.13 0 0 2261
Nem jó ötlet, az egyesben nagy a tömeg. A nagyjapánt is átrakták belőle:))))))))))
Inkább hozd az ötösbe, Arwen úgyis ott van már, legalább nem unatkozik:))))
BlackLucy Creative Commons License 2006.05.11 0 0 2260

FONTOS!!!!

ha vki tud eladó staffit fehéret akkor szóljon, az egyik barátom nagyon szeretne...:) köcci:):)

limobaba Creative Commons License 2006.05.11 0 0 2259

Egyetértek a koncenpcióval, valójában akkor mi is ezt tesszük a berdéinkkel, és remélem az idő is majd nekünk dolgozik...

Mi is fontosnak tartjuk az ösztön (ez nálunk a terelés, illetve inkább a gyűjtés a helyes szó) ébrentartását éppúgy, mint küllemét, jellemét...

Nálatok pedig akkor ez a vadászat, illetve futás ami hozzátartozik. Volt a Spektrumon az arab agárról ismertetés, nagyon érdekes volt, ahogy a nomád emberek kiválasztják, tartják ezeket a kutyákat.

Saluki, mintha már lenne Magyarországon, ha jól emléxem akkor husky-kat tartanak még rajta kívül és járnak kiállításra is.

Mindenesetre egyelőre csak a kiállításon foglak benneteket csodálni... (hogy ne nagyon rugaszkodjak el a korlátaimtól)

Előzmény: elsaoma (2258)
elsaoma Creative Commons License 2006.05.10 0 0 2258
Igen az orientális egyszerűen annyit tesz mint keleti, nem gyüjtöttük össze, nekem tizen évek óta vannak aboriginal ( ősi tipusú) afgán agaraim, és azi is 20 éve azzal kezdte, Lizzy már kontinentális, amerikai típus. Nem szeretnénk összegyüjteni, Azinál van Cali aki Azawakh és Ali aki afgán, és nálam van két afgán,  nagyon szerettünk volna egy salukit, de nem jött most össze, és egyenlőre átgondoljuk, de mind a ketten sokkal többre értékeljük, az eredetihez minnél jobban hasonlító agár típusokat, úgy természetre, mint kinézetre, és nem utolsó sorban az ösztöneik elöhozása a fő szemlélet, nem pedig egy természetre teljesen kivülálló egyed.  Amit leírtál agárfajták mind orientális típus, csak máshol mást csináltak belőle.
Előzmény: limobaba (2257)
limobaba Creative Commons License 2006.05.10 0 0 2257

Lehet ostobaság amit kérdezek, de konkrétan mit takar az "orientális", a keleti agárfajtákat gyűjtöttétek egybe és tartjátok is, vagy fogjátok tartani? Saluki, slughi, perzsa, afgán? Vagy csak az azawakh származási területét jelölitek így?

elsaoma Creative Commons License 2006.05.10 0 0 2256
Ugy látszik felesleges szabályokat alkotni
legközelebb Calit (azawakh) majd az 1. fajtacsoportban fogom kiállítani champion osztályban  Azi!

Dear Madam, dear Sir
The FCI has no jurisdiction on CAC shows.
Please turn to the VDH.
Yours sincerely
Y.De Clercq
Executive Director

Tehát a CAC nem FCI kiállítás

Seba!

Előzmény: gwendike (2255)
gwendike Creative Commons License 2006.05.09 0 0 2255
Ehhez képest Ópusztaszeren a bíró bácsi saját felkészítésű,saját tulajdonú kutyija is be volt nevezve, és lám a saját kutyiját kihozta fajtagyőztesnek,majd fajta csoportba is helyezte......No comment! :((((
Előzmény: Törölt nick (2250)
limobaba Creative Commons License 2006.05.09 0 0 2254

Hmmm..... Elvileg nem vezettethet fel a bíró aznap mikor kiállít??? (nem tudom, nem vagyok vele tisztában...) de hogy láttam már ilyet az biztos. A handler pedig mindig más kutyiját vezeti fel... És az én kiskutyimat mindig a lányom vezeti fel és nem én....

Előzmény: Törölt nick (2250)
BlackLucy Creative Commons License 2006.05.08 0 0 2253
Sikerült, mindent elfogadtak, érvényes a dolog, úgyhogy majd irány Miskolc...:)
Előzmény: Zemanek (2251)
Anzika Creative Commons License 2006.05.08 0 0 2252
Ez elég nagy baj. A birói táborra nézve szégyen. Láttam én is olyant, amikor a biró állandóan a szomszéd ringbe nézegetett, mert éppen a kutyáját birálták. Láttam olyant, amikor fajtagyőztes lett a biráló biró kutyája, pedig abban az időben négy győztes kutya kellett ahhoz, hogy fajtagyőztest lehessen választani, az ő kutyája pedig egyedül volt.
Előzmény: elsaoma (2249)
Zemanek Creative Commons License 2006.05.08 0 0 2251
ugyan már. Én csak holnap fogo nevezni és el fogják fogadni azt is.
Előzmény: BlackLucy (2238)
elsaoma Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2249

Kiállítók, versenyzők, egy kis etikai vagy szabályzat beli tanács kéne.
Ha kiállításon két bírót látsz a ringbe, és látod, hogy mind a kettő aktívan bírál, nézi a kutyákat fogát, hátát, mozgását, és az egyik  felvezetővel a saját kutyáját beviszi  uganebbe a ringbe, és arrra az egy bírálatra kimegy, és a másik elbírálja, akkor mi van?

Én már utána néztem!

gwendike Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2248

S.O.S.!!!!!!

BÁRKI AKI TUD OLYAN SZUKÁRÓL (LEHETŐLEG DEBRECEN VAGY KÖRNYÉKÉN) AKINEK KISKUTYÁI VANNAK ÉS BE TUDNA VÁLLALNI  1-2 HÉTRE,HOGY BÉRANYÁSKODNA A KUTYIJA 1 NAPOS ÁRVA SZETTER BABÁK FELETT AZ KÉREM AZONNAL HÍVJON!

06706102829

Slica Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2247
Hivatalos neve KUTYAPÁR
nemzetközileg ez elfogadott.
Itt valóban csak az azonos tulajdonos a fontos,nálunk az ÁTK-ban ma is Kutypár volt, 2 éve mi még Tenyészpárban indultunk és nyertünk is

azt gondolom itt a homogenitás a fontos, mint a kan és utodai-nál, avagy a szuka és utodainál, vagy a tenyészcsoportoknál.
Szerintem az a jó tenyészet, ahonnan évtizedek mulva is ugyanaz a tekintet néz vissza rád, ahol ránézésre meglehet mondeni egy kutya láttán, hogy az x tenyészetből származik
Előzmény: gwendike (2234)
Arisa Creative Commons License 2006.05.07 0 0 2246

Szia! Szerintem 1-2 nap csúszást mindenhol elfogadnak, hiszen a szervezeteknek fontos, hogy minél több kiállító legyen (+ anyagi oldal). A helyedben bevizetném a miskolci nevezési díjat és a feladási bizonylatot fax-on vagy e-mail-ben (csatolt kép) elküldeném.

Előzmény: BlackLucy (2238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!